Til hovedinnhold

Filmlinja er for deg med et brennende ønske om å lage gode filmfortellinger og utvikle din kreative fortellerstemme. Du får lage korte fiksjonsfilmer med tett oppfølging fra erfarne lærere.

På filmlinja lager vi kortfilm. Du får prøve deg og fordype deg i flere roller som produsent, regissør, manusforfatter, klipper, fotograf og lyd.

Du får bruke dine kreative evner og lære om

Du lærer teorien og du får praktisk erfaring i å utvikle og produsere dine egne fiksjonsfilmer i et godt samarbeide med de andre elevene.
Du få tett oppfølging av våre lærere som er profesjonelle filmarbeidere.

Flere av våre elever fra Danvik starter på de beste høyere filmutdanningene i Norge og utlandet.   

Danvik gir deg en unik mulighet til å få en fot innenfor i filmbransjen. Du kan søke om plass på andreåret vårt og ha praksis i et filmselskap, hvis du ønsker det. 

Hvert år reiser vi på tur med klassen til Filmfestivalen i Berlin. 

Les mer om linja her!

Utstyr
Vi jobber med bransjestandarder innen opptaks- og etterarbeidsutstyr. 

Besøk av filmarbeidere
Vårt nettverk av dyktige filmarbeidere besøker oss med forelesninger og workshop i lyssetting, filmfoto, klip og lyddesing.

Linja passer for deg som har lyst til å lage film. Du lærer det du trenger på linja, så du trenger ingen forkunnskaper.

Dette vil du lære

· Utfordre og utvikle kreative evner.
·  Å skrive manus og lage dramaturgi.
· Praktisk erfaring i produksjon av kortfilm, regi og bildeforståelse.
· Innblikk i filmens organisasjonsstruktur, produksjonsprossess og ledelse.
· Stimulere samarbeidsevner og utvikle studentenes individuelle talent.
· Beherske å få og gi kontruktive tilbakemeldinger

Les mer om linja her. 

Studietur: Amandusfestivalen

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 dager

Måltider pr dag inkludert: 1

Filmlinjen drar til Amandusfestivalen på Lillehammer hvert år. Danvik er en viktig samarbeidspartner til festivalen og har sørget for filmbidrag opp gjennom årene, som har resultert i utmerkelser og priser. Turen går over tre dager, hvor elevene deltar på film-workshops og filmvisninger.

bildetekst

Studietur: Berlin

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 1

Berlinalen er en årlig begivenhet for filmelevene og elevene på VP-linjen. Verdens største filmfestival, Berlin Internasjonale Filmfestival, en hel uke! Ikke bare kan du se film dagen lang, men du kan se filmer du ellers ikke får se. I tillegg lager vi et tettpakket program hvor du deltar på mestermøter med norske og internasjonale filmskapere, ikke i store saler, men bare for oss fra Danvik slik at du kan stille spørsmål og komme tett innpå fortellingene deres. Vi drar også på studiobesøk med fokus på virtuell produksjon. Og er man heldig så treffer man på en verdensstjerne, enten på scenen eller den rød løperen. Berlinalen er en sjelden opplevelse og et must for en filmelsker.

bildetekst

Hollywood

Obligatorisk: Nei

Pris: 25 000

Måltider pr dag inkludert: 1

I april går turen til USA. Dette er skolens «hovedtur» og nesten alle elevene er med. I filmhovedstaden Los Angeles bor vi på et flott hotell fem minutters gangavstand fra «Walk of Fame». Privilegerte som vi er, får vi se sider av Hollywood andre bare kan drømme om. Mange «uoppnåelige» størrelser fra ulike bransjer i Hollywood stiller opp for Danvik fordi de synes det gøy og inspirerende å møte så mange dedikerte ungdommer. På tidligere turer har vi blant annet møtt komponisten til Spiderman, Michael Jacksons lyddesigner, produsenten av American Idol og coachen til Beyoncé, Will Smith m.fl. Hvert år legger vi turen innom Warner Bros. Film Studios, Universal Studios og Venice Beach.

India

Obligatorisk: Nei

Pris: 20 000

Måltider pr dag inkludert: 3

Danvik har i år et solidaritetsprosjekt der elevene samler inn midler til skoleprosjekt i India. Vi ønsker å bidra til at unge minoritetsungdommer skal få utdanning innen vårt fagfelt og støtter spesielt opp om en skole med yrkesrettet utdanning bl.a. innen media. Gjennom innsamling av støttemidler bidrar Danvikelevene til at jevnaldrende med betydelig færre muligheter enn oss, får muligheter til skolegang. På høsten får Danvikelever anledning til å være med på solidaritetstur for å besøke elevene og skolen vi støtter. Vi byr på en spennende og variert tur, der utveksling av bransjeerfaring blir en del av opplegget. Danvik samarbeider med Acta-Normisjon og den lokale organisasjonen ESAF om prosjektet og elevene får veiledning og oppfølging i forkant og underveis på reisen. Reisen til India gir verdifull internasjonal innsikt og erfaring.

Bjørn Erik Pihlmann Sørensen

Lærer Filmlinja

Linjeansvarlig og har utviklet film- og VP-linjen. Utenfor skolen arbeider Bjørn Erik med kort- og spillefilmprosjekter som regissør, produsent og manusforfatter. Bjørn Erik har regiutdannelse fra den prestisjetunge National Film & Television School (NFTS) i London, med en Master of Arts in Film & Television. Han er også Norges første med sertifisering i Virtual Production & Realtime Technology.

Epost: pihlmann@danvikfhs.no
Telefon: 92018140
Instagram: @pihlmann_films

I en "vanlig" uke har vi linjeundervisning på mandag, tirsdag, torsdag og fredag.

Ellers har vi i de vanlige ukene: 

 • Fellesundervisning der alle elevene er sammen på onsdag og lørdag
 • Internattime
 • Gangmøte for de som bor på samme gang 
 • Valgfag to timer i uka
 • Frivillige aktiviteter stort sett hver kveld (sport og spill, film, quiz, turneringer o.l.)
 • Danvikkveld og andre kveldstilbud

 

 

Last ned timeplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret kan du få oppleve: 

 • "Bli-kjent-tur" i starten av skoleåret
 • Bli kjent-tur i Drammen
 • Valgfag fordypning, to uker på høsten
 • Stort fellesprosjekt for hele skolen: med en 24-timer-livesending der elevene er programledere og styrer kameraer og lyd
 • Linjeuker hvor du får fordype deg på linja
 • Linjeturer til bla. Paris, Berlin eller London
 • Danvikdagene hvor vi ser film, teaterforestilling, tv-sendinger, opplesninger og radioinnslag elevene lager
 • Skoletur til USA og India (frivillig)

Du velger valgfag fire ganger i løpet av skoleåret. Du har normalt valgfag to timer i uka. Eksempler på valgfag: klatring, hobbyhjørnet, spill, film, gjenbruk, digital musikkproduksjon, vokal og låtskriving, trening, paddel, slalåm, isbading og lesesirkel.

3D-Printing

Her lærer du å lage dine egne 3d modeller og bruke skolens 3d printer. Vi har et stort utvalg av materialer og kun fantasien setter grenser for hva du kan lage!

6.30 am morning run

Bærekraftig juleverksted

Her skal vi koke opp ideer for å sette fokus på Bærekraft på Danvik. Lag noe du ville kjøpt. Gjenbruk noe du ville kastet. Tenk ut årets første julepresang.

Dans

Valgfag dans passer for alle og legges opp etter dere som blir med! Det blir oppvarming, styrke, forskjellige øvelser, du får mulighet til å lære danser men også lage noe eget.

Digital musikkproduksjon

Lag din egen musikk, eller lær deg lyddesign, med et program som Ableton Live, FL Studio eller Logic Pro. Du får også anledning til å lage din egen musikk til dine egne medieprodukt; film, jingler o.l

Eksamensgruppe

Skal du ta igjen en eksamen fra videregående eller en teorieksamen for fagbrev/svennebrev? Da vil du få anledning til å bruke valgfagtiden etter avtale med rektor/studierektor

Filmcontainer

I dette faget ser vi på viktige og gode filmer som får refleksjonen i gang. Diskusjonene etter å ha sett en god film forsterker opplevelsen av å ha tatt del i noe viktig

Fotball / idrett

Fotball/idrett kombinerer aktivitet utendørs på fine treningsbaner ved Marienlyst Stadion høst/vår. Om vinteren trekker vi inn i ett av byens nærliggende treningsstudio eller skolens basseng.

Fotobok

Fotoboken er blitt et populært medium for å presentere bilder, og en håndfast reaksjon på den flyktige og digitale strømmen av bilder som preger dagens samfunn. En kunstbok eller et privat fotoalbum?

Hobbyhjørne

Her får elevene dyrke sin hobby eller de kan delta i felles opplegg og aktiviteter hvor vi ønsker å utøve håndverk og andre artige produksjoner

Klatring

I samarbeid med «Klatreverket» i Drammen tilbyr vi et valgfag. Dette vil gi elevene mulighet til å lære alt de trenger for å klatre selvstendig innendørs.

Kritisk tenking og konspiranoia

Med utgangspunkt i konspirasjonsteorier vil faget ta opp kritisk tenking og øve opp vår evne til å dekonstruere logiske feilslutninger i de falske nyheters tidsalder.

Lesesirkel

Musikk Like

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ønsker for musikalsk utvikling. Vår musikklærer Calixte mestrer mange felt innenfor musikk og vil lage undervisningsopplegg ut fra dine ønsker.

Musikk og band

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ferdigheter og ønsker for musikalsk utvikling. I fjor etablert vi to skoleband som tok del i skolens ulike arrangement o.l.

Padeltennis

Skriveverksted

Liker du å skrive og har du lyst til å bli enda flinkere til det? Da er skriveverksted valgfag noe for deg! Vi skal skrive mye, snakke om forfattere vi liker og bøker som betyr noe for oss.

Skuespiller teknikk

Skuespiller teknikk valgfag er for de som ikke har dette som linjefag. Vi skal innom bla. karakterarbeid og rollespill.

Spillsmaking

Faget handler om å prate, reflektere, kritisere, diskutere og forstå spill som kunstuttrykk, men også for å skape en forståelse og nysgjerrighet for spillmediet gjennom debatt og meningsutveksling.

Trening i studio

Vi har en avtale med treningssenteret Fresh få minutters gange fra skolen hvor du kan trene individuelt eller i gruppe. For øvrig har skolen eget svømmebasseng

Volleyball

Vi spiller volleyball i skolens gymsal en gang i uka. Det er også mulig å trene volleyball i fritiden på Danvik

Årbok

Vil du lage årbok for skoleåret eller designe årets skolegenser o.l.? Dette valgfaget er for deg som liker å jobbe med «interne» tekster, grafisk design og foto for varige minner fra skoleåret

Drømmer du om en kreativ jobb i mediebransjen? Du får profesjonell opplæring, relevant praksis og nyttige kontakter. Ønsker du i tillegg å få nye venner, og er glad i å jobbe sammen med andre? Kanskje ønsker du deg bare et kult år på Folkehøgskole? Danvik er stedet for deg. 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 125 700,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Linjetur
 • Bad på rommet
 • Studietur: Amandusfestivalen
  • Mat (1 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Berlin
  • Mat (1 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 125 700,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 125 700,-
(12 570,- per måned)
Du får faktura for å betale skolepenger 11 ganger i løpet av skoleåret (august-mai). Du vil motta første faktura før skolestart og før utbetaling fra Lånekassen.
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Vaksiner på Hollywood, frivillig studietur
 • Visum på Hollywood, frivillig studietur (250,-)
 • Noen ekstra måltider på Hollywood, frivillig studietur (1 måltider per dag er inkludert)
 • Vaksiner på India, frivillig studietur (900,-)
 • Visum på India, frivillig studietur (150,-)
 • Noen ekstra måltider på studietur Amandusfestivalen (1 måltider per dag er inkludert)
 • Noen ekstra måltider på studietur Berlin (1 måltider per dag er inkludert)
 • Alternativ mat (allergi, intoleranse etc.) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Canon c100 og c300
 • Fast filmoptikk (14mm - 24mm - 35mm - 50mm - 85mm - 135mm)
 • Led-lys og Kino-flow
 • Dolly, skinner og kran med fjernstyring
 • C-stand, flagg og scrims
 • Store filmseil (8x8" og 12x12")
 • Sennheiser mikrofoner (zeppeliner og boom)
 • Sound Device opptakere
 • Avid Media Composer
 • Avid Pro Tools
 • Adobe Premiere

Vi er gode til å tilrettelegge skolehverdagen for deg som har behov for det. Ta kontakt med oss så finner vi gode løsninger sammen med deg. 

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Fra folkehøgskole til praksisplass og sommerjobb i P3

Ved en tilfeldighet kom Nora over muligheten til å velge radio på folkehøgskole. To år senere produserer hun program som P3morgen og Norske tilstander på ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Filmproduksjon

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Helårskurs16 t/ukeKristen

Film og TV - Hollywood

Stord Folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Film og Foto

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs A9 t/ukeKristen

TV-produksjon

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

FILM

Follo Folkehøgskole
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Film

Agder Folkehøgskole
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Film og filmproduksjon

Skjeberg Folkehøyskole
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Capture Film & Foto

Nordhordland Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

Foran og bak kamera: film- og skuespillerteknikk

Stavanger Urban Folkehøgskole StUF
HelårskursFrilynt

Streaming

Voss folkehøgskule
HelårskursFrilynt

Romskip

Buskerud Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Virtuell Produksjon

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen