Til hovedinnhold
Venteliste

Du vil ha mer folkehøyskole! Du ønsker å være andreårselev og være med å skape et sosialt år for nye elever!

Etter det viktigste året i livet som elev på folkehøyskole, ser mange verdien av ett år som andreårselev hos oss.

Som elev har du selv sett hvor viktige andreårselevene er som miljøbærere, og nå vil du være med å ta ansvar, utvikle deg videre, og skape det viktigste året for nye elever. Vi ønsker oss deg som inkluderer, har initiativ og pågangsmot, kreativitet og fleksibel innstilling.

Gjennom teoretisk og praktisk ledertrening på linja får du prøvd deg i en ny setting der gruppen kommer nærmere både elever og ansatte. I tillegg til det faglige, vil du sammen med resten av andreårslevene ha både miljøoppgaver og praktiske oppgaver. Et variert og utviklende år som ser bra ut på CV'en.

Det vil også bli avholdt ledertreningskurs gjennom skoleåret som andreårselevene deltar på.

Du vil som andreårselev være elev på lik linje med de andre elevene. Vi ber deg derfor sette opp linjene du kunne tenkt deg å være elev på som 2. og 3. linjevalg. På 1. valg setter du Ledertrening.

Kveldsaktiviteter
Fokuset for aktivitene er at en skal kunne ha det gøy og hyggelig sammen, for å bygge det sosiale skolemiljøet på tvers av linjer og internat.

Dette kan være aktiviteter som:

Du har allerede vært elev ved folkehøyskole og ønsker å tilrettelegge for et sosialt år for nye elever.

 

Kostnaden for studietur til Skandinavia er inkludert i prisen for alle linjer. Dersom du heller vil reise på en annen studietur, kan du velge blant flere spennende turer mot en ekstra kostnad. Se info og kostnad for de andre studieturene litt lenger ned; Paris & London, Portugal eller Sør-Afrika.

 

SKANDINAVIA

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 14

Måltider pr dag inkludert: 3

Skandinavia har blitt et populært reisemål de siste årene. Vi er blitt kjent for vårt moderne og urbane uttrykk og livsstil blant unge i Europa og andre verdensdeler.

På turen besøker vi blant annet Gøteborg, Malmø, København og Oslo, hvor vi får erfare hva disse storbyene tilbyr. I løpet av turen blir det mange forskjellige aktiviteter, og vi besøker museum, parker og forskjellige sentre av både historisk og kulturell karakter.

Vårt ønske er at elevene skal få oppleve at vi har så mye å tilby her i nord, både når det gjelder kultur, historie, arkitektur og aktiviteter.

Vi ønsker å tilby våre elever en mer bærekraftig reise, hvor vi sammen reiser med buss for å besøke noen av Norges, Danmarks og Sveriges storbyer og småbyer.

Gyldig pass til minimum 6 måneder etter skoleslutt og gyldig reiseforsikring for hele skoleåret.

PARIS & LONDON

Obligatorisk: Nei

Pris: 5 000

Varighet: 14

Måltider pr dag inkludert: 3

Turen til Paris og London vil ha et fokus på kultur- og samfunn. Disse byene er store og rommer mange mennesker fra alle kanter i verden, og du vil få oppleve noen av de forskjellige kulturer og tradisjoner disse byene har å by på.

Paris bugner over av historie, severdigheter og arkitektur. De kjente serverdighetene ligger i sentrumskjernen, så her får du sett blant annet Eiffeltårnet, Notre Dame og Triumfbuen i løpet av de dagene vi er i Paris. Byen vil også ha kulturelle innslag, som konserter og museum.

Videre går turen til London, som har et rikt kulturliv med konserter, musikaler og museum. Du vil få se musikal, oppleve forskjellige markeder og dra på konserter. Du vil også få besøke severdighetene byen er kjent for, som blant annet Big Ben, Tower Bridge, Camden Market og Trafalgar Square, for å nevne noen.

Gyldig pass til minimum 6 måneder etter skoleslutt og gyldig reiseforsikring for hele skoleåret.

PORTUGAL

Obligatorisk: Nei

Pris: 5 000

Varighet: 14

Måltider pr dag inkludert: 3

Turen til Portugal har et stort fokus på aktivitet. Store deler av turen bor vi på La Point Surfcamp som har utsikt til de beste surfestrendene i verden. Med et unikt naturlandskap og klart vann legger vi til rette for en minnerik tur.
Portugal byr også på uendelig mye mer enn bølgesurfing. Det blir fjelltur, snorkeling og dykking basert på ulike ferdighetsnivå og sertifiseringer, som for eksempel dykkerlappen eller fridykkerlappen.
 

I tillegg til opplevelser til vanns og til lands, er det minst like viktig at studieturen gir oss flotte menneskemøter og innsikt i en annerledes kultur i et større perspektiv. Vi skal videre til Lisboa og ta inn hva denne historiske byen har å tilby. Her får dere traske i gamlebyens smågater og smug med markeder og museum, oppleve gatelivet og se fortidens og nåtidens arkitektur om hverandre.

Gyldig pass til minimum 6 måneder etter skoleslutt og gyldig reiseforsikring for hele skoleåret.

SØR-AFRIKA

Obligatorisk: Nei

Pris: 10 000

Varighet: 14

Måltider pr dag inkludert: 3

Studieturen vil by på aktiviteter som safari, fjellklatring, rappellering, paragliding, juving, surfing og golf.

Minst like viktig som aktivitetene turen byr på, er møtet med mennesker og en annerledes kultur. I Sør-Afrika samarbeider vi med organisasjonen SCORE hvor du får være med som hjelpetrener og lede aktiviteter for barn og unge.

Dette er en studietur med perspektivgaranti!

Gyldig pass til minimum 6 måneder etter skoleslutt og gyldig reiseforsikring for hele skoleåret.

Folkehøyskolene har 6 skoledager i uken, og en vanlig undervisningsuke består normalt av;

  • Fellesdag med forskjellige fag
  • Linjefaget - linjen du har valgt utgjør 2 hele undervisningsdager pr uke
  • Valgfagsdager; 2 dager i uka er satt av til valgfag i forskjellige størrelser. Se mer under vår valgfagsmeny.
  • Lørdagsseminar

Med forbehold om endringer i timeplanen for 2023-24.

Last ned timeplan som pdf ↓

Under ser du en kortversjon av årsplanen for 2023-2024

Endringer kan forekomme.

 

  • Skolestart 19. august 2023
  • Uke 41 - Høstferie
  • Juleferie fra medio desember
  • Uke 8 - Vinterferie
  • Uke 13 - Påskeferie
  • Skoleavslutning 11. mai 2024

 

Vi er ekstra stolte av vår gode valgfagsordning. Her får du stor valgfrihet og kan kombinere små og store fag i tillegg til linjen din. Fagene varer alt fra en halve dager til en hel dag, så her får du muligheten til å fordype deg i flere fag.
Endringer i valgfagsmenyen for 2023-24 vil forekomme;

Ballspill

Vi skal prøve oss i ulike ballspill som basketball, fotball, volleyball, innebandy m.m.

Diskgolf

Med en diskgolfbane et diskkast unna skolen kan du øve deg på å kaste mot kurv på færrest mulige kast.

DIY XL

DIY er et valgfag som tar i bruk kreativitet og nevenyttighet. Her kan du lære deg å fikse enkel elektronikk, mekke på sykkel eller bil og fikse ting i hjemmet. Du blir rett og slett handy!

Egenstudie

Her får du ekstra tid til ditt linjefag; om det er golf, turn, fly, trening eller musikk. Eller kanskje du vil ta opp en eksamen?

Fotball XL

Her terper vi på teknikker, slik at vi kan få til skikkelig spill på slutten av økta!

Golf XL

Vi spiller golf sammen med golfpro ved Larvik golfklubb. Du lærer teknikker og presisjon fra utslag til putting.

HIIT

Vi bygger på elementer fra høyintensiv trening, vektløfting, spensttrening, styrkeløft og trening med egen kroppsvekt. Du vil også få noe innføring i grunnleggende teori.

Kickboxing XL

Lær litt kampsport på en morsom og uformell måte. Faget utvikler styrke, utholdenhet og bevegelighet. Her får du prøve litt av alt!

Kjekt å kunne!

Her lærer du de tingene du vil komme til å klø deg i hodet om i fremtiden!

Klatring XL

Her får du prøvd deg i skolens klatrevegg, og du vil lærer deg sikring og teknikk. Senere på året vil det være mulig å ta brattkortprøven.

Knivlaging

Her får du mulighet til å lage din helt egen unike kniv og slire. En brukskniv du kan ha glede av i friluftslivet, resten av livet. Her kan du utvikle din formsans og skape behagelige linjer og design

Kunst og Håndverk XL

Faget for deg som er kreativ, oppfinnsom og liker å bruke hendene. Vi jobber med keramikk, tre, metall og tekstiler. Vi lager alt fra møbler og bruksgjenstander til pynt og smykker.

Mobilfoto

Se rundt deg! Dette er faget hvor vi fanger øyeblikket, eller får øyeblikket til å leve i et bilde. Vi bruker mobilkameraet -utstyret er ikke så viktig som brukeren og øyet som ser.

Perspektiv

I 2. valgfagsperiode får elevene velge forskjellige fag hvor blant annet dilemmatrening, solidaritet, demokrati, miljø og bærekraft står i fokus.

Racketsport

I undervisningen fokuserer vi på innlæring av grunnleggende teknikk og taktikk, og vi setter av masse tid til spill. Forløpet er sammensatt i 3 moduler: Spillforståelse, teknikk og taktikk

Rampelys XL

Rampelys er for deg som liker å stå på scenen. Her boltrer vi oss i underholdende oppsetninger innen musikal, revy, cabaret osv

Sjakk

Lyst til å lære deg sjakk, eller videreutvikle deg? Skolen har mange sjakkbrett og det kanskje setter valgfaget opp en skoleturnering for alle elevene.

Smykkelaging

Her kan du lære deg å lage smykker som ringer, armbånd, øredobber og lignende.

Stavern aktiv XL

Her bruker vi Stavern som klasserom. Det kan være orientering, trening ute, kyststien eller fiske, mulighetene er mange. Et variert aktivitetsvalgfag.

Strikking

Ingenting sier folkehøyskole mer enn strikking. Her kan du lære deg å strikke skjerf, lue, pledd, og kanskje til og med en jakke?

Tegning og maling

Her får du utfolde deg kreativt og vil lære deg forskjellige tegne- og maleteknikker.

Vannsport/friluftsliv XL

Bli med ut på vannet på SUP eller surfing, eller dra på en båltur langs kysten eller i skogen.

Yoga

Dette er et valgfag der du kommer som du er, og det spiller ingen rolle om du har gjort yoga før eller ikke. Undervisninga blir lagt opp slik at alle gjør øvelsene i sitt eget tempo.

Vi tilrettelegger for deg så godt vi kan og gjør justeringer i samråd med deg.

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan tilrettelegge for deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Sånn kombinerte vi yrkesfag og folkehøgskole

Folkehøgskole er ikke bare for de som skal studere seinere. Les hvorfor Anton, Mia Kristine, Maja og Thomas ville gå på folkehøgskole.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Ledertrening - Stipendiatlinje

Folkehøgskolen Nord-Norge
StipendiatlinjeKristen

Stipendiat

Sund folkehøgskole
StipendiatlinjeFrilynt

Stipendiat

Toten Folkehøgskole
Fullt
Stipendiatlinje25 t/ukeFrilynt

Leiartrening

Sunnmøre Folkehøgskule
Fullt
Stipendiatlinje24 t/ukeKristen

Lederutvikling

Trondheimsfjord Folkehøgskole (Fredly)
Fullt
Helårskurs36 t/ukeKristen

Stipendiat - JC Trainee

Kristiansand folkehøgskole
StipendiatlinjeKristen

Lederutvikling

Øyrekka folkehøgskole
Stipendiatlinje35 t/ukeFrilynt

Ledertrening

Sjøholt Folkehøgskole
Stipendiatlinje24 t/ukeKristen

Stipendiatlinje

Lundheim folkehøgskole
Stipendiatlinje35 t/ukeKristen

Danvik-stipp: Praktisk miljøarbeid og ledertrening

Danvik Folkehøgskole
Fullt
StipendiatlinjeKristen

Ledertrening - 2. års elever

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Stipendiatlinje15 t/ukeFrilynt

Global Ledelse

Solborg folkehøgskole - Stavanger
HelårskursKristen