Til hovedinnhold
Ledig plass

Drømmer du om å lage film? Ønsker du å bli en del av den nye norske filmgenerasjonen, og kanskje få filmen din nominert til Amandus?

Filmlinjen vektlegger praktisk arbeid med filmproduksjon. På tvers av fagfunksjoner er fokuset å utvikle gode filmfortellinger i kortfilmformatet. Du blir utfordret på dine kreative evner, får grunnleggende innføring i manusutvikling, filmens organisasjonsstruktur, prosesser og ledelse. Målsetningen er å skape godt samarbeid, gi studentene praktisk erfaring til å utvikle og produsere sine egne fiksjonsfilmer. Filmlinjen tilbyr tett oppfølging og evaluering med våre lærere som er profesjonelle filmarbeidere.

Flere av våre studenter finner veien til noen av de fremste høyere filmutdanningene i Norge og utlandet. Danvik gir også filmelevene en unik mulighet til å få en fot innenfor den norske filmbransjen gjennom et andreår. Les mer om linja her!

I filmklassen får du  grunnleggende teoretisk opplæring etterfulgt av praktisk arbeid i produksjonsgrupper. Her får du mulighet til å prøve ut og fordype deg i forskjellige fagfunksjoner: produsent, regissør manusforfatter, klipp, fotograf eller lyd.

UTSTYR:
Vi benytter opptak og etterarbeidsverktøy tilsvarende det bransjen bruker.

Canon c100
Zennheiser mikrofoner
Zoom opptakere
Kino Flo
Avid Media Composer
Adobe Premiere

EKSTERNE FORELESERE:

Vårt nettverk av dyktige filmarbeidere besøker oss gjennom forelesninger og workshop i blant annet lyssetning, filmfoto, klipp og lyddesign.

Dette vil du lære

· Utfordre og utvikle kreative evner.
· Manusutvikling og dramaturgi.
· Praktisk erfaring i produksjon av kortfilm, regi og bildeforståelse.
· Innblikk i filmens organisasjonsstruktur, produsjonsprossess og ledelse.
· Stimulere samarbeidsevner og utvikle studentenes individuelle talent.
· Beherske kritisk sans på en kontruktiv måte gjennom kontinuerlig evaluering

Les mer om fagplanen her.

Studietur: Amandus-festivalen på Lillehammer

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 dager

Måltider pr dag inkludert: 1

Filmlinjen drar til Amandusfestivalen på Lillehammer hvert år. Danvik er en viktig samarbeidspartner til festivalen og har sørget for filmbidrag opp gjennom årene, som har resultert i utmerkelser og priser. Turen går over tre dager, hvor elevene deltar på film-workshops og filmvisninger.

Berlin

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 1

I februar drar filmelevene til Berlin for å besøke Berlinalen, en av verdens fremste filmfestivaler.
Du får oppleve en uke med tettpakket program hvor du deltar på workshops og møter norske og internasjonale filmskapere. Her vil du også se mange filmer du ellers ikke ville fått sett.

bildetekst

Hollywood

Obligatorisk: Nei

Pris: 25 000

Måltider pr dag inkludert: 1

I april går turen til USA. Dette er skolens «hovedtur» og nesten alle elevene er med. I filmhovedstaden Los Angeles bor vi på et flott hotell fem minutters gangavstand fra «Walk of Fame». Privilegerte som vi er, får vi se sider av Hollywood andre bare kan drømme om. Mange «uoppnåelige» størrelser fra ulike bransjer i Hollywood stiller opp for Danvik fordi de synes det gøy og inspirerende å møte så mange dedikerte ungdommer. På tidligere turer har vi blant annet møtt komponisten til Spiderman, Michael Jacksons lyddesigner, produsenten av American Idol og coachen til Beyoncé, Will Smith m.fl. Hvert år legger vi turen innom Warner Bros. Film Studios, Universal Studios og Venice Beach.

India

Obligatorisk: Nei

Pris: 16 000

Måltider pr dag inkludert: 3

Danvik har i år et solidaritetsprosjekt der elevene samler inn midler til skoleprosjekt i India. Vi ønsker å bidra til at unge minoritetsungdommer skal få utdanning innen vårt fagfelt og støtter spesielt opp om en skole med yrkesrettet utdanning bl.a. innen media. Gjennom innsamling av støttemidler bidrar Danvikelevene til at jevnaldrende med betydelig færre muligheter enn oss, får muligheter til skolegang. På høsten får Danvikelever anledning til å være med på solidaritetstur for å besøke elevene og skolen vi støtter. Vi byr på en spennende og variert tur, der utveksling av bransjeerfaring blir en del av opplegget. Danvik samarbeider med Acta-Normisjon og den lokale organisasjonen ESAF om prosjektet og elevene får veiledning og oppfølging i forkant og underveis på reisen. Reisen til India gir verdifull internasjonal innsikt og erfaring.

Bjørn Erik Pihlmann Sørensen

Lærer Filmlinja

Filmregissør med Master of Fine Arts fra National Film & Television School. Ved siden av arbeidet på Danvik jobber Bjørn Erik med egne kortfilmer og spillefilmprosjekter i sammarbeid med manusforfatter Einar Sverdrup. Deres siste film har deltatt på flere store internasjonale filmfestivaler og mottok nylig to hovedpriser.

Epost: bjornerik@danvikfhs.no
Telefon: 92018140

I en "vanlig" uke har vi linjeundervisning på mandag, tirsdag, torsdag og fredag.

Ellers har vi i de vanlige ukene: 

 • Fellesundervisning på onsdag og lørdag
 • Internattime og gangmøte
 • Morgensamling hver dag etter frukost
 • Valgfag hver onsdag etter lunsj
 • Frie aktiviteter stort sett hver dag (sport og spill, film, quiz, turneringer o.l.)
 • Danvikkveld (annenhver uke)
 • Kor

 

 

Last ned timeplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret kan du få oppleve: 

 • Dialogtur til leirsted for å bli bedre kjent på tvers av linjene
 • Linjeundervisning stort sett hver uke, fellesundervisning på onsdager og lørdager
 • Bli kjent-tur i Drammen
 • Valgfag fordypning (fire uker i løpet av året, fordelt på to bolker)
 • Linjeuker, fem uker i løpet av året
 • Linjeturer til bla. Paris og Berlin
 • Danvikdagene: Kinovisning av filmer, fotoutstilling, teaterforestilling, opplesninger og radioinnslag (elevprodukter)
 • Skoletur til USA og India (frivillig)

Du velger ett valgfag i halvåret. Det går over to timer hver onsdag når det ikke er linje- eller workshop-uker. Tilbudet vil variere alt etter etterspørsel og lærerressurser. Eksempler på valgfag: skog- og fjelltur, matlaging, trening, film, gjenbruk, musikkteknologi, dans.

3D-Printing

Her lærer du å lage dine egne 3d modeller og bruke skolens 3d printer. Vi har et stort utvalg av materialer og kun fantasien setter grenser for hva du kan lage!

6.30 am morning run

Bærekraftig juleverksted

Her skal vi koke opp ideer for å sette fokus på Bærekraft på Danvik. Lag noe du ville kjøpt. Gjenbruk noe du ville kastet. Tenk ut årets første julepresang.

Dans

Valgfag dans passer for alle og legges opp etter dere som blir med! Det blir oppvarming, styrke, forskjellige øvelser, du får mulighet til å lære danser men også lage noe eget.

Digital musikkproduksjon

Lag din egen musikk, eller lær deg lyddesign, med et program som Ableton Live, FL Studio eller Logic Pro. Du får også anledning til å lage din egen musikk til dine egne medieprodukt; film, jingler o.l

Eksamensgruppe

Skal du ta igjen en eksamen fra videregående eller en teorieksamen for fagbrev/svennebrev? Da vil du få anledning til å bruke valgfagtiden etter avtale med rektor/studierektor

Filmcontainer

I dette faget ser vi på viktige og gode filmer som får refleksjonen i gang. Diskusjonene etter å ha sett en god film forsterker opplevelsen av å ha tatt del i noe viktig

Fotball / idrett

Fotball/idrett kombinerer aktivitet utendørs på fine treningsbaner ved Marienlyst Stadion høst/vår. Om vinteren trekker vi inn i ett av byens nærliggende treningsstudio eller skolens basseng.

Fotobok

Fotoboken er blitt et populært medium for å presentere bilder, og en håndfast reaksjon på den flyktige og digitale strømmen av bilder som preger dagens samfunn. En kunstbok eller et privat fotoalbum?

Hobbyhjørne

Her får elevene dyrke sin hobby eller de kan delta i felles opplegg og aktiviteter hvor vi ønsker å utøve håndverk og andre artige produksjoner

Klatring

I samarbeid med «Klatreverket» i Drammen tilbyr vi et valgfag. Dette vil gi elevene mulighet til å lære alt de trenger for å klatre selvstendig innendørs.

Kritisk tenking og konspiranoia

Med utgangspunkt i konspirasjonsteorier vil faget ta opp kritisk tenking og øve opp vår evne til å dekonstruere logiske feilslutninger i de falske nyheters tidsalder.

Lesesirkel

Musikk Like

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ønsker for musikalsk utvikling. Vår musikklærer Calixte mestrer mange felt innenfor musikk og vil lage undervisningsopplegg ut fra dine ønsker.

Musikk og band

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ferdigheter og ønsker for musikalsk utvikling. I fjor etablert vi to skoleband som tok del i skolens ulike arrangement o.l.

Skriveverksted

Liker du å skrive og har du lyst til å bli enda flinkere til det? Da er skriveverksted valgfag noe for deg! Vi skal skrive mye, snakke om forfattere vi liker og bøker som betyr noe for oss.

Skuespiller teknikk

Skuespiller teknikk valgfag er for de som ikke har dette som linjefag. Vi skal innom bla. karakterarbeid og rollespill.

Spillsmaking

Faget handler om å prate, reflektere, kritisere, diskutere og forstå spill som kunstuttrykk, men også for å skape en forståelse og nysgjerrighet for spillmediet gjennom debatt og meningsutveksling.

Trening i studio

Vi har en avtale med treningssenteret Fresh få minutters gange fra skolen hvor du kan trene individuelt eller i gruppe. For øvrig har skolen eget svømmebasseng

Volleyball

Vi spiller volleyball i skolens gymsal en gang i uka. Det er også mulig å trene volleyball i fritiden på Danvik

Årbok

Vil du lage årbok for skoleåret eller designe årets skolegenser o.l.? Dette valgfaget er for deg som liker å jobbe med «interne» tekster, grafisk design og foto for varige minner fra skoleåret

Drømmer du om en kreativ jobb hvor du får fortelle historier, eller engasjere et publikum? Vi lover deg profesjonell opplæring, relevant praksis og nyttige kontakter i mediebransjen. Ønsker du i tillegg å treffe tvillingsjeler, og er glad i å jobbe sammen med andre, er Danvik stedet for deg. 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 123 700,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Linjetur
 • Bad på rommet
 • Studietur: Amandus-festivalen på Lillehammer
  • Mat (1 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 123 700,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 123 700,-
(12 370,- per måned)
Skolepenger faktureres 10 ganger i løpet av skoleåret (august-mai). Vi følger Lånekassens utbetalingsplan. Det betyr 40% av skolepengene faktureres i august og januar. 15% de resterende 8 månedene.
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Vaksiner på Hollywood, frivillig studietur
 • Visum på Hollywood, frivillig studietur (250,-)
 • Noen ekstra måltider på Hollywood, frivillig studietur (1 måltider per dag er inkludert)
 • Vaksiner på India, frivillig studietur (900,-)
 • Visum på India, frivillig studietur (150,-)
 • Noen ekstra måltider på Berlin, frivillig studietur (1 måltider per dag er inkludert)
 • Noen ekstra måltider på studietur Amandus-festivalen på Lillehammer (1 måltider per dag er inkludert)
 • Alternativ mat (allergi, intoleranse etc.) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole
Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Fra folkehøgskole til praksisplass og sommerjobb i P3

Ved en tilfeldighet kom Nora over muligheten til å velge radio på folkehøgskole. To år senere produserer hun program som P3morgen og Norske tilstander på ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Filmproduksjon

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

StreamTeam

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Filmproduksjon

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Film & Foto

Voss folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Romskip

Buskerud Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Stream!

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

Film- og TV-skapar

Stord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Filmproduksjon

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

TV-produksjon

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Streaming og Liveproduksjon

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Film

Agder Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Film.Sunnmøre

Sunnmøre Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen