Til hovedinnhold

Ta sommerferien på folkehøgskolenes sommerhoteller

Reis Norge rundt på sommeråpne folkehøgskoler

Blir det Norgesferie i sommer? Da bør du sjekke mulighetene for å bo på folkehøgskolenes sommerhoteller. Finn oversikten her!

 

Med Norgesferie på folkehøgskolene kan du bo i både nord og sør, øst og vest, og litt rimeligere enn på mange hoteller.

Alle folkehøgskolene som tilbyr sommerhotell står alfabetisk under. Du kan også klikke deg inn på kartet for å finne ditt sommerhotell.

Kart over alle folkehøyskolene som har sommerhotell

Evje Folkehøgskole

Evje folkehøgskole ligger i hjerte av Agder, en time nord for Kristiansand og ved inngangen til vakre Setesdal. 
Her finner du både fjell, daler, fjord, elver, sjø, skjærgård og spennende aktiviteter like utenfor døren eller kun en kort kjøretur unna. 

Sjekk ut:

Vi leier ut skolen med tilhørende fasiliteter, med og uten overnatting, for små og store grupper. Vi har 102 sengeplasser med moderne fasiliteter. Vi har både enkeltrom og dobbeltrom, og alle rom har eget bad! 

Her kan du lese mer om våre fasiliteter! 

I perioden medio mai til medio august er det gode muligheter til å leie hele eller deler av skolen, men vi tar også imot forespørsler på leie gjennom skoleåret.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat og for et tilbud tilpasset deres behov!

(NB: uke 30 og 31 er fullbooket).


Tlf: 37 40 05 55 / utleie@evjefhs.no

 • Evje folkehøgskole har nye internater og tilgang til å bruke kjøkkenfasiliteter

Fjordane folkehøgskule

Fjordane folkehøgskule ligger på Nordfjordeid på Nordvestlandet. De gjentar suksessen med å leie ut skolen til ferierende sommergjester når anlegget ikke er bortleid til ulike kurs og konferanser.

De leier ut ni paviljonger og en leilighet, samt noen hybler. Alle boenhetene er samlet i et tun, midt i skolens park. Alle boenhetene befinner seg på bakkenivå, og det er gåavstand til både fjell, fjord og sjarmerende Eidsgata.

Her kan du finne mer informasjon om sommerhotellet på Fjordane folkehøgskule.

Fjordane folkehøgskule sitt sommerhotell tar imot gjester fram til 15. august.

 

Nordfjordeid ligger i unike Stad kommune, som har mange kulturelle tilbud og flotte natur. Eidselva er kjent for godt laksefiske, sentrum har egen sandstrand, man kan bestille riding på Norsk fjordhestsenter og besøke vikingsenteret Sagastad. Fjordane folkehøgskule er plassert i gå-avstand til det meste.

Nordfjord strekker seg fra høye, brekledde fjell i øst til Stad-havet i vest. Sjekk alle muligheter for spektakulære naturopplevelser her.

 • Paviljongene på Fjordane folkehøgskule er omgitt av en frodig hage
 • Du kan leie leilighet på Fjordane folkehøgskule
 • Du får både fjell og fjord på Fjordane folkehøgskole sitt sommerhotell

Hardanger Folkehøgskule

Midt blant epletrærne i Hardanger, med utstikt over fjord og fjell, finner du Hardanger folkehøgskule som er vandrerhjem på sommeren.

Du kan bestille plass på Hardanger folkehøgskule sitt vandrerhjem enten via Booking.com eller Expedia.com. Eller du kan sende en epost til  post@hardangerhostel.no eller ringe dem på telefon 45612379.

 • En tur i hengekøya etter en dag i fjellet - lev livet på Hardanger folkehøgskule
 • Hardanger folkehøgskule byr på nydelig utsikt over fjell og fjord
 • På Hardanger folkehøgskule kan du bruke ettermiddagen i grillhytten eller i jacuzzien.

Hedmarktoppen folkehøyskole

Hedmarktoppen folkehøgskole ligger på en topp nær Hamar og har både sommerhotell og hytteutleie. Du finner mer informasjon om sommerhotell og hytteutleie på Hedmarktoppen folkehøgskole herDu kan også finne mer informasjon her. Det er nydelig utsikt fra skolen og 1000 mål med skog og turstier som nærmeste nabo.

Hamar-området kan by på en mengde opplevelser med alt fra bading i Mjøsa og stuping fra Norges mest kjente stupetårn til OL-arenaen Vikingskipet og Domkirkeodden.

Man kan velge både hytter og leiligheter på Hedmarktoppen folkehøgskole sitt sommerhotell og hytteutleie

Kristiansand folkehøgskole

Like utenfor Kristiansand finner du Kristiansand folkehøyskole som ligger i den idylliske Sørlandsskjærgården, omgitt av sjø på 3 kanter. I sommermånedene blir området drevet av Kristiansand feriesenter, Dvergsnestangen.

Kristiansand feriesenter er et 5-stjernes feriesenter, og tilbyr utleie av alt fra enkle motellrom til fantastiske sommerhytter i sjøkanten. I juli er det mange gøye aktiviteter for hele familien.

Du kan bestille plass på Kristiansand feriesenter: https://krsferiesenter.no

Med flest soltimer i Norge er Sørlandet et enkelt ferievalg. Strandliv, båttur, ferske reker på brygga og løvene i Dyreparken gir deg smaken av Sørlandet, og i Setesdal får du actionfylte opplevelser som rafting, mountain-biking, elvekajakk og norsk kulturarv på sitt beste.

Fra oss er det kort avstand til mange flotte opplevelser og attraksjoner på Sørlandet.

Avstander:

Lofoten folkehøgskole

Lofoten folkehøgskole driver sommerhotell i Kabelvåg, midt i hjertet av Lofoten. Skolen ligger nydelig til helt nede i vannkanten. Du finner mer informasjon om vandrerhjemmet på Lofoten folkehøgskole her. Du kan også ringe dem på telefon: 76069880.

Kabelvåg har en mengde opplevelser å by på fra båtturer, bading, surfing og, ikke minst, flotte fjellturer. Her er noe av det du kan oppleve:

Henningsvær
Henningsvær er verdens første fiskevær som er kulturmiljøfredet. Fiskeværet forteller en viktig del av Norge sin historie. Kulturmiljøet er av nasjonal verdi og viser utviklingen fra rorvær til moderne fiskevær fra 1800-tallet til i dag. I dag finnes det også flotte gallerier, koselige kafeer og mange små butikker og verksteder.

Småtindene
En av flere turer du kan starte fra tunet. Og skal du helt opp for og nyte den vakre utsikten, må du sjekke værmeldingen først og være rigget for en fjelltur. Middels vanskelighetsgrad, 6-8 timer.

Storvågan
Storvågan var handelssted fra 1800, og privilegert gjestgiveri fra 1811. Arkeologiske funn og skriftlige kilder viser at Storvågan i middelalderen, 1100–1400, var handelsmessig sentrum i daværende Hålogaland. Kan ha vært en av landets tre første kaupanger. Lofotmuseet i handelsstedets staselige hovedbygning fra 1815 gir en presentasjon av distriktets og Lofotfiskets historie. Tema- og vandreutstilling. Rorbu fra 1700-tallet, med nordlandsbåter i naustet. Lofotakvariet viser fisk og sjødyr fra den nordnorske kysten og nord-områdene

Sherpatrappa
Rett ovenfor Svolvær ruver fjellet Fløya. Turen, som foregår delvis i en sherpatrapp, er bratt med en luftig og vakker avslutning. Underveis passerer du de spektakulære fjellformasjonenene Geita, Frosken og Djevelporten.

Gimsøya
Gimsøya er en av de minste øyene i Lofoten, men vakker med sine strender og klipper ut mot storhavet. Har kan du nyte midnattssola nede ved havet eller oppå på fjellet Hoven.

Tjeldbergtind
Midt mellom Svolvær og Kabelvåg ligger det fine, lille fjellet Tjeldbergtinden. Du kan bestige fjellet både fra Kabelvåg og Svolvær siden. Nydelig 360 utsikt. Du ser også over til Skrova, Hammarøya, Steigen, Landegode og helt ned til Træna på en klar og fin dag.

 • Lofoten folkehøgskole ligger nydelig til i Kabelvåg
 • Komfortable senger sikrer deg en god natt før dagens aktiviteter i Lofoten
 • Frokosten er inkludert for alle gjestene
 • Lofoten folkehøgskole ønsker velkommen til alle sommergjestene
 • Lofoten har en stor mengde aktiviteter og opplevelser å by på

Molde Folkehøgskole

Rett utenfor Molde sentrum, og med nydelig utsikt over fjell og sjø, finner du Molde folkehøgskole som driver vandrerhjem på sommeren. 

Finn mer informasjon om hvordan du bestiller rom på vandrerhjemmet til Molde folkehøgskole her. Du kan også bestille direkte hit: aase@molde.fhs.no

Molde Vandrerhjem tilbyr rom for enhver smak: alt fra sovesal til rom med egne bad. Inkludert i prisen er sengetøy, håndduk, god frokost og tilgang til gjestekjøkken der egne måltider kan tilberedes.  Vandrerhjemmet har gratis trådløst nett og gratis parkering på området.  Vandrerhjemmets trivelige uteområde står til fri disposisjon for våre gjester.  Våre gjester har også tilgang til treningssenter og en hyggelig peisestue.

Molde Vandrerhjem har hovedsesong fra 01.06. – 10.08. hver sommer, men leier også ut et begrenset antall rom resten av året.

 

 • Molde folkehøgskole ligger nydelig ved vannet

Fjordbyen, jazzbyen, fotballbyen og rosenes by; Molde.

Molde byr på et fantastisk fjellpanorama, Romsdalsmuseet, Kongebjørka, fotball i Norgestoppen og jazzfestival med en atmosfære du bare må oppleve.

Den storslåtte naturen innbyr til aktiviteter både for gammel og ung: alt fra krevende toppturer i høyfjellet til avslappende fisketurer ved kysten.  I de senere år har foreningen «Moldemarkas venner» laget flotte turstier i nærområdet  - til glede både for byens innbyggere og turister.  Disse egner seg både for mosjonister og syklister, og for de som bare vil drikke ettermiddagskaffien ute. 

Molde bysentrum er intimt og koselig.  Besøk gjerne Plassen – byens flotte kulturhus.  Her ligger også biblioteket, samt en hyggelig kafe.  Nyt gjerne formiddagskaffen her eller på en annen av Moldes kaffebarer.  Litt vest for sentrum har du Aker Stadion og Scandic Seilet Hotel – også bygninger som bør besøkes.  Moldes badeland ligger som nærmeste nabo til Scandic Seilet Hotel.  I uke 29 under Jazzfestivalen fylles Storgaten opp av salgsboder, gatemusikanter og turister.  Hele byen yrer av liv!

Beveger man seg litt opp mot skogen, treffer man først Reknesparken.  Fra musikkpaviljongen midt i parken har man en fantastisk utsikt over byen.  Fra parken kan man gå videre inn på Romsdalsmuseet.  Dette ble etablert i 1912 og er et av landets største og mest innholdsrike folkemuseer.

Bare en kilometer vest for museet, finner vi Kongebjørka.  Her stod kong Håkon og kronprins Olav i skjul når tyskerne bombet Molde i 1940.  Fra museet kan vi også følge stien som går opp til Varden.  Dette utsiktspunktet ligger 407 m.o.h. , og det tar i underkant av en time å gå opp.  Her kan du nyte en fantastisk utsikt over Molde by og de 222 fjelltoppene i Moldepanoramaet.

Atlanterhavsveien er nasjonal turistvei og omtales som verdens vakreste bilreise.  Den ble i 2005 kåret til århundrets byggverk i Norge.  Den ligger kun en knapp times kjøretur fra Molde retning Kristiansund.

Molde Vandrerhjem ligger litt vest for Molde sentrum – i umiddelbar nærhet både til Kongebjørka, Varden, Romsdalsmuseet, Scandic Seilet og Aker Stadion.   Fra vandrerhjemmet bruker du kun 20 minutter på å gå til sentrum.  Lokalbussen passerer vandrerhjemmet 2 ganger hver time.

Her finner du link til turistattraksjonene som er verdt et besøk:

 

Nordiska folkhögskolan

Nordiska folkhögskolan i Sverige tilbyr et perfekt overnattingssted for deg som vil oppleve Gøteborgs levende kulturliv men samtidig ha naturen rett utenfor døra.

Nordiska folkhögskolan, eller bare Nordiska som vi gjerne sier, er en frilynt folkehøgskole med linjer innenfor kunst og kultur. Som den eneste folkehøgskolen i Sverige er Nordiska tilsluttet de norske folkehøgskolene og mottar hvert år elever fra Norge.

Du finner Nordiska folkhögskolan i den historiske byen Kungälv, kun 20 minutter fra Gøteborg og tre timer unna Oslo. Kungälv har en rik historie, ikke minst med Bohus festning som ble bygget under 1300-tallet og som har blitt utsett till ett av Västa Götalands syv mirakler.

Nordiska folkhögskolan driver bed and breakfast hele året. Om sommeren tilbyr vi 157 sengeplasser med varierende størrelser på rommene, passende for både en og to personer men også for større grupper. Dere kan også leie en av skolens leiligheter som har eget kjøkken og flotte uteplasser tett på skogen rundt skolen. Vi tilbyr selvinnsjekk hele døgnet og svarer gjerne på spørsmål om aktiviteter og opplevelser. For spørsmål, kontakt info@nordiska.fhsk.se

Hjertelig velkommen til Nordiska folkhögskolan!

 • Nordiska har nærhet til skjergården og gode bademuligheter.
 • Glitrende hav og ville klippelandskap, en kort kjøretur fra skolen.
 • Nyte en båttur rundt vakre Marstrand.
 • Ekspressbussen transporterer dere behagelig til Gøteborgs sentrum. Bilde: Jeska Hearne-Lobster
 • I Gøteborg finner dere mange aktiviteter hele året. Bilde: Jonas Ingman
 • Utsikten fra Nordiska er historisk og spektakulær.
 • Bohus festning ble bygget under 1300-tallet og ligger rett vid Nordiska.
 • Våkn opp til frokostbuffet med sandwich, egg og yoghurt.
 • Sunne ingredienser.
 • Leiligheter med eget kjøkken og flotte uteplasser tett på skogen rundt skolen.
 • 157 sengeplasser på sommeren.
 • Nordiska folkhögskolan er tilsluttet de norske folkehøgskolene.
 • Hvert år mottar vi elever fra Norge.
 • Hjertelig velkommen til Nordiska folkhögskolan! En frilynt folkehøgskole med linjer innenfor kunst og kultur.

Gøteborg, Sveriges nest største by

I Gøteborg finner dere mange aktiviteter hele året som passer både for barnefamilier, par og personer som reiser alene. Ekspressbussen X4 transporterer dere behagelig til Gøteborgs sentrum på halv time, slik att du slipper å ta med bilen og lete etter parkeringsplass. Bussen kjører ofte fra Kungälv, også om kvelden.

I Gøteborg kan du besøke:

Bohusläns skjergård

En kort tur unna andre veien fra Nordiska finnes skjergårdsøyene Marstrand og Tjörn med glitrende hav og ville klippelandskap. I Bohusläns skjergård finnes også et brett utbud for folk med en kjærlighet til sjøen:

Oslofjord Folkehøgskole

Hostel Oslofjord ligger bare 7 kilometer vest for Oslo sentrum (13 min. med buss), eller en 20 minutters spasertur fra Telenor Arena. Kommer du med fly er det 20 minutter å gå fra flytoget som stopper på Stabekk stasjon.  De har også parkering rett utenfor hostellet.

Oslofjord folkehøgskole ligger landlig til like ved sjøen, med kort vei til strand og badeplasser. De tilbyr overnatting med deilig frokost i deres 44 dobbeltrom eller 8 enkeltrom. Alle rom har eget bad. For familier kan det legges inn ekstra madrass på de største dobbeltrommene (ta kontakt direkte dersom det er aktuelt). De har også et tilbud for grupper som i mai, juni og august kan få fullpensjon.

Hostel Oslofjord er et godt og rimelig alternativ til hotellene i Oslo og Bærum, enten du er på gjennomreise eller skal tilbringe noen dager i Oslo-området.

For deg som synes det er hyggelig å lage mat selv, har de tre kjøkken til disposisjon.

Les mer om Hostel Oslofjord

 

Med overnatting på Oslofjord folkehøgskole så har du et godt utgangspunkt for en ferie i hovedstaden.

Her har du forslag til ting du kan gjøre i Oslo.

Her har du forslag til ting du kan gjøre i Asker og Bærum.

 • Oslofjord folkehøgskole ligger i Bærum
 • Det er kort vei til stranden
 • Alle rom har eget bad
 • Oslofjord folkehøgskole har 44 dobbeltrom og 8 enkeltrom

Rønningen folkehøgskole

OSLO Hostel Rønningen ligger fantastisk plassert på Kjelsås i Oslo – med panoramautsikt utover hovedstaden. Her kan du våkne fullt uthvilt til dine storbyplaner, enten du planlegger sykkeltur innover marka eller en innholdsspekket familiedag nede i byen. Med gratis bilparkering hele sommeren og buss og trikk like i nærheten – sørger Rønningen sommerhotell for å gi deg et alle tiders utgangspunkt for samtlige av dine ferieplaner.

Alle typer arrangement 

Rønningen folkehøgskole tilbyr også hotell til større arrangementer og kan tilby overnatting til opp til 215 personer samt over 2.000 kvadratmeter med topp moderne treningsanlegg bestående av idrettshall, dansesaler, treningsstudio, kunstgressbane og garderobeanlegg.

Les mer om Rønningen folkehøgskole sitt hostel her.

 

Rønningen folkehøgskole ligger nydelig til med utsikt over Oslo og med Oslo-marka i bakhagen. Gi Oslo-ferien det perfekte utgangspunktet med overnatting på Rønningen folkehøgskole.

Her finner du oversikt over alt en Oslo-ferie kan inneholde.

 • Utsikten fra Rønningen folkehøgskole er en god start på dagen
 • Rønningen folkehøgskole ligger på Kjelsås med utsikt over Oslo
 • Rønningen folkehøgskole tilbyr også overnatting og mat til større grupper

Sjøholt Folkehøgskole

Skal du feriere i Møre og Romsdal i sommer? Sjøholt sommerhotell ligger midt mellom Molde og Ålesund, med kort vei til Geiranger, Trollstigen, Åndalsnes og den nye turistperlen Nordøyane. Fra skolen har du utsikt over Sunnmøres fjord og fjell

Les med om sommerhotellet eller bestill rom på hjemmesiden vår Sjøholt sommerhotell

Ønsker kontakt? Epost booking@sjoholtfhs.no eller ring tlf 70 23 90 90.

På Sjøholt folkehøgskole har alle rom eget bad med dusj. Du har tilgang til gymsal, treningsrom, uteområde og gratis parkering.

Her er det perfekt for barnefamilier og naturglade turister. Det er kort vei til flott natur, fjord og fjell, i tillegg til aktivitetsparker og badeland.

 • Sjøholt folkehøgskole ligger midt mellom Molde og Ålesund og med kort vei til Geiranger og Trollstigen
 • Sjøholt folkehøgskole sitt sommerhotell har enkeltrom og dobbeltrom med eget bad og dusj
 • Frokostbuffet i matsalen med utsikt til Sunnmøres majestetiske fjell

SKAP Kreativ Folkehøyskole

Velkommen til supersentral og sjarmerende sommerferie på SKAP Hostel i Mandal! Vår kreative folkehøyskole tar i mot gjester fra 12. juni til 11. august 2024. Her har vi fellesområder for familier, uteplass, umiddelbar nærhet til Mandals fantastiske strender, byliv, skog og skjærgård. Et budsjettvennlig alternativ for dager i dyreparken i Kristiansand, med både bordtennis, biljard, fotballspill og shuffleboard.


Booking gjøres på booking.com.

For større grupper eller andre spørsmål, ta kontakt på booking@skaphs.no.

Opplevelser for familien i nærheten er for eksempel:

 • Sjøsanden
  🚗 4 min
  🚲 6 min

 • Furulunden
  🚗 5 min
  🚲4 min

 • Lindesnes fyr
  🚗 43 min
  🚲2 t 26 min

 • Bua utlånssentral
  Her kan dere låne sykler, telt, soveposer, SUP-brett, bålpanne, kano, rulleski, fatbike, lavvo, telt, hengekøye +++
  🚗 4 min
  🚲1 min

 • Lindland Gård
  Morsomt for dyreelskere fra 0-100 år. Her kan du kose med geiter, griser, alpakkaer, ri, klatre og hoppe på hoppeputer hele dagen.
 • Grillene tennes hver dag, og her kan dere kose dere med gårdsdyr og masse lek.
  🚲30 min

 • Dyreparken I Kristiansand - Stort for voksne, større for barn!
  🚗 41 min
  🚲3 t 29 min

 • Sjøllingstad Uldvarefabrikk
  Nydelig sykkeltur på veien med bademuligheter og fine piknikkbord utenfor museet

 • Mandal Golfklubb
  Norges sydligste golfbane med innendørs simulator og flott 18 hulls bane
  🚗 6 min
  🚲10 min

 • Mandalselva Villakssenter i Marnardal
  Norges største akvarium for Nordatlantisk villaks! Se laksen svømme på nært hold og ta med egen matpakke.
  🚗 30 min.
  🚲1 t 28 min

 • Mandal Museum
  Mandal blir ofte kalt "den lille byen med de store kunstnerne". I museet finnes arbeider av Adolph Tidemand, Amaldus Nielsen og Gustav Vigeland, som alle er født i Mandal. Her finner dere maleriutstillinger og en lokalhistorik utstilling om fiskeri og sjøfart. Du kan også ta deg en tur til Vigeland hus og se barndomshjemmet til Gustav Vigeland.
  🚗 1 min
  🚲 1 min

For flere opplevelser og oversikt over hva som skjer i byen vår i sommer, se Visit Lindesnes sine nettsider.

 

 • Stranden i Mandal er en kort spasertur unna
 • Det er et yrende sommerliv i Mandal
 • Sjø og båter er også en del av livet i Mandal

Les også:

Nå kan folkehøgskole bli godkjent som del av universitet- og høyskolestudium

Skogn folkehøgskole

På Skogn folkehøgskole ligger litt nord for Trondheim og kan by på alt fra historiske opplevelser til en gylden omvei.

Bestill rom på kontor@skognfhs.no;internat@skognfhs.no

Les mer om utleie til grupper på Skogn folkehøgskole

Overnatting på Skogn folkehøgskole er både et fint avbrekk om du er på vei sørover eller nordover, men også et flott sted å ha ferien din.

Området rundt Skogn folkehøgskole har en mengde fine opplevelser å by på:

Skogn folkehøgskole ligger nydelig mellom skog og vann

Sogndal folkehøgskule

Velkommen til Sogndal folkehøgskule sitt sommarparadis: Sogndal Bed & Breakfast! Me har opent frå 17.juni til med natt til 11. august 2024. Her kan du nyte ei god bok i eplehagen vår, sitte rundt bålet i amfiet vårt eller ta deg eit bad på den flotte brygga vår. 

Me har tre bygg; Fjellinternatet (nytt i 2013), Hageinternatet (nyrenovert) og Kontorbygget. På Fjellinternatet er det bad på romma. Dette bygget består av 10 dobbeltrom og 4 enkeltrom. På Hageinternatet har me 24 dobbeltrom og 8 enkeltrom, desse er delt i avdelingar der det er 3 dobbeltrom og 1 enkeltrom per avdeling. Ei avdeling deler 1 bad, 2 stk wc og 2 stk dusj. I Kontorbygget har me 12 hyblar med privat bad, der 6 hyblar deler på 1 kjøkken som ofte blir leigd ut på sommaren som langtidsleige.

Totalt har me 104 sengeplassar på Sogndal Bed & Breakfast, og det er sovesofa på alle rom på Fjellinternatet.

 • Sogndal folkehøgskule ligger sentralt i Sogndal og med bademuligheter rett utenfor døren

Sogndal Bed & Breakfast ligg i vakre omgivnadar nokre hundre meter frå Sogndal sentrum. Me har nydeleg utsikt til fjell og fjord, og flotte uteareal du som gjest kan bruke. Her finn du sandvolleyballbane, kunstgrasbane og eit amfi. Det blei nyleg bygd ei brygge ved fjorden like nedanfor oss, med innebygde solstolar/senger og moglegheit for bading.

Sogndal ligg midt i smørauga for mange attraksjonar. Omlag 1 time frå Sogndal Bed & Breakfast, på sørsida av Sognefjorden finn du Aurland. Her ligg Stegasteinen, eit flott utsiktpunkt på fjellet og i samme kommunen, ca 15 min frå Aurlandsvangen finn du verdenskjente Flåmsbana. Du kan og ta deg ein båttur til Nærøyfjorden og ender då opp i Gudvangen der Vikinglandsbyen ligg.  

Nord-aust for Sogndal, mot Sognefjellet, finne du fleire andre attraksjonar. Her kan du køyre ned til Solvorn, ei flott sommarperle, og ta ferja over til Ornes. Her kan du besøke Urnes Stavkyrkja (som er på UNESCO si verdsarvliste), og Urnes gard og Hjortefarm. Elles er det mogleg å handle kortreist jordbær og bringebær på veg opp til kyrkja. På same sida av fjorden, inn mot Skjolden finn du både Feigumfossen og vidare på Sørheim ser du huset der Lerum Fabrikkar starta opp. Vidare køyrer du mot Sogndal igjen, men allereie i Gaupne finn du Lustrabadet og avkøyrsla inn til Jostedalen, der du kan besøke Europa sin største isbre på fastland; Jostedalsbreen.

I Sogndal er det mange flotte turstiar. Mellom anna kan du ta ein tur til Dagsturhytta Stedjestova, eller gå heilt opp til toppen Nuken som ligg på 919 m.o.h. i frå sentrum. Fjordstien, like nedanfor sentrum, er ein flott tur å spasere. Du kan gå heilt frå oss til Sjøkanten. Eller så er regionen sitt største kjøpesenter her med 50 butikkar. Det er eit yrande liv i sentrum av Sogndal, som på folkemunne blir kalla Fjøra. Opplev parkliv, butikkar og kafèar; som Dampskipskaien, Lustrabui og Park Café Sogndal.

Ikkje minst må du ta turen til Sogn Folkemuseum - De heibergske samlingar som ligg 10 minutt køyretur frå Sogndal mot Kaupanger! Her finn du utstillinga til 150 års jubileumet til Sogndal folkehøgskule, eventyrskogen med Bukkane bruse og mange flotte dyr.

Her er du midt i ein region, med flust av moglegheiter og opplevingar! Du kan køyre RIB-båt på Lustrafjorden, utforske stavkyrkjer i heile regionen, som Urnes, Kaupanger, Borgund. Kraftgata på Kaupanger er eit kjent område for stisykling, samt den ny asfalterte pump-tracken i same bygd.

Me håpar du legg sommarferien din til Sogn! 

Solborg folkehøgskole - Stavanger

I et nydelig parkområde i Stavanger finner du Solborg folkehøgskole som driver hostel på sommeren.

Du finner mer informasjon om Solborg hostel her

Solborg folkehøgskole ligger i Stavanger og er et perfekt utgangspunkt for en bytur i Norges fjerdestørste by. Nyt blant annet fine turer i gammelbyen.

I tillegg ligger den godt til for besøk til de fantastiske strandene på JærenPreikestolen og Trollpikken.

 • Solborg folkehøgskole ligger nydelig til med fine uteområder
 • Solborg folkehøgskole tilbyr tomannsrom
 • Preikestolen er bare en av mange severdigheter nær Solborg folkehøgskole

Stavanger Urban Folkehøyskole StUF

Stavanger urban folkehøgskole ligger sentralt til på Eiganes i Stavanger, like ved det populære turområdet Mosvannet. Det er kort vei gjennom koselige gater på vakre Eiganes ned til bysentrum med fargegaten, cafeer, spennende butikker og livlig handel.

Du finner mer informasjon og bestilling av hotell her

Stavanger er en stor by med koselig sjarm. Byen har små hvite hus med blomstrende hager, en av europas beste street art-festivaler, nye kunstscener, musikkfestivaler, streetfood- og matfestivaler.  

Stavanger urban folkehøgskole ligger også i gangavstand til Stavanger Expo og DNB arena. Det går også buss til og fra sentrum, Stavanger stasjon og Stavanger lufthavn Sola. Nærmeste busstopp er Mosvannsparken.

 • Stavanger urban folkehøgskole ligger i gåavstand til sentrum av Stavanger
 • Stavanger urban folkehøgskole tilbyr dobbeltrom
 • Rommene har eget bad
 • Stavanger urban folkehøgskole har en koselig hage der man kan slappe av

Stavern folkehøyskole

Et steinkast fra svaberg, sandstrender, kyst og skog finner du Stavern folkehøyskole.

Stavern ligger rett ved vannkanten med historiske bygninger og et sjarmerende sentrum med koselige gåter fulle av cafeer, restauranter, bakerier og små nisjebutikker.

Stavern folkehøyskole tilbyr gjennom store deler av sommeren bobilparkering i deres flotte parkanlegg.

Stavern folkehøyskole er det perfekte utgangspunktet for en badeferie, for fine turer langs med kysten eller for opplevelser til sjøs.

Besøk Stavern by sin informasjonsside for finne flere opplevelser i nærområdet.

 • Sjøen er ikke langt unna Stavern folkehøyskole
 • Stavern folkehøyskole har et flott tilbud til alle som reiser med bobil

Stord Folkehøgskule

Stord Folkehøgskule Sommarhotell ligg midt i Leirvik sentrum. Har 65 rom, og ligg sentralt mot by-liv, kollektiv, og kaien. Her er det mulig å reservera rom for lengr eller kortare opphold.

Leirvik og Stord er byen midt i naturen. Midt mellom Bergen og Stavanger. Her er det kort veg til kystnatur, kulturliv, fjell og fjord.

Sund folkehøgskole

Sund folkehøgskole driver Sund sommerhotell i sommersesongen og ligger naturskjønt ved Trondheimsfjorden i Inderøy kommune. Det er mulig å leie rom på sommerhotellet eller å leie plass til bobilen.

Les mer om Sund Sommerhotell og bestill rom her.

Sund folkehøgskole ligger ved Den gyldne omvei, som har tilnavnet «Norges Toscana». Her kan du oppleve hjemmelaget ost, is, øl og akevitt.

Av andre opplevelser kan nevnes:

Les mer om hva du kan oppleve i Inderøy her

 • Sund folkehøgskole ligger naturskjønt ned mot Trondheimsfjorden
 • Sund folkehøgskole ønsker gjestene velkommen
 • Sund folkehøgskole tilbyr i alt 110 sengeplasser i perioden 2. juni - 20. august 2023
 • Du kan også parkere din bobil på Sund folkehøgskole

Sunnfjord Folkehøgskule

Vi er eit familievennleg og rimeleg overnattingstilbod i Sunnfjord. Her bur du i rolege omgjevnadar i kort avstand til det Førde har å by på.  Vi har rom i ulike prisklassar, med eller utan privat bad. Frukostbuffet er inkludert.

 • Sunnfjord folkehøgskule ligger idyllisk i Førde
 • Sunnfjord folkehøgskule tilbyr dobbeltrom og enkeltrom med eller uten bad
 • Enkeltrom med bad
 • Vi har også familierom med 4 og 5 senger
 • Du kan lade bilen mens du overnatter på Sunnfjord folkehøgskule
 • Alle korridorar på internatet har eige tekjøkken
 • Som gjest har du fri tilgang til treningssenteret
 • Frukostbuffet er inkludert i overnattingsprisen
 • Fellesareal med bordtennisbord

Vi har flotte uteområde og eige område for grilling. For den aktive kan vi anbefale ei økt i treningsstudioet vårt eller på sandvolleyballbanene. Eller kva med ein tur til dagsturhytta Gytta? Mogelegheitene er mange.

Førde Sommarhotell ligg ca 2 km frå Førde sentrum. Det er 300 m til haldeplass for bybuss og flybuss. 18 km til Førde lufthavn Bringeland.

Vefsn Folkehøgskole - Toppen

Vefsn folkehøgskole ligger i Helgeland på en topp i Mosjøen med nydelig utsikt over fjell og fjord. Skolens sommerhotell heter derfor Toppen Panorama. Du kan lese mer om Vefsn folkehøgskole sitt sommerhotell herDu kan også lese mer her. Du bestiller overnatting på Vefsn folkehøgskoles sommerhotell via AirBnB.

Vefsn folkehøgskole og Helgeland kan by på mange ferieopplevelser:

 
Vefsn folkehøgskole ligger på en topp og sommerhotellet heter derfor Toppen Panorama

Ålesund Folkehøgskole

Ålesund folkehøgskole satser stort på sommerhotell under navnet BORG Sommerhotell. De tar inn mange gjester gjennom sommeren på sine internatrom. Her får du inkludert oppredde senger og frokost, i tillegg til at rommene har eget bad. De har også noen enkle oppstillingsplasser for bobiler, campingvogner og telt, der du får tilgang til sanitæranlegg i skolens idrettshall.

Døgnbemannet resepsjon, gratis parkering, tilgang til kjøkken, mulighet for klesvask og frisbeegolf er bare noe av det BORG Sommerhotell har å tilby.  Les mer om Ålesund folkehøgskole sitt sommerhotell og bestill overnatting her.

 • Med overnatting på Ålesund folkehøgskole er du nær Ålesund og flotte områder på Nordvestlandet

En 16-minutters kjøretur unna ligger Ålseund sentrum som har mye å by på. Her kan du gå opp trappene til Fjellstua for å nyte utsikten over byen, eller besøke butikker og kafeer i jugendstilsgatene. Store deler av sentrum er bygget i Jugendstil og du kan se mer om dette på Jugendstilsenteret. Du kan også besøke akvariet, dra ut med kajakk, klatre Via Ferrata, eller du kan prøve en av de mange andre toppattraksjoner i og rundt Ålesund. 

AMFI Moa kjøpesenter ligger bare en 7-minutters kjøretur unna sommerhotellet. Området er også kjent for sine mange flotte fjellturer og vakker natur.

Les mer om alt du kan gjøre i Ålesund og nærområdet her

Åsane folkehøgskole - Bergen

Åsane folkehøgskole i Bergen leier ut leiligheter og rom gjennom sommeren. I gåavstand til leilighetene finner du fjelltopp, strandlinje med fiskemuligheter, butikk og busstopp med gode bussforbindelser. Det er 20 minutters kjøretur til Bergen sentrum og 5 minutter til Åsane, Bergen Travpark og 10 minutter til Meland golf. Det er også mulighet for å leie vårt kurslokale, både til selskaper og til konferanser. 

https://aasane.fhs.no/utleie/

https://aasane.fhs.no/leie-av-lokaler/

 

Åsane folkehøgskole leier ut to store leiligheter i sommer

Folkehøgskolene resten av året

Ble du nysgjerrig på hva folkehøgskolene tilbyr resten av året? Du finner alle skoler og linjer her.

Se alle folkehøgskoler

 

 

 

 

 

8586