Til hovedinnhold

Global Solidaritet - halvårskurs vår 2024

Søk på linja

Det haster. Tiden er inne for å engasjere seg for en mer rettferdig og bærekraftig verden. Men hvor skal du begynne? På Global Solidaritet får du være med å gjøre en forskjell og påvirke verden!

Vi reiser på ca. 3 ukers tur til Ghana. Vi har et ekstra fokus på temaene klima/miljø, fattigdomsreduksjon, urettferdig fordeling og diskriminering. Dette gjør vi!

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 uker

Måltider pr dag inkludert: 3

I januar/februar drar vi til Ghana i 3 uker. Opplev en helt annen kultur og et tropisk klima i dette gjestfrie og trygge Vest-afrikanske landet. 

Hva gjør vi?

Bli med oss på besøk til fairtradegårder, lær å høste kakaofrukt av lokale bønder, lag dine egne glassperler, gå på hengebru i tretoppene i regnskogen, bo på landsbygda og jobb frivillig på barneskoler, opplev Ghanas største bruktklesmarked, Accras største slumområde og verdens største søpleplass for elektronisk avfall. Bo ved en tropisk strand noen dager, lag lokal mat, besøk gamle slavefort og møt lokale aktivister for å nevne noe. 

Frivillig arbeid på landsbygda i en uke

I Ghana er vi så heldige å samarbeide med de fantastiske ildsjelene bak Atlas Volunteers, og dere får mulighet til å jobbe som frivillige på lokale barneskoler og med miljøprosjekter rundt landsbyen Nkwatia. Dere har sport, musikk og/eller kunst og håndtverksrelaterte fag med elevene etter hva dere liker å gjøre. Vi bor sammen med andre frivillige fra ulike steder i verden i et frivillighetshus, handler på de lokale markedene, lager mat sammen og koser oss. Vi drar også på ettermiddagsutflukter, blant annet til Lake Volta. 

Faglig fokus

Faglig setter vi fokus på etisk handel og fairtrade, bærekraftig turisme, avfallseksport til Ghana fra Europa, slavearbeid i fiskeindustrien, havforsøpling, skole- og utdanning, fattigdom og urettferdig fordeling. 

Karine Risnes

Lærer Global Solidaritet

Mastergrad i samfunnsgeografi med hovedvekt på miljø/klima og utviklingsgeografi, idrett grunnfag og praktisk-pedagogisk utdannelse. Karine er pådriver i skolens bærekraftarbeid, har bred erfaring med organisasjonsarbeid og frivillig arbeid i inn- og utland og kurs i økologisk skolehagedrift. Det beste ved å jobbe på skolen er muligheten til å bli inspirert av og styrke ungt samfunnsengasjement!

Epost: kariner@bfk.no
Telefon: 90723682

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen
  • Studietur: Ghana
    • Mat (3 måltider per dag)
    • Reiseforsikring
Minimumspris for linja 0,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 0,-
(0,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Vi har god erfaring med å tilrettelegge for deg som har behov for tilpasninger, enten det gjelder funksjonsnedsettelser eller kroniske sykdommer. Ta kontakt med oss, så kan vi tilpasse i samråd med deg.

Søk på linjaMer om skolen

Fra bloggen

Folkehøgskolemamma: – Anbefaler alle foreldre å sende ungdommen sin på folkehøgskole

– Folkehøgskole føles som en trygg overgang til voksenlivet både for foreldre og ungdommen som drar dit, sier Aina Hartmark.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Filmskuespiller halvår, vår 2024

Solbakken folkehøgskole
Halvårskurs vår36 t/ukeFrilynt

Musikk (vår-25)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

Sør-Amerika Xplore Vår 24

Ålesund Folkehøgskole
Halvårskurs vårKristen

Forskerspire - vår 2025

Svalbard folkehøgskole
Fullt
Halvårskurs vår15 t/ukeKristen

Helse & Trening, vår 2025

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs vårKristen

Musikal - halvårskurs vår 2024

Ringerike Folkehøgskole
Kontakt skolen
Halvårskurs vår16 t/ukeFrilynt

Volleyball, vår 2025

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs vårKristen

H2Ø - HAVkajakk, Håndverk, Øyliv (vår 2024)

Øyrekka folkehøgskole
Halvårskurs vår10 t/ukeFrilynt

Vintereventyr 2025 - Friluftsliv i nord

Folkehøgskolen 69 Grader Nord
Halvårskurs vårKristen

Country - musikkproduksjon og turnè - Vår 2024

Seljord Folkehøgskule
Halvårskurs vårFrilynt

Friluftsliv X // Norge - Vår 25

Møre Folkehøgskule
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

FriHAVsliv (vår 2024)

Øyrekka folkehøgskole
Halvårskurs vår10 t/ukeFrilynt