Til hovedinnhold
Ledig plass

Tegning og maling! Reise til New York, LA og San Francisco og Europa! Redesign! Keramikk? Street-Art! På Bilde, Form & Kunst kan du også jobbe med opptaksprøver til kunstskoler.

På linja Bilde, Form & Kunst får du et år med kreativitet og skaperglede, og du får mulighet til å utforske egne kunstneriske uttrykk og idéer. Undervisningen blir tilrettelagt ditt nivå.

Du får veiledning av faglærer og innleide profesjonelle kunstnere.  Du får prøve ut ulike teknikker og jobbe med tegning, akrylmaling og akvarell. Du får kurs i keramikk, der du lærer å dreie i leire. Det blir en workshop i raku; en gammel japansk keramikktradisjon.

Studieturen går til USA, i tillegg får du en inspirasjonstur til Europa

Den mest populære kunstformen idag er street-art eller gatekunst. Du får se unike kunstverk i inn- og utland og delta på Nuart-festivalen, en av verdens beste street-art-festivaler.

Lag din egen utstilling! Mal dine egne møbler på en kreativ måte i et unikt gjenbrukprosjekt. Bli bedre kjent med spennende kunst og kunstnere. Og opplev gleden med å uttrykke deg kreativt sammen med andre skapende mennesker.

Det blir satt av tid til fordypning i det du liker best, her kan du også jobbe med opptaksprøver til kunstskoler dersom du ønsker det. Det er mye rom for individualitet på linja og de fleste oppgavene er frie og åpne for personlig tolkning. 

Linja passer for alle som er interessert i tegning og maling, uansett hvilket nivå du er på. Liker du å reise, eller har du lyst til å jobbe med keramikk, får du mulighet til å bruke mer tid på dette.

Dette vil du lære

På Bilde, Form & Kunst vil du lære og oppleve:

 • Tegning 
 • Maling
 • Redesign
 • Street-art
 • Keramikk
 • Tur til USA
 • Tur til Europa

Våre forventninger til deg

Du trenger ingen forkunnskaper, men du må være åpen for nye ting. Vi forventer at du er interessert og engasjert i faget og har lyst til å lære.

New York og Los Angeles

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 17 dager

Måltider pr dag inkludert: 1

Ta med deg skisseblokka på reise! Opplev, nyt og bli inspirert i New York og i Los Angeles. Målet med turen er i første rekke å oppleve kunst, men vi får også med oss musikal på Broadway og sightseeing i Hollywood.

Kunstreise i Europa

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Måltider pr dag inkludert: 1

I Europa finnes mange mulige reisemål for å se kunst. Vi skal reise til et av disse. Tidligere år har vi vært i Dublin, Edinburgh, Berlin og Barcelona. 

Anne Grete Moen

Lærer på Bilde, Form & Kunst

Anne Grete har bakgrunn som faglærer i formgiving, kunst og håndverk med faglig fordypning i tegning og bildekommunikasjon. Hun er også utdannet som dekoratør/utstillingsdesigner. Før hun begynte som lærer ved Solborg Folkehøgskole jobbet hun i mange år på malersalen ved Rogaland Teater. Hun er lidenskaplig engasjert i nesten alt som har med kunst og kultur å gjøre.

Epost: anne.grete@solborg.fhs.no
Telefon: (+47) 975 90 452

Hver dag starter med frokost og felles morgensamling. Mandag, onsdag og torsdag er linjedager, tirsdag og fredag har vi fellesfag som Valgfag, Gladsang, Tema om tro, liv og samfunn, "Vokse sammen" og Gym. Lørdagen har vi også undervisning og program om kvelden. I tillegg er det aktiviteter på ettermiddagstid, der det også er satt av tid for elevene til å bruke skolens svømmebasseng

Last ned timeplan som pdf ↓

24.08: Skolestart. Åpningssamling kl.16.00

21.09: Frilørdag

04.10-13.10: Høstferie

15.11-17.11: Frihelg

19.12-05.01: Juleferie

25.01: Frilørdag

22.02-01.03: Vinterferie

14.03: Frilørdag

16.03-03.04: Reiseperiode

04.04-14.04: Påskeferie

01.05: Fridag

14.05: Siste skoledag

Last ned årsplan som pdf ↓

Du velger fire valgfag når du kommer til skolen. En valgfagperiode varer i fem uker med tre timer hver uke. Du betaler ikke ekstra for valgfaget, det er inkludert i skolepengene. Du er ikke garantert å få førstevalget ditt dersom mange velger det samme, men vi vil prøve å oppfylle ønskene dine.

Afrikans dans

Her blir det eksotiske rytmer, bevegelse med hele kroppen og masse glede! Du vil også få mulighet til å lære å bruke afrikanske trommer. Dansekurset ledes av en profesjonell danser fra Ghana.

Årbok

Du får jobbe i en årbokredaksjon som samler tekst og bilder fra skoleåret, og setter dette sammen til en flott og minneverdig bok som alle elevene får i slutten av skoleåret.

Balanse i hverdagen

Hvordan utvikle god psykisk helse, lære nyttige mestringsstrategier i møte med stress, tankekaos og vanskelige følelser? Hvordan bli bedre på å takle konflikter i eget liv og i møte med andre?

Ballspill

Fotball, innebandy, volleyball, basket, andre ballaktiviteter m.m. Vi bruker skolens anlegg eller leier haller i nærheten av skolen.

Brettspill

Vitenskapen forteller oss at brettspill gjør oss smartere og dermed hever IQ-en. På dette valgfaget vil du lære flere brettspill og kanskje lære bort andre spill.

Curling

Curling er et lagspill. Du får lære å sette presise steiner i boet, tekniske og taktiske vurderinger, om kosteteknikk, bruk av guarder, skliteknikk etc. Vi bruker norges flotteste curlingbaner.

Film & Kino

Teoretisk innføring i filmkunnskap med vekt på filmspråk og filmanalyse. Kinobesøk på Kino 1 i Stavanger. Praktisk filmanalyse på skolen.

Frisbeegolf

Frisbeegolfens prinsipper er enkle. Det ligner mye på vanlig golf, men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull.

Gitar og låtskriving

For deg som vil lære å spille gitar og for deg som kan litt fra før. Akkordlære, stemming av gitar, grunnleggende gitarspill og låtskriving.

Golf

Et praktisk nybegynnerkurs der du øver på grunnleggende teknikk med jern og putter. Litt range, litt korthullsbane og litt spill på stor bane. Vi benytter flotte golfbaner.

Individuell trening

Du kan velge mellom utholdenhet og styrketrening. Du kan lage din egen treningsplan eller få hjelp til å lage en plan. Vi bruker styrkerommet på skolen eller treningssenter dersom du har medlemskap.

Internasjonal mat

Liker du å kokkelere og lage mat fra eksotiske strøk? Her får du lage forrett, hovedrett og dessert med utgangspunkt i mat fra andre kulturer.

Keramikk

Du får jobbe i verkstedet til Brink & int´Velt som er profesjonelle keramikere. Her får du lære å behandle leiren, lære ulike teknikker og lage dine egne ting.

Konsert workshop

Forbered en konsert sammen med andre. Konserten gjennomføres på skolen for alle elevene.

Kreativitet og reklame

Går det an å oppøve sin kreativitet? Hvordan bli mer kreativ og få nye idéer? Hvordan utforme god reklame? Og hva er god reklame? Arbeid med både tekstreklame, radioreklame og TV-reklame. 

Lese til førerprøven

Vi har ikke undervisning i faget, men du kan bruke valgfagtimer til å lese på egen hånd.

Mini-musikal

Dette valgfaget går ut på å lage en mini fremvisning av Les Misérables. Stikkord er sang, regi, felleskap, glede. Det blir audition for de som ønsker å være solister.

Mobilfoto

Lær om fokus og lys slik at bildene du tar med mobilen blir enda bedre!

Populærmusikkens historie

På dette valgfaget kan du bli kjent med musikkhistorien, oppdage ny musikk, nye artister/band. Du kan også få del i historien bak musikken. Du får høre på musikk og oppleve gleden ved det.

Prestasjonspsykologi

Her får du lære hvordan vi kan prestere når det virkelig gjelder. Faget tar utgangspunkt i idrettspsykologi og består av både teoretiske og praktiske økter. Individuelt og gruppearbeid.

Privatist fag

Har du planer om å ta opp igjen eller forbedre en eksamen, kan du bruke valgtimene til å jobbe med dette. Du leser på egen hånd, og melder deg opp til eksamen selv.

Racketsport

Prøve ulike racket-idretter som squash, tennis, bordtennis og badminton. Samarbeid og samspill.

Samliv

Viktige tema om de nære relasjonene i livene våre. "Hvem er jeg?" "Hvordan er jeg sammen med andre?" "Hvordan kommunisere på en god måte?" "Grensesetting: Hva er godt for meg?" Praktiske oppgaver.

Sanggruppe

Målet med dette valgfaget er å ha det moro med sang og at det skal låte bra når vi synger. Vi kommer til å øve inn noen sanger tre- og firestemt.

Skap

Hva er du opptatt av? Forbruk? Etiske spørsmål? Miljø? Mennesker? Du kan drive aksjonsforskning og lære om Bærekraft og Stavanger som Grønn By.

Smak av Multisport

Kurset inneholder gymaktiviteter, teambuilding, isbandy, tennis, trikkesykkel og reball (paintball). En smak av linjefaget Multisport. Tenk positivt, støtt de andre, strekk deg lenger enn før.

Stand-Up og formidling

Lær å bygge opp gode historier og framføre disse. Lær ulike teknikker i forhold til muntlig fortellerkunst. Vi arbeider med egne jeg-fortellinger og fortellinger fra Bibelen og eventyrene.

Strikking og hekling

Du kan lære å strikke eller hekle, og du kan videreutvikle deg til å lære nye mønster og teknikker. Du velger selv hva du vil lage. Du kan gjerne ta med eget garn.

Surfing

Jærstrendene er et eldorado for surfing, enten du er nybegynner eller erfaren. Vi samarbeider med dyktige surfeinstruktører. Borestranda blir mest brukt.

Sy julegaver

Du får lære å sy handlenett, toalettmappe, penalhus, knyttepose m.m. Vi har en godt utstyrt sysal som brukes i valgfagtimene.

Ukulele

Ukulelevinden fra Hawaii blåser friskt verden over. Nå kan du lære deg de viktigste grepene, øve på akkordprogresjoner, samt spille noen kjente ukulelelåter.

Vegetarmat

Om du er vegetarianer eller ikke, er det viktig å kunne sette sammen et variert kosthold som dekker næringsstoffbehovet ditt. Vi lager forskjellige retter, helt fra bunnen av.

På Solborg har vi 12 forskjellige linjer du kan velge mellom. Vi holder til i kulturbyen Stavanger og har naturen like utenfor døra. Reisene våre går til USA, Afrika, Asia og Europa. Vi er en stor skole med ulike mennesker. Hos oss vil du bli utfordret til å sprenge grenser og bygge fellesskap i trygge omgivelser. 

Linjer ved skolen

Fra kr 117 215,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Valgfag
 • Sangbok
 • Årbok
 • Fellesopplegg
 • Skolegenser
 • Studietur: New York og Los Angeles
  • Mat (1 måltider per dag)
 • Studietur: Kunstreise i Europa
  • Mat (1 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 117 215,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 117 215,-
(11 722,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Reiseforsikring på studietur New York og Los Angeles
 • Visum på studietur New York og Los Angeles
 • Noen ekstra måltider på studietur New York og Los Angeles (1 måltider per dag er inkludert)
 • Reiseforsikring på studietur Kunstreise i Europa
 • Noen ekstra måltider på studietur Kunstreise i Europa (1 måltider per dag er inkludert)
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Malene D. Ek

Bilde, Form og Kunst er en super linje for de som liker å uttrykke seg kreativt og kunstnerisk. Du får stor frihet til å gjøre oppgavene på din måte, og blir bedre kjent med din egen stil.

Fra bloggen

- Universitetsstudier var ikke som jeg trodde. Jeg gikk på en smell

Mathias gikk rett fra videregående til universitetsstudier i matematikk. Det ble ikke som han trodde. Et pusteår på folkehøgskole hjalp for å velge nytt.

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Kunst og arkitektur

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Kreativ & Barista

Hedmarktoppen folkehøyskole
Kontakt skolen
Helårskurs18 t/ukeKristen

Visual Arts

Ringerike Folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Kunst +

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Art, Design & Travel

Jæren folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Tegneserie & Manga

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Kunst/foto/glass/reise

Fjordane Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Tegneserier & Illustrasjon

Buskerud Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Tegne, male, reise

Risøy Folkehøyskole
Fullt
HelårskursKristen

Tegning, maling & kunstreise (TMK)

Skiringssal folkehøyskole
Venteliste
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Fantasy

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Kunst og illustrasjon

Rønningen folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen