Til hovedinnhold

Bjerkely folkehøyskole

Hos oss kan du omfavne nerden i deg, om det gjelder gaming, spillutvikling, cosplay, tegning, manga, fotografering eller vlogging. Her har du muligheten til å møte folk med samme interesse som deg og få deg venner for livet. 

Søk på skolenLinjer
bildetekst

 

 

På Bjerkely kan du få muligheten til å lære mer om din favoritthobby, eller kanskje få et springbrett til å være det resten av livet. 
Vi er en skole som har rettet oss mot disse linjene, i tillegg har vi valgfag som forlenger nerdehorisonten.

Dette står vi for

Hos oss har vi fokus på sosial utivkling så vel som den faglige. Vi oppmuntrer til kreativitet, samhold, likeverd og en sunnere hverdag både mentalt og fysisk. I praksis betyr det at grunnverdiene våre går på gjensidig respekt, omtanke for hverandre og forståelse. 

De ansattes motto er: «Vi ser elevene med hjertet, så de ser andre».

Hver uke har vi:

- Morgensamling. Hver morgen starter vi med morgensamling, her tar vi fravær og deler ut informasjon, og et blir holdt Ord for dagen. 

- Gym. Deles inn i fire deler: Yoga, Tur, Treningsrom og ballaktivitet i gymsalen.

- Lørdagsseminarer. Vi har både besøk av ekstrene foredragsholdere og holder mye selv som er fagrelatert.

- Vask/Fellestjenester. Du vasker rommet ditt selv, samt at du vil få tildelt vask både på klasserom og internat, det er også kjøkken og ryddetjeneste. Dette går på rundgang slik at alle får prøve seg. 

- Elevkvelder. Miljøarbeiderne arrangerer temakvelder, og det vil også klasser og internatavdelinger få mulighet til. De ansatte vil også ha noen kvelder. Dette er både på ukedager og i helger, i tillegg til deres egne frivillige initativ.

- Internatsamlinger. Hver uke samles dere internatvis for å snakke om internat- og skolelivet og gjøre det best mulig.

Vi har tre perioder med valgfag i løpet av året hvor du kan velge inntil to valgfag i hver periode. Vi har minimum 6 timer valgfag pr. uke.

Akvarellmaling

Pris: 100,-

Bokklubb

Brettspill

DnD

E-sport fordypning/Streaming

Filmklubb

Fotball

Guild Wars 2

Håndarbeid

Pris: 100,-

Magic the gathering

Markedsføring

Minecraft

Miniatyrmaling

Pris: 350,-

Musikk

Perling

Pris: 100,-

Podcast

Trening

Turneringsspill

Volleyball

Årbok

Vi har en fellestur til Tallinn i oktober hvor alle skal være med. Den er inkludert i linjeprisen. På våren har man mulighet til å reise til Budapest, den turen er da frivillig og de som reiser betaler selv.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Vår “bli kjent tur” går denne høsten til Tallinn, hovedstaden i Estland. Denne turen er obligatorisk for alle elever, og du betaler kun for noen av måltidene selv. Turen vil inneholde alt fra eldre historie til omvisning og workshop innen den nyeste teknologien som finnes. Vi reiser klassevis for å bli ekstra godt kjent! I tillegg får man god mat, mange opplevelser og mulighet til å ta spa om man ønsker det!

 

 

Vi har fire internater som brukes av elevene. Alle Internatavdelinger har hver sin elevstue med et lite minikjøkken, sofagruppe og tv-skjerm. Det er også vaskerom og tørkerom på hvert internat. I utgangspunktet er det dobbeltrom vi har, noen med eget bad og noen med felles bad. Hvis det er plass og behov tilbyr vi enkeltrom, dette gir en ekstra kostnad på 10.000,- i skoleåret. 

 

Fasiliteter

Utover dette har vi mye spennende fasiliteter som kan benyttes, som for eksempel:

 • Stue med storskjerm
 • Fotostudio
 • Lydstudio
 • VR rom
 • Treningsrom
 • Mørkerom
 • Gymsal
 • Elevkjøkken
 • Galleri
 • Elevcafé
 • Elevkiosk
 • Bordtennisbord
 • Biljardbord
 • Tegneserie & Manga bibliotek
 • Sminkerom
 • Streamingrom

Bjerkely ligger 5 km unna landsbyen Flisa, omtrent midt i mellom Elverum og Kongsvinger. Det er god tilgang på kollektivtrafikk. Nærmeste busstopp heter Kvesetmoen.

Finn reiserute fra der du bor

 • Bowlinghall (5km)
 • Svømmehall (5km)
 • Turstier 

På hjemmesiden vår kan du se et eksempel på timeplan.  Noen uker er det eget opplegg, da vi har f.eks filmfestival og andre prosjekter. 

Hva som skjer på kveldene varierer, både med tanke på hvilken kveld det er og hvem som arrangerer. Ofte står miljøarbeiderne for et sosialt opplegg, eller elever, både klassvis og internatvis, og ansatte. Det kan være alt i fra en spillefilm i stua til en temakveld med både kostymer, sang og dans. Det er ofte et planlagt alternativ som vi ønsker at så mange som mulig deltar på, og mange kvelder er også frie til å finne på aktiviteter på egne premisser.

Skolen har ingen opptakskrav. Er du under 18 år, ta kontakt med skolen før du søker. Vi prioriterer søkere over 18, og søkere under 18 år vil eventuelt bli vurdert på særskilt grunnlag. Søkere på Kreativ Livslære vil ha en lenger prosess etter levert søknad, og vi ønsker at søknadene kommer tidlig. Søkere på Kreativ Livslære blir invitert på besøk før et eventuelt tilbud gis, og de skal ha et annet hovedemne i tillegg.

Per Kristian Hammer

Rektor

Per Kristian kom på Bjerkely i 2006 som administrasjonsleder, og året etter ble han rektor. Siden da har han styrt skolen med jernhånd. En rettferdig rektor som gjerne slår av en prat.

Epost: hammer@bjerkely.fhs.no

Nina Bergersen

Internatleder

Som internatleder har Nina ansvar for alle elevers ve og vel, og er tilgjengelig for de som trenger en prat, eller sørger for at de som er syke får mat og oppfølgingen de tenger. Hun har også oversikt over alle fellestjenester.

Anette Brenden

Markedsføringsansvarlig og timelærer

Anette har hovedansvar for å markesføre skolen, så hun styrer alle sosiale medier og hjemmeside osv. Hun er også timelærer, og har bl.a noen valgfag. 

Epost: bjerkelypr@gmail.com
Instagram: @anettebphoto

Cathrine Selbach

Linjelærer for Cosplay

Cathrine har jobbet på Bjerkely FHS i 13 år. Hun har utdanning som lærer innen Søm og Visuell bildebehandling, og de kunnskapene bruker hun til å hjelpe cosplayerne med å få sine drømmecosplay, og i valgfag.

Anne-Marit Holmseth

Linjelærer for Cosplay & Foto

Anne-Marit har inspirert andre fotografer på Bjerkely siden 2010, og er da ansvarlig for fotodelen ig Cosplay & Foto. Hun er også en stor del av markedsføringsteamet

Instagram: @fotograf_annemarit_holmseth

Gjermund Fladby

Linjelærer for E-Sport

Gjermund er lærer på e-sport. Han har 3 lidenskaper i livet; fotball, musikk og E-sport, og hos oss har han rom for å utvikle alle disse, både med sine e-sport elever og i valgfag.

Vegard Eggebø

Linjelærer for E-sport

Vegard begynte som e-sport lærer høsten 2020. Han er svært engasjert og blid, og brenner for at du skal bli så god du kan i spillet ditt. Han er over gjennomsnittet glad i volleyball, så når han ikke spiller Dota 2 kan du finne han på nærmeste volleyballbane.

Sebastian Vråle

Linjelærer for Spillutvikling

Sebastian er linjelærer for Spillutvikling. Han snakker flytende koder og har mye kunnskaper han deler med elevene sine.

Facebook
Nettside

Silje Helene Tangen

Linjelærer for Tegneserie & Manga

Silje er linjelærer for Tegnserie og Manga, hun foksuerer mest på Tegneserie-biten. Hun har tegnet selv i mange år og sitter på mye kunnskap som hun deler med linjen sin, og som hun drar nytte av i valgfag.

Instagram: @art_of_unicornia

Hiwar Reshavai

Linjelærer for Tegneserie & Manga

Hiwar er linjelærer for Tegnserie og Manga, han foksuerer mest på Manga-biten. Han har tegnet i mange år, og denne kunnskapen samt bla. podcast deler han med elevene i både hovedemne og valgfag. 

Tove Hammer

Teamleder på Kreativ Livslære

Tove har jobbet mye med mennesker, og er nå på Bjerkely som teamleder for Kreativ Livslære. Det er hun som har ansvar for opptak av elever på botreningslinjen, samt overordnet ansvar for miljøterapeutene.

Øystein Bakke

Miljøterapeut

Øystein begynte på Bjerkely i januar 2020. Han er miljøterapeut, i 21-22 er han mye med Cosplay & Foto.

Stine Grambo

Miljøterapeut

Stine er miljøterapeut, og i 21-22 følger hun Tegneserie & Manga. 

Beate Strand

Kjøkkenleder

Beate har vært på Bjerkely i mange år, og nå er hun kjøkkenleder. Det er hun som bestiller maten, og har overordnet ansvar for sine ansatte på kjøkkenet.

Ida Marie Nilsen

May Britt Osrønningen

Førstekokk

May Britt begynte på Bjerkely høsten 2018, og er førstekokk. Hun har ansvar for å lage mat og servering, og for opplæring og oppfølging av øvrige kokker i teamet.

Anya-Marie Larsen

Kokk / Kjøkkenassistent

Anya har jobbet på kjøkkenet siden 2018. Hun har ansvar for å lage mat og servering. Hun deltar også i arbeid relatert til avdelingen som f.eks renhold.

Håkon Lunde

Kokk

Håkon har ansvar for å lage mat og servering. Han deltar også i arbeid relatert til avdelingen som f.eks renhold.

Bente Holtmoen

Kjøkkenassistent

Bente har ansvar for renhold og servering, og deltar også i annet arbeid relatert til avdelingen.

Emil Åslund

Kjøkkenassistent og driftslederassistent

Emil har ansvar for renhold og servering, og deltar også i annet arbeid relatert til avdelingen. Assistent for driftsleder og gjør forefallende vedlikeholdsarbeid.

Roy Egil Steen

Driftsleder

Kan det fikses? Klart det kan! Roy Fikser det meste, om det er på internatrommene eller om det er på fellesområder. Han er utdannet tømrer, og har vært på Bjerkely siden 2012. Han er rolig og nøyaktig på jobb, men på fritiden liker Roy å jakte, og er glad i fart og spenning. Han kjører bl.a motorsykkel og står mye på ski.

Tommy Lien

Driftslederassistent

Tommy er assistent for driftsleder og gjør forefallende vedlikeholdsarbeid.

Linjer på Bjerkely folkehøyskole

Cosplay & Foto

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

E-Sport

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Kreativ Livslære

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Spillutvikling

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Tegneserie & Manga

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Tegneserie & Manga 2

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Anna Lucinda Næss

Cosplay&Cons linja på Bjerkely har virkelig lært meg masse nytt som jeg kommer til å bruke i mine fremtidige cosplayår! Ikke bare det, men jeg fant endelig et sted hvor jeg kunne være 100% meg.

Anna Lucinda Næss
Joakim Enerhaugen

Hvis du har lyst til å ha et flott år der du vil lære mye nytt, få mange kjempe gode venner og lærer fag av kjempe snille og gode lærere så vil jeg anbefale Bjerkely folkehøyskole!

Joakim Enerhaugen
Matias Lyngvær Stolen

Med spennende fag og mange flotte og sære medstudenter og lærere som har sjeldent ført til et kjedelig øyeblikk. Jeg anbefaler Bjerkely på det sterkeste som et sted hvor du ikke bare vil lære mye nytt og spennende, men også finne dine beste venner!

Fra bloggen

Bo- og arbeidstrening på folkehøgskole

Folkehøgskole skal være for alle! Her finner du mer informasjon om det tilrettelagte tilbudet for ungdom med utviklingshemming. Det lønner seg å planlegge skoleåret i ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen