Til hovedinnhold

Kreativ design og redesign

Søk på linja

Har du noen gang drømt om å sette ditt eget preg på moteverden? Ønsker du å kombinere din kreative lidenskap med bærekraftige valg? Da er dette linjen for deg!

Kreativ design og redesign gir deg den perfekte muligheten til å realisere drømmene dine. Her er du ikke bare en elev – men en designer. Hos oss lærer du ferdighetene du trenger for å bringe idéene dine til liv.

I vårt kreative univers veiledes og inspireres du til å vekke designerdrømmene dine til livet! Du vil også lære om skjønnheten og potensialet av gjenbruk.Se for deg å skape ditt eget favorittantrekk av glemte skatter - både miljøvennlig og unikt!

Din stil, dine regler. Enten du inspireres av dagens mote, eller ønsker å bryte veg for fremtidens trender, er dette stedet for å realisere drømmene dine. Kreativ design og redesign – ikke bare en linje, men en livsstil og muligheten til å skape en forskjell.

En uforglemmelig tur til Vietnam er deg i vente. En reise fylt med inspirasjon for å berike din kreative sjel. Vietnam er et land med sterke håndverkstradisjoner og et mekka for innkjøp av materialer.

Hva venter du på?
La din reise fortsette her hos oss, og ta kontroll over din kreative fremtid.
Du er så velkommen hit til Skogn folkehøgskole. Vi gleder oss til å se hvilken retning din kreativitet vil ta deg.

Linja passer for deg som ønsker å lære et håndverk som gjør deg i stand til å skape noe selv. Du trenger ingen forkunnskaper bare lyst til å lære. Her vil du få masse inspirasjon og kunnskap:)

Dette vil du lære

 • Søm og redesign som håndverk
 • Sømteknisk kunnskap som gjør deg dyktig i faget.
 • Bruk av mønster og konstruksjon av mønster for egen design
 • Redesign - lær å se muligheter i brukte tekstiler
 • Materialkunnskap. Bruksområder og stil
 • Innblikk i stilepoker og design
 • Tegning fra egen ide til ferdig produkt.
 • Refix av sko. Brukte sko - reparer, farg, dekor
 • Smykkedesign - arbeid med sølv og andre metaller til smykker.

Våre forventninger til deg

Lyst til å:

 • Skape noe selv
 • Lære et håndverk
 • Skape din egen stil
 • Ha fokus på gjenbruk og miljø
 • Eksperimentere med design og materialer

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Ca 3 uker

Studieturen går til eksotiske Vietnam. Vi starter i nord med hovedstaden Hanoi til dager med byliv og opplevelser, herlig båttur i Ha Long Bay, tur med elvebåter i et utrolig nydelig område. Vi reiser så videre sørøver til Hoi An som er et mekka for kreative sjeler med museer, innblikk i håndverkstradisjoner og innkjøp av materialer. Videre går reisen til Ho Chi Minh city - en moderne pulserende by som har et vestlig preg med sine skyskrapere og gammel erverdig arkitektur og templer i skjønn forening. Her får du kjøpt varer fra siste mote til tradisjonelle håndverk - alt i skjønn forening. Her fra tar vi også turen til de kjente Viet Cong tunnellene i Cu Chi der du får guidet tur under jorda i tunnellene og oppholdsrommene. Et lite samfunn der folk levde under krigen. Vi avslutter denne reisen i Vietnam med å tilbringe noen dager ved kysten i sør i en sjarmerende fiskerlandsby Phan Thiet for å oppleve sol, bading og sjarmerende mennesker og spennende markeder.

Reisen vil gi deg et utrolig innblikk i Vietnam som land med sterke kontraster fra nord til sør, møte med mennesker, eksotisk mat, religion og levemåte. Vi skal ikke bare oppleve og se -  men også nyte og la oss sjarmere av et land med en helt annen levemåte enn det vi er vant til. Og - du kommer til å bli sjarmert i senk på denne reisen; og ha med deg masse minner, opplevelser og møter med det vietnamesiske folket som setter dype spor.

 

To frivillige studieturer

Obligatorisk: Nei

Pris: 10 000

Varighet: 1 uke

Plan kommer i løpet av skoleåret. Man kan velge kun en av turene. Disse er ikke knyttet til linjene. Den ene turen har fokus på kultur, den andre på sport.

Bli-kjent-tur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4-5 dager

Bli-kjent-turen har akkurat det formålet som navnet antyder. Dette er en tur med tradisjonelt norsk friluftsliv. Turen er på enten fire eller fem dager, alt etter evne og lyst. De letteste turene har mye vekt på det sosiale og her blir du busset til hyttedøren hvor du tilbringer natten i en seng. På de mer primitive turene går det i toppturer, sjøturer eller kanoturer. Den hardeste turen er utfordrende, men alle som vil klarer å gjennomføre den, og normalt bruker vi både kano, kajakk og kanskje bruksbåter i løpet av denne uken. Turene går hovedsaklig til Blåfjella/Skjækerfjell og Forra naturreservat, med ulike hytter til disposisjon.

Blåtur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 uke

Blåturen er en tur som holdes helt på tampen av året og planlegges kun uker før avreise. Her er det igjen mye vekt på det sosiale med noen overraskelser underveis. Som navnet antyder så er det en BLÅ-tur, altså vil du ikke vite hvor du ender opp, eller hva du skal gjøre.

Marit Nordholmen

Lærer på Livslinja - kreativitet, helse, livsstil

Hun er en dame med mange interesser hun har utdanning i: yoga, behandlingsmassasje, sportsmassasje og thaimassasje, ernæring og kosthold, kinesisk medisin, tekstil og grunnfag medisin. Stortrives med friluftsliv. Selverklært livsnyter. Hun er en svært omsorgsfull lærer med en lun og god humor, alltid positiv, blid og glad i en god latter. 

Livsmotto - "Det umulige tar bare litt lenger tid"

Epost: marit.nordholmen@skognfhs.no

Vi har fokus på å ha linjefagene komprimert, slik at det er enkelt å planlegge for eksempel turer og aktiviteter over flere dager. Det er minimum 14 timer linjefag pr uke. Under kan du se en vanlig uke. I tillegg har vi egne linjefagsuker, uten morgensamling, valgfag eller fellesfag. Det vil også bli en elevstyrt uke i løpet av året, der elevene selv bestemmer hvilket tema de vil utforske.

Last ned timeplan som pdf ↓
 • Skolestart lørdag 24. august
 • Hjemreisehelg 13.-15. september
 • Høstferie 4.-14. oktober
 • Studietur Bue - jakt og fiske okt/nov
 • Hjemreisehelg 8.-11. november
 • Familiehelg 29.-30. november
 • Juleferie torsdag 19. desember
 • Skolestart mandag 6. januar
 • Hjemreisehelg 31.januar - 3. februar
 • Vinterferie 28. februar - 10. mars
 • Studieturer resten av linjene før påske
 • Påskeferie 11.-22. april
 • Siste skoledag lørdag 10. mai

 

Du kan velge to valgfag før jul, og to valgfag etter jul. Ca 5 timer pr uke går med til valgfag. Et valgfag er på to timer, det andre på tre. Du velger nytt etter jul. Her er det mye spennende, alt fra trening til matlaging til kunst eller jeger- og båtførerprøve. Skolen tilbyr ca 20 ulike valgfag.

10 på topp

Her er det enkle friluftsturer innen Levanger kommune med både historie og toppturer. Man går sammen og målet er å komme i bedre form, samtidig som man blir bedre kjent i Levanger kommune.

Ballspill

Dette er valgfaget for deg som liker ballidrett, vi spiller det meste som kan spilles med ball. Både innendørs og utendørs.

Blåtorsdag

Dette valgfaget er for deg som liker stor variasjon, og i tillegg liker å bli overrasket. Her kommer man uforberedt, og blir møtt av nye utfordringer og opplevelser hver gang!!

Brattkort klatring

Vi har teorien og praksisen for å få brattkortet i klatring. Innendørs klatring i Trønderhallen på Levanger i hovedsak, men det kan også være mulighet for å ha noe utendørs klatring.

Båtførerprøven

Vi bruker verket "Veien til båtførerprøven" og legger opp et praktisk teoretisk kurs, som leder fram til båtførerprøven. Skolen er testsenter, slik at prøvene kan avlegges på skolen. Prøven koster 550

Fluebinding

Lær å binde alle typer fluer, både ørret, laks og fluer til bruk i sjøen. Skolen har nødvendig utstyr, ved masseproduksjon av fluer vil vi kreve at du betaler for materialene.

Fluekasting

Her får du lære enhånds, og to hånds fluekasting. Skolen har også sertifiseringsmuligheter. Speykast, snakekast - rulle og teknikker. Vi lærer å tilpasse stenger til skyteklumper og ulike snører.

Foto

På valgfag foto får man en komprimert utgave av det man lærer på fotolinja. Hver uke går man gjennom et tema som vi jobber med den neste uka. På slutten av semesteret har vi en liten utstilling.

Grunntrening

Et valgfag for deg som ønsker å komme i bedre form fra den tilstanden du er i. Det er ulike typer med sirkeltrening og løp/utholdenhet som er i fokus. Fokus på å utvikle deg fra der du er nå.

Handyman

Handyman - vi lærer mye praktisk, alt fra å lade en bil, til å skifte dekk, til å lage en skjøteledning - til å sette opp en innervegg, eller kanskje skifte et vindu. Praktisk kunnskap i høysetet.

Hund som hobby

Ved bruk av store robuste hunder vil du lære hva som kreves for å eie hund. For, aktivitet, kløving, bruksområder, sove inne/ute, ulike turer i områdene rundt skolen og friluftsliv med hund. Gøy.

Jegerprøven

Det er et 30 timers valgfag som både er teoretisk og praktisk fordelt. Man avslutter valgfaget med Jegerprøveeksamen. Eksamensgebyret må man betale selv, dette er på kr 300,-.

Kickboxing

Du får innføring i kampsporten Kickboxing og lærer denne fra bunnen av. Man får lært ulike teknikker og basistreningen som er viktig i Kickboxingen.

Konte eksamen

Nytt av året er at vi har en avtale med Levanger VGS om muligheten for å ta opp fag som man har strøket på i vgs. Intensivkurs er også mulig. Avtal med oss så snart som mulig om du skal ha dette faget

Matlaging

Praktisk og teoretisk tilberedelse av sunn, billig, praktisk og god mat for deg som føler du ikke har kontroll på dette, eller vil videreutvikle deg som "kokk". Man spiser det man lager sammen etterpå

Miniatyrskyting

Her får du prøvd å skyte på 15 meter innendørsbane med salonggevær. Her skyter vi både DFS og egne program. Har du hatt lyst til å prøve å skyte med våpen - så er dette en flott arena å begynne på.

O2

Ta del i et valgfag hvor utholdenheten får testet og utviklet seg. Lær om nye og morsomme treningsformer

Selvforsvar damer

For deg som vil lære noen teknikker innen selvforsvar. Det er mange forskjellige måter å komme seg ut av ulike situasjoner. Mange av teknikkene er hentet fra den israelske kampsporten Krav maga.

Spillklubben

Spill er et voksende kulturuttrykk som du sammen med flere kan utøve, ta lærdom av og ha det morsomt med!

Spinning

Spinning er en ekstrem effektiv trening hvis du vil øke kondisjonen samt styrken. I disse timene blir vi kjent med ulike teknikker, og vi trener på å tråkke i takt med musikken.

Stretching

Et totimers valgfag med fokus på bevegelighetstrening, her er en god sjanse for deg som ønsker å bli mykere og få bedre bevegelighet. Noe som er skadeforebyggende og bra for helsa.

Strikking

Lær deg å strikke enkle ting som sokker,votter,luer etc. Hvis du kan strikke,får du lære å videreutvikle strikkingen til mer avanserte strikketeknikker og produkter. Stor vekt på egne ideer og ønsker.

Tegning/maling

Dette passer både for de som er flinke til å tegne men også til de som ikke har så mye erfaring med det. Du kan jobbe med et bestemt prosjekt, eller kose deg med masse forskjellige tegninger.

Tekstil

Lær tekstilteknikker og håndtverk. Lag spennende antrekk i redesign eller sy ditt eget antrekk utfra eget ønske. Stor vekt på å bruke fantasi, kreativitet og egne ideer til produkt.

Yoga

Lær grunnleggende yoga som du kan bruke som en del av hverdagen din. Fokus på pust,balanse,styrke og smidighet. Opplev yoga som et godt pusterom i en travel dag der du har fokus på deg selv.

Velkommen til et opplevelsesrikt år i hjertet av Trøndelag. Her kommer du til å få beina godt plantet på jorda mens hodet ditt får nye tanker og ideer og du får venner for livet. Vi tilbyr 10 spennende linjer og et botreningstilbud og vi drar på turer både i innland og utland. 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 134 520,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Skolegenser linje
 • Ekspedisjoner
 • Innkjøpsturer
 • Inspirasjonsopplegg
 • Skolegenser
 • Materialer og utstyr
 • Bad på gangen
 • Studentbevis
 • Frivillig studietur, to valg
 • Blikjent-tur i starten
 • Treningsrom
 • Blåtur
 • Alpintur
 • Valgfag
 • Studietur: Bli-kjent-tur
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Blåtur
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Vietnam
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 134 520,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 134 520,-
(13 452,- per måned)
Dersom du har problemer med at det blir for dyrt, så kan du kontakte rektor. Vi har muligheter for å kunne justere prisen etter avtale. En gladnyhet er at regjeringen har økt satsene for lån/stipend fra Lånekassen!
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Alt du trenger av utstyr finner du hos oss. Ønsker du å bruke eget utstyr - kan du selvsagt ta det med.

 • Symaskiner og sømutstyr.
 • Du får det du trenger av materialer til gjennomføring av dine prosjekter.

Vi gjennomfører innkjøp av materialer og drar på bruktbutikker og markeder på leteing etter brukte tekstilskatter.

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om det er mulig for oss å tilrettelegge for deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Her er de nye folkehøgskolelinjene

Les hvilke helt nye linjer du kan søke på skoleåret 2024/2025.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Tegning, Maling & Keramikk - Europa og Japan

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Få ledige plasser
Helårskurs12 t/ukeKristen

Kunst/Opplevelser

Elverum folkehøgskule
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Kreativt Håndverk

Evje Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Kreativ MIX

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

SKAP Produktdesign

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Kreativ - Engasjert - Afrika

Nordvestlandet folkehøgskole
Helårskurs18 t/ukeKristen

SKAP Oppfinner

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Kreativitet

Sjøholt Folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

REIS Kreativ

Ålesund Folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Design din vei

Ål folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Kunsthåndverk

Bakketun Folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeKristen

Naturfoto

Lofoten folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt