Til hovedinnhold
Få ledige plasser

En tilrettelagt linje med fokus på aktiviteter, ADL-trening, trivsel, samhold og mestring. Vi finner mulighetene den enkelte har i en aktiv hverdag og utfordrer oss i trygge rammer på dine premisser.

Det er du og dine behov som er viktigst for oss. Derfor er dette linjen for deg som ønsker en mer aktiv hverdag, med bl.a. styrketrening, friluftsliv, og mestring av hverdagens små og store gjøremål. Når vi har blitt bedre kjent med deg, legger vi opp dagene etter klassens ønsker og behov. Skolens undervisningsrom og utstyr er godt tilrettelagt. Målet er å bli bedre på å mestre steder og situasjoner som ikke er det.


Varierte aktiviteter

Vi kan nevne friluftsliv i nærområdet, spill og lek i gymsal, treningsstudio, fotosafari, matlaging inne og ute, reisetrening og ADL-trening. Vi har også dagsturer med besøk til Sirdal Huskyfarm, Paralympisk dag på Nærbø, og linjetur til Ålborg i Danmark. Vi henter litt av hvert fra skolens gode og varierte fagmiljø og gir deg det beste av alt. Trening og oppfølging med fysioterapeut på skolen er mulig ved behov.


Fellesskap

Er du en person med medfødt eller ervervet skade, vil dette være ei god linje for deg, hvor vi vektlegger god og spennende opptrening. Vi ønsker at du skal få et fremgangsrikt opphold på Lundheim. Fremgangen måler vi ikke i karakterer, men du vil merke den på deg selv, og du vil også få god tilbakemelding gjennom skoleåret. Vi gleder oss til å møte deg!

 

For deg med ulike funksjonsnedsettelser, som trenger litt ekstra tid. Vi fokuserer på ADL-trening, aktivitet, sosialt samvær, og læring - på en gøy og spennende måte i en trygg og sosial klasse.

Dette vil du lære

 • At du kan mer enn du tror
 • At sammen er vi sterke
 • At med hardt arbeid og godt humør kan hva som helst skje

 

Våre forventninger til deg

Pågangsmot. Godt humør. Ønske om å lære.

Aalborg

Obligatorisk: Nei

Pris: 5 000

Varighet: 4 dager

Måltider pr dag inkludert: 2

 • Det er dejligt å være norsk i Danmark.
 • Det er dejligt å være med til Aalborg med Allround og Allround Aktiv
 • Vi starter med a la carte på ferja overtil Hirtshals.
 • Vi besøker aalborg zoo, vikingmuseet, Bilka og blir kjent med byen på kulturell byvandring

 

Lanzarote

Obligatorisk: Nei

Pris: 15 000

Vær med 1 uke til det fantastiske sportsanlegget Club La Santa på Lanzarote.
Club La Santa tilbyr ca. 30 sportslige aktiviteter og kan tilby 2 svømmearenaer, med 3 femtimeter svømmebasseng, friidrettsstadion, 200 sykler til utlån, flere idrettshaller, 7 tennisbaner, badmintonbaner, eget vannsportsenter, aerobic og dansesenter, fotballbane, og en rekke andre muligheter sportslige muligheter.

Mål for linjeturen til Club La Santa

 • Coaching = bli din egen trener = selvstendig i treningsarbeidet = lage eget treningsprogram = funksjonell styrketrening = lære å ta og gjøre riktige valg gjennom bruk av selvcoaching,!
 • Bruke pulsklokke til å forstå din trening = forstå pulsklokkas muligheter og kunne anvende denne til å styre din trening og fremgang!
 • Forstå enkle treningsprinsipper som gir deg energi = sikrer deg stor fremgang i det å målrette i treningen din!
 • Lære mobilpedagogikk = lære å planlegge fremgang = lære god teknisk utførelse
 • Erfare og leve ut din treningskultur i sammen med medelever og lærere i 3 sammenhengende uker på Club La Santa!
 • Få coaching og bruke dette som selvcoaching for å sikre deg = at du når målene dine!
 • Lage din egen treningsplan = velge dine sportsaktiviteter i 3 uker!
 • Nyte og oppleve de 3 mest fantastiske treningsukene i livet ditt!
 • Vær med vennene dine = trene med vennene dine = oppleve med vennene dine!


 

Bli med på felles skoletur! En tur til New York kan aldri skuffe. Denne storbyen har mye spennende som alle bør oppleve minst en gang i livet! Frihetsgudinnen, Times Square, Brooklyn Bridge og Central Park er noen av høydepunkter på en tur til New York. 

Turen er tilrettelagt. Mer info kommer! 

Linjene har sine egne turer:

Sør Korea - Kreativ Data, E-Sport, Musikk, Cosplay, Film og Foto 

Liverpool og Manchester - Fotball

Lanzarote, Club La Santa - Sport og Friluft

Allround og Allround Aktiv: Aalborg  

London - ReDesign

 

For alle våre turer gjelder følgende: Vi tar forbehold om endring av priser som følge av valutakurser, fly- og transporttariffer, samt uforutsette skatter og avgifter som vi ikke selv råder over. Skoleturene våre er frivillige. De som velger å ikke være med på turene, har et eget solid og gøy undervisningsopplegg på skolen. Endelig informasjon og pris for turen kommer i juni 2024.

Obligatorisk: Nei

Pris: 25 000

Måltider pr dag inkludert: 2

Bli med på felles skoletur! En tur til New York kan aldri skuffe. Denne storbyen har mye spennende som alle bør oppleve minst en gang i livet! Frihetsgudinnen, Times Square, Brooklyn Bridge og Central Park er noen av høydepunkter på en tur til New York. 

Turen er tilrettelagt. Mer info kommer! 

 

 

For alle våre turer gjelder følgende: Vi tar forbehold om endring av priser som følge av valutakurser, fly- og transporttariffer, samt uforutsette skatter og avgifter som vi ikke selv råder over. Skoleturene våre er frivillige.

Fellestur og linjetur til Sør Korea - går parallelt.

De som velger å ikke være med på turene, har et eget undervisningsopplegg på skolen.

Lena Thunheim

Lærer

Lena er utdannet allmennlærer med grunnfag i idrett, og har lang erfaring som fotballtrener og -spiller. Hun er et fyrverkeri av en lærer, med mange interesser som sport, friluftsliv, revy og god mat. Lena er også mentor for stipendiatene på Lundheim.

Epost: lena.thunheim@lundheim.fhs.no

Eivind Eikli Hiorth

Lærer

Eivind har en bachelorgrad i afrikanske og asiatiske studier. Han lever for å reise og oppleve nye kulturer, men bruker gjerne mye av fritiden ute i norsk natur. For Eivind er det spesielt viktig å gi elevene opplevelser som de aldri vil få oppleve som "vanlige" turister. 

Epost: eivind.ekli.hiorth@lundheim.fhs.no
Instagram: @eivind_eh

Dag Kaland

Lærer

Dag er vår sporty spice, og tidligere jeger i forsvaret. Han har en bachelor i idrett, og holder nå på med mastergraden sin. Trening skal være gøy er Dag sitt motto, og han driver mest med funksjonell styrketrening, løping, skigåing, alpint og sykling.

Epost: dag.kaland@lundheim.fhs.no
Telefon: 90511215

25. august :       Skolestart

Oktober:            Høstferie

Desember:        Juleavslutning 

Februar:            Vinterferie

April:                 Påskeferie og Lundheimritt.

Mai:                  Skoleslutt

Last ned årsplan som pdf ↓

Hos oss får du mange muligheter. I løpet av året kan du velge 5 ulike valgfag, som er fordelt på tre perioder gjennom høsten og våren. I tillegg har vi to valgfagsuker, der hele uka er satt av til valgfaget ditt.

Adobe Photoshop

Her skal du få litt kjennskap til programmet Adobe Photoshop. Her lærer du alt fra å forbedre dårlige bilder, til å manipulere, redigere eller montere bilder sammen.

Ballspill

Dette er valgfaget for deg som liker ulike typer ballspill, og som trives med å spille på lag med andre. Vi prøver ut sandvolleyball, volleyball, basketball, kanonball, fotball, slåball og innebandy.

Bushcraft

Er du en ekte Lars Monsen? Overlev ute i naturen, gå deg litt vill, lag bål og ha det skikkelig gøy på tur.

DJ & beats

Om du er musikalsk eller ikke - dette er et valgfag for deg som digger beats og har lyst til å lage egen musikk. Med dataen som instrument vil en ny verden åpne seg.

Enkelt friluftsliv

Ekspedisjoner og telttur er vel og bra, men det enkle friluftslivet dreier seg mest om å komme ut i nærmiljøet. Vi lager middagen ute, håper å se et rådyr, plukker sopp eller spikker barkebåt.

Filmpoliti

Bli med på en reise inn i filmhistorien. Vi rekker ikke alle de 1001 filmene du burde ha sett, men vi rekker en del.

Fotball

Kom og spill fotball med oss en gang i uka. Du trenger ikke være på eliteserienivå, det holder at du liker å ha det gøy og spille fotball.

Gitar

Basis innføring i gitarens spennende verden. Grep etter grep lærer du å mestre musikken.

Hvorfor er verden så urettferdig?

Lær om verdens urettferdigheter - i lys av både samfunn, kultur, geografi, historie og økonomi.

Kajakk

NPF Grunnkurs hav - Her blir du sertifisert og kan etter gjennomført kurs delta på aktiviteter i kajakklubber over hele landet. Det blir sikkerhetstrening og vi avslutter valgfaget med en fin tur.

Konspirasjon og mysterier

Er du skeptisk til hva som blir servert gjennom mainstream-media? Er Donald Trump egentlig en alien? Har hemmelige brorskap en innvirkning på vår hverdag? Vi graver, undrer og vokser i skepsis!

Malekurs

I valgfag malekurs arbeider vi med fargesirkelen for å lære og blande farger. Vi maler med acrylmaling når vi etterligner et kunstverk.

Masker

Vi tar en avstøpning av ditt ansikt slik at du kan lage en maske som passer deg perfekt. Du lærer også å male masken.

MAT: Baking

Lag brownies, boller eller brød. Lær de beste triksene for å ikke drepe gjæren!

MAT: Matlaging

Så enkelt og utrolig godt. I matlaging valgfag lærer vi deg alle de smarte knepene slik at den maten du lager, smaker aller best. Skolekjøkkenet er godt tilrettelagt for bevegelseshemmede.

MAT: Småretter

Pizzasnurrer, eplekake eller kanskje noe egenkomponert? Lag digg mat. Spis opp. Kos deg.

Mindfulness

Senk skuldrene - ro ned - pust. Dette er valgfaget for deg som ønsker å koble helt av.

Musikklytting

Vi setter oss godt til rette, lytter til musikk fra renessansen og fram til i dag.Gjennom historien og samtidskunst får vi forståelse for de forskjellige tidsepokene.

Olabil

Bygg en olabil fra scratch. Samle materiale, tenk konstruksjon, fart og tunge. Avslutt med tidenes olabilløp ned bakken!

Pinholekamera

Lær å lage eget pinholekamera av en pappeske. Ta bilder, lek deg i mørkerommet og fremkall blinkskuddene dine.

Podcast

Vi lærer å lage og sette sammen radioreportasjer, podkaster og direktesendinger. Vi er i skolens mediarom, der vi boltrer oss med opptakere og redigering.

PULS - jogging

Har du lyst til å bevege på deg, er dette valgfaget for deg! Faget blir tilpasset den enkelte ut fra interesser og fysisk form. DU er med og bestemmer! Vi bruker skogen og de flotte løypene rundt.

PULS: Spinning

En artig og spennende form for Cardio trening. Det brukes spinning sykler! Spinningen blir ledet av spinning instruktør. Det brukes herlig og motivasjonell musikk til Cardio treningen!

PULS: Sykkel

Du ser verden annerledes når du sitter på et sykkelsete, -enten alene eller på en tandemsykkel. På Lundheim får du tilgang til begge. Dette valgfaget er for deg som vil ha turer i flott natur.

Sjakk

Dette er valgfaget for deg som liker sjakk. Du får egen t-skjorte hvis du slår vår lærer. Visste du at Magnus Carlsen har røtter i vår kommune?

Skyting

Lundheim har en skytebane rett ved skolen. Vi har seks geværer. Samlet blir det timer med moro.

Solidaritet i praksis

Bli kjent med Strømmestiftelsen, og vær med på å arrangere events for å samle inn penger til veldedige formål. I skolens solidaritetsuke spiller vi en viktig rolle.

Strikkecafé

Vi samles til koselig strikkecafé. Om du kan strikke fra før er ikke så viktig, det lærer du underveis - lag ullsokker, sitteunderlag eller noe annet gøy.

Studiofoto

Skolen har eget fotostudio med kameraer og lysutstyr. Du har lyst til å lære og være kreativ. Oppgavene er varierte og alt arbeidet foregår praktisk. For det er slik en blir god på å fotografere.

Surprise

Du kan komme med ønsker, men du vet aldri hva som skjer. For det er jo en SURPRISE! Vi koser oss masse sammen hver eneste gang! Vi kan gjøre små ting og store ting, alt fra f.eks vaffelkos til turer.

Søm Basic

Her lærer du det aller mest grunnleggende om bruk av symaskin. Du lærer hvordan man trer en symaskin og hvordan man syr rett- og sikksakk-søm. Vi syr enkle produkter som kurver, dresspose o.l..

Tec og Robot

Vi lærer enkel programmering i Scratsh, Python og Java. Arduino programmeres i Arduinos egen IDE-software som er basert på Java. 3D printer kan brukes til å printe ut deler til en robot.

Ukulele

Lær å spille ukulele på kort tid. Skolen har 10 nyinnkjøpte ukuleler som venter på at du skal lære deg å spille hits og populære sanger. Har du egen ukulele fra før så er det flott om du tar den med.

Hva er Lundheim? Spennende linjer, driftige lærere og nydelig natur? Gode vennskap, mye latter og fritt spillerom for kreativiteten? Litt grensesprengende, mye mestringsfølelse og skikkelig lærerikt? Lundheim er muligheter.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 104 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom eller enkeltrom)
 • Bad på gangen
 • Internett
 • Vaskemaskin
 • 3 500,-
Minimumspris for linja 104 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 104 500,-
(10 450,- per måned)
Inkludert i grunnprisen er kost og losji, skolegenser, skoleavgift i form av turer og materiell, og innmeldingsavgiften
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Styrke- og treningsrom, gymsal og spinningrom Vekter, apparater og ruller for sykler til rullestolbrukere.
 • Utstyrsbank med Kajakker, kanoer, seilbrett, lavvotelt, friluftsutstyr, båt og vannsportutstyr.
 • Terapibasseng med over 34°C og badstu.
 • Treningssenter med stort utvalg av apparater, aerobic, squash og svømmehall, terapibasseng og badstu nær skolen. Dette kan også benyttes på fritiden.
 • Fysioterapeut Det er mulig å få fysioterapi på skolen etter henvisning fra lege.

Dette utstyret må du stille med selv

Du må ha med

 • Det du trenger av aktivitetshjelpemidler. *
 • Rullestol som egner seg til kjøring i terreng og tåler all slags vær. *
 • Ekstrautstyr rullestol som f.eks. kjørepose for regn og kulde.
 • Klær for trening innendørs. Utetøy for alle årstider.
 • Pågangsmot.
 • Nysgjerrighet.
 • Og ditt eget, gode humør!

* = Alt utstyr må være i forskriftsmessig stand og fungere slik det skal.

Denne linjen er meget godt tilrettelagt, med rom, fasiliteter og utstyr som tilpasses etter ditt behov. Dette gjelder for eksempel hev-senk pult, tilgjengelig for rullestol og med mulighet for tilrettelagt utstyr.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Her er de nye folkehøgskolelinjene

Les hvilke helt nye linjer du kan søke på skoleåret 2024/2025.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Allround

Lundheim folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs A9 t/ukeKristen

Tilrettelagt

Hurdal Verk folkehøgskole
HelårskursKristen

Tilrettelagt Rønningen

Rønningen folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

REIS Bo og Fritid

Ålesund Folkehøgskole
HelårskursKristen

Tilpassa Sunnfjord

Sunnfjord Folkehøgskule
HelårskursKristen

Kreativ Livslære

Bjerkely folkehøyskole
Venteliste
Helårskurs16 t/ukeKristen

Musikk Bo Fritid

Musikkfolkehøgskolen Viken
Helårskurs9 t/ukeKristen

BUCKETLIST

Folkehøgskolen Nord-Norge
Helårskurs24 t/ukeKristen

Arbeidstrening

Peder Morset folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

MatLyst

Peder Morset folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Backpack Surprise

Folkehøgskolen Nord-Norge
Helårskurs17 t/ukeKristen

D.I.Y - a way of living

Peder Morset folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt