Til hovedinnhold

Filmlinja er for deg med et brennende ønske om å lage gode filmfortellinger og utvikle din kreative fortellerstemme. Du får lage korte fiksjonsfilmer med tett oppfølging fra erfarne lærere.

På filmlinja lager vi kortfilm. Du får prøve deg og fordype deg i flere roller som produsent, regissør, manusforfatter, klipper, fotograf og lyd.

Du får bruke dine kreative evner og lære om:

Du lærer teorien og du får praktisk erfaring i å utvikle og produsere dine egne fiksjonsfilmer i et godt samarbeide med de andre elevene.
Du få tett oppfølging av våre lærere som er profesjonelle filmarbeidere.

Flere av våre elever fra Danvik starter på de beste høyere filmutdanningene i Norge og utlandet.   

Danvik gir deg en unik mulighet til å få en fot innenfor i filmbransjen.
Du kan søke om plass på andreåret vårt og ha praksis i et filmselskap, hvis du ønsker det. 

Hvert år reiser vi på tur med klassen til Filmfestivalen i Berlin. 

Les mer om linja her!

Utstyr
Vi jobber med bransjestandarder innen opptaks- og etterarbeidsutstyr. 

Besøk av filmarbeidere
Vårt nettverk av dyktige filmarbeidere besøker oss med forelesninger og workshop i lyssetting, filmfoto, klip og lyddesing.

Virtuell Produksjon
Er du interessert i film og ny teknologi - sjekk også ut vår nye VP - linje her.

Linja passer for deg som har lyst til å lage film. Du lærer det du trenger på linja, så du trenger ingen forkunnskaper.

Dette vil du lære

· Utfordre og utvikle kreative evner.
· Å skrive manus og lage dramaturgi.
· Praktisk erfaring i produksjon av kortfilm, regi og bildeforståelse.
· Innblikk i filmens organisasjonsstruktur, produksjonsprossess og ledelse.
· Stimulere samarbeidsevner og utvikle studentenes individuelle talent.
· Beherske å få og gi konstruktive tilbakemeldinger

Les mer om linja her. 

Amandusfestivalen

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 dager

Måltider pr dag inkludert: 1

Filmlinjen drar til Amandusfestivalen på Lillehammer hvert år. Danvik er en viktig samarbeidspartner til festivalen og har sørget for filmbidrag opp gjennom årene, som har resultert i utmerkelser og priser. Turen går over tre dager, hvor elevene deltar på film-workshops og filmvisninger.

Berlin

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 1

Berlinalen er en årlig begivenhet for filmelevene og elevene på VP-linjen. Verdens største filmfestival, Berlin Internasjonale Filmfestival, en hel uke!
Ikke bare kan du se film dagen lang, men du kan se filmer du ellers ikke får se. I tillegg lager vi et tettpakket program hvor du deltar på mestermøter med norske og internasjonale filmskapere, ikke i store saler, men bare for oss fra Danvik slik at du kan stille spørsmål og komme tett innpå fortellingene deres.
Vi drar også på studiobesøk med fokus på virtuell produksjon. Og er man heldig så treffer man på en verdensstjerne, enten på scenen eller den røde løperen. Berlinalen er en sjelden opplevelse og et must for en filmelsker!

Hollywood

Obligatorisk: Nei

Pris: 26 900

Måltider pr dag inkludert: 1

Mot slutten av skoleåret reiser vi til USA - nærmere bestemt Hollywood i Los Angeles!

Dette er skolens største tur, og tradisjonelt er nesten alle elevene med. I filmhovedstaden Los Angeles bor vi på et flott hotell med eget basseng og boblebad - med bare fem minutters gangavstand til «Walk of Fame».

Privilegerte som vi er, får vi se sider av Hollywood andre bare kan drømme om. Mange «uoppnåelige» personligheter fra ulike bransjer i Hollywood stiller opp for Danvik fordi de synes det er gøy og inspirerende å møte så mange dedikerte ungdommer.
På tidligere turer har vi blant annet møtt komponisten til Spiderman, Michael Jacksons lyddesigner, produsenten av American Idol og coachen til Beyoncé, Will Smith m.fl.

Hvert år legger vi også turen innom fornøyelsesparker som Warner Bros og Universal Studios, samt verdenskjente strender som Santa Monica og Venice Beach.
I tillegg blir det muligheter for andre frivillige utflukter til steder som Joshua Tree National Park, Six Flags Magic Mountain, Citadel Outlets Shopping, Disneyland og mye mer!

India

Obligatorisk: Nei

Pris: 21 800

Måltider pr dag inkludert: 3

Danvik har hvert år et solidaritetsprosjekt der elevene samler inn midler til en yrkesskole i India - Lahanti Institute of Multiple Skills (LIMS).
Vi ønsker å bidra til at unge minoritetsungdommer skal få en god, yrkesrettet utdanning innen blant annet media.

Gjennom innsamling av støttemidler bidrar Danvikelevene til at jevnaldrende med betydelig færre muligheter enn oss, får muligheter til skolegang.
På høsten får Danvikelever anledning til å være med på solidaritetstur for å besøke elevene og skolen vi støtter.
Vi byr på en spennende og variert tur, der utveksling av bransjeerfaring blir en del av opplegget.

Danvik samarbeider med Acta-Normisjon og den lokale organisasjonen ESAF om prosjektet og elevene får veiledning og oppfølging i forkant og underveis på reisen. Reisen til India gir verdifull internasjonal innsikt og erfaring!

Strand Leirsted

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I løpet av en av de første skoleukene drar vi til Strand Leirsted i Sandefjord for å bli bedre kjent med hverandre!

På denne turen får du oppleve mange minner for livet - padling i kajakk, boblefotball mot lærerne, eller allsang rundt bålpanna.
Men best av alt - kanskje du treffer din nye bestevenn for første gang?

Det blir rom for en rekke morsomme aktiviteter, god mat og dype samtaler.
Strand-turen er selve kick-starten på Danvikåret!

Bjørn Erik Pihlmann Sørensen

Lærer - Film

Linjeansvarlig og har utviklet Film- og VP-linjen. Utenfor skolen arbeider Bjørn Erik med kort- og spillefilmprosjekter som regissør, produsent og manusforfatter. Bjørn Erik har regiutdannelse fra den prestisjetunge National Film & Television School (NFTS) i London, med en Master of Arts in Film & Television. Han er også Norges første med sertifisering i Virtual Production & Realtime Technology.

Epost: pihlmann@danvikfhs.no
Telefon: 92018140
Instagram: @pihlmann_films

Peder Fuglerud

Lærer - Film

Kreativ tekstforfatter fra Romerike Folkehøgskole og Westerdals Reklameskole, med lang arbeidserfaring fra underholdningsbransjen. Manusforfatter for spillefilmene Switch (2007), Fritt Vilt 3 (2010) og Amors Baller (2011), samt serieskaper, storyline- og dialogforfatter for diverse TV-serier.

Epost: peder.fuglerud@danvikfhs.no

Christopher Gautier Bjerke

Lærer - Film

Epost: christopher.bjerke@danvikfhs.no

I en ordinær uke har vi linjeundervisning på mandag, tirsdag, torsdag og fredag.

I disse ukene har vi også: 

 • Fellesundervisning - Onsdag 09:00-11:30 og Lørdag 10:00-14:00
 • Internattime - Tirsdag 14:00-15:00
 • Gangmøte - Torsdag 09:00-10:00
 • Valgfag - Onsdag 13:00-15:00
 • Frivillige aktiviteter stort sett hver kveld (sport og spill, film, quiz, turneringer o.l.)
 • Danvikkveld (underholdning) og andre kveldstilbud

 

 

Last ned timeplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret kan du få oppleve: 

 • Bli-kjent-utflukt i starten av skoleåret!
 • Bli kjent-tur i Drammen!
 • Valgfag fordypning - to uker valgfag!
 • «24 Timer Live for India» - en 24-timers livesending der elevene er programledere, lager innslag og styrer kameraer og lyd!
 • Linjeuker hvor du får fordype deg på linja!
 • Linjeturer til bla. Paris, Berlin eller London!
 • «Danvikdagene» - vi ser alle prosjektene som linjene har jobbet med!
 • Skoletur til USA og India! (frivillig)

  + Mye, mye mer!

Du velger valgfag fire ganger i løpet av skoleåret, og du har normalt valgfag to timer i uka.
Valgfagene som tilbys varierer noe fra år til år, men her er noen eksempler på tidligere valgfag:

3D-Printing

Her lærer du å lage dine egne 3D-modeller og du får bruke skolens 3D-printer. Vi har et stort utvalg av materialer og kun fantasien setter grenser for hva du kan lage!

Dans

Valgfag dans passer for alle og legges opp etter dere som blir med! Det blir oppvarming, styrke, og forskjellige danseøvelser. Du får mulighet til å lære danser, men også lage egen koreografi.

Digital musikkproduksjon

Lag din egen musikk og lyddesign! Vi bruker program som Ableton Live, FL Studio og Logic Pro. Du får også anledning til å lage din egen musikk til dine medieprodukt - film, podcast, spill osv.

Eksamensgruppe

Skal du ta igjen en eksamen fra videregående eller en teorieksamen for fagbrev/svennebrev? Da vil du få anledning til å bruke valgfagtiden etter avtale med rektor/studierektor.

Filmcontainer

I dette faget ser vi på viktige og gode filmer som får refleksjonen i gang. Diskusjonene etter å ha sett en god film forsterker opplevelsen av å ha tatt del i noe viktig.

Fotball/idrett

Fotball/idrett kombinerer aktivitet utendørs på fine treningsbaner ved Marienlyst Stadion høst/vår. Om vinteren trekker vi inn i ett av byens nærliggende treningsstudio eller skolens basseng.

Hobbyhjørne

Her får elevene dyrke sin hobby eller de kan delta i felles opplegg og aktiviteter hvor vi ønsker å utøve håndverk og andre artige produksjoner.

Klatring

I samarbeid med «Klatreverket» i Drammen tilbyr vi et valgfag. Dette vil gi elevene mulighet til å lære alt de trenger for å klatre selvstendig innendørs.

Kritisk tenking og konspiranoia

Med utgangspunkt i konspirasjonsteorier vil faget ta opp kritisk tenking og øve opp vår evne til å dekonstruere logiske feilslutninger i de falske nyheters tidsalder.

Musikk og band

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ferdigheter og ønsker for musikalsk utvikling. Vi har tidligere etablert skoleband som får muligheten til å delta i skolens ulike arrangementer.

Padel

I samarbeid med «InterPadel» i Drammen tilbyr vi et valgfag hvor man får prøve seg i en av verdens hurtigst voksende idretter. Padel er som en mellomting mellom tennis og squash - og veldig gøy!

Photoshop

Vil du lære å redigere bilder? Dette kurset i Photoshop lærer deg det du trenger for å komme i gang! Alle elever på Danvik får Photoshop-programvare under studietiden på Danvik.

Skuespillerteknikk

Valgfaget Skuespillerteknikk er for de som ikke har dette som linjefag, og vi tar for oss blant annet karakterarbeid og rollespill. Vi avslutter valgfaget med en oppsetning som alle som vil kan se!

Slalom

På vinteren får du muligheten til å bli med i byens flotte slalom-bakke, som ligger ikke langt unna skolen. Denne bakken kan selvsagt også benyttes på fritiden.

Spillsmaking

Faget handler om å prate, reflektere, kritisere, diskutere og forstå spill som kunstuttrykk, men også for å skape en forståelse og nysgjerrighet for spillmediet gjennom debatt og meningsutveksling.

Trening i studio

Vi har en avtale med treningssenteret Fresh få minutters gange fra skolen hvor du kan trene individuelt eller i gruppe. For øvrig har skolen eget svømmebasseng og treningsstudio.

Volleyball

Vi spiller volleyball i skolens gymsal en gang i uka. Det er også mulig å trene volleyball i fritiden på Danvik.

Årbok

Vil du lage årbok for skoleåret eller designe årets skolegenser? Dette valgfaget er for deg som liker å jobbe med «interne» tekster, grafisk design og foto for varige minner fra skoleåret!

Drømmer du om en kreativ jobb i mediebransjen? 
Hos oss får du profesjonell opplæring, relevant praksis og nyttige kontakter. 
Ønsker du i tillegg å få nye venner, og muligheten til å skape ting sammen med andre? 
Eller kanskje du bare vil ha et kult år på Folkehøgskole? 
Uansett hva du ønsker - Danvik er stedet for deg!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 132 700,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Linjetur
 • Bad på rommet
 • Studentkort
 • Reiseforsikring
 • Adobe Creative Cloud
 • Årbok
 • Studietur: Strand Leirsted
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Amandusfestivalen
  • Mat (1 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Berlin
  • Mat (1 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 132 700,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 132 700,-
(13 270,- per måned)
Du får faktura for å betale skolepenger 10 ganger i løpet av skoleåret (august-mai).
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Vaksiner på Hollywood, frivillig studietur
 • Visum på Hollywood, frivillig studietur (250,-)
 • Noen ekstra måltider på Hollywood, frivillig studietur (1 måltider per dag er inkludert)
 • Vaksiner på India, frivillig studietur (900,-)
 • Visum på India, frivillig studietur (150,-)
 • Noen ekstra måltider på studietur Amandusfestivalen (1 måltider per dag er inkludert)
 • Noen ekstra måltider på studietur Berlin (1 måltider per dag er inkludert)
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Canon c100 og c300
 • Fast filmoptikk (14mm - 24mm - 35mm - 50mm - 85mm - 135mm)
 • Led-lys og Kino-flow
 • Dolly, skinner og kran med fjernstyring
 • C-stand, flagg og scrims
 • Store filmseil (8x8" og 12x12")
 • Sennheiser mikrofoner (zeppeliner og boom)
 • Sound Device opptakere
 • Avid Media Composer
 • Avid Pro Tools
 • Adobe Premiere

Vi er gode til å tilrettelegge skolehverdagen for deg som har behov for det. Ta kontakt med oss så finner vi gode løsninger sammen med deg.  

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Startet bedrift med kompiser fra folkehøgskolen: – Nettverket var avgjørende

Abdi Ibrahim kunne lite om film før han startet på folkehøgskole. Nå driver han produksjonsselskap med to kompiser fra skolen.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Film og TV - Hollywood

Stord Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Filmproduksjon

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Musikk og media

Manger folkehøgskule
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Film

Agder Folkehøgskole
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

TV-Produksjon

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Nordiska Filmskolan

Nordiska folkhögskolan
Venteliste
Helårskurs32 t/ukeFrilynt

Film og filmproduksjon

Skjeberg Folkehøyskole
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Romskip: Kunst, film og foto

Buskerud Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk og media - Medieproduksjon

Manger folkehøgskule
HelårskursFrilynt

Dronepilot

Valdres folkehøgskole
HelårskursKristen

Capture Film & Foto

Nordhordland Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

Virtuell Produksjon

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen