Til hovedinnhold

Kreativ design og redesign - din stil

Søk på linja
Ledig plass

Lær søm og redesign som håndverk. Opplev gleden av å skape klær og tilbehør som du har laget ut fra egne idéer, stil, materialvalg og farger. Skap din egen stil. Studietur til Vietnam.

Dette er linja for deg som ønsker å lære et håndverk som gjør deg i stand til å skape noe selv. Dine ideer vil være viktig i denne prosessen. Her vil du få massevis av inspirasjon og kunnskap som gjør at du er i stand til å kunne ta vurderinger på veien mot å skape din egen stil. Det er utrolig gøy å kunne realisere noen drømmer og ønsker om hvordan et antrekk skal bli.

Linja har også fokus på økonomi, gjenbruk og miljø. Det å kunne lage noe selv skal lønne seg. Ved å lære seg å se mulighetene og verdien i brukte  klær og sko - sparer du både lommebok og miljøet. Et lite oppgjør med forbrukersamfunnet vi lever i.

Lær deg å sy, så du kan ta dine egne valg i forhold til en stil som passer deg. Du kan ta elementer fra dagens mote eller kjøre helt din egen stil som passer for deg. Du kan designe og skape noe fra egne ideer i nye materialer eller du kan kombinere nye materialer med brukte tekstilskatter. Du vil se det finnes utrolig mange muligheter.

Et antrekk du har laget selv kan toppes med sko du har reparert, lakket og dekorert selv. Som en siste "kronen på verket" kan du designe egne smykker ved å lære å arbeide med metaller, spesielt sølv ,og designe egne smykker.

Studietur går til eksotiske Vietnam. En reise som starter i Hanoi i nord, videre til Hoiann og ender i Ho Chi Min city. En reise i et land med sterke håndverkstradisjoner og et mekka for innkjøp av materialer.

NB! Pris er for skoleåret 2022-23. Pris for 23-24 legges ut i desember 2022.

Linja passer for deg som ønsker å lære et håndverk som gjør deg i stand til å skape noe selv. Du trenger ingen forkunnskaper bare lyst til å lære. Her vil du få masse inspirasjon og kunnskap:)

Dette vil du lære

 • Søm og redesign som håndverk
 • Sømteknisk kunnskap som gjør deg dyktig i faget.
 • Bruk av mønster og konstruksjon av mønster for egen design
 • Redesign - lær å se muligheter i brukte tekstiler
 • Materialkunnskap. Bruksområder og stil
 • Innblikk i stilepoker og design
 • Tegning fra egen ide til ferdig produkt.
 • Refix av sko. Brukte sko - reparer, farg, dekor
 • Smykkedesign - arbeid med sølv og andre metaller til smykker.

Våre forventninger til deg

 • Lyst til å lære
 • Lyst til å lære et håndverk
 • Lyst til å skape noe selv
 • Lyst eksperimentere med design og materialer
 • Lyst til å ha fokus på gjenbruk og miljø
 • Lyst til å skape din egen stil.

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om det er mulig for oss å tilrettelegge for deg.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Ca 3 uker

Studieturen går til eksotiske Vietnam. Vi starter i nord med hovedstaden Hanoi til dager med byliv og opplevelser, herlig båttur i Ha Long Bay, tur med elvebåter i et utrolig nydelig område. Vi reiser så videre sørøver til Hoi An som er et mekka for kreative sjeler med museer, innblikk i håndverkstradisjoner og innkjøp av materialer. Videre går reisen til Ho Chi Minh city - en moderne pulserende by som har et vestlig preg med sine skyskrapere og gammel erverdig arkitektur og templer i skjønn forening. Her får du kjøpt varer fra siste mote til tradisjonelle håndverk - alt i skjønn forening. Her fra tar vi også turen til de kjente Viet Cong tunnellene i Cu Chi der du får guidet tur under jorda i tunnellene og oppholdsrommene. Et lite samfunn der folk levde under krigen. Vi avslutter denne reisen i Vietnam med å tilbringe noen dager ved kysten i sør i en sjarmerende fiskerlandsby Phan Thiet for å oppleve sol, bading og sjarmerende mennesker og spennende markeder.

Reisen vil gi deg et utrolig innblikk i Vietnam som land med sterke kontraster fra nord til sør, møte med mennesker, eksotisk mat, religion og levemåte. Vi skal ikke bare oppleve og se -  men også nyte og la oss sjarmere av et land med en helt annen levemåte enn det vi er vant til. Og - du kommer til å bli sjarmert i senk på denne reisen; og ha med deg masse minner, opplevelser og møter med det vietnamesiske folket som setter dype spor.

 

Bli-kjent-tur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4-5 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Bli-kjent-turen har akkurat det formålet som navnet antyder. Dette er en tur med tradisjonelt norsk friluftsliv. Turen er på enten fire eller fem dager, alt etter evne og lyst. De letteste turene har mye vekt på det sosiale og her blir du busset til hyttedøren hvor du tilbringer natten i en seng. På de mer primitive turene går det i toppturer, sjøturer eller kanoturer. Den hardeste turen er utfordrende, men alle som vil klarer å gjennomføre den, og normalt bruker vi både kano, kajakk og kanskje bruksbåter i løpet av denne uken. Turene går hovedsaklig til Blåfjella/Skjækerfjell og Forra naturresservat, med ulike hytter til disposisjon.

Blåtur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Blåturen er en tur som holdes helt på tampen av året og planlegges kun uker før avreise. Her er det igjen mye vekt på det sosiale med noen overraskelser underveis. Som navnet antyder så er det en BLÅ-tur, altså vil du ikke vite hvor du ender opp, eller hva du skal gjøre.

Marit Nordholmen

Lærer på Livslinja - kreativitet, helse, livsstil

Hun er en dame med mange interesser hun har utdanning i: yoga, behandlingsmassasje, sportsmassasje og thaimassasje, ernæring og kosthold, kinesisk medisin, tekstil og grunnfag medisin. Stortrives med friluftsliv. Selverklært livsnyter. Hun er en svært omsorgsfull lærer med en lun og god humor, alltid positiv, blid og glad i en god latter. 

Livsmotto - "Det umulige tar bare litt lenger tid"

Epost: marit.nordholmen@skognfhs.no

 • Skolestart: lørdag 27. august 2022

Du kan velge to valgfag før jul, og to valgfag etter jul. Ca 5 timer pr uke går med til valgfag. Et valgfag er på to timer, det andre på tre. Du velger nytt etter jul. Her er det mye spennende, alt fra trening til matlaging til kunst eller jeger- og båtførerprøve. Skolen tilbyr ca 20 ulike valgfag.

10 på topp

Her er det enkle friluftsturer innen Levanger kommune med både historie og toppturer. Man går sammen og målet er å komme i bedre form, samtidig som man blir bedre kjent i Levanger kommune.

Ballspill

Dette er valgfaget for deg som liker ballidrett, vi spiller det meste som kan spilles med ball. Både innendørs og utendørs.

Blåtorsdag

Dette valgfaget er for deg som liker stor variasjon, og i tillegg liker å bli overrasket. Her kommer man uforberedt, og blir møtt av nye utfordringer og opplevelser hver gang!!

Brattkort klatring

Vi har teorien og praksisen for å få brattkortet i klatring. Innendørs klatring i Trønderhallen på Levanger i hovedsak, men det kan også være mulighet for å ha noe utendørs klatring.

Båtførerprøven

Vi bruker verket "Veien til båtførerprøven" og legger opp et praktisk teoretisk kurs, som leder fram til båtførerprøven. Skolen er testsenter, slik at prøvene kan avlegges på skolen. Prøven koster 550

Fluebinding

Lær å binde alle typer fluer, både ørret, laks og fluer til bruk i sjøen. Skolen har nødvendig utstyr, ved masseproduksjon av fluer vil vi kreve at du betaler for materialene.

Fluekasting

Her får du lære enhånds, og to hånds fluekasting. Skolen har også sertifiseringsmuligheter. Speykast, snakekast - rulle og teknikker. Vi lærer å tilpasse stenger til skyteklumper og ulike snører.

Foto

På valgfag foto får man en komprimert utgave av det man lærer på fotolinja. Hver uke går man gjennom et tema som vi jobber med den neste uka. På slutten av semesteret har vi en liten utstilling.

Grunntrening

Et valgfag for deg som ønsker å komme i bedre form fra den tilstanden du er i. Det er ulike typer med sirkeltrening og løp/utholdenhet som er i fokus. Fokus på å utvikle deg fra der du er nå.

Handyman

Handyman - vi lærer mye praktisk, alt fra å lade en bil, til å skifte dekk, til å lage en skjøteledning - til å sette opp en innervegg, eller kanskje skifte et vindu. Praktisk kunnskap i høysetet.

Hund som hobby

Ved bruk av store robuste hunder vil du lære hva som kreves for å eie hund. For, aktivitet, kløving, bruksområder, sove inne/ute, ulike turer i områdene rundt skolen og friluftsliv med hund. Gøy.

Hybelmat

Praktisk og teoretisk tillaging av sunn, billig og praktisk mat, for deg som føler du ikke har kontroll på dette, eller vil videreutvikle deg som "kokk". Man spiser selvfølgelig det man lager sammen.

Jegerprøven

Det er et 30 timers valgfag som både er teoretisk og praktisk fordelt. Man avslutter valgfaget med Jegerprøveeksamen. Eksamensgebyret må man betale selv, dette er på kr 300,-.

Kickboxing

Du får innføring i kampsporten Kickboxing og lærer denne fra bunnen av. Man får lært ulike teknikker og basistreningen som er viktig i Kickboxingen.

Miniatyrskyting

Her får du prøvd å skyte på 15 meter innendørsbane med salonggevær. Her skyter vi både DFS og egne program. Har du hatt lyst til å prøve å skyte med våpen - så er dette en flott arena å begynne på.

O2

Ta del i et valgfag hvor utholdenheten får testet og utviklet seg. Lær om nye og morsomme treningsformer

Selvforsvar damer

For deg som vil lære noen teknikker innen selvforsvar. Det er mange forskjellige måter å komme seg ut av ulike situasjoner. Mange av teknikkene er hentet fra den israelske kampsporten Krav maga.

Spillklubben

Spill er et voksende kulturuttrykk som du sammen med flere kan utøve, ta lærdom av og ha det morsomt med!

Spinning

Spinning er en ekstrem effektiv trening hvis du vil øke kondisjonen samt styrken. I disse timene blir vi kjent med ulike teknikker, og vi trener på å tråkke i takt med musikken.

Stretching

Et totimers valgfag med fokus på bevegelighetstrening, her er en god sjanse for deg som ønsker å bli mykere og få bedre bevegelighet. Noe som er skadeforebyggende og bra for helsa.

Strikking

Lær deg å strikke enkle ting som sokker,votter,luer etc. Hvis du kan strikke,får du lære å videreutvikle strikkingen til mer avanserte strikketeknikker og produkter. Stor vekt på egne ideer og ønsker.

Tegning/maling

Dette passer både for de som er flinke til å tegne men også til de som ikke har så mye erfaring med det. Du kan jobbe med et bestemt prosjekt, eller kose deg med masse forskjellige tegninger.

Tekstil

Lær tekstilteknikker og håndtverk. Lag spennende antrekk i redesign eller sy ditt eget antrekk utfra eget ønske. Stor vekt på å bruke fantasi, kreativitet og egne ideer til produkt.

Yoga

Lær grunnleggende yoga som du kan bruke som en del av hverdagen din. Fokus på pust,balanse,styrke og smidighet. Opplev yoga som et godt pusterom i en travel dag der du har fokus på deg selv.

Velkommen til et opplevelsesrikt år i hjertet av Trøndelag. Her kommer du til å få beina godt plantet på jorda mens hodet ditt får nye tanker og ideer og du får venner for livet. Vi har 10 spennende linjer og turer både i innland og utland.  Søk helårskurs 2023-24 allerede, eller halvårskurs med start i januar 2023.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 124 490,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Studietur Vietnam
 • Vaskemaskin
 • Skolegenser
 • Materialer og utstyr
 • Felles bli kjent tur
 • Felles avslutningstur/blåtur
 • Alpintur til Åre
 • Bad på gangen
 • Studentbevis
 • Studieturer
 • Fellesturer
 • Vaskemaskin
 • Treningsrom
 • Studietur: Bli-kjent-tur
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Blåtur
 • Studietur: Vietnam
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 124 490,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 124 490,-
(12 449,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
NB! Denne prisen gjelder skoleåret 2022-2023. Pris for 2023-2024 legges ut i desember 2022.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Reiseforsikring på studietur Vietnam
 • Vaksiner på studietur Vietnam
 • Visum på studietur Vietnam
 • Ta kontakt med skolen for mer informasjon om kostnader for alternativ mat (allergi, intoleranse etc.)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   I feriene stenger skolen helt, og elevene må reise hjem. Det er mulighet til å komme tilbake kvelden før skolestart. Vanligvis starter skolen opp etter ferien først kl 13, så det er mulig å reise hit også selve oppstartsdagen.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

Vi har alt det du trenger av utstyr. Symaskiner og sømutstyr. Inkludert i skolepengene er også det du trenger av materialer til gjennomføring av dine prosjekter. Vi gjennomfører innkjøp av materialer og drar på bruktbutikker og markeder på leteing etter brukte tekstilskatter. Ønsker du å ta med deg din egen symaskin å bruke den er det mulig.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Fotojournaliststudent: - Mange undervurderer det faglige på folkehøgskole

Jonas mangla studiekompetanse etter videregående, men året på folkehøgskole hjalp ham videre mot prestisjestudie innen fotojournalistikk.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Kunsthåndverk

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Kunst

Ål folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Smykke - idé & design

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Kreativ: Søm

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Kreativ Forming - Barcelona

Nordvestlandet folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Kreativitet

Sjøholt Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

SKAP Produktdesign

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Kreativ MIX

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Handverk og Skaperglede

Evje Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Kunst/Opplevelser

Elverum folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Tegning, kunst og scenografi

Romerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Søm og redesign

Stavanger Urban Folkehøgskole StUF
Ledig plass
HelårskursFrilynt