Til hovedinnhold

Oppskrift på Karmøy-kaka

Baker og konditor-linja på Karmøy Folkehøgskule deler sin favoritt-oppskrift med deg. 

IMG_20141121_170536

Karmøy-kake:

Kakebunn:

9 eggehviter
300 gram melis
300 gram mandler

Fremgangsmåte kakebunn:

9 eggehviter piskes stivt sammen med 300 gram melis. Ta vare på plommene, de brukes senere. Ha tålmodighet! Dette kan ta litt tid.
300 gram mandler males opp i en foodprocessor.
Når den piskede kremen er ferdig, blandes mandlene forsiktig inn og blandingen legges i en smørt langpanne.
Stekes på 170 *C i 30 min.

Gul krem:

9 eggeplommer
2 dl kremfløte
250 gram sukker
2 ts vaniljesukker
300 gram meierismør

Fremgangsmåte gul krem:

De gjenværende 9 eggeplommene blandes med 2 dl kremfløte, 250 gram sukker og 2 ts vaniljesukker i en gryte.
Dette kokes opp under omrøring til det tykner.
Når kremen har tyknet, tas gryta av kokeplaten og du tilsetter 300 gr meierismør.
Avkjøles  i ca 6 timer, eller over natta.

Sjokoladekrem:

200 gram Firkløver-sjokolade
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl kremfløte
100 gram meierismør

Fremgangsmåte sjokoladekrem:

Bland ingrediensene sammen i en gryte.
Alt sammen skal smelte på svak varme (ikke kok opp!).
Denne kremen blir veldig rennende. Derfor er det lurt å sette den i kjøleskapet i en stund.
Smør kremen jevnt utover kaken

Valgfri pynt:

2 x 3 dl kremfløte
Diverse frukt og bær

Fremgangsmåte pynt:

2 x 3 dl kremfløte (altså til 2 kaker, eller en langpanne) piskes og smøres ut over kaken.
Pynt med forskjellige bær og frukt etter eget ønske.
Anbefaler jordbær, bringebær, blåbær og druer, men dette er avhengig av sesong!

420