Til hovedinnhold
Ledig plass

For deg som vil klatre og kjøre på ski, vil ha puddersnø og har lyst til å prøve deg i havkajakk. Lofoten har det meste, og det utnytter vi maksimalt. I tillegg besøker et vintersportssted i Alpene.

 

FOR DEG SOM

 

Lofoten er vår base
Ski og klatring tilbyr deg erfarne og kunnskapsrike lærere som gjennom mange år har bygget opp et linjetilbud med solid læringsmiljø.Lofotfjellene byr på fantastiske muligheter for klatring og skikjøring. Nærheten til fjellene gir rik anledning til å utfolde seg. Du kan ta på skiene ved skolen for å gå topptur på fantastiske skifjell. Vi drar til fantastiske Reine i Lofoten for å padle havkajakk og til Alpene for å kjøre både i og utenfor bakkene. Vi leter etter den gode følelsen i puddersnøen og det rene skjæret i bakkekjøringen.

Klatring og skikjøring er hovedaktivitetene, slik at det blir flere dager med skikjøring og færre dager og netter på tur i vinterfjellet. Vi legger vekt på at du skal få muligheten til å utvikle deg mest mulig innenfor de feltene vi jobber med gjennom mest mulig aktivtet sammen med andre med samme interesse.


- Les mer om linja på vår egen hjemmeside

Alle som har et lekent og friskt sinn, og elsker masse frisk luft

Dette vil du lære

 • klatrekurs, brattkort
 • sportsklatring og bouldering
 • toppturer og tinderangling
 • grunnleggende orintering
 • førstehjelp
 • god turledelse
 • smart barmarkstrening
 • om turutstyr
 • om ski og skiutstyr
 • skredteori
 • kameratredning skred
 • løssnøkjøring og teknikk
 • bakkekjøring og teknikk
 • klatring og redning
 • grunnkurs havkajakk
 • bruk av stegjern og isøks

Våre forventninger til deg

At du har smurt ei god nistepakke og er klar for nye utfordringer

Alpene

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: ca 2 uker

I Alpene finner vi de store skianleggene med mulighet for å kjøre mye på ski, samt bortgjemte perler med puddersnø. Anleggene er omkranset av de høyeste fjellene i Europa og byr i tillegg på rike kulturtradisjoner. Det blir mye skikjøring og grundig opplæring både i alpin skiteknikk og ferdsel utenfor løypene.

Turen legger vi  til begynnelsen av februar.

Havkajakk Reine

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4 dager

En tur med havkajakk mellom tinder som går rett opp av havet og 1000 moh. blir en uforglemmelig opplevelse. Havkajakken en tar deg virkelig nær elementene, du kjenner havet lever under deg og er vi heldig kan vi oppleve både småhval, spekkhoggere og havørn. Vi har fokus på trivsel og trygghet, du lærer ulike padletekniker og kameratredning. Og kanskje vil du prøve deg på eskimorulla også.

 • Hvordan uka blir avhenger når på året vi er og hvilken linje du har valgt.
 • Mandager er unntaket, da er det oftest et fast program med internatmøter, Ukestart (i storsalen med aktuelle tema) og klassene møtes hver for seg for å planlegge aktiviteter og turer for resten av uka.
 • På lørdager er det felles samling på formiddagen.
 • Ellers er det ulike aktiviteter på kveldene man kan velge å være med på.

I Lofoten er det naturlig å bruke høst og vår - de periodene da det er finest å være ute - til linjeaktivitet. Derfor er våre valgfag lagt til månedene november, desember og januar. Du rekker å ta tre valgfag, og de er på 30 timer hver. To dager i uka går med til valgfag i denne perioden.

Akrobatikk

Analog foto og mørkerom

Grunnkurs i fotografering med film, fremkalling og kopiering i det magiske mørkerommet.

Båt og fiske

Innføring i tradisjonelt fiske fra små åpne tradisjonsbåter. Lær å sette garn, line og teiner. Kanskje får du kjenne stortorsken på kroken.

Båtførerprøven

Grunnleggende kunnskap i navigasjon er nødvendig for sikker ferdsel på sjøen, sjøveisregler og sikkerhet. Valgfaget båtførerprøven er et kurs som avsluttes med en prøve som gir ?båtlappen?.

Bli(d) i Lofoten

Veldig mange av våre elever ønsker å bli igjen i Lofoten for å jobbe etter skoleslutt, i alle fall over sommeren. Dette er et valgfag for å bli kjent med mulighetene, og se aktuelle arbeidsplasser.

Brettbygging

Bygg ditt eget longboard med egen personlig dekor. Vi har flere pressformer til ulike type brett.

Bærekraftig mat

Lær og lag god, sunn og bærekraftig mat. I Lofoten har vi rikelig tilgang på kortreiste råvarer av beste kvalitet som vi kan lage de deiligste retter av.

Gitar for nybegynnere

Har du et ønske om å spille gitar for deg selv eller sammen med andre, kan du lære det her. Du trenger ikke å kune noe fra før, men kun ha lyst til å ta i bruk gitaren for å hygge deg.

HiFi - lytt og diskutere musikk

Vi tar et dykk i populærmusikkens historie og får med oss utviklingen fra ca. 1950. Vi diskuterer mye og får reflektert litt rundt: hvorfor musikklytting betyr mye for meg.

Idrett/lek/spill

Kom i form med ulike aktiviteter ute og inne.

Klatring/brattkort

Ved å ta Brattkort har man dokumentert at man har nok kunnskaper og sikringsferdigheter til å kunne sikre klatrere inne på en sikker måte, både på topptau og på led.

Knivlaging

Å skape sin egen kniv er som å lage en venn for livet, der man som bonus får et innblikk i et fasinerende handverk. Vi tar utgangspunkt i gode håndsmidde blader og prøver å skape vår egen kniv.

Møkkaturer i møkkavær

Opplev mørketiden, og kanskje er vi heldig og får et realt uvær, kjenne på naturkreftene og at vi lever. Dagsturer langs fjæra og på fjellet på ulike steder i Lofoten.

Ski

Vil du ta de første famlende skritt med ski på beina, eller vil du prøve deg på telemarksvingen? Vi er ute på ski hver dag, og dersom mulighetene er tilstede, drar vi til nærmeste alpinanlegg.

Sort hvitt fine art

Analog fotografering og mørkeromsteknikk for de som kan litt fra før og vil lære mer. Kurset tar deg videre inn i mørkerommets mystikk og du bli kjent med flere typer materialer og teknikker.

Tekstil

Økologi i nord

Et valgfag der vi gjennom praktisk feltarbeid skal søke å forstå de biologiske sammenhengene i naturen. Vi skal bl.a. ringmerke trekkfugler, se på svartelistede arter og studere kystnært marint liv.

Lofoten folkehøgskole ligger vakkert til, bare et steinkast fra havet og under noen av de flotteste Lofotfjellene. Naturområdene rundt skolen, samt gode og velutstyrte lokaler gir de beste forutsetninger for god og spennende undervisning. Vi er nær naturen, men butikker og utesteder er likevel bare en spasertur unna.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 122 600,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Valgfag
 • Reiser
 • Studietur: Alpene
 • Studietur: Havkajakk Reine
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 122 600,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 122 600,-
(12 260,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Rune Johnsen

Vi fikk masse undervisning i skredlære og klatring, noe som har vært til stor nytte for meg i min senere utdannelse innenfor Turisme og friluftsliv.

Rune Johnsen
Håvar Marsteen

Jeg opplevde kort sagt folkehøgskoleåret som det tryggeste, skumleste, mest sosiale og lærerike året jeg noen gang har hatt. Året gav meg muligheten til å pushe mine egne grenser i alle retninger.

Håvar Marsteen
Inger Line

Alle dei fantastiske turane, anten på ski, til fots, med klatresko eller i kajakken, har gitt meg utruleg mykje kunnskap som kjem godt med til dei framtidige turane.

Fra bloggen

Med yrkesfaglig bakgrunn på folkehøgskole

Hvorfor er det så få unge mennesker med yrkesfaglig bakgrunn som velger folkehøgskole? Vi tok en prat med fire gutter som har bygg og anlegg, ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2021/2022

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Park Akrobatikk

Ringebu Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Frikjøring & topptur

Torshus folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv / Ski og surf

Nordfjord folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeKristen

X-sport

Hedmarktoppen folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Switch - park & pudder

Hallingdal Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Freeride Chasing Powder

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Freestyle Park

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Ski og sykkel

Sogndal folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Ski og Klatring

Sogndal folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Fjellsport Freeride

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Frikjør Topptur

Ringebu Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Snowboard/Freeski

Elverum folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt