Til hovedinnhold

Visual Arts er linjen for deg som lengter etter å utfolde deg kreativt, lære nye teknikker, utvikle dine ferdigheter og reise på fantastiske studieturer til København og Barcelona.

Kanskje vet du allerede at du vil bli kunstner? Eller vil du teste ut om et kreativt yrke er noe for deg?

Her er NOE av det du får med deg i løpet av året:

Gjennom året får du veiledning til å finne din egen stil og uttrykksform, og du velger selv etterhvert hvilken kunstform du vil fordype deg i.

Skolen har et velutstyrt atelier som benyttes fritt av Visual Arts elevene. Alle har hver sin arbeidsplass, som er tilgjengelig dag og natt. Visual Arts gir et godt grunnlag for å søke seg inn på studier innen billedkunst, design, foto og andre kreative yrkesveier. 

Ved slutten av året kan du ha laget deg en sterk portefølje som kan brukes som kan brukes hvis du skal søke på kunstskoler både i Norge og utlandet.

Dette er linjen for deg som: Er kreativ og nysgjerrig på kunst. Vil jobbe med noe praktisk. Ønsker å utvikle dine ferdigheter. Ønsker å formidle gjennom kunst og skapende arbeid.

Dette vil du lære

 • Utvikle dine tegne og male ferdigheter.
 • Utvikle ditt eget kunstuttrykk innenfor to og tre dimensjonale kunstformer.
 • Forstå og kunne jobbe konseptbasert innen for kunst.
 • Personlig vekst og utvikling både faglig og mellommenneskelig.
 • Du vil utvikle evnen til å snakke om egne arbeider og kunne forstå og analyser forskjellige kunstformer.

Våre forventninger til deg

 • Du er opptatt av kunst
 • Du liker skapende arbeid
 • Du møter opp og deltar aktivt
 • Du ønsker å utvikle deg og dine ferdigheter
 • Du bidrar til å skape et kreativt og trivelig miljø
 • Du er åpen for nye ting og nye måter å jobbe på
 • Du er deg selv og godtar at de rundt deg også skal få lov å være seg selv

Barcelona - Visual Arts

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 6 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

På høsten reiser vi til Barcelona hvor du vil få masse kunstnerisk inspirasjon! Du får se ett av verdens mest imponerende byggverk og oppleve en herlig, spansk stemning i løpet av fem dager i kanskje Europas mest sjarmerende by.

 • Vi får ett spennende besøk hos den etablerte tyske maleren Gabriel Schmitz i hans atelier hvor han har jobbet mot den samme veggen i over 20 år.
 • Schmitz har gode kontakter med samtidsdansere og organiserer en tegneworkshop med profesjonelle dansere for oss.  
 • Vi skal besøke Gaudis mest utrolige og spektakulære bygg; La Sagrada Familia. 
 • Tid settes av til å rusle i Barcelonas nydelige, trange gater. Her er det gøy å ha med seg et kamera og forsøke å fange det helt spesielle ved denne byen.
 • Og tid til shopping får dere selvsagt de som vil det!

København - Visual Arts

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 6 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

I februar reiser i egen buss sammen med linja Design og Fashion til Skandinavias kultur og motehovedstad København. Vi er her under Copenhagen Fashion Week og besøker både Copenhagen Contemporary og Louisiana  Museum Of Modern Art samt de kuleste galleriene som viser lokale og internasjonale kunstnere, som setter tonen i europeisk samtidskunst.

Med Visual Arts i København opplever du:

 • Copenhagen fashion Week
 • Museer som Copenhagen Contemporary og Louisiana  Museum Of Modern Art
 • En svært morsom og kulturell by – som er akkurat passe stor!
 • Omvisning i ett av byens mest spennende gallerier hvor eieren forklarer litt om hvordan han bestemmer hvilke kunstnere han vil representere

Masse bra cafeer og shopping

På denne turen skal vi kose oss på tur, uten stress med flyplasser og innsjekking av bagasje, vi har jo egen buss! Vi bor på et trivelig hostel og skal utforske Københavns kulturelle liv, på musumer, gallerier og ta pulsen på en svært sjarmerende og trivelig by.

Eva Haglund

Kunstlærer

Lærer på Visual Arts

Master i formgiving, kunst og håndverk, og har praktisk-pedagogisk utdanning (PPU). Har også kunsthistorie fra Universitetet i Oslo, og har gått på Asker Kunstfagskole.

Jobber også som kunstner, hovedsakelig med tegning hvor hun anvender kull og pastell i store formater.

Underviser på Visual Arts, valgfag tegning, og fellesfaget Maling og Musikk.

Epost: evahag@bfk.no
Telefon: 45240833

Maria Saxegaard

Kunstlærer

Maria er kunstner og underviser på Visual Arts. I tillegg jobber hun med ulike prosjekter og har ansvaret for skolens markedsføring på sosiale medier. Sammen med en gjeng entusiastiske og lærevillige elever lager hun innhold til skolens ulike sosiale medier-kanaler.

Epost: mariasax@bfk.no
Telefon: 47347462

Uken er variert med linjefag alle dager og valgfag fra mandag til torsdag. Fellesfag er fordelt gjennom uken. Lørdag er det seminar/elevkveld. I tillegg kommer mange aktiviteter som vi og dere tilbyr.

En vanlig dag:

0815   Frokost
0900   Morgensamling
0930   1. økt
1130    Lunsj
1300    2. økt
1530    Middag
1630    Valgfag
1800    Valgfag
2000    Kveldsmat
2100    Kveldsaktiviteter

Lørdager starter vi 1100.

Last ned timeplan som pdf ↓

Et folkehøgskoleår er intensivt og morsomt. Her er noen viktige hendelser gjennom inneværende skoleår (2023-24): 

 • 27. august - Skolestart
 • Uke 40 - Høstferie
 • Uke 41 - Høstfest 
 • Uke 43/44 - Studieturer
 • Uke 51 og 52 - Juleavslutning og to ukers ferie
 • Uke 4/5 - Studieturer
 • Uke 9 - Vinterferie
 • Uke15 - Påskeferie
 • Uke 19 - Vårfest 
 • 13.mai - Avslutning

Og innimellom mange spennende linje- og skoleprosjekter!

Du kan velge mellom 29 valgfag - de aller fleste går ukentlig, men noen er samlet over fire dager på våren. Du kan velge maks åtte fag (16 t/u) fordi mange fag ligger parallelt. Du kan også velge å ikke ha noen. I januar må du velge et av prosjektvalgfagene som går over fire dager.

Alpine dager

Forlengs og baklengs, på én og to - vi leker oss til bedre balanse og skiferdighet i bakke og park. Alle får instruksjon på sitt nivå. Faget går over fire dager på våren.

Ballsport

Fotball, basket, innebandy og volleyball er fokus i dette valgfaget. Du vil ha det gøy og få spille mye, samtidig som du utvikler samspill, teknikk og taktikk. At det er god trening er en bonus!

Bli en youtuber

Underholdningsverden går fremover og Youtube har kommet for å bli. Har du noe du ønsker å formidle? Kanskje en morsom vlog? Da er dette kanalen for deg!

Dans

Har du aldri danset før, sier du? Prøv da vel! Sammen med de andre som velger dans, lager du en liten forestilling som skal vises for de andre elevene. Dans går over fire dager på våren.

Diskgolf

Vil du lærer mer om den populære sporten diskgolf? I løpet av året skal vi spille masse, og lære grunnleggende teknikker, regler og egenskapene til de ulike diskene.

Egentrening

Enten du følger eget treningsprogram eller ønsker litt hjelp, kan du bli med på egentrening. Vi har stort treningsrom med tredemøller, apparater, spinningsykler, vekter og gymsal med utstyr.

Friluftsliv

Vi drar på fotturer i det flotte nærmiljøet hvor vi ligger i telt/lavvo, gapahuk, hytte eller under åpen himmel. Og ikke minst lager vi god mat! Hva med å lage din egen pizza som du steiker på bålet?

Geriljabrodering

Når nok er nok, og du vet ikke helt hvor du skal rette aggresjonen over all dritten som tidsvis hoper seg opp i livet ditt, kan en kveld med et stykke stramei, en butt nål og tråd være forløsende.

Helsedans

Å danse med psykisk utviklingshemmede er en flott utfordring og en nyttig erfaring. Og du blir satt utrolig pris på av gjestene! Danseglede, kaffe og kaker, smil og latter står i fokus.

Konseptkunst

På fire dager skal du lære noen om hva konseptkunst er, hva som skal til for å skape et kusntverk som sier noe DU synes er viktig at folk vet noe om. Faget går over fire dager om våren.

Kropp er topp

Altfor mange sliter med dårlig selvbilde. Vi jobber med komplimentsring, går turer, snakker og deler. Vi prøver å fjerne tabuer rundt det å ha en naturlig kropp. Fokus på kroppspositivisme. Du er bra!

Lag din egen bok

I dette faget lærer du den eldgamle kunsten å binde bøker. Det er ikke så vanskelig som man tror. Du kan lage enkle permer, eller lage en helt personlig bok. Faget går over fire dager om våren.

Ludo/Terningkast 6

Ludo betyr "Jeg leker". Det er utrolig gøy å bare leke! Gamle og nye leker: "haien kommer", "rødt lys" og "body snatchers". Er du klar for brettspill? Brettspillbiblioteket vårt har mye å by på!

Musikklytting

Dette er valgfaget for deg som vet at du liker å lytte til musikk. Og for deg som lurer på hvorfor noen liker klassisk musikk. Eller jazz. Eller den musikken som er verken eller, eller både og.

Musikkverksted

Spiller du et instrument, synger du eller har du en låtskriver i magen? Vil du jobbe med samspill, improvisasjon og låtskriving? Da er dette valgfaget for deg!

Redesign

Vi går på skattejakt i den lokale bruktbutikken, på loppemarked eller i eget klessskap. Ved hjelp av saks og symaskin skaper vi nye kreasjoner.

Ridning

Her vil du lære mye om ridning og stell av hester. Elevene deles inn i grupper avhengig av erfaring. Det blir noe teori,samt mye praksis i stall og på bane. Faget varer i fire dager om våren.

Selvforsvar og Jiu Jitsu

Brasiliansk Jiu Jitsu er en kampsport uten slag og spark. Med sitt fokus på bakkekamp, grep og låser er dette grenen dersom du står overfor større og sterkere motstandere. Selvforsvar, trening og moro

Sjakk

Ble du inspirert da Magnus Carlsen ble verdensmester i sjakk? På Ringerike folkehøgskole kan du lære, eller lære mer om, verdens mest populære spill med regler som ikke er forandret på over 500 år.

Skitur

Bli med på skiturer i Nordmarka i Norges kanskje flotteste løyper. Her kan du (gjen)oppleve gleden av å gå på ski! Vi går ikke langt og ikke fort, og det er høy faktor av kakao og appelsin.

Strikking og hekling

Bli hekta på hekling - eller la strikkebølgen slå over deg. Alle kan lære å hekle og strikke. Hva med å lage alle julegavene selv? Gjett om familie og venner blir imponert!

Tegning

Å tegne er å se. For å kunne bli bedre til å tegne må en lære seg til å ta i bruk høyre hjernen i mye større grad. I dette valgfaget får du muligheten til å utvikle dine tegneferdigheter.

Trening med mormor

Ha det gøy i gymsalen og kom i form! Enkel koreografi med mye trøkk gjør at du merker det i kroppen.

Yoga

Et herlig valgfag du vil få masse igjen for! Dette valgfaget gir energi og overskudd, samt at du utvikler muskelstyrke, fleksibilitet og utholdenhet. Et mål er å skape balanse, både fysisk og mentalt.

Bli en del av landets beste fellesskap! Vil du ha et år med nye opplevelser, venner for livet, engasjement og et aktivitetstilbud døgnet rundt? Her kan du være deg selv, fordype deg i fag uten karakterpress og gjøre ting for første gang. Her er det plass til alle.

Hos oss får du øyeblikk som varer. Livet ut.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 143 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom eller enkeltrom)
 • Bad på gangen
 • Forsikring av deg som elev (bl a reise- og ulykkesforsikring)
 • 4 måltider om dagen - også i frihelger!
 • ID-kort
 • Skolebilde
 • Alle turer
 • Alle valgfag
 • Hos oss kommer det ingen overraskende/ekstra kostnader - alt er inklusive.
 • Studietur: Barcelona - Visual Arts
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: København - Visual Arts
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 143 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 143 000,-
(14 300,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Grafikk rom med presse, ny "Mac-lab" med Adobe Creative Cloud, stafelier, tegnebord, lysbord, hver elev får egen plass med bit av en vegg, tegneutstyr og maleutstyr, kniver, øks, grafikk utstyr.

Dette utstyret må du stille med selv

Personlig utstyr: kamera, tegnesaker, malesaker, pensler og  pc eller mac.

Vi har god erfaring med å tilrettelegge for deg som har behov for tilpasninger, enten det gjelder funksjonsnedsettelser eller kroniske sykdommer. Ta kontakt med oss i så kan vi tilpasse justeringer i samråd med deg.

Søk på linjaMer om skolen

Dette sier tidligere elever

Ane Morkemo

Det som gjør VA så bra er at du lærer om nye teknikker og kunstformer, du utfolder deg kreativt og du løser oppgavene som du selv vil. Med en flott lærer og en gjeng med talentfulle klassekamerater vil du få et kjempefint og lærerikt år.

Ane Morkemo
Julie Brudberg

Du vil utvikle deg personlig og kunstnerisk og drive med alt fra anatomi til det mest surrealistiske og abstrakte. Her er ikke noe press på at du skal være noe annen enn den du er. Du har 24/7 tilgang til studio. Hvem vet når kreativiteten slår til?

Fra bloggen

- Ønsker at flere på min alder skal ha lyst til å sy

Åshild (21) er den yngste deltageren i årets sesong av Symesterskapet på NRK. Selv har hun lært seg det meste om å sy egne klær ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Kunst +

Sunnhordland folkehøgskule
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Kunst Svalbard

Svalbard folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

Billedkunst

Fana folkehøgskule - Bergen
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Tegneserie & Manga

Bjerkely folkehøyskole
HelårskursKristen

Kunst og arkitektur OSLO

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen

Visuell kunst

Nansenskolen
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Street ART - Berlin, Lisboa

Ringebu Folkehøgskole
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Game Art

Sunnhordland folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Visuell kunst & Street Art

Stavanger Urban Folkehøyskole StUF
HelårskursFrilynt

Manga og Webtoons

Hadeland folkehøgskole
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Kreativ & Barista

Hedmarktoppen folkehøyskole
Venteliste
Helårskurs24 t/ukeKristen

Tegning, maling og kunst

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt