Til hovedinnhold
Fullt

The Art of Recording. Studioarbeid og samspill. Innspilling, mixing, mastering, beatmaking og låtskriving. Nytt lydstudio. Studioinnspilling i NYC og spennende opplevelser i LA og Nashville.

Dette er linja hvor du lærer å bruke studio som produsent, tekniker, låtskriver, kreativ musiker eller sanger.

Linja er utviklet for å gi deg kunnskap om de verktøyene og triksene som er nødvendige for å spille inn og produsere musikk med dagens moderne teknologi. Enten du går med en drøm om å jobbe med musikk profesjonelt eller dette er noe du vil holde på med som en hobby, tror vi dette er linja for deg.
Et år på Musikkproduksjon gir deg mulighet til å lære mer enn du kan. Her får du et år hvor du bruker mye tid på musikk. Det du lærer vil også kunne gi deg mulighet til å søke på videre musikkproduksjonsstudier

Hovedfokuset på studiet handler om den kreative prosessen fra låtskriving til ferdig innspilt og mikset prosjekt. Gjennom denne prosessen vil du få mye tid til å utvikle dine evner som musiker, sanger, produsent eller låtskriver. I tillegg til arbeid i studio, vil du få mange muligheter til å spille konserter eller drive med live lyd hvis du ønsker det.

Du vil få undervisning i Cubase som er hoved-innspillingsprogramet. Programmet er inkludert i skolepengene. Du kan bruke en utgave på din private maskin og ta programmet med deg når skolen er slutt. I tillegg har studiomaskinene FL Studio, Ableton Live, Logic og et bredt utvalg av plugins og VST-instrumenter. Du står fritt til å jobbe med det programmet du ønkser på dine prosjekter.

Vi ønsker å tilrettelegge undervisningen slik at du kan utvikle deg i den musikalske retningen du selv ønsker.

Dette er linja for deg som ønsker et år med studioarbeid, enten som musiker, sanger eller produsent. Vi tilpasser undervisningen ut ifra ditt nivå og ståsted.

Dette vil du lære

Vi gir undervisning og veiledning i:

 • Låtskriving
 • Innspillingsteknikker
 • Mixing
 • Mastering
 • Programmering
 • Mikrofonbruk
 • Grunnleggende live lyd
 • Generell bransjekunnskap
 • Bruk av diverse software
 • Dersom du ønsker individuell undervisning i instrument eller vokal, har skolen kontakt med dyktige musikere/ sangere, som kan gi deg undervisning mot ekstra kostnad.
 • Innovasjon, å gjøre en idé eller drøm om til virkelighet.

Våre forventninger til deg

Det er ingen opptakskrav, men vi forventer at du helst kan beherske et eller flere instrument eller sang, alternativt at du har en del erfaring i å programmere beats. Det forventes at du kan jobbe målbevisst og selvstendig. 

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 16-19 dager

Måltider pr dag inkludert: 1

New York, Los Angeles, Nashville og Memphis

På våren reiser vi til USA på studietur. 
Du får besøke kjente plasser som Harlem, Bronx, Brooklyn, Music Row Graceland og Hollywood. Du får oppleve konserter, besøke lydstudioer, musikkhistoriske plasser og utdanningsinstitusjoner som Clive Davis NYU og Musicians Institute i Hollywood. Ved siden av å treffe dyktige bransjefolk, bruker vi også en dag til å jobbe iet av de  fantastiske studioene vi besøker.

Du får også tilbringe en dag i Universal studios og mulighet for å utforske disse spennende byene sammen med medelever! En fantastisk tur og et minne for livet!

I november har vi linjeuke. Da benytter vi anledningen til å reise på tur. Hvor det blir, bestemmer vi når det nærmer seg. Tidligere år har vi reist til Oslo, Gdansk, London og Barcelona.

Avslutningstur

Pris: Inkludert i linjepris

Siste turen tar vi til Horve leirsted med hele skolen. Stedet ligger landlig til utenfor Sandnes, med mulighet for kanopadling, bading, fotball eller fjelltur. Vi kommer også til å bruke tid til å skrive i årbøkene til hverandre. 

bildetekst

Kjell Westby

Lærer på Musikkproduksjon

Kjell har jobbet som produsent og tekniker på mange ulike produksjoner. I over 15 år har han drevet sitt eget lydstudio, Musiclab, og er fremdeles aktiv i bransjen. Han er gitarist og har spilt i diverse band. De siste årene har han jobbet på Solborg, og ivrer etter å inspirere og gi kunnskap videre.

Epost: kaw@solborg.fhs.no
Telefon: (+ 47) 970 47 622
Facebook

Hver dag starter med frokost og morgensamling. Mandag, onsdag og torsdag er linjedager, tirsdag og fredag har vi fellesfag som Valgfag, Gladsang, Tema om tro og samfunn, Gym, Psykisk helse, Gangsamling og Turdager. Lørdagen har vi også undervisning og program om kvelden. I tillegg er det aktiviteter på ettermiddagstid, der det også er satt av tid for elevene til å bruke skolens svømmebasseng

Last ned timeplan som pdf ↓

23.08: Skolestart. Åpningssamling kl.14.00

03.10-11.10: Høstferie

06.11-08.11: Frihelg

17.12-10.01: Juleferie

27.02-07.03: Vinterferie

08.03-26.03: Reiseperiode

27.03-06.04: Påskeferie

15.05: Siste skoledag

Last ned årsplan som pdf ↓

Du velger fire valgfag når du kommer til skolen. En valgfagperiode varer i fem uker med tre timer hver uke. Du betaler ikke ekstra for valgfaget, det er inkludert i skolepengene. Du er ikke garantert å få førstevalget ditt dersom mange velger det samme, men vi vil prøve å oppfylle ønskene dine.

Afrikans dans

Her blir det eksotiske rytmer, bevegelse med hele kroppen og masse glede! Du vil også få mulighet til å lære å bruke afrikanske trommer. Dansekurset ledes av en profesjonell danser fra Ghana.

Årbok

Du får jobbe i en årbokredaksjon som samler tekst og bilder fra skoleåret, og setter dette sammen til en flott og minneverdig bok som alle elevene får i slutten av skoleåret.

Balanse i hverdagen

Hvordan utvikle god psykisk helse, lære nyttige mestringsstrategier i møte med stress, tankekaos og vanskelige følelser? Hvordan bli bedre på å takle konflikter i eget liv og i møte med andre?

Ballspill

Fotball, innebandy, volleyball, basket, andre ballaktiviteter m.m. Vi bruker skolens anlegg eller leier haller i nærheten av skolen.

Barista

Ønsker du å lære noe om barista og bli en bedre kaffekjenner? Hvordan få rettferdig kaffe? Vi skal lage kafé og god kaffe! Tema: Kaffens historie, Svart kaffe, Espresso, Steaming, X-faktor; service.

Curling

Curling er et lagspill. Du får lære å sette presise steiner i boet, tekniske og taktiske vurderinger, om kosteteknikk, bruk av guarder, skliteknikk etc. Vi bruker norges flotteste curlingbaner.

Film & Kino

Innføring i filmkunnskap med vekt på filmspråk og filmanalyse. Kinobesøk på Kino 1 i Stavanger.

Frisbeegolf

Frisbeegolfens prinsipper er enkle. Det ligner mye på vanlig golf, men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull.

Gitar og låtskriving

For deg som vil lære å spille gitar og for deg som kan litt fra før. Akkordlære, stemming av gitar, grunnleggende gitarspill og låtskriving.

Golf

Et praktisk nybegynnerkurs der du øver på grunnleggende teknikk med jern og putter. Litt range, litt korthullsbane og litt spill på stor bane. Vi benytter flotte golfbaner.

Individuell trening

Du kan velge mellom utholdenhet og styrketrening. Du kan lage din egen treningsplan eller få hjelp til å lage en plan. Vi bruker styrkerommet på skolen eller treningssenter dersom du har medlemskap.

Internasjonal mat

Liker du å kokkelere og lage mat fra eksotiske strøk? Her får du lage forrett, hovedrett og dessert med utgangspunkt i mat fra andre kulturer.

Keramikk

Du får jobbe i verkstedet til Brink & in't Velt som er profesjonelle keramikere. Her får du lære å behandle leiren, lære ulike teknikker og lage dine egne ting.

Konsert og kultur

Gå på et utvalg av konserter og kultur arrangement, innen forskjellige sjangere. I forkant vil vi gjøre oss kjent med artistene vi skal oppleve. Dette valgfaget vil delvis foregå på kveldstid.

Lese til førerprøven

Vi har ikke undervisning i faget, men du kan bruke valgfagtimer til å lese på egen hånd.

Lys/ Lyd/ Sceneteknikk

Lysdesign, lydteknikk og scenografi. Et praktisk valgfag for deg med teknisk eller estetisk sans og som liker deg bedre bak spakene enn på scenen.

Mini-musikal

Dette valgfaget går ut på å lage en mini-fremvisning av Les Misérables. Stikkord er sang, regi, felleskap og glede. Det blir audition for de som ønsker å være solister.

MoJo - Mobile Journalism

Det er en trend at journalister bruker mobilen når de fotograferer, filmer og skriver. Det er veldig gøy måte å jobbe på som alle kan ha nytte av. Vi lærer deg teknikker og viser deg hvordan.

Privatistfag

Har du planer om å ta opp igjen eller forbedre en eksamen, kan du bruke valgtimene til å jobbe med dette. Du leser på egen hånd, og melder deg opp til eksamen selv.

Racketsport

Prøve ulike racket-idretter som squash, tennis, bordtennis og badminton. Samarbeid og samspill.

Samliv

Viktige tema om de nære relasjonene i livene våre. "Hvem er jeg?" "Hvordan er jeg sammen med andre?" "Hvordan kommunisere på en god måte?" "Grensesetting: Hva er godt for meg?" Praktiske oppgaver.

Sanggruppe

Målet med dette valgfaget er å ha det moro med sang og at det skal låte bra når vi synger. Vi kommer til å øve inn noen sanger tre- og firestemt.

Smak av Multisport

Kurset inneholder gymaktiviteter, teambuilding, isbandy, tennis og trikkesykkel. En smak av linjefaget Multisport. Tenk positivt, støtt de andre, strekk deg lenger enn før.

Strikking og hekling

Du kan lære å strikke eller hekle, og du kan videreutvikle deg til å lære nye mønster og teknikker. Du velger selv hva du vil lage. Du kan gjerne ta med eget garn.

Surfing

Jærstrendene er et eldorado for surfing, enten du er nybegynner eller erfaren. Vi samarbeider med dyktige surfeinstruktører. Borestranda blir mest brukt.

Sy julegaver

Du får lære å sy handlenett, toalettmappe, pennalhus, knyttepose m.m. Vi har en godt utstyrt sysal som brukes i valgfagtimene.

Teaterbesøk

Vi ser forestillinger på Rogaland teater. For- og etterarbeid har vi på skolen.

Ukulele

Ukulelevinden fra Hawaii blåser friskt verden over. Nå kan du lære deg de viktigste grepene, øve på akkordprogresjoner, samt spille noen kjente ukulelelåter.

Vegetarmat

Om du er vegetarianer eller ikke, er det viktig å kunne sette sammen et variert kosthold som dekker næringsstoffbehovet ditt. Vi lager forskjellige retter, helt fra bunnen av.

Vinyltrykk på klær

Vi bruker Silhuette Camero kuttemaskin og lager egne trykk for trykking på tekstiler/klær.

På Solborg har vi 14 forskjellige linjer og 30 valgfag du kan velge mellom. Vi holder til i kulturbyen Stavanger og har naturen like utenfor døra. Hos oss vil du bli utfordret til å sprenge grenser og bygge fellesskap i trygge omgivelser. Reisene våre går til USA, Afrika, Asia og Sør-Amerika.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 121 010,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Cubase software
 • Bad på rommet
 • Valgfag
 • Sangbok
 • Årbok
 • Fellesopplegg
 • Skolegenser
 • Vegetarmat
 • Studietur: Avslutningstur
 • Studietur: USA - NYC, LA, Nashville og Memphis
  • Mat (1 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 121 010,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 121 010,-
(12 101,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Reiseforsikring på studietur USA - NYC, LA, Nashville og Memphis
 • Visum på studietur USA - NYC, LA, Nashville og Memphis
 • Noen ekstra måltider på studietur USA - NYC, LA, Nashville og Memphis (1 måltider per dag er inkludert)
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

Som elev disponerer du skolens 3 lydstudioer

Studio A: Miks / Mastering / Undervisning
Studio B: Innspilling / Programmering / Mix
Studio C: Programmering, har en rekke synther – både analoge og digitale

Vi bruker monitorer fra DynAudio og har et bra utvalg av mikrofoner og instrumenter.

I tillegg har vi et fint klasserom med projektor og en scene med ny PA av høy kvalitet.

Det er en stor fordel hvis du har med deg egen bærbar Mac eller PC, men skolen har også endel Mac’er som du kan benytte.

 

Mer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Året på Solborg var det beste, kuleste, fineste, mest lærerike og interessante året mitt så langt. Her fikk jeg utvikle min kreativitet og lidenskap og produserte min første mixtape/nettalbum og video.

Fra bloggen

Søkte folkehøgskole rett før skolestart

Les intervju med elever som tok sjansen på en restplass!

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Låtskriver - Singer Songwriter

Musikkfolkehøgskolen Viken
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Utøvende klassisk tangenter og strenger

Toneheim Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Rytmisk musikk og låtskriving

Kristiansand Folkehøyskole
Fullt
Helårskurs15 t/ukeKristen

Ledertrening

Musikkfolkehøgskolen Viken
Fullt
StipendiatlinjeKristen

Musikk

Lundheim folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Nordiska Visskolan - SÅNG SCEN TEXT

Nordiska Folkhögskolan
Ledig plass
Helårskurs36 t/ukeFrilynt

Musikk

Hedmarktoppen folkehøyskole
Få ledige plasser
Helårskurs28 t/ukeKristen

Musikk & Reise

Nordhordland Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs14 t/ukeKristen

Artist/Låtskriver

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Musikk - sang/scene/studio

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Beats Electro

Rødde folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs16 t/ukeKristen