Til hovedinnhold

Møre Folkehøgskule

Den einaste  folkehøgskulen som er lokalisert midt i hjartet av Sunnmørsalpane. Vi har rike muligheiter for friluftsliv, toppturar og varierte aktivetetar.  Pris på våre linjer vil bli oppdatert i løpet av desember.

Søk på skulenLinjer

Møre Folkehøgskule:

Dette står vi for

Møre Folkehøgskule er en frilynt skole og våre kjerneverdier er: 

 • Laurdagsseminar
 • Morgensamling
 • Fellesfagsveker
 • Felles turar

Vi har en timeplan med mange valgfag og et stort spekter av tema å velge mellom. Er du den kreative og kunstneriske? Eller er du meir den som trivast med fysisk aktivitet og utfordringar? Vi har noko for ei kvar interesse. Kvar veke vil du ha mellom 6 og 10 timar valgfag.

Animasjonsfilm/kortfilm historie

Vi får innblikk i og går gjennom ulike filmtypar som: novellefilm, dok.film, musikkvideo, reklamefilm, animasjonsfilm, oppdragsfilm og eksperimentell film. Bakgrunnsinformasjon og diskusjon.

Asiatisk mat

I dette valgfaget lærer vi å lage en del typiske kinesiske matretter f.eks Kungbao kylling, vårruller,osv. Vi skal også rulle sushi, smake på wasabi og teste japansk washoku

Ballspill

Vi bruker gymsalen til ulike ballspill, som innebandy, volleyball, fotball, kanonoball, basket og håndball. Elevenes ønsker er styrende for valg av aktivitet!

Dokumentarfilm

Vi skal sjå eit utval av dokumentarfilmar med ulike tema og problemstillingar som dannar grunnlag for diskusjon.

Fotball

Med både futsal og kunstgrasbane til disposisjon kan ein få leike seg med både gamle og nye kunster. Her driv vi med alt frå firkantar, kampar og "old school" løkkefotball. Litt teknikk og øving, men mest spel. Mogleg å delta for alle, alt frå den glade mosjonist til skulens eigen Messi!

Kajakk

Vi fokuserer på gode opplevelser i kajakk, hvor vi tar utgangspunkt i den enkeltes ferdigheter. Sikkerhet og mestring står sentralt, sammen med øving på teknikk.

Kampsport

Skolen har en unik ekspertise på kampsport med en lærer med svart belte i Tae Kwondo og en rektor som tidligere landslagsbokser.Og ikke minst Master An som kommer fra Kina med kampkunsten Kung Fu!

Klatring

I klatring fokuserer vi på trygg opplæring i klatreveggen, hvor målet er å ha gode opplevelser mens en utfordrer seg selv. Du får grundig opplæring i sikkerhet og klatrerutiner.

Klubb for funksjonshemma

Valfaggruppa arrangerer klubbkveldar for funksjonshemma i Ørsta og Volda området der vi har program, servering og dans. Flott erfaring om du tenker deg ei utdanning i det å arbeide med mennesker eller berre ein triveleg møtestad mellom funksjonsfrisk og funksjonshemma ungdom.

Knutekunst

Med fargerike kinesiske trådar får du lære å lage figurar og pynt. Faget gir ei grunnleggande innføring der ein startar i det små med enkle knutar. Etterkvart får ein lære stadig meir innfløkte teknik

Litt om Asia

Det for den som vil vite mer om en del asiatiske land, både om historie og kultur f.eks. Nord-Korea, Sør-Korea, Japan, smil i Angor, Kambodsja, Mongolia, Myanmar, Taiwan, språk i India og Pakistan

Massasje

Lær å bli en dyktig massør på rygg, nakke og skuldre. Du lærer de samme teknikkene som en diplomert massør på overkroppen. (Vi masserer ikke nedenfor ryggen). Skolen har plass til 24 elever samtidig i faget, og har utstyr til samtlige.

Massasje for viderekomne

For de som tar massasje på høsthalvåret, er det mulig å gå mer i dybden på massasje. Vi tar for oss triggerpunktbehandling og tøyning, samt enkel diagnostisering og behandling, og får en dypere forståelse for hvordan anatomien fungerer. Noe mer teori enn massasje valgfag.

Origami

Origami er kunsten å brette papir til ønsket design. Geometriske regler brukes mest. Ori betyr å brette og gami betyr papir. Vi lærer oss å brette en del dyr fra vanskelighetsgrad 1 til 3.

Pardans

Vi jobber mest med en swingvariant som heter "Bugg". Ellers lærer vi litt vals, tango, gådans og noen gammeldanser. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta på pardans valgfag.

Pilates

Vi trener en serie på 35 øvelser som er basert nært opptil grunnleggeren av Pilates, Joseph Pilates. Fin forebyggende trening mot skader og veldig bra for kjernemusklatur (core). Du får eget kompendium til senere trening.

Quiz

På Møre Folkehøgskule har tradisjon for quizkveldar. Her blir valfaget si oppgåve å leite fram både ny og gamal kunnskap, samt finne artige vriar på det å ha og framføre ein quiz. Valfaget står for gjennomføring av fredagsquizen på skulen, som er ein populær sosial arena for elevane. Her er alle kategoriar velkomne!

Skateboard

Ørsta har flere gode skateanlegg i nærheten med innendørs skatehall i Hovdebygda, pumptrack ved Ørstahallen og utendørs skatepark med bowl i Volda. Vi har også eget klassesett med carver skateboards!

Strikking og hekling

Du får lære grunnleggande teknikkar, å strikke mønster av ulike typar, og ulike typar plagg. Alle greier å produsere ting som ein kan bruke sjølv, eller gi til vener og slektningar til jul.

Teatersport

Vi lærer grunnleggande dramateknikkar, tryggheitsøvingar og små sketsjar og episodar.

Teikneserie

Vi går igjennom kva ei teikneserie er; einskildrute, stripe, side, snakkeboble og lydmalande ord, action i bilete og rørsle med fartslinjer.

Topptur Sunnmørsalpene

Målet å oppleve gleden med å gå på topptur i Sunnmørsalpene på en trygg og lærerik måte. Lokalkjennskapen til fjella gjør at vi har unike muligheter til å få fantastiske opplevlser.

Toving

Toving i utgangpunktet med ull, og etterkvart som du blir dyktig, toving i kombinasjon med andre materialer.

Treningslære

Målet er å oppleve treningsglede i praksis, gjennom fysisk aktivitet, først og fremst i treningsstudio. Vi fokuserer på treningsmetoder som funker, med øvelser som gir stor effekt.

Volleyball

Her tar vi volleyballen som de har lært på skulen litt vidare. Ved å lære oss dei riktige teknikkane kan vi saman få til mykje spel og moro. Kampar både internt og eksternt er mogleg då vi har eigen gymsal og sandvolleybane. Eit valfag som ikkje krev dei store forkunnskapane, men lysten til å delta!

Skulen har god standard på hyblar og bad. Vi har gode vaskerom og rikeleg med vaskemaskiner/tørketromlar for klesvask. Alle rom er dekka av trådlaust internett. Gymsal, treningsrom, klatrevegg, biljard, jacuzzi og badstue kan brukast fritt på kveldstid.

Skolen har svært få einerom. Ein kan ha mulighet til å få dette mot særskild søknad og eit ekstra gebyr per månad.

Fasiliteter

 • Elevvaskeri
 • Jacuzzi
 • Biljardbord 
 • Pingpongbord
 • Peisestue
 • Skistall
 • Kajakkar
 • Våtdraktsrom
 • Formingsal
 • Kostymelager
 • Elevstuer
 • Tv-stuer
 • Elevkjøkken
 • Gymsal
 • Badstue
 • Bibliotek
 • Sandvolleyballbane
 • Treningsrom

Skulen ligg midt i Ørsta sentrum, fire kilometer frå flyplassen.

Ørsta/Volda flyplass Hovden har direkte flyruter til Oslo og Bergen. 

Rett utanfor skulen går det daglige dag -og nattbussar til Oslo/Bergen/Trondheim, og timeekspress til Ålesund, som er den største byen mellom Bergen og Trondheim. 

Møre Folkehøgskule ligg ca 1,5 time unna Ålesund flyplass, som og har direktefly til utlandet. 

Finn reiserute fra der du bor

 • Sunnmørsalpene ligg omkransa rundt Møre Folkehøgskule med fantastiske fjell til vandring på barmark og snø
 • Flyplass 5 minutt unna skulen, med direkte fly fra Oslo og Bergen
 • Ørsta sentrum med kjøpesenter, kino og kulturhus i gangavstand
 • Flere trengingsentre i gangavstand 
 • Høgskole i Volda 10 minutter unna med buss
 • Ørsta og Volda skisenter ligg 20 minutter unna.
 • 5 andre skisenter ligg 1/2-2 timer unna skolen
 • Flere surfestrender innan 1/2-2 timers kjøretur

* 15 linjetimar pr. veke

* 6 timar fellesfag

* 6-10 timar valgfag

* 4 timers laurdagsseminar

* 2-6 veker på utenlandsturer der ein har undervisning kvar dag

Last ned timeplan som pdf ↓
 • Klubben - Her aktiviserer vi personar i nærmiljøet med behov for tilrettelegging 10 kvelder i løpet av skuleåret.
 • Bjorli - Aktivitetsveke for personar med behov for tilrettelegging. Her er det ski, leik og moro som står i fokus. Elevane er instruktørar for jenter og gutar i alder 12-60
 • Håpskolen - Dette prosjektet går i hovedsak ut på å støtte ein kinesisk barneskule med utstyr og økonomi. I tillegg besøker linjen "Kina - Midtens rike med Japan" skulen som ein del av klassa si rundreise i Kina.

Hos oss har vi alltid ein tilsett på jobb som er med på å sette i gang aktivitetar på fritida.

Aktivitetar kan være filmkveld, quiz, skikøyring, skatehallen, teater, kino, aktivitet i gymsal og mange andre ting etter lyst og behov. 

Vi ønsker at du blir 18 år før årsskiftet det året du søker. Formelt opptak startar 1.februar. Dette legg vi vekt på ved opptak: 1) Søkar si forteljing om interesser og grunngjeving for å søke skulen. 2) Mottatt kopi av vitnemål (ved mykje fråver frå vidaregåande skule, er det fornuftig å ta kontakt med oss). Ta kontakt med skulen dersom du av helsemessige eller andre årsakar treng særskilt tilrettelegging. 3) Mottatt opplysning om referanseperson. 4) Ei rimeleg balanse mellom jenter og gutar.

Bygninger

Internat, gymsal, matsal, uteareale med sandvolleyballbane med mer

Mat

Frokost, lunsj, middag, kveldsmat

Faglig og sosialt

15 linjetimer i uken igjennomsnitt

Rune Hovde

Rektor

Epost: rektor@more.fhs.no
Telefon: 90640051

Ole Arvid Vesterdal

Vaktmester

Epost: vesterdal@more.fhs.no
Telefon: 93873145

Nongyao Uthasaeng

Internatmedarbeider

Einar Opsvik

Fagkonsulent

Einar har jobba som inspektør på Møre folkehøgskule sidan 2004 og rektor fra 2018-2020. Nå er han fagkonsulent for skolen

Epost: einar.opsvik@more.fhs.no
Telefon: 97176112

Inger Kvam

Kontorassistent

Epost: inger.kvam@more.fhs.no / kontor@more.fhs.no
Telefon: +47 986 91 886

Martin Staxrud

Inspektør

- Rektor Møre fhs 2016-2019, inspektør fra 19 til dd

- 15 år som fagkonsulent på kraft/styrke-avdelingen for Olympiatoppen .

- 10 år som studieleder for idrett for Gateway College og Høgskulen i Sogn og Fjordane

- 5 år som lærer på ungdomskole og videregående

- Utdannelse fra Norges Idrettshøgskole med avsluttende master i  «Coaching»

- Aktiv karriere som bokser og lidenskaplig hobby med surfing

Epost: martin.staxrud@more.fhs.no
Telefon: +47 990 94 400

Birte Einan

Internatleiar

Epost: birte.einan@more.fhs.no
Telefon: +47 909 53 382

Sumin Qui

Lærer på Kina - Midtens rike med Japan

- Utdannelse i språk, litteratur og lingvistikk på unversitetet i Beijing og i Stockholm
- Jobbet som lærer på universitetet i Beijing
- Jobbet som tolk og oversetter både i Kina og Skandinavia
- Er lommekjent i Kina og bereist i Øst-Asia
- Skreddersydd og ledet utallige reiser både for grupper og individuelle bakcpackers til Kina og andre asiatiske land
- Startet kinalinja år 2003

Epost: sumin@more.fhs.no
Telefon: +47 930 30 264

Tiina Jüring

Lærer på Animasjon Japan

Kunstskole i Pärnu og KunstAkademiet i Tallinn I Estland.

Animatør ved Estisk Tegnefilmstudio siden 1982. Opplæring ved studioet.

Tegnefilmlærer ved Høgskulen i Volda i 1998 - 2001.

Lærer i animasjon ved Møre fhs siden 2001 da jeg startet opp Animasjonslinja.

Epost: tiina.juring@more.fhs.no
Telefon: +47 473 77 187

Hilde Maria Nicolaisen

Lærar Friluftsliv X

Telefon: 41287186

Eirik Loftesnes

Lærer på Friluftsliv Sunnmørsalpane

 • Almennlærer, med spesialisering i friluftsliv og kroppsøving
 • Har jobbet på Møre Folkehøgskule siden 2012
 • Har omfattende erfaring fra arbeid barn og ungdom, fra grunnskole, barnevernsinstitusjoner og folkehøgskole
 • Er genuint opptatt av natur, særlig fjell og ski
 • Lommekjent i Sunnmørsalpene og trives best ute

Epost: eirik.loftesnes@more.fhs.no
Telefon: +47 936 70 575

Christian Howlid

Lærer på linja FIT Friluftsliv Idrett Trening, Thailand

- Faglærer & Mastergrad i kroppsøving fra HiH og HINT
- Personlig Trener fra SATS/ Elixia
- Trener 1 & 2 i Alpint & Telemark
- Dykkersertifikat; PADI Open Water & Advanced 
- Svart belte i Tae Kwon Do & Blått i Kickboxing
- Fallskjerm og Paragliding kurs
- Diplomert massør fra Naprapathøyskolen i Stockholm
- Viderekomment kurs i behandling av idrettskader, triggerpunkt og stretching
- Livredder instruktør

Epost: Christian.Howlid@more.fhs.no
Telefon: +47 93229110

Tor-Erik Moen

Lærar på Ekstremsport Sunnmørsalpane

 • Lærar historie, idrett og frlluftsliv, fordjupning i ski og tropisk friluftsliv
 • Utdanna arktisk naturguide (frå svalbard) og særs glad i å vere ute i natur
 • 10 års arbeide med ferietilbud for barn og unge
 • Bodd over lengre tid i New Zealand, Svalbard, Dominikanske Republikk og Grønland
 • Etter 10 år på Sunnmøre ser eg moglegheite i alle årstider, då leik, surf, ski, klatring og sykling
 • Tilsett sidan 2012

Epost: tor.erik@more.fhs.no
Telefon: +47 958 57 714
Instagram: @torerik83

Haibiao Miao

Lærer på Kina - Midtens rike med Japan

- Utdannelse i språk & litteratur i Beijing og IKT i Norge
- Jobbet 10 år som journalist og redaktør i China Radio International i Beijing
- Jobbet som journalist i Pakistan
- Jobbet 2 år som markedsansvarlig og datakonsulent i Beijing Convoyland Co. Ltd

Epost: haibiao.miao@more.fhs.no
Telefon: +47 466 79 962

Bjørnar Hovland

Vaktmeister

+47 99639528

Beate Aasen Flø

Internatmedarbeidar

Epost: beate.flo@more.fhs.no
Telefon: +47 488 99 340

Ingeline Bjørdal Ose

Kjøkensjef

Epost: ingeline.bjordal@more.fhs.no
Telefon: +47 488 95 549

Ellen Ørstavik

Kokk

Epost: ellen.orstavik@more.fhs.no
Telefon: +47 488 95 549

Ragnhild Garberg

Kokk

Epost: ragnhild.garberg@more.fhs.no
Telefon: +47 488 95 549

Linjer på Møre Folkehøgskule

ANIMASJON

Møre Folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

KINA - Midtens rike med Japan

Møre Folkehøgskule
Få ledige plasser
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

FRILUFTSLIV X - Topptur, Klatring og Surf

Møre Folkehøgskule
Venteliste
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

FIT - FRILUFTSLIV IDRETT TRENING med Dykking

Møre Folkehøgskule
Få ledige plasser
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

EKSTREMSPORT Sunnmørsalpane

Møre Folkehøgskule
Kontakt skulen
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

FRILUFTSLIV Sunnmørsalpane

Møre Folkehøgskule
Kontakt skulen
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Personlig Trener

Møre Folkehøgskule
Kontakt skulen
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt
Søk på skulenSkulen si nettside

Dette seier tidlegare elevar

Didrik Nilsen

Året på linjen Kina - Midtens rike med Japan har vært helt utrolig, og et år jeg aldri kommer til å glemme.Jeg angrer ikke ett sekund på å ha gått på Møre Folkehøgskole, det har vært en sann glede!

Didrik Nilsen
Jens Tepstad

Å ta et år på en folkehøyskole er noe jeg anbefaler alle. Et mer lærerikt år skal man lete lenge etter. Her var hver dag unik på en eller annen måte, og man gledet seg til hva neste dag måtte bringe.

Jens Tepstad
Anna Ying Helge

Her lærer du om alt fra Kinas eldgamle kulturhistorie, via Mao-tiden til dagens voksende stormakt, språkkunnskaper i mandarin, mattradisjoner, te-ritualer og mye mye mer! Lærere som er født og oppvokst i Kina. Klassen blir din andre familie i 9 mnd.

Frå bloggen

Fra kjemi-OL til folkehøgskole

Fra bronsemedalje i kjemi-OL til friluftsliv og folkehøgskole på Sunnmøre var veien kort for Leo Stoll. Slett ingen motsetning, mener han selv.

Les meir på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen