Til hovedinnhold

Bjerkely folkehøyskole

Hos oss kan du omfavne nerden i deg, om det gjelder gaming, spillutvikling, cosplay, tegning, manga, fotografering eller vlogging. Her har du muligheten til å møte folk med samme interesse som deg og få deg venner for livet. 

Søk på skolenLinjer
bildetekst

 

På Bjerkely kan du få muligheten til å lære mer om din favoritthobby, eller kanskje få et springbrett til å være det resten av livet. 
Vi er en skole som har rettet oss mot disse linjene, i tillegg har vi valgfag som forlenger nerdehorisonten.

Dette står vi for

Hos oss har vi fokus på sosial utivkling så vel som den faglige. Vi oppmuntrer til kreativitet, samhold, likeverd og en sunnere hverdag både mentalt og fysisk. I praksis betyr det at grunnverdiene våre går på gjensidig respekt, omtanke for hverandre og forståelse. 

De ansattes motto er: «Vi ser elevene med hjertet, så de ser andre».

Hver uke har vi:

- Morgensamling. Hver morgen starter vi med å samles, vi tar opprop og det er her informasjon for dagen blir utdelt. 

- Gym. Deles inn i fire deler: Yoga, Tur, Treningsrom og ballaktivitet i gymsalen.

- Lørdagsseminarer. Vi har både besøk av ekstrene foredragsholdere og holder mye selv som er fagrelatert.

- Vask/Fellestjenester. Du vasker rommet ditt selv, samt at du vil få tildelt vask både på klasserom og internat, det er også kjøkken og ryddetjeneste. Dette går på rundgang slik at alle får prøve seg. 

- Elevkvelder. Miljøarbeiderne arrangerer temakvelder, og det vil også klasser og internatavdelinger få mulighet til. De ansatte vil også ha noen kvelder. Dette er både på ukedager og i helger.

- Internatsamlinger. Hver uke samles dere internatvis for å snakke om internat- og skolelivet og gjøre det best mulig.

Vi har tre perioder med valgfag i løpet av året hvor du kan velge inntil to valgfag i hver periode. Vi har minimum 6 timer valgfag pr. uke.

Volleyball

Ulike valgfag

Vi har ulike valgfag som du velger når du begynner på skolen. Vi har mange forskjellige, og de siste årene har vi hatt bl.a disse å velge mellom. Ofte tilpasser vi etter forespørsel og interesser.

DnD

Magic the gathering

Musikk

Fotball

Årbok

Podcast

Brettspill

Perling

Bokklubb

Filmklubb

Turneringsspill

E-sport fordypning

Tegning med Øystein

Trening

Guild Wars 2

Vi har en fellestur til Tallinn i oktober hvor alle skal være med. Den er inkludert i linjeprisen. På våren har man mulighet til å reise til Budapest, den turen er da frivillig og de som reiser betaler selv.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Vår “bli kjent tur” går denne høsten til Tallinn, hovedstaden i Estland. Denne turen er obligatorisk for alle elever, og du betaler kun for noen av måltidene. Turen vil inneholde alt fra eldre historie til omvisning og workshop innen den nyeste teknologien som finnes. Vi reiser klassevis for å bli ekstra godt kjent! I tillegg får man god mat, mange opplevelser og mulighet til å ta spa om man ønsker det!

 

 

Vi har en fellestur til Tallinn i oktober hvor alle skal være med. Den er inkludert i linjeprisen. På våren har man mulighet til å reise til Budapest, den turen er da frivillig og de som reiser betaler selv.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Linjeturer vil variere fra år til år og vøre forskjellig fra linje til linje, dette er turer som du som elev i stor grad vil kunne være med og utforme.  Disse turene vil være tilrettelagt med mer faglig innhold, og kanskje innebære f.eks workshops/temafestivaler/cons/lan o.l. Lengden på disse turene vil være alt ifra en dagstur til en langhelg.

Vi har fire internater som brukes av elevene. Alle Internatavdelinger har hver sin elevstue med et lite minikjøkken, sofagruppe og tv-skjerm. Det er også vaskerom og tørkerom på hvert internat. I utgangspunktet er det dobbeltrom vi har, noen med eget bad og noen med felles bad. Hvis det er plass og behov tilbyr vi enkeltrom, dette gir en ekstra kostnadpå 10.000,- i skoleåret. 

 

Fasiliteter

Utover dette har vi mye spennende fasiliteter som kan benyttes, som for eksempel:

 • Stue med storskjerm
 • Fotostudio
 • Lydstudio
 • VR rom
 • Treningsrom
 • Mørkerom
 • Gymsal
 • Elevkjøkken
 • Galleri
 • Elevcafé
 • Elevkiosk
 • Bordtennisbord
 • Biljardbord
 • Tegneserie & Manga bibliotek
 • Sminkerom

Bjerkely ligger 5 km unna landsbyen Flisa, omtrent midt i mellom Elverum og Kongsvinger. Det er god tilgang på kollektivtrafikk.

Finn reiserute fra der du bor

 • Bowlinghall (5km)
 • Svømmehall (5km)
 • Turstier 

På hjemmesiden vår kan du se et eksempel på timeplan.  Noen uker er det eget opplegg, da vi har f.eks filmfestival og andre prosjekter. 

Hva som skjer på kveldene varierer, både med tanke på hvilken kveld det er og hvem som arrangerer. Ofte står miljøarbeiderne for et sosialt opplegg, eller elever og ansatte. Det kan være alt i fra en spillefilm i stua til en heftig temakveld med både kostymer, sang og dans. Det er ofte et planlagt alternativ som vi ønsker at så mange som mulig deltar på, og mange kvelder er også frie til å finne på aktiviteter på egne premisser.

Skolen har ingen opptakskrav. Er du under 18 år, ta kontakt med skolen før du søker. Søkere under 18 år vil bli vurdert på særskilt grunnlag. Søkere på Kreativ Livslære vil ha en lenger prosess etter levert søknad, og vi ønsker at søknadene kommer tidlig . Søkere på Kreativ Livslære blir invitert på besøk før et eventuelt tilbud gis, og de skal ha et annet hovedemne i tillegg.

Per Kristian Hammer

Rektor

Per Kristian, eller Per eller PK, kjær rektor har mange navn. På fritiden driver han mye i skogen, enten på jakt eller med vedhogst. Han kom på Bjerkely i 2006 som administrasjonsleder, og året etter ble han rektor. Siden da har han styrt skolen med jernhånd. En rettferdig rektor som gjerne slår av en prat.

Epost: hammer@bjerkely.fhs.no

Anette Brenden

Skolesekretær/Markedsføring

Anette sørger bl.a for at elevene betaler når de skal, og hjelper med spørsmål de måtte ha om lånekassen o.l. I tillegg styrer hun med markedsføring, og hjelper ellers til der det trengs. Anette har ofte mange prosjekter på gang, og bedriver fritiden med foto, grafisk design og skriving. Hun slapper helst av med en god bok eller med å spille litt.

Epost: bjerkely@bjerkely.fhs.no
Telefon: 62956500
Instagram: @anettebphoto

Nina Bergersen

Internatleder

Nina er skolens gymentusiast, og er selv mye ute i skog og mark. Med en godt og variert utfyllt cv og mye livserfaring har hun alltid gode forslag på lur og mange lure løsninger, i tillegg til en god dose humor som skinner gjennom de fleste situasjoner. Nina liker å jobber med ungdommer, og har mye å bidra med, og hun er ikke redd for å by på seg selv.

Anne-Marit Holmseth

Linjelærer for Foto / Markedsføring

Anne-Marit har inspirert andre fotografer siden 2010. Med et godt blikk for detaljer og kunnskapen om å håndtere et kamera, er hun Fotograf med stor F. Hun elsker å lære bort og inspirere andre innen dette, og på fritiden er hun helst å finne med familien, på en konsert, ute i naturen eller å eksperimentere med mat. Sammen med skolesekretæren har hun også ansvar for skolens markedsføring.

Instagram: @fotograf_annemarit_holmseth

Cathrine Selbach

Linjelærer for Cosplay

Cathrine har jobbet på Bjerkely FHS i 12 år. Hun har utdanning som lærer innen Søm og Visuell bildebehandling. På fritiden liker hun å holde på med diverse håndarbeid, lese, se på film og TV-serier eller være i aktivitet med familien. Ei sprudlende dame med stort engasjement for elevene sine.

Linn-Therese Bø

Linjelærer for Cosplay

Også kjent som Linna. Ei jente med mange gode ideer og tanker, som er meget kreativ. Hun har drevet med Cosplay i over 10 år, og er aktiv på Cons rundt omkring. Linna elsker å tegne, lese og spille TV-spill, når hun ikke bruker tiden på å lage kostymer.

Instagram: @vesprynna

Sebastian Vråle

Linjelærer for Spillutvikling

Sebastian ble kanskje ikke født med ski på beina, men han hadde mest sannsynlig et tastatur i henda. Med en grunnleggende interesse for spill på de fleste plattformer og en familie full av gamere er det helt et naturlig valg at han driver med spillutvikling. Han er også veldig glad i å bake, og skikkelig god på å spille munnspill.

Facebook
Nettside

Silje Helene Tangen

Linjelærer for Tegneserie & Manga

Enda en kreativ sjel som elsker å dele kunnskap med elevene. På fritiden driver hun også med cosplay, og reiser rundt på cons med cosplaygruppen sin. Hun holder seg som oftest til det tradisjonelle innen tegning, og har gått Kunst og Håndverk, og Design og Søm.

Instagram: @art_of_unicornia

Øystein Sanne

Linjelærer for Tegneserie & Manga

Han har jobbet på Bjerkely siden 2013, og vi ser han alltid med en kaffekopp og tegneutstyr. Øystein har studert illustrasjon og grafisk design i Oslo. På fritiden er han med på å utvikle spill, lager webcomics, hører musikk og gamer. Øystein lever i “nået” og tar ting som det kommer.

Facebook
Instagram: @oystein_is_king

Vegard Eggebø

Linjelærer for E-sport

Vegard begynte som e-sport lærer høsten 2020. Han er svært engasjert og blid, og brenner for at du skal bli så god du kan i spillet ditt. Han er over gjennomsnittet glad i volleyball, så når han ikke spiller Dota 2 kan du finne han på nærmeste volleyballbane.

Gjermund Fladby

Linjelærer for E-Sport

Gjermund har 3 lidenskaper i livet; fotball, musikk og E-sport, og hos oss har han rom for å utvikle alle disse. Han har gått fra å være gitarlærer og freelancekomponist til å være lærer i E-sport, og utenfor undervisningen  finner vi han enten med et type instrument, eller på treningsrommet.

Tove Hammer

Teamleder på Kreativ Livslære

Tove har jobbet mye med mennesker, og er nå på Bjerkely som teamleder for Kreativ Livslære. Hun er over gjennomsnittet glad i musikk (med bra lyd!) og har alltid tid til å slå av en prat om konserter og lignende. Tove er flink til å se andre, og er god til å lytte.

Øystein Bakke

Miljøterapeut

Øystein begynte på Bjerkely i januar 2020. Han bor på et småbruk med familien og mange små dyr, og på fritida er sjansen stor for at du finner han i nærheten av et instrument, spillende eller byggende. Han har et godt humør og er god å prate med.

Line Lindland

Miljøterapeut

Line kom fra Tvedestrand til Bjerkely, og bidrar med godt humør og gode innspill. Hun er også veldig flink til å bake, så det er ofte kaker på lærerrommet. Ei dame som kan mye om mye, og er ikke redd for å dele hva hun tenker på. Trenger du serietips er Line fin å snakke med!

Stine Grambo

Miljøterapeut

Hvis Stine får muligheten, reiser hun gjerne land og strand med bobil. Hun er utdannet barne- og ungdomsarbeider, og har jobbet i barnehage og på barneskole før hun kom til oss. Stine bryr seg veldig om andre og er ei rolig og fattet dame.

Beate Strand

Kjøkkenleder

Beate har vært på Bjerkely i mange år, og har jobbet som skolesekretær. Nå er hun kjøkkenleder og får jobbet mer med en av lidenskapene sine som er mat. Hun trives godt med kontorarbeid, men så fort hun har ledige øyeblikk blir hun gjerne med på noe sprell. Hun har stor interesse for håndball, og er svært glad i å reise. 

May Britt Osrønningen

Kokk

Ei effektiv dame som får ting unnagjort i en feil . Hun begynte på Bjerkely høsten 2018, og har siden da beriket elevene med sunn og god mat. Latteren sitter løst og hvis du hører plystring eller nynning på kjøkkenet er det et tegn på at hun koser seg. På fritiden jobber May Britt på gården hun bor på, eller slapper av med en god film eller serie.

Solveig Borg

Kokk

Solveig er den som har vært på Bjerkely lengst. Hun har vært kjøkkenleder i mange år, og har nå gått over til å være kokk. Hun er lett på foten, og liker godt at folk smiler og sier hei. På fritiden spiller hun trombone i korps, svømmer og er medlem i det lokale bygdekvinnelaget.

Håkon Lunde

Kokk / Kjøkkenassistent

Håkon er glad i å lage mat, og interesserer seg veldig for musikk, spill, film/serier og historie. Han kom rett fra lærlingetiden til oss på Bjerkely, og bidrar med mye god mat og godt humør. 

Emil Åslund

Kjøkkenassistent

Emil startet som elev på Bjerkely og har nå fått seg jobb her. Han hjelper til på kjøkkenet med bl.a vasking, og han er også litt med driftsleder og gjør småjobber rundt på bruket. På fritiden tegner han veldig mye, og har hatt flere utstillinger. Emil har en stor forkjærlighet for Hawaii, og har en ekstraordinær samling.

Anya-Marie Larsen

Kokk / Kjøkkenassistent

Anya har jobbet på kjøkkenet siden 2018. Hun har fagbrev som institusjonskokk, og vi finner henne som oftest med kokeplatene. Hun er er ei observant og ærlig dame.

Roy Egil Steen

Driftsleder

Kan det fikses? Klart det kan! Roy Fikser det meste, om det er på internatrommene eller om det er på fellesområder. Han er utdannet tømrer, og har vært på Bjerkely siden 2012. Han er rolig og nøyaktig på jobb, men på fritiden liker Roy å jakte, og er glad i fart og spenning. Han kjører bl.a motorsykkel og står mye på ski.

Linjer på Bjerkely folkehøyskole

Cosplay & Foto

Bjerkely folkehøyskole
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeKristen

E-Sport

Bjerkely folkehøyskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Kreativ Livslære

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Spillutvikling

Bjerkely folkehøyskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Tegneserie & Manga

Bjerkely folkehøyskole
Venteliste
HelårskursKristen

Tegneserie & Manga 2

Bjerkely folkehøyskole
Venteliste
Helårskurs14 t/ukeKristen
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Odin Hoel Dalåmomo

Å gå på Bjerkely anbefales på det sterkeste for nerder av alle slag, og du kommer ikke til å angre valget om du så skulle få plassen. Alle de ansatte oser av personlighet, og samtidig er du omringet av likegyldige nerder!

Odin Hoel Dalåmomo
Matias Lyngvær Stolen

Med spennende fag og mange flotte og sære medstudenter og lærere som har sjeldent ført til et kjedelig øyeblikk. Jeg anbefaler Bjerkely på det sterkeste som et sted hvor du ikke bare vil lære mye nytt og spennende, men også finne dine beste venner!

Matias Lyngvær Stolen
Gry Benedicte Maaø

Å gå på fotolinja på Bjerkely var helt fantastisk! Jeg lærte kjempemasse om foto, uendelige mange teknikker, og fikk virkelig testet ut kreativiteten min, og samtidig tilbringe hver eneste dag med fantastiske mennesker! Beste 2 årene av mitt liv!

Fra bloggen

Bo- og arbeidstrening på folkehøgskole

Folkehøgskole skal være for alle! Her finner du mer informasjon om det tilrettelagte tilbudet for ungdom med utviklingshemming. Det lønner seg å planlegge skoleåret i ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2021/2022

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen