Koding, programmering og lage webapplikasjoner.

For deg som vil kode, programmere og lage webapplikasjoner. En grønn framtid trenger smarte løsninger.

Du får grunnlaget til å bygge det som kalles full stack webutvikler. Du vil få presentasjoner av IT-bedrifter og du får autentiske oppgaver fra dem og andre. Løsningene på oppgavene vil bli presentert for oppdragsgiverne og det vil bli gitt tilbakemeldinger.

Internt vil de forskjellige linjene samarbeide og gi utfordringer og oppgaver til hverandre. Dette kan f.eks. være ekvilibrium-linjen som har en ide om hvordan gjøre byens ventesteder (busstopp etc.) om til gymrom. De kan da utfordre Digital og grønn energi linjen å bidra med smarte løsninger. Vi vet at smarte løsninger og applikasjoner vil bli en viktig del av den grønne omstillingen. Derfor vil linjene på StUF ha faste oppdragsbestillinger til Digital og grønn energi linjen. StUF vil også etablere en såkalt åpen digital hage hvor byens foreninger, lag og bedrifter vil bli invitert inn til å laborere og finne smarte applikasjoner og løsninger sammen.

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan kan tilrettelegge for deg.

Obligatorisk: Nei

SJELEN REISER SAKTE.

Det sies at den beste måten å reise på er når selve reisen blir en del av målet.

Velkommen til en reise du ikke kan få noen andre steder enn på StUF! På en urban og grønn folkehøyskole blir dette et eventyr på skinner og en reise for minnebøkene. StUF vil reise ut for å fange sterke inntrykk og etterlate lave klimaavtrykk. Her blir det møter med mennesker og inspirerende initiativer utenfor turiststrømmen. Du skal få oppleve gatefester og grønne stunt, spise sunt og besøke konserter. Du kan få være med på urban exploration (UrbEx) i forlatte soner og knytte bånd til spennende miljøer. Vi tar en rund og god togtur på ca. en måned gjennom Europa. På turen vil du få delta i uforglemmelige grønne prosjekter i byer som København, Amsterdam, Berlin, Barcelona, Lisboa o.l. Lengste oppholdet blir i Portugal der vi bl.a. skal surfe.

Når du reiser får du muligheter til å forme og danne din personlighet gjennom impulser fra andre land og byer. Når du reiser sakte, får du observere endringer og oppleve mer. Da får vi tid til å bli oppdagere og finne steder og rom å utforske. Med StUFs sakte reisemåter, eventyrlige steder og meningsfulle oppdrag får du være med på en helt unik oppdagelse- og dannelsesreise.  Dette er en måte du kan bevege deg på, og samtidig bli beveget av det du møter.

Mandag – Fredag

08.15 - 08.45: Frokost

08.45 - 09.00: Morgensamling

09.15 - 12.00: Skoletime

12.15 - 12.45: Lunsj

13.00 - 14.45: Skoletime

Lørdag:

09.45-13.30: 4 skoletimer

Timetallet vil variere fra dag til dag. Det kan bli noe obligatorisk undervisning også på ettermiddags- og kveldstid som lørdagsseminarer.

Noen helger blir det elevkveld på kveldstid, mens andre er frihelger.

• 19.august - Internat åpner for elever
  • 22.august - Skolestart
  • 10-16.oktober - Høstferie
  • 17.desember - Juleferie
  • 5.januar - Skolestart
  • 27.februar-5.mars - Vinterferie
  • 31.mars-11.april - Påskeferie
  • 15.mai - Internat stenger

Reiseperiode antas å bli i mars/april.

Bærekraftfestivalen blir første uken i mai.

Her er dine muligheter til å forme et spennende skoleår. Plukk og velg blant valgfagene og skap din skolehverdag med fordypning og fornyelse!

Det er med forbehold om endring av noen valgfag, grunnet skoleplanen til StUF er fortsatt i prosess

Arkitektur & delekultur

Byen som gymsal & tikken

Byutvikling & selvutvikling

Cafe repair & fix-It

Design & gjenbruk

Dybdeøkologi & mental helse

I møte med vår tids største utfordring må fornuft og følelser arbeide sammen. Vi skal bli kjent med dypøkologi og årsaker til god mental helse. Livet er kanskje ikke en lek, men å leke er selve livet.

Event management & aktivisme

Galleri gatelangs & åpen mikk

Kultur Impro & PopUp scener

Parkour & skating

Plakatdesign & Risotrykking

Planter & drivhus

Podcast & SoMe

Portugisisk & surfing

Selvpresentasjon & LGBTQ+

Sirkulær økonomi & økologi

Skrivekurs & publisering

Street art & galleri gatelangs

Her får du samarbeide med Nuart, som har stått bak et av Europas mest spennende event; legendariske Nuartfestival. https://artsandculture.google.com/partner/nuart Et kreativt opplegg sammen med byen!

Studiesirkel & veien videre

Urban antropologi & byplanlegging

UrbEx & økoturisme

Vm i deg selv og i samarbeid

Yoga & Land art

Ølbrygging & fermentering

• Studietur: Urban safari gjennom Europa

Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Søk på linjaMer om skolen

Fra bloggen

Pia Dahl (32) ventet fire år på at folkehøgskolen skulle starte opp

Da Stavanger Urban Folkehøgskole (StUF) endelig åpnet var Pia over 30 år og hadde barn. Det ble ingen hindring.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Creative Gaming

Buskerud Folkehøgskole