Til hovedinnhold

Media - digital produksjon

Søk på linja

Hos oss kan du bruke et år der du kan intervjue kjendiser, treffe influensere, lage podkaster, produsere filmer og egen You Tube-kanal. Her jobber du praktisk 24/7, individuelt og i redaksjoner.

Lag podkaster, send live fra radiostudio, lag film, dra på fotoreportasje eller kjør din egen YouTube- og twitchkanal. For å jobbe i mediebransjen trenger du erfaring - det får du hos oss. Du trenger ingen forkunnskaper - vi gir deg opplæring og trygghet. Jorunulastikk er essensen i alt vi gjør. 

Vi har ett av landets mest moderne digitale studentradiostudio, nytt TV- og Youtube studio, og vi har den samme teknikken og programvarene som for eksempel P3-morgen.

Linjen legger til rette for deg som:

Gjennom skoleåret lærer du blant annet om:

I februar får du sjansen til å være i praksis på en medierelatert arbeidsplass, innen det feltet du interesserer deg mest for.

Sjekk her hva Farmen Kjendis-deltaker Ingrid fikk ut av året på Skjeberg

Interessert? Søk her! 

Denne linja passer for alle som er nysgjerrig på noe innen media. Du vil få kjennskap til en rekke digitale verktøy som er i tiden, og som er etterspurt i arbeidsmarkedet. Følg drømmen!

Dette vil du lære

 • Akkreditering på store arrangement
 • Produksjon av radio- og TV-sendinger for Web
 • Drift av studentradio
 • Podcast
 • Journalistikk (intervju, reportasje og studio)
 • Videoreortasje på mobil
 • Magasinproduksjon
 • Drone
 • Foto (Presse, sport, studio)
 • Digas (avvikling og redigering)
 • Radioreportasjer fra MGP, Idol, P3Gull eller lignende
 • Livesendinger (Radio, Web-TV)  
 • Drifte egen YouTube og Twitch-kanal

Les mer om linja her!

Våre forventninger til deg

At du ønsker å lære, har lyst til å bidra og gjør ditt beste. Da blir dette en veldig bra mulighet til å prøve ut hvordan du trives med ulike plattformer for medieproduksjon. Du trenger ingen forkunnskaper, bare interesse for å jobbe med digitale verktøy innen media. 

Japan

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 2

Japan er et senter for ung kultur og film. Teknologiens høyborg kan vi kalle denne byen og vi skal sammen utforske de kuleste stedene. Spesielt populært er animasjonsfilmer. Derfor reiser vi til legendariske Studio Ghibhli, som er et japansk animasjonsfilmstudio i Tokyo.

Vi besøker også Universal Studios i Osaka, også kalt "Super Nintendo World" som er et av seks Universal Studios temaparker i verden. 

Vi skal også besøke Hiroshima pace memorial museum som ligger sentralt i Hiroshima. Museet er plassert midt i fredsparken og er dedikert til å dokumentere atombombingen mot Hiroshima under andre verdenskrig. 

I skoleåret har vi fokus på Japansk språk, mat og kultur. Her vil du kunne lære litt språk, spise Japansk mat og få god kjennskap til den flotte kulturen vi skal møte på studiereisen. 

Göteborg

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

På vinteren reiser vi til Nordens største filmfestival som går av stabelen i Göteborg. Vi ser filmer som vi trolig ikke ville sett på kino, vi deltar på masterclass med verdenskjente filmskapere og blir kjent i den vakre storbyen Göteborg. 

Vi reiser på turer gjennom hele skoleåret, men hovedturen er på linjen.  

 • Hver linje har sin studietur til utlandet
 • Turene har siste årene gått til Japan og Zambia.  
 • På Skjeberg Folkehøyskole er studieturen allrede inkludert i den totale prisen for skolen.

Det beste av den Norske fjellheimen

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

På høsten drar hele skolen på høstfjellet og opplever høstfargene og gleden med flotte turer langs vann, elver og toppturer.

Vi legger opp til at vi skal gå Besseggen, en verdenskjent vandringstur. For de som tenker at det blir en for tøff tur, tilrettelegger vi med andre alternative turer. Kanskje vil du heller prøve deg på en utsikttstur til Bitihorn, eller fiske deg en ørret for stekepanna.

Rafting i Sjoa er spennende for de som vil sjekke adrenalinnivået sitt. Og alle de som ønsker å rafte får tilbud om det. Vær forbredt på å bli våt! 

Vi bor sammen på Gjendesheim turisthytte der det er gode fasiliteter. Fine fellesarealer, peisestue, gode senger og mye plass for alle på skolen til å kunne bli godt kjent. 

Vi kjører alt fra bingo, spill og karaoke på kvelden - dersom du har lyst til å være med på det. 

Vintertur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 4

I mars reiser hele skolen på vintertur! Her kan du velge om du ønsker å stå alpint, ake eller gå på langrenn. Målet er å oppleve Norges vinter på sitt beste. Her har vi en hel dag i skibakken med hygge, aktivitet, frisk luft og grilling.

Snorre Walther

Hovedlærer Media

Snorre har jobbet som medialærer på Skjeberg siden 2000. Han er utdannet lærer med IT-fordypning og har et brennende engasjement for alt som har med media å gjøre. Han elsker radio, mediaproduksjoner og LIVE-sendinger. Det er sjelden et arrangement i hans regi ikke innebærer konfetti eller røykmaskin. "Skal du opp og fram må du snakke med folk", sier han - og det får elevene hans god øving i! 

Epost: snorrew@ofk.no
Telefon: 404 19 855
Facebook

Vi starter hver dag med frokost og deretter felles morgensamling.

Det er linjeundevisning fire av fem dager - en dag i uken er det kun valgfag.

Ettermiddag og kveld brukes til ulike fritidsaktiviteter som trening, film, spill og sosialt samvær.

Omlag annenhver lørdag er det undervisning. 

Vårt eminente kjøkken serverer fire måltider om dagen og legger til rette for et sunt og variert kosthold. 

Årets gang

 • Skolestart 25.8.24
 • Linjeturer i oppstartsuka 
 • Fellestur til Gjendesheim uke 38
 • Høstferie uke 40 
 • Konserter og elevkvelder på høsten
 • Linjeuke 
 • Juleferie 
 • Vintertur til Kongsberg i mars 
 • Vinterferie uke 8 
 • Påskeferie 
 • Praksisuke 
 • Reiseperiode der alle linjer reiser til eksotiske reisemål på våren 
 • Skoleslutt søndag 11.mai.25

Vi deler våre valgfagperioder i to, en høstperiode og en vinterperiode. Hver periode er det nye valgfag du kan velge. Du skal ha fire til seks timer valgfag hver periode. Her er et utvalg av valgfag som vi kan tilby:

Aquarelle

Med aquarellemaling, pensel og lerret lager du de maleriene du selv ønsker, ut i fra det nivået du er på. Her er det plass for alle nivåer.

Ballspill

I temafaget ballspill vedlikeholder vi den fysiske formen med kjente og kjære idretter der fotball, innebandy og basketball utgjør hovedaktivitetene. Her er det full fart i to timer. Finn frem joggeskoene og hiv deg med!

Band

Kom sammen med andre musikere, velg ut låter og sett i gang med å få lyd ut av PA'en. Både for erfarne og mindre erfarne musikere og vokalister, og kanskje venter en liten konsert i enden?

Bodypump

Trening til musikk! Det gjør at du opplever treningen som ekstra morsom og du yter litt ekstra! Dette er styrketrening der øvelser er satt til musikken og rytmen slik at det passer som hånd i hanske.

Filosofikafè

På filosofikafèen gir vi deg rom for å fundere rundt grunnleggende livsspørsmål. Still de store spørsmål med vennene dine over en kopp kaffe. Hvem er vi? Hva kommer etter dette?

Frihåndstegning

Lær deg grunnleggende teknikker innen tegning, med bruk av ulike tegneredskaper.

Friluftsliv

Faget for deg som liker å ferdes i naturen. Opplev leirbålets magi i skjærgården rundt Hvaler eller med kano i de store vassdragene i grensetraktene mot Sverige.

Geriljabroderi

Overrask dine kjære med egenprodusert broderi - med et noe overraskende budskap...

Gitar

Nybegynner opplæring på gitar for deg som vil lære å spille dette allsidige og stemningsskapende instrumentet.

Håndball

Håndballøktene foregår i Kongstenhallen i Fredrikstad. Det legges stor vekt på å trene pasningskombinasjoner og skuddteknikker i tillegg til at vi øver inn et enkelt system. Opplegget innebærer treningskamper mot lokale lag.

Kajakk

Med Østfolds vakre skjærgård rett utenfor døra, reiser vi ut på sjøen med kajakk. Vi reiser på overnattingstur og får kjenne på det magiske i å være i naturen.

Podcast

Podcast har kommet inn på mediearenaen med full tyngde. Lær deg å bruke radiostudio, opptak, redigering, lyddesign og få din egen podcast på lufta!

Real news

Vi drøfter de viktigste nyhetene fra forrige uke. Det er ikke alltid det er enighet rundt de sakene vi tar opp, og da får vi gode diskusjoner rundt nyhetene vi tar opp.

Riff

Digger du noen røffe, kule eller vakre gitar- eller bassriff? Her kan du øve inn kjente (og noen ukjente) riff fra musikkhistorien i sammen med andre musikere og lærere. Let's rock and shock!

Skriveverksted

Ved forskjellige skriveoppgaver utforskes språk og litteratur. Skriveoppgavene er frivillige, og det er alltid rom for å skrive om det man vil. Elevene bestemmer selv sjanger.

Strikking

Det er gøy å strikke om du velger et strikketøy som ikke er for vanskelig. Du får selv velge farge, garnkvalitet og oppskrift. Det mest populære å strikke er håndleddsvarmere, tøfler, lue og skjerf.

Søte saker

Vi baker deilige kaker og andre søtsaker og pynter dem så de blir en sann fryd for øyne og gane!

Tradisjonsmat

Et praktisk fag hvor vi lager og tilbereder fisk og kjøtt på en tradisjonell måte. Røyking og salting er viktige ingredienser for å få god og velsmakende mat.

Ut på tur

Bålkos inviterer til ro, undring og den gode samtalen. Få på deg utejakka og lær deg ulike teknikker for opptenning, og forskjell og brukbarhet på ulike vedtyper. Pølser og kokekaffen er alt påmeldt.

Volleyball

Lær volleyball slik volleyball skal spilles. Grunnteknikker er sentralt i tillegg til bevegelser i angrep og forsvar. Tren og ha det gøy med volleyball, smash-garanti for alle!

X-fit

En god treningsøkt i X-fit (eller crossfit) gir deg energi for flere dager. Kjør på med vekter og musikk i skolens nye "crossfitrom". Her lukter det svette helt hjem!

Østfold

Østfold som er det fylket skolen ligger i, har mye spennende historie. Vi tar deg med ut for å se de beste perlene! Her lærer du om fylke og historie.

Skjeberg Folkehøyskole er medieskolen! Dette er stedet for deg som ønsker å utforske digtale eller visuelle utrykk gjennom lyd, bilde eller tekst. Vi har grafisk verksted, foto-, radio-, film-, musikkstudio og mange øvingsrom!

Vår visjon; fellesskap - mot - mestring.

Her kan du utvikle deg til å bli den du vil være! 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 129 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Studietur: Det beste av den Norske fjellheimen
  • Vaksiner
  • Visum
 • Studietur: Vintertur
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Studietur: Japan
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Studietur: Göteborg
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 129 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 129 000,-
(12 900,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Skjeberg Folkehøyskole har et nytt og moderne digitalt radiostudio.
 • I tillegg har vi alt av utstyr du trenger til å gå live på ulike plattformer.
 • Som elev får du låne lisener på Adobe- og officepakka. Det fikser vi!

Opplegget på linjen tilpasses elevenes evner. Dersom du har spesielle behov eller diagnoser trenger vi å snakke sammen før skolestart. Det gjør at vi kan møte deg på den måten du trenger. Eventuelle papirer fra lege eller spasialisthelsetjenesten er en stor fordel at vi har i forkant av skoleåret. 

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Jeg brukte folkehøgskoleåret på å teste om radio var noe jeg ville jobbe med

Nyansatt programleder i Norske tilstander på P3, Ingrid Simensen, takker folkehøgskolen for at hun i dag jobber med det hun liker aller best. At hun ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Dungeons & Dragons

Bjerkely folkehøyskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Media

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs B9 t/ukeKristen

SKAP Visuell kommunikasjon

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Urban Stipendiatlinje

Stavanger Urban Folkehøyskole StUF
Venteliste
HelårskursFrilynt

SoMe!

Bakketun Folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeKristen

Kreativ Flexi

Haugetun Folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeKristen

Digital Kreativitet - Japan og Europa

Folkehøgskolen Sørlandet
HelårskursKristen

Spillutvikling

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Litteratur og idéhistorie

Nansenskolen
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Foto & Video - Kreativ Innholdsproduksjon

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Forfatterlinja Skriv!

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Spillbedrift

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Stipendiatlinje30 t/ukeFrilynt