Til hovedinnhold

Hvem som helst kan gå viralt, men på influenser-linja lærer du å bygger en profil, skape relevant innhold for mange plattformer og verktøyene du må mestre for å synes.

Bli en profil – lær tips og triks fra folk i bransjen

For å lykkes over tid må du vite hva som funker. En god profil gir seerne verdi, går rett på sak og har høy kvalitet. På linja jobber vi både med profilblgging og konsept, men også teknikker og innholdsproduksjon.

Hvem vil du være?

Hvilke verdier vil du fronte? Hvordan forholder du deg til det direkte og ubarmhjertige kommentarfeltet? Og ikke minst, hvordan skal du klare å logge av, når hverdagen dreier seg om å synes på nett?

Samarbeidspartnere

Halvor Thorsnes, kjent som KitchenJam på TikTok er gjestelærer på linja, og vil være med på å coache deg til å finne din nisje og uppe proffesjonaliteten din på nett.

Halvor har brukt mye tid på å teste, prøve, feile og lære seg strategier for hvordan man bygger en profil. Julen 2022 arrangerte han TikTok-julebord og stod for årets kåringer. Nå vil han dele erfaringene sine med deg!

Andre samarbeidspartnere

Kreativt miljø med mange personligheter

På skolen har vi ulike linjer. Det gjør at mange ulike mennesker med forskjellige interesser og personligheter kommer til skolen og det gir deg som innholdsskaper muligheten til å gjøre intervjuer, photoshoots eller alle tenkelige samarbeid, enten du vil fokusere på kunst, musikk, foto, actionsport, bistand m.m.

Influenser passer for deg som vil bygge profilen din videre og lære digital markedsføring til ulike sosiale medier. Du får innføring i verktøy, utstyr og teknikker som brukes i bransjen.

Dette vil du lære

Profilbygging

 • Konseptutvikling
 • Historiefortelling, retorikk
 • TikTok, Instagram og youtube
 • Innholdssjangere for din profil: livsstil, mote, trening, mat osv?
 • Film, foto, lyd og lys 
 • Redigering i Canva, DaVinci Resolve, CapCut og Photoshop
 • UGC (User Generated Content) 
 • Entreprenørskap og markedsføring 
 • Prissetting, budsjett og markedsanalyse 
 • Journalistikk 
 • Podcast

Våre forventninger til deg

Vi forventer engasjement for å lære, prøve, feile og utvikle din profil. Du må samtidig være åpen for ulike personer, ideer og prosjekter mot mange ulike innholdstyper og kunder.

Studietur: Amsterdam og Berlin

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Amsterdam og Berlin er noen av Europas mest trendy byer – et ypperlig sted å finne gode locations, lage innhold og finne inspirasjon.

Studietur: Ksamil – Europas Maldivene

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Ksamil har kanskje dukket opp i feeden din? Byen ligger på Albanias kyst mot Adriaterhavet og kalles Europas Maldivene på grunn av det krystallklare turkise vannet og de luksuriøse overnattingsstedene.

Vi skal utforske den skjulte perlen, skape reiseinnhold og bruke tiden til å klekke ut idéer og konsepter for videre produksjoner.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I tillegg til alle linjeturene, har vi en felles bli-kjent-tur tur til Glitterheim i Jotunheimen andre skoleuka. Her går vi på toppturer, samles i peisestua på kveldene, spiser god mat og blir raskt bedre kjent.

Slik kan en «vanlig uke» se ut:

Last ned timeplan som pdf ↓

Skoleåret

Skoleåret starter siste helg i august og varer til midten av mai. Det er undervisning seks dager i uken, og enkelte søndager. Vi har høstferie, juleferie, vinterferie og påskeferie.

«Vanlige» uker

Uker med linjefag, valgfag, fellesfag og sosialt program.

Se eksempeltimeplan til nedlasting over.

Linjeuker, 7 uker i året

All aktivitet er i linja. Ofte studieturer eller større prosjekter.

Temauker, 2 uker i året

Brukes til fellesprosjekter hvor elevene blandes i nye grupper og jobber sammen.

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi har over 30 valgfag hvert skoleår. Du kan ha forskjellige fag før og etter jul.

Du må velge fag som totalt gir deg minst 55 timer valgfag pr. semester. Det betyr at du må ha ca. 5 timer valgfag i uka, men du kan selvsagt ha flere. Fagene varierer i lengde.

Band

Vi danner ulike band og øver på samspill. I løpet av året arrangerer vi åpen scene på skolen, hvor Band valgfag er verter. I tillegg blir det enkelte andre konserter og opptredener.

Bærekraft og Aksjonsforskning

Du blir med på stunts og prosjekter for å sette fokus på viktige miljøsaker. Du får endre skolens rutiner, lære om bærekraft og miljø og du blir med på å formidle denne kunnskapen til din medelever.

Dans

Tek­nikk, styrke, beve­ge­lig­het, musikk­bruk og spennende koreo­grafi. Du vil møte ulike danse­sti­ler som funk, streetdance, musikaldans, ballett og kreativ dans m.m, samt mulighet for danseshow!

Diskusjonsforum

Vi dis­ku­te­rer temaer i gruppe­r og plenum. Du får øvelse i å argu­men­tere sak­lig for dine syns­punk­ter og må ta stil­ling til andres uenighet. Les mer om valgfag på hjemmesiden vå

Djembe

Du får innføring i basis spilleteknikk på Djembe – en afrikansk tromme. Vi spiller enkle afrikanske sanger, som vi setter både rytme og litt dans til. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Filmklubb

Vi ser film fra ulike sjan­gere, ulike regis­sø­rer og med ulike meto­der. Mange av fil­mene er et «must» å se, men det er også åpent for dine ønske­fil­mer. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Fotball

Vi vektlegger høy aktivitet gjennom spillrelaterte øvelser, noe individuell teknikk og spill mot to mål.

Foto

Du lærer å ta bedre bil­der. Vi går gjen­nom kom­po­si­sjons­te­ori og bilde­for­mid­ling, og du får opp­ga­ver som skal gjelpe deg å bli en bedre foto­graf. Du trenger ikke erfaring, men et kamera.

Friluftsliv

Vi drar på over­nat­tings­tu­rer i lavvo, telt, gapahuk, snøhule eller ligger ute under åpen himmel.

Gitar

Vi jobber akus­tisk, og deler oss i grup­per etter nivå og erfa­ring. Du må jobbe mye selv­sten­dig, øve og dis­po­nere egen gitar. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Glassfusing

Vi designer, skjærer, fuser og slumper (smelter og former) glassarbeider som nøkkelringer, vindus­oppheng, fat og smykker.

Hekling

Her lærer du å hekle alt fra handlenett, kurver og lyskuler til grytekluter og sitteunderlag. Vi bruker både bomullsgarn og ullgarn og gjenbruk av materialer som feks sengetøy.

Hobbygruppe

Vi bruker papp og papir til å lage diverse kort, kalender, scrapbookalbum og origamiesker. Skolen har mye utstyr slik at du får brukt kreativiteten din til fulle.

Jakt

Vi observerer eller deltar på ulike typer jakt, vanligvis skogsfugljakt, elgjakt, rypejakt og rådyrjakt og du får innføring i våpenhåndtering. Vi avslutter valgfaget med å tilberede en viltmiddag.

Keramikk

Vi jobber på skolens keramikkverksted, og her får du eksperimentere og lære ulike framstil­lingsteknikker innenfor leire og overflatebehandling med begitning og glasur.

Kickboksing

Vi kombinerer grunn­leg­gende tek­nikker og styrke­tre­ning. Læreren er verdensmes­ter i kick­bok­sing.

Knivmaking

Vi lager skaft og slire til egen kniv. Lag en tradisjonell brukskniv eller en mer personlig utformet kniv.

Kompis

KOMPIS er for deg som vil hjelpe unge enslige flyktninger gjennom felles aktiviteter – både på og utenfor skolen. Du blir kurset av Røde Kors i god integrering, og får førstehjelpskurs.

Kor

Du lærer om stemme­bruk og stemme­opp­var­ming, og synger med den stemmen du har. Vi synger flerstemte sanger i forskjellige sjangere - hovedsakelig populærmusikk men også klassisk.

Langrenn

Skiglede står i fokus. Du får innføring i teknikkene diagonalgang og skøyting. Du lærer om ski, utstyr og preparing av ski for både glid og feste. Vi bruker Elverums fantastiske løypenettet.

Manus

Sang­teks­ter, dikt, kåse­rier, pro­lo­ger, even­tyr, noveller, stuntpoesi for å nevne noe. Du er den aktive skri­ben­ten!

Moro med Marius

Vi øver balanse, koordinasjon og spenst gjennom turnlek. Turnhallen har trampoline, skumgrop og mange andre apparater. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Mørkerom

Vi bru­ker ana­loge kame­raer med sort/hvitt-film og du får inn­fø­ring i fremkalling med kje­mi­ka­lier, film og foto­pa­pir i mørkerom. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Piano

Du lærer å spille piano basert på besifrings-spill og akkord­te­ori. Du får gruppe­un­der­vis­ning. Det må beregnes mye egenøving. Les mer om valgfag på hjemmesiden vår

Pilates

Pilates er styrketrening og bevegelighetstrening. Metoden fokuserer på kvalitet fremfor kvantitet med et utvalg gode øvelser ved hjelp av konsentrasjon og kontroll. Metoden er også kalt "contrology".

Revy

Liker du å underholde andre - gjerne utenfor komfortsonen? Få andre til å dra på smilebåndet eller gi dem en god latter? Dele ut noen magiske øyeblikk som krydrer alles hverdag? Da er Revy for deg!

Selvberging

Vi sår, høster, sylter og safter gjennom skoleåret. I tillegg baker vi, parterer girs og foredler mat til bruk på skolen på forskjellige måter.

Ski/Snowboard

Du får inn­fø­ring i sving­tek­nikk, løs­s­nø- og park­kjø­ring. Undervisningen foregår i Trysil­fjellet. Faget koster fra kr 2000. Dette er for å dekke heiskort. Du kan kjøpe rabattert sesongkort.

Språkkafè

Norske og utenlandske elever samarbeider for å utvikle og forbedre den norske språkforståelsen og øke ordforrådet.

Strikking

Vi strik­ker luer, skjerf, hals, panne­bånd, vot­ter, tovede sok­ker og puls­var­mere. Du kan strikke til eget bruk eller lager fine gaver.

Styrkeløft

Her trener du på de tre øvelsene i idretten styrkeløft: knebøy, benkpress og markløft. Faget ender opp i en styrkeløftkonkurranse i lokalene til Brumunddal atletklubb.

Styrketrening

Generell styrketrening i gruppe der du bruker din egen kropp til å trene de viktigste muskelgruppene. Du blir veiledet og pushet til du ikke orker mer - og så må du ta ti repetisjoner til...!

Tegning og maling

Det legges vekt på grunnleggende ferdigheter i tegning og maling gjennom kreativt arbeid og personlig uttrykk.

Utholdenhetstrening

Farts­lek og inter­vall­tre­ning, spenst, bakke- og trappeløp og hur­tig­hets­tre­ning. Vi gir dere enkle og effektive øvelser for bedre kondis og hurtighet.

Videoproduksjon

Du lærer å ta opp og redigere film gjen­nom opp­ga­ver og pro­sjek­ter der vi leker med kamera og klipping.

Yoga

Klassisk Yoga i rolig tempo med ulike øvelser for å øke energi, velvære og konsentrasjon. Timene vil veksle mellom liggende/sittende øvelser, stående øvelser og massasje/avspenning.

Zumba

Fitness danseklasse. Enkle trinn til latinamerikanske rytmer som gir både god stemning og masse energi. Timen vil inneholde ulike dansestiler som bl.a merengue, cumbia, salsa og reggaeton.

Årbok

Vi jobber som en redaksjon, og setter sammen tidenes beste minne fra folkehøgskoleåret: ÅRBOKA!

På Elverum folkehøgskole kan du velge mellom ni linjer og mer enn 30 valgfag!

Skolen ligger 1,5 time fra Oslo, og du møter nye mennesker fra hele Norge – og hele verden.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 129 901,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Norsk Sangbok
 • Reiseforsikring (på skolens reiser)
 • Studietur: Felles bli-kjent-tur til Jotunheimen
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Amsterdam og Berlin
 • Studietur: Ksamil – Europas Maldivene
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 129 901,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 129 901,-
(12 990,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
På Elverum folkehøgskole er alt inkludert i prisen. Mat på reise, felles skoletur og nødvendig programvare. *OBS. Alle studieturer er inkludert, men hvis du skal være med til Uganda, Rwanda og Kenya blir det et tillegg i prisen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Influenserlinja har et klasserom med arbeidsplasser og skaperstudio. Her har vi lys, mikrofoner og stativer klart til bruk.

På skolen har vi også fotostudio med blitser og bakgrunner og et stort utvalg kamerautstyr for film og foto som du får disponere sammen med fotolinja.

 

Dette utstyret må du stille med selv

Du trenger er et digitalt kamera (speilrefleks, systemkamera eller mobil) og en bærbar datamaskin. Ta med stativ, lys, mikrofoner, ekstern harddisk og mus hvis du har.

Kjøp gjerne brukt eller spør oss om tips før du kjøper noe hvis du er usikker.

Ta kontakt dersom du har spesielle behov. Sammen finner vi ut hva vi kan tilby deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Søkte folkehøgskole rett før skolestart

Les intervju med elever som tok sjansen på en restplass!

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Content creator

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole Ringsaker
HelårskursFrilynt

Digital markedsføring med video og foto

Setesdal Folkehøgskule
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Innholdsproduksjon - Sosiale medier

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Media - digital produksjon

Skjeberg Folkehøyskole
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Dungeons & Dragons

Bjerkely folkehøyskole
HelårskursKristen

Kreativ Flexi

Haugetun Folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeKristen

YouTube & Entreprenørskap

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Spilldesign

Sunnhordland folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Festival

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Filmproduksjon

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Helårskurs16 t/ukeKristen

Film og TV - Hollywood

Stord Folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

E-sport Counter-Strike

Torshus folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt