Ledig plass

Visual Arts er linjen for deg som lengter etter å utfolde deg kreativt, lære nye teknikker, utvikle dine ferdigheter og reise på fantastiske studieturer til New York og Barcelona.

Kanskje vet du allerede at du vil bli kunstner? Eller vil du teste ut om et kreativt yrke er noe for deg? Her er NOE av det du får med deg i løpet av året:

Gjennom året får du veiledning til å finne din egen stil og uttrykksform, og du velger selv etterhvert hvilken kunstform du vil fordype deg i.

Skolen har et velutstyrt atelier som benyttes fritt av Visual Arts elevene. Alle har hver sin arbeidsplass, som er tilgjengelig dag og natt. Visual Arts gir et godt grunnlag for å søke seg inn på studier innen billedkunst, design, foto og andre kreative yrkesveier. Ved slutten av året kan du ha laget deg en sterk portefølje som kan brukes som kan brukes hvis du skal søke på kunstskoler både i Norge og utlandet.

Dette er linjen for deg som: Er kreativ og nysgjerrig på kunst. Vil jobbe med noe praktisk. Ønsker å utvikle dine ferdigheter. Ønsker å formidle gjennom kunst og skapende arbeid.

Dette vil du lære

 • Utvikle dine tegne og male ferdigheter.
 • Utvikle ditt eget kunstuttrykk innenfor to og tre dimensjonale kunstformer.
 • Forstå og kunne jobbe konseptbasert innen for kunst.
 • Personlig vekst og utvikling både faglig og mellommenneskelig.
 • Du vil utvikle evnen til å snakke om egne arbeider og kunne forstå og analyser forskjellige kunstformer.

Våre forventninger til deg

 • Du er opptatt av kunst
 • Du liker skapende arbeid
 • Du møter opp og deltar aktivt
 • Du ønsker å utvikle deg og dine ferdigheter
 • Du bidrar til å skape et kreativt og trivelig miljø
 • Du er åpen for nye ting og nye måter å jobbe på
 • Du er deg selv og godtar at de rundt deg også skal få lov å være seg selv

 

 

Barcelona - Visual Arts

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

I februar reiser vi til Barcelona hvor du vil få masse kunstnerisk inspirasjon! Du får se ett av verdens mest imponerende byggverk og oppleve en herlig, spansk stemning i løpet av fem dager i kanskje Europas mest sjarmerende by.

 • Vi får ett spennende besøk hos den etablerte tyske maleren Gabriel Schmitz i hans atelier hvor han har jobbet mot den samme veggen i over 20 år.
 • Schmitz har gode kontakter med samtidsdansere og organiserer en tegneworkshop med profesjonelle dansere for oss.  
 • Vi skal besøke Gaudis mest utrolige og spektakulære bygg; La Sagrada Familia. 
 • Tid settes av til å rusle i Barcelonas nydelige, trange gater. Her er det gøy å ha med seg et kamera og forsøke å fange det helt spesielle ved denne byen.
 • Og tid til shopping får dere selvsagt de som vil det!

New York - Visual Arts

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 7-8 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

I oktober drar vi allerede til New York. Vi bor midt på Manhattan, og med metrokort i lomma tilbringer vi en uke i The City That Never Sleeps! Du får oppleve:

 • Empire State Building og flere av verdens mest fantastiske museer: Metropolitan museum, The Whitney og MOMA. 
 • Kunstområdet Chelsea, hvor gatene er fulle av store og små gallerier som viser det aller siste i samtidskunst.
 • I Brooklyn møter vi den norske billedkunstneren Sol Kjøk. Hun tar imot oss i sitt fantastiske atelier i Williamsburgh, og fra takterrassen får du tidenes fotomulighet med hele Manhattan skyline.
 • Tid til å tusle i New Yorks kjente gater og Central park, shopping er et must, og musikal på Broadway blir det også selvsagt.

Tove Hirth

Lærer Visual Arts, tegning valgfag

Bachelor i skulptur fra Edinburgh, og master i skulptur og bronsestøping fra The Royal College Of Art. Tove Har bodd 17 år utenfor Norge, i Canada, Skottland, London og Paris og har hatt en rekke utstillinger og bestillingsoppdrag i inn og utland.  «Det best med å være ansatt her er de gode kollegaene og fantastisk spennende, flinke og motiverte elever.»

Epost: tove.hirth@bfk.no
Telefon: 32179913

Uken er variert med linjefag fire dager og valgfag fra mandag til torsdag. Fellesfagene er fordelt gjennom uken. Lørdag er det seminar/elevkveld når det ikke er frihelg.

En vanlig dag:
0745    Frokost
0830    Morgensamling
0900    1. økt
1130    Lunsj
1300    2. økt
1530    Middag
1630    Valgfag
1800    Valgfag
2000    Kveldsmat
2100    Kveldsaktiviteter

Onsdag starter vi kl 1000 og lørdag kl 1100.

Last ned timeplan som pdf ↓

Du har ikke tid til å kjede deg. Et folkehøgskoleår er intensivt og morsomt. Her er noen viktige hendelser gjennom året: 

 • 26. august - Skolestart
 • Uke 40 - Høstferie
 • Uke 41/42- Høstfest for venner og familie
 • Uke 43/44 - Studieturer
 • Uke 51 og 52 - Juleavslutning og to ukers ferie
 • Uke 1 - Fjorårsfest
 • Uke 4/5 - Studieturer
 • Uke 9 - Vinterferie
 • Uke13 - Påskeferie
 • Uke 18 - Vårfest for venner og familie
 • Midten av mai - Avslutning

Og innimellom mange spennende linje- og skoleprosjekter!

Du kan velge mellom 29 valgfag - de aller fleste går ukentlig, men noen er samlet over fire dager i januar. Du kan velge maks åtte fag (16 t/u) fordi mange fag ligger parallelt. Du kan også velge å ikke ha noen. I januar må du velge et av prosjektvalgfagene som går over fire dager.

Alpint

Forlengs og baklengs, på én og to - vi leker oss til bedre balanse og skiferdighet i bakke og park. Alle får instruksjon på sitt nivå. Faget går over fire dager i januar.

Ballsport

Fotball, basket, innebandy og volleyball har fokus i dette valgfaget. Du vil ha det gøy og få spille mye, samtidig som du utvikler samspill, teknikk og taktikk. At det er god trening er en bonus!

Dans

Har du aldri danset før, sier du. Prøv da vel! Sammen med de andre som velger dans, lager du en liten forestilling som skal vises for de andre elevene. Dans går over fire dager i januar.

Det menneskelige landskap

Dette er faget for deg som liker å bli utfordret til å tenke nytt og å prøve meningene dine gjennom spill, leker, samtale og kreative oppgaver. Du må du like å ta sjanser og like å diskutere.

Egentrening

Enten du følger eget treningsprogram eller ønsker litt hjelp, kan du bli med på egentrening. Vi har stort treningsrom med tredemøller, apparater, spinningsykler, vekter og gymsal med utstyr.

Foto

Et praktisk fag hvor du lærer ulike teknikker for retusjering og manipulering ved hjelp av Photoshop. Du får også tips og veiledning i å lage gode bildekomposisjoner. Vi av avslutter med utstilling.

Friluftsliv

Vi drar på fotturer i det flotte nærmiljøet hvor vi ligger i telt/lavvo, gapahuk, hytte eller under åpen himmel. Og ikke minst lager vi god mat! Hva med å lage din egen pizza som du steiker på bålet?

Helsedans

Å danse med psykisk utviklingshemmede er en flott utfordring og en nyttig erfaring. Og du blir satt utrolig pris på av gjestene! Danseglede, kaffe og kaker, smil og latter står i fokus.

Hest

Her vil du lære mye om ridning og stell av hester. Elevene deles inn i grupper avhengig av tidligere erfaring. Det blir noe teori,samt mye praksis i stall og på bane. Faget varer i fire dager i jan.

Hip hop

For deg som synes det ser gøy ut å danse, men som kanskje ikke har turt å prøve på? Eller for deg som elsker å danse, men går på en linje som ikke tilbyr dans. Det krever ingen tidligere erfaring.

Jazzdans

Dette valgfaget er deg som liker å danse og har lyst å lære eller videreutvikle deg danseteknisk. Dette kombinerer vi med flere koreografier fra ulike undersjangere innen jazzdans.

Lag din egen bok

I dette faget lærer du den eldgamle kunsten å binde bøker. Det er ikke så vanskelig som man tror. Du kan lage enkle permer, eller lage en helt personlig bok. Faget går over fire dager i januar.

Ludo

Ludo betyr "Jeg leker". Det er utrolig gøy å bare leke! Gamle og nye leker: "haien kommer", "rødt lys" og "body snatchers". Tradisjonelle leker som tegnestafetten, bro, bro brille og gjemsel.

Lyd/teknikk

Skolen har et flott lyd- og lysanlegg på Hovedscenen og et mindre anlegg i Storsalen. Men skal de brukes, må vi ha teknikere. Og det er der du kommer inn!

Musikklytting

Dette er valgfaget for deg som vet at du liker å lytte til musikk. Og for deg som lurer på hvorfor noen liker klassisk musikk. Eller jazz. Eller den musikken som er verken eller, eller både og.

Musikkverksted

Spiller du et instrument, synger du eller har du en låtskriver i magen? Vil du jobbe med samspill, improvisasjon og låtskriving? Da er dette valgfaget for deg!

Ny i Norge - leksehjelp

Elevene på Ny i Norge går på skole i Hønefoss. De skal bestå grunnskolen og setter stor pris på å få leksehjelp. Del av din kunnskap og skoleerfaring.

Såpeserie

Hollywoodstemning på Ringerike Folkehøgskole. Dere lager deres egen såpeserie fra et folkehøgskoleunivers dere skaper. Faget går over fire dager i januar.

Skitur

Bli med på skiturer i Nordmarka i Norges kanskje flotteste løyper. Her kan du (gjen)oppleve gleden av å gå på ski! Vi går ikke langt og ikke fort, og det er høy faktor av kakao og appelsin.

Skrønekurs

Lyst til å lære å skrøne så du tror det selv - stole på egne ord og bli sikker i stå foran en forsamling og snakke? Litt stand-up, men mest å fortelle. Dette faget går over fire dager i januar.

Skuespillerteknikk

Går du med en skuespiller i magen, men vet ikke hvordan du skal få det uttrykt på scenen? Bli med og lær grunnleggende teknikker som kommer til nytte uansett hva du skal gjøre senere.

Strikking og hekling

Bli hekta på hekling - eller la strikkebølgen slå over deg. Alle kan lære å hekle og strikke. Hva med å lage alle julegavene selv? Gjett om familie og venner blir imponert!

Sy-verksted

I dette valgfaget lærer du det grunnleggende for å kunne sy dine egne antrekk.  Du lærer å bruke ulike symaskiner, hvordan forstå et mønster og hvilke stoffer egner seg å bruke til ditt prosjekt.

Teatersport

Dette er faget for deg som liker å improvisere, bli utfordret og ta sjanser på scenen. Sammen med de andre elevene må du hoppe i det og ta oppgavene på strak arm. Det kan være ustyrtelig morsomt.

Tegning

Å tegne er å se. For å kunne bli bedre til å tegne må en lære seg til å ta i bruk høyre hjernen i mye større grad. I dette valgfaget får du muligheten til å utvikle dine tegneferdigheter.

Terningkast 6

Er du klar for brettspill, kortspill og ordspill? I tillegg til mimeleker, konkurranser og rebuser? Skolen har er utrolig brettspillbibliotek. Her er mange spill som bare venter på å bli brukt!

Trening m/musikk

Ha det gøy i gymsalen og kom i form! Enkel koreografi med mye trøkk gjør at du merker det i kroppen.

Velkommen til skolen som aldri sover! Her skjer det noe fra tidlig morgen til sen kveld 24/7. I vårt rause og humørfylte fellesskap er det trivsel og læringsglede. En entusiastisk stab og topp moderne og nyoppussede fasiliteter venter på deg. Noen muligheter får man bare én gang i livet - et år du aldri vil angre på!

Linjer ved skolen

Fra kr 129 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Forsikring av deg som elev (bl a reise- og ulykkesforsikring)
 • 4 måltider om dagen - også i frihelger!
 • ID-kort
 • Skolebilde
 • Alle turer
 • Alle valgfag
 • Hos oss kommer det ingen overraskende/ekstra kostnader - alt er inklusive.
 • Studietur: Barcelona - Visual Arts
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: New York - Visual Arts
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 129 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 129 000,-
(12 900,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Grafikk rom med presse, ny "Mac-lab" med Adobe Creative Cloud, stafelier, tegnebord, lysbord, hver elev får egen plass med bit av en vegg, tegneutstyr og maleutstyr, kniver, øks, grafikk utstyr

Dette utstyret må du stille med selv

Personlig utstyr: kamera, tegnesaker, malesaker, pensler og  pc eller mac.

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Hadde aldri vært den jeg er i dag uten folkehøgskolen

Komiker Maria Stavang har mye å takke for året på Ringerike folkehøgskole. Hun fikk tilbake skolegleden, bedre psykisk helse og økt selvtillit.

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2018/2019

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Kunst/foto/glassLedig plass

Kunst/foto/glass

Fjordane Folkehøgskule
Helårskurs18 t/ukeFrilynt
TegneserieLedig plass

Tegneserie

Bjerkely folkehøyskole
HelårskursKristen
Art, Design & TravelLedig plass

Art, Design & Travel

Jæren folkehøgskule
Helårskurs12 t/ukeFrilynt
Kreativ BaristaLedig plass

Kreativ Barista

Hedmarktoppen folkehøyskole
Helårskurs18 t/ukeKristen
Kunst og arkitekturLedig plass

Kunst og arkitektur

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen
Kunst - Italia - MexicoLedig plass

Kunst - Italia - Mexico

Agder Folkehøgskole
Helårskurs16 t/ukeFrilynt
Tegneserier & IllustrasjonLedig plass

Tegneserier & Illustrasjon

Buskerud Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt
Tegneserie 2Ledig plass

Tegneserie 2

Bjerkely folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeKristen
FantasyLedig plass

Fantasy

Toten Folkehøgskole
HelårskursFrilynt
Game Art & DesignLedig plass

Game Art & Design

Sunnhordland folkehøgskule
Helårskurs20 t/ukeFrilynt
Street ART - Travel, Berlin, Cuba, TenerifeLedig plass

Street ART - Travel, Berlin, Cuba, Tenerife

Ringebu Folkehøgskule
HelårskursFrilynt
Kunst og DesignLedig plass

Kunst og Design

Åsane Folkehøgskole
HelårskursFrilynt