Til hovedinnhold
Ledig plass

Luftige svev, jibbing og off-pistekjøring ned Hallingdals fjellsider? Alpetur med opplevelser i høyden?

Park & Pudder er linja for deg som har sansen for kroppskontroll og nye triks på hopp og rails - til alle årstider. Du trenger ikke være ekspert for å søke plass. Her kan du utvikle deg gjennom morsomme opplevelser, mestring og fellesskap. Det aller viktigste er at du liker ski og brett og har lyst til å lære mer. I løpet av året vil du leke deg i parkene og pumpe pudder utenfor løypene. Du får opplæring innen off-pistekjøring, og det blir snøskredkurs.

Hallingdal Folkehøgskule ligger midt i et snøsikkert eldorado. Du bor bare 400 meter unna Golbakken, og har Hemsedal skisenter, Geilo skisenter, Svarteberg i Ål, Hallingskarvet Skisenter og Nesbyen alpinsenter i umiddelbar nærhet. I tillegg har vi en egen railpark med snøkanon i bakgården som du kan boltre deg i når som helst. Skolen ligger i gangavstand til Gol idrettsarena med turn, trampolinehopp og annen grunntrening.

På tumleplassen utenfor skolen kan du holde koken på rails både sommer og vinter. Vi har en egen snøkanon og kan lage snø lenge før jul. Med både skaterampe og trampoline er det nok å finne på utover ettermiddagen.

 

Switch passer for alle - enten du er "fersk" ski- eller brettkjører, eller har hatt det som lidenskap i mange år. Nettopp dette gir ett unikt fellesskap, hvor vi lærer og stimuleres av hverandre.

Dette vil du lære

Ski og/eller brettferdigheter basert på ditt nivå og ønsket nivå. Du vil lære grunntreninger, tekniske momenter og få muligheten til å øve/utvikle deg hele året. I år var vi på snø 28. september på Geilo.

Våre forventninger til deg

Du ønsker å lære og "gi", dele erfaringer og bidra i fellesskapet - både i bakkene og på internatet.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

I februar reiser vi til Østerrike, nærmere bestemt Zillertal. Et pudderparadis som er relativt snøsikkert på denne tiden av året. Hochfugen er et av flere. Når vi skal tilbringe nærmere to uker der nede, er vi ganske så sikre på at det blir litt løssnø på oss.

I tillegg til å kjøre off-piste i forskjellige anlegg, er vi også i Vans Penken Park i Mayrhofen og Better Park i Kaltenbach. Noen av Europas beste parker!

Området har veldig bra logistikk i forbindelse med heisanleggene. Så busser og tog frakter oss fra døra og akkurat dit vi har lyst til å reise. Det er bare å velge – park eller pudder!

bildetekst

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Før skoleåret avsluttes, reiser alle elever og lærer på en felles tur. Turen går sent på våren der vi skal oppsummere året, ha felles aktiviteter og kos omkranset av hav og sjø

bildetekst

Kjetil Børtnes

Folkehøyskole lærer

Kjetil har jobbet ved skolen i 13 år. Han har bachelor fra Norges Idrettshøgskole og Høyskolen i Vestfold. I tillegg til å jobbe som linjelærer på Switch, har han også dans og andre fellesfag og valgfag. 

"Jeg syns det er helt fantastisk å kunne velge mellom to så flotte "klasserom" - PARK eller PUDDER!:)"

Epost: kjetil@hallingdalfhs.no
Telefon: 32079670

Petter Jacobsen

Folkehøyskole lærer

Petter har utdannelse i ski og friluftsliv fra Høyskolen i Telemark. Petter har allsidige interesser, alt fra ski og sykkel til seil og sjø. Han gleder seg til alle dager på jobb og har planer om å leke på ski og sykkel så lenge det er mulig!

Epost: petter@hallingdalfhs.no
Telefon: 32079670

Skoleuken legges opp etter det vi kaller linjeuker og "vanlige" uker. I linjeukene er det full fokus på linjeaktiviteter, mens en vanlig uke varierer mellom både fellesfag, valgfag og linjefag.

 • Vi har morgensamling hver morgen kl. 08.30
 • Mandag og fredag er typiske dager for valgfag og fellesfag
 • Linjefag onsdager og torsdager
 • Lørdagsseminar de fleste lørdager
 • Programkvelder og samlingskvelder i helgene
Last ned timeplan som pdf ↓
 • Ultimo august
 • Medio mai
Last ned årsplan som pdf ↓

Du velger to valgfag i hvert semester, se vår timeplan for antall timer og dager pr uke. Valgfag vi tilbyr avhenger av interesse og lærerressurser.

Alpint

Har du lyst til å lære deg å stå teknisk riktig på slalomski? Kanskje du aldri har kjørt på ski før og vil lære grunnleggende ferdigheter? Da burde du velge Alpint valgfag!

Båtførerprøven

Pris: 650,-

Kurs i Pensum til båtførerprøven på folkehøyskole-vis. Forhåpentlig inspirerende for et båtliv til sommeren. Eksamen kan tas på skolen og koster ca kr 650,-.

Buldring

Vi har Hallingdals fineste buldrerom. I tillegg har vi flotte buldremuligheter ute!

Bøllekurs for Jenter

For jenter only! Vi kaster oss ut av komfortsona og bryner oss på spenstige og morsomme utfordringer som feks klatring, rapellering, pendelhopp, longboarding, isklatring, slak line og trampoline.

Gå på ski - Langrenn

Her har du mulighet til å lære å skøyte og gå klassisk, trene langrenn eller gå tur. Det blir også mulighet for å tenne bål og lage koselig rasteplass. For alle som har lyst til å gå på ski!

Hagan

Starter med sommer-railing 1. uka. Starter allerede i oktober å lage snø og designe årets hagepark. Begge kjønn er hjertelig velkommen!

I bunn og grunn

Vi trener kjernemusklatur med fokus på mage og rygg: de spesielle muskelgruppene som har som formål å sørge for kroppens stabilitet. Perfekt grunntrening med tanke på lang, skadefri og gøy skisesong!

Jedi-Jibbing

Star Wars inspirert jibbing på ski. Grunnleggende triks for nybegynnere og mer avanserte Jeditriks for eksperter!

Kajakk-bygging

Pris: 3 500,-

Bygg din egen Grønlandskajakk etter egne kroppsmål i tre og linduk. Vi har eget stort verksted på skolen med alt av nødvendig utstyr.

Livsfilosofi

I dette faget undrer vi oss rett og slett over livet. Her er det elevene selv som velger tema for timene. Tidligere tema har feks vært valg, bevissthet, arv og miljø, sjalusi, kjærlighet osv.

Løkkehocky

Hovedsakelig spilling av hockey, men også annen lek på skøyter for alle nivåer på Glitre stadion.

Musikk

Valgfag med sang, band eller andre musikalske innslag. Skolen har øvingsrom og en del instrumenter.

Off-piste

Vi utforsker alle hemmelige og ikke hemmelige spots i Hemsedal. Vi besøker også Hallingskarvet skisenter i nord. For både ski og brett.

Reproduksjon og design

Her kan du lære å reparere eller redesigne alt. Ski, hjelm, kjoler bukser, ski sko, alt kan repareres. Vi prøver også på batikk for de som vil det!

Selvforsvar - stressmestring

Her vil du lære grunnleggende teknikker og prinsipper innen selvforsvar. Valgfaget passer for alle, uavhengig nivå og erfaring.

Sjakk

Dette er for nybegynnere og litt viderekommende. Regler og strategier gjennomgåes. Spiller mye, - med kommentering og diskusjoner underveis. Skoleturnering arrangeres før jul engang.

Skateboard

Vi har miniramp og mange fine skatemuligheter i nærmiljøet!

Snowboard

Brett 1: For deg som vil lære å kjøre brett! Brett 2: For deg som kan kjøre brett og vil prøve deg i parken! Brett 3: For den erfarne brettkjøreren som allerede er god på både hopp og rails!

Terrengsykling

Ha det gøy med sykkel i krevende terreng. Utvikle dine evner på sykkel og utforske spennende stier!

Turn og trampett

I dette valgfaget får du grunnleggende turn-opplæring. Dette er timer for deg som aldri har turnet og for deg som har turnet mye. Vi bruker trampett, og vi turner på matte.

Yoga

Her lærer du grunnleggende yogaøvelser samt enkle pusteteknikker og avspennings/meditasjonsøvelser. Dette er yogatimer som passer alle.

Opplev et år i Hallingdal fylt av utfordringer og gode vennskap. Med naturen tett på blir de store opplevelsene mange - klare vinterdager med ski på beina, netter under stjernehimmelen eller susing nedover bakken på et longboard. Vi garanterer et år du sent vil glemme!  

 

Linjer ved skolen

Fra kr 121 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Studietur: Avslutningstur
  • Reiseforsikring
 • Studietur: ZILLERTAL-MAYRHOFEN - Park og pudder
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 121 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 121 500,-
(12 150,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Mat på studietur Avslutningstur
 • Mat på studietur ZILLERTAL-MAYRHOFEN - Park og pudder
 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Ta kontakt med skolen for mer informasjon om kostnader for alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc)
 • Utstyr til linjen (se Utstyr til linjen nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   Skolen stenges i alle ferier og elevene har da ikke tilgang til skolen, inkludert helgen i forkant og etterkant. Søndager etter feriene er skolen åpen fra ca kl 1500.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret må du stille med selv

 • Ski eller brett
 • Hjelm
 • Skredutstyr (kan kjøpes gjennom skolen)
 • Treningstøy og joggesko
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Topptur Klatring Fjellsport

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen

Ski og sykkel

Sogndal folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Friluftsliv / Ski og surf

Nordfjord folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs20 t/ukeKristen

Brett, Ski og Surf - Lett: Maldivene

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Pudder Surf Japan

Høgtun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristen

X-sport

Hedmarktoppen folkehøyskole
Fullt
HelårskursKristen

Freeride - Surf - Jotunheimen

Valdres folkehøgskole
Kontakt skolen
HelårskursKristen

Freestyle USA

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Off Piste - ski & sykkel

Alta folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

Freeride Japan

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Snowboard/Freeski

Elverum folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Surfing & ski

Lofoten folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt