Til hovedinnhold

KINA - Midtens rike med Japan

Søk på linja
Ledig plass

Linja legger hovedvekten på kinesisk språk og kultur. Vi lærer også om Japan. 6-7 ukers velorganiserte studietur i Kina og Japan med veldig variert kultur, historie og naturlandskap.

Innholdet på linjen:

På vår seks ukers studietur til Kina og Japan får du oppleve landenes mangfold og se likheter og ulikheter mellom de to landene. Erfaringene fra reisen vil også kunne gi et nyttig perspektiv på vår egen kultur. Studieturen er skreddersydd for våre elever på linja hvert år. Med våre lommekjente kinesiske lærere er dette en reise du aldri får oppleve igjen!  Vi rører ikke bare ved landets overflate. Vi besøker også avsidesliggende områder som gjennomsnittsturisten, både kinesisk og europeisk ikke når frem til.

Les mer om linjen Kina-Midtens rike med Japan på Møre Fhs web. 

Linjen har også egen blogg på https://kinaklassen.com

Linjen passer for alle som er interessert i Asia med hovedvekt på Kina og Japan, og som ønsker å møte fremmende kulturer med nysgjerrighet.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 6 - 7 uker

Linjens studietur til Kina og Japan har en varighet i 6 - 7 uker. Det er en skreddsydd studietur som passer for klassen hvert år. (link til eksempel)

Det mest av tiden reiser vi rundt i Kina med innenriksfly, tog og buss. Turen avslutter i Japan. Vi rører ikke bare ved landenes overflate. Det er ikke bare Beijing med Den forbudte by, Den kinesiske mur, Sommerpalasset eller storbyer som Shanghai og Hangzhou som skal besøkes, men også avsidesliggende områder av Kina som gjennomsnittsturisten, både kinesisk og europeisk ikke når frem til. Dagene med barna på håpskolen Lilong vil gi minner for livet. 

Poenget er å trenge inn under turismens overflate. Hvordan lever kineserne? Hvordan har de kommet dit de er idag? ...

Vi kommer til Japan når kirsbærtrene blomstrer. Hvis vi er heldige kan vi oppleve et under av oppblomstring av sakura. Kyoto er vår base for besøk til den gamle hovedstaden Nara (710-784) og til andre severdigheter i nærheten av byen. I Tokyo møter vi den enorme metropolen med det hypermoderne livet. 

Klikk her for mer informasjon om linjens studietur.

Sumin Qiu

Lærer på Kina - Midtens rike med Japan

- Utdannelse i språk, litteratur og lingvistikk på unversitetet i Beijing og i Stockholm
- Jobbet som lærer på universitetet i Beijing
- Jobbet som tolk og oversetter både i Kina og Skandinavia
- Skreddersydd og ledet utallige reiser både for grupper og individuelle bakcpackers til Kina og andre asiatiske land
- Jobbet her i 15 år

Epost: sumin@more.fhs.no
Telefon: +47 930 30 264

Haibiao Miao

Lærer på Kina - Midtens rike med Japan

- Utdannelse i språk & litteratur i Beijing og IKT i Norge
- Jobbet 10 år som journalist og redaktør i China Radio International i Beijing
- Jobbet som journalist i Pakistan
- Jobbet 2 år som markedsansvarlig og datakonsulent i Beijing Convoyland Co. Ltd

Epost: haibiao.miao@more.fhs.no
Telefon: +47 466 79 962

* 15 linjetimar pr. veke

* 6 timar fellesfag

* 6-10 timar valgfag

* 4 timers laurdagsseminar

* 2-6 veker på utenlandsturer der ein har undervisning kvar dag

Last ned timeplan som pdf ↓

Vi har en timeplan med mange valgfag og et stort spekter av tema å velge mellom. Er du den kreative og kunstneriske? Eller er du meir den som trivast med fysisk aktivitet og utfordringar? Vi har noko for ei kvar interesse. Kvar veke vil du ha mellom 6 og 10 timar valgfag.

Animasjonsfilm/kortfilm historie

Vi får innblikk i og går gjennom ulike filmtypar som: novellefilm, dok.film, musikkvideo, reklamefilm, animasjonsfilm, oppdragsfilm og eksperimentell film. Bakgrunnsinformasjon og diskusjon.

Asiatisk mat

I dette valgfaget lærer vi å lage en del typiske kinesiske matretter f.eks Kungbao kylling, vårruller,osv. Vi skal også rulle sushi, smake på wasabi og teste japansk washoku

Ballspill

Vi bruker gymsalen til ulike ballspill, som innebandy, volleyball, fotball, kanonoball, basket og håndball. Elevenes ønsker er styrende for valg av aktivitet!

Dokumentarfilm

Vi skal sjå eit utval av dokumentarfilmar med ulike tema og problemstillingar som dannar grunnlag for diskusjon.

Fotball

Med både futsal og kunstgrasbane til disposisjon kan ein få leike seg med både gamle og nye kunster. Her driv vi med alt frå firkantar, kampar og "old school" løkkefotball. Litt teknikk og øving, men mest spel. Mogleg å delta for alle, alt frå den glade mosjonist til skulens eigen Messi!

Kajakk

Vi fokuserer på gode opplevelser i kajakk, hvor vi tar utgangspunkt i den enkeltes ferdigheter. Sikkerhet og mestring står sentralt, sammen med øving på teknikk.

Kampsport

Skolen har en unik ekspertise på kampsport med en lærer med svart belte i Tae Kwondo og en rektor som tidligere landslagsbokser.Og ikke minst Master An som kommer fra Kina med kampkunsten Kung Fu!

Klatring

I klatring fokuserer vi på trygg opplæring i klatreveggen, hvor målet er å ha gode opplevelser mens en utfordrer seg selv. Du får grundig opplæring i sikkerhet og klatrerutiner.

Klubb for funksjonshemma

Valfaggruppa arrangerer klubbkveldar for funksjonshemma i Ørsta og Volda området der vi har program, servering og dans. Flott erfaring om du tenker deg ei utdanning i det å arbeide med mennesker eller berre ein triveleg møtestad mellom funksjonsfrisk og funksjonshemma ungdom.

Knutekunst

Med fargerike kinesiske trådar får du lære å lage figurar og pynt. Faget gir ei grunnleggande innføring der ein startar i det små med enkle knutar. Etterkvart får ein lære stadig meir innfløkte teknik

Litt om Asia

Det for den som vil vite mer om en del asiatiske land, både om historie og kultur f.eks. Nord-Korea, Sør-Korea, Japan, smil i Angor, Kambodsja, Mongolia, Myanmar, Taiwan, språk i India og Pakistan

Longboard

Valgfag på våren. Ørsta/ Volda har rikeleg med gode bakkar for longboard-køyring. Når du har laga ditt eige brett på valfag, Longboardverkstad, kan du lære ulike teknikkar for å meistre longboardkøyring.

Massasje

Lær å bli en dyktig massør på rygg, nakke og skuldre. Du lærer de samme teknikkene som en diplomert massør på overkroppen. (Vi masserer ikke nedenfor ryggen). Skolen har plass til 24 elever samtidig i faget, og har utstyr til samtlige.

Massasje for viderekomne

For de som tar massasje på høsthalvåret, er det mulig å gå mer i dybden på massasje. Vi tar for oss triggerpunktbehandling og tøyning, samt enkel diagnostisering og behandling, og får en dypere forståelse for hvordan anatomien fungerer. Noe mer teori enn massasje valgfag.

Origami

Origami er kunsten å brette papir til ønsket design. Geometriske regler brukes mest. Ori betyr å brette og gami betyr papir. Vi lærer oss å brette en del dyr fra vanskelighetsgrad 1 til 3.

Pardans

Vi jobber mest med en swingvariant som heter "Bugg". Ellers lærer vi litt vals, tango, gådans og noen gammeldanser. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta på pardans valgfag.

Pilates

Vi trener en serie på 35 øvelser som er basert nært opptil grunnleggeren av Pilates, Joseph Pilates. Fin forebyggende trening mot skader og veldig bra for kjernemusklatur (core). Du får eget kompendium til senere trening.

Quiz

På Møre Folkehøgskule har tradisjon for quizkveldar. Her blir valfaget si oppgåve å leite fram både ny og gamal kunnskap, samt finne artige vriar på det å ha og framføre ein quiz. Valfaget står for gjennomføring av fredagsquizen på skulen, som er ein populær sosial arena for elevane. Her er alle kategoriar velkomne!

Strikking og hekling

Du får lære grunnleggande teknikkar, å strikke mønster av ulike typar, og ulike typar plagg. Alle greier å produsere ting som ein kan bruke sjølv, eller gi til vener og slektningar til jul.

Svømmehall

Svømmehallen i Volda har 25 meter basseng og stupetårn med sviktbrett på 1 meter, 3 meter og plattform på 3 meter og 5 meter. Vi underviser i ulike svømmeteknikkar, stuping og varierte leikar/aktivitetar i vatnet.

Teatersport

Vi lærer grunnleggande dramateknikkar, tryggheitsøvingar og små sketsjar og episodar.

Teikneserie

Vi går igjennom kva ei teikneserie er; einskildrute, stripe, side, snakkeboble og lydmalande ord, action i bilete og rørsle med fartslinjer.

Topptur Sunnmørsalpene

Målet å oppleve gleden med å gå på topptur i Sunnmørsalpene på en trygg og lærerik måte. Lokalkjennskapen til fjella gjør at vi har unike muligheter til å få fantastiske opplevlser.

Toving

Toving i utgangpunktet med ull, og etterkvart som du blir dyktig, toving i kombinasjon med andre materialer.

Treningslære

Målet er å oppleve treningsglede i praksis, gjennom fysisk aktivitet, først og fremst i treningsstudio. Vi fokuserer på treningsmetoder som funker, med øvelser som gir stor effekt.

Volleyball

Her tar vi volleyballen som de har lært på skulen litt vidare. Ved å lære oss dei riktige teknikkane kan vi saman få til mykje spel og moro. Kampar både internt og eksternt er mogleg då vi har eigen gymsal og sandvolleybane. Eit valfag som ikkje krev dei store forkunnskapane, men lysten til å delta!

Den einaste  folkehøgskulen som er lokalisert midt i hjartet av Sunnmørsalpane. Vi har rike muligheiter for friluftsliv, toppturar og varierte aktivetetar. Alle våre linjer tar deg med på spennande utanlandsreiser, til Kina, Japan, Bali, Thailand og Peru. 

Pris på våre linjer vil bli oppdatert i løpet av november.

Linjer ved skulen

Kortkurs ved skolen

Fra kr 124 500,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
  • Bad på gangen
  • Studietur: Kina og Japan i seks til sju veker på våren
    • Visum
  • Internett
  • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 124 500,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 124 500,-
(12 450,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjaMeir om skulenSkulen si nettside

Dette seier tidlegare elevar

Kari Åse Smestad

Året har vært et utrolig gøy og lærerikt år. Har lært så mye, både faglig, men også om meg selv og hvordan det er å forholde seg til så mange andre hele tiden.

Kari Åse Smestad, elev 2014-2015
Sigrid Hårstad Pålsrud

Det er det mest fantastiske året jeg har hatt, hvor jeg lærte mye om meg selv, hvem jeg er og hva jeg vil gjøre med livet mitt.Tiden jeg hadde på Møre FHS sitter fortsatt langt inn i hjerterota.

Sigrid Hårstad Pålsrud
Aleksander Vee

Året på Møre Folkehøyskole har vært et av de mest givende årene i mitt liv. Jeg gikk på Kinalinja og det skulle vise seg å være en av de beste beslutningene jeg har tatt i livet.

Frå bloggen

Hvorfor jeg valgte Møre folkehøgskule?

Synes du det er vanskelig å finne ut hvilken folkehøgskole og linje du skal velge? Erik forklarer her hvordan han valgte sin folkehøgskole.

Les meir på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som liknar denne

Backpack Japan

Namdals folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs17 t/ukeFrilynt

Kina Korea Japan

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HeilårskursFrilynt

KKJ2 / Stipendiat

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
StipendiatlinjeFrilynt

Fokus Asia - Kina og Mongolia B

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Reiseliv

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs12 t/ukeKristen

Fotosafari

Jæren folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs12 t/ukeFrilynt

Taekwondo, Hapkido, BJJ

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
HeilårskursFrilynt

Sportmix: Maldivene

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
HeilårskursKristen

K-pop Korean wave

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
HeilårskursFrilynt

E-sport: League of Legends

Namdals folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs17 t/ukeFrilynt

Yoga

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs12 t/ukeFrilynt

Challenge Explore

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs17 t/ukeKristen

Aikido, Japan, Sverd og Bueskyting

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
HeilårskursFrilynt

Global - Afrika og Asia

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs18 t/ukeKristen

Life Changing Fitness

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeKristen

Ball & Reise

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeKristen

Dykking Maldivene

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
HeilårskursKristen

Global Solidaritet

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeFrilynt

Kickboxing og fitness

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeFrilynt

Volleyball

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeKristen

Dans: Jorden rundt

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeKristen

Adventure

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeKristen

Global aktivist- Nepal og Europa

Kristiansand Folkehøyskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Foto backpacking extreme

Agder Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeFrilynt

Fotoreise

Sogndal folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs18 t/ukeFrilynt

Bilde, Form & Kunst

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeKristen

INTERNASJONAL SOLIDARITET - OG BACKPACKING

Hardanger Folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Backpack Foto - New Zealand B

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs BFrilynt

Brett, Ski og Surf - Lett: Maldivene

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Ten Sing Arctic

Folkehøgskolen Nord-Norge
Ledig plass
HeilårskursKristen

Friluftsliv og fotoreiser

Agder Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeFrilynt

Global solidaritet - India

Åsane folkehøgskole - Bergen
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeFrilynt