Til hovedinnhold
Ledig plass

Lyst til å lære mer om tegning, maling og keramikk? Du får grunnleggende undervisning, tid til å jobbe med egne prosjekt og mulighet til å forberede opptaksprøver til kunstskoler. Studietur til Japan.

På linja Bilde, Form & Kunst får du et år med kreativitet og skaperglede, og du får mulighet til å utforske egne kunstneriske uttrykk og idéer. Undervisningen blir tilrettelagt ditt nivå.

Du får veiledning av faglærer og innleide profesjonelle kunstnere. Du får prøve ut ulike teknikker og jobbe med tegning, akrylmaling og akvarell. Du får kurs i keramikk, der du lærer å dreie i leire. Det blir en workshop i raku; en gammel japansk keramikktradisjon.

Studieturen går til Japan.

Den mest populære kunstformen idag er street-art eller gatekunst. Som elev på Bilde, Form & Kunst får du delta på Nuart-festivalen, en av verdens beste street-art-festivaler.

Lag din egen utstilling!
Mal dine egne møbler på en kreativ måte i et unikt gjenbrukprosjekt. Bli bedre kjent med spennende kunst og kunstnere. Og opplev gleden med å uttrykke deg kreativt sammen med andre skapende mennesker.

Det blir satt av tid til fordypning i det du liker best. Her kan du også jobbe med opptaksprøver til kunstskoler dersom du ønsker det. Det er mye rom for individualitet på linja og de fleste oppgavene er frie og åpne for personlig tolkning. 

Linja passer for alle som er interessert i tegning og maling, uansett hvilket nivå du er på. Har du lyst til å jobbe med keramikk, får du mulighet til å bruke mer tid på dette.

Dette vil du lære

På Bilde, Form & Kunst vil du lære og oppleve:

 • Tegning 
 • Maling
 • Redesign
 • Street-art
 • Keramikk
 • Rakubrenning
 • Studietur til Japan

Våre forventninger til deg

Du trenger ingen forkunnskaper, men du må være åpen for nye ting. Vi forventer at du er interessert og engasjert i faget og har lyst til å lære.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 17 dager

Måltider pr dag inkludert: 1

I det moderne Tokyo får du oppleve manga og anime, og det tradisjonelle og kulturelle Japan møter du i Kyoto. Framfor alt får du besøke de berømte keramikkverkstedene i Mashido.

Avslutningstur

Pris: Inkludert i linjepris

Siste turen tar vi til Horve leirsted med hele skolen. Stedet ligger landlig til utenfor Sandnes, med mulighet for kanopadling, bading, fotball eller fjelltur. Vi kommer også til å bruke tid til å skrive i årbøkene til hverandre. 

bildetekst

Anne Grete Moen

Lærer på Bilde, Form & Kunst

Anne Grete har bakgrunn som faglærer i formgiving, kunst og håndverk med faglig fordypning i tegning og bildekommunikasjon. Hun er også utdannet som dekoratør/utstillingsdesigner. Før hun begynte som lærer ved Solborg folkehøgskole jobbet hun i mange år på malersalen ved Rogaland Teater. Hun er lidenskaplig engasjert i nesten alt som har med kunst og kultur å gjøre.

Epost: anne.grete@solborg.fhs.no
Telefon: (+47) 975 90 452

Hver dag starter med frokost og morgensamling. Mandag, onsdag og torsdag er linjedager, tirsdag og fredag har vi fellesfag som Valgfag, Gladsang, Tema om tro og samfunn, Gym, Psykisk helse, Gangsamling og Turdager. Lørdagen har vi også undervisning og program om kvelden. I tillegg er det aktiviteter på ettermiddagstid, der det også er satt av tid for elevene til å bruke skolens svømmebasseng

Last ned timeplan som pdf ↓

ÅRSPLAN 2020-21

23.08: Skolestart. Åpningssamling kl.14.00

03.10-11.10: Høstferie

06.11-08.11: Frihelg

17.12-10.01: Juleferie

27.02-07.03: Vinterferie

08.03-26.03: Reiseperiode

27.03-06.04: Påskeferie

15.05: Siste skoledag

Last ned årsplan som pdf ↓

Du velger fire valgfag når du kommer til skolen. En valgfagperiode varer i fem uker med tre timer hver uke. Du betaler ikke ekstra for valgfaget, det er inkludert i skolepengene. Du er ikke garantert å få førstevalget ditt dersom mange velger det samme, men vi vil prøve å oppfylle ønskene dine.

Afrikansk dans

Her blir det eksotiske rytmer, bevegelse med hele kroppen og masse glede! Du vil også få mulighet til å lære å bruke afrikanske trommer. Dansekurset ledes av en profesjonell danser fra Ghana.

Årbok

Du får jobbe i en årbokredaksjon som samler tekst og bilder fra skoleåret, og setter dette sammen til en flott og minneverdig bok som alle elevene får i slutten av skoleåret.

Balanse i hverdagen

Hvordan utvikle god psykisk helse, lære nyttige mestringsstrategier i møte med stress, tankekaos og vanskelige følelser? Hvordan bli bedre på å takle konflikter i eget liv og i møte med andre?

Ballspill

Fotball, innebandy, volleyball, basket, andre ballaktiviteter m.m. Vi bruker skolens anlegg eller leier haller i nærheten av skolen.

Barista

Ønsker du å lære noe om barista og bli en bedre kaffekjenner? Hvordan få rettferdig kaffe? Vi skal lage kafé og god kaffe! Tema: Kaffens historie, Svart kaffe, Espresso, Steaming, X-faktor; service.

Curling

Curling er et lagspill. Du får lære å sette presise steiner i boet, tekniske og taktiske vurderinger, om kosteteknikk, bruk av guarder, skliteknikk etc. Vi bruker Norges flotteste curlingbaner.

Film & Kino

Innføring i filmkunnskap med vekt på filmspråk og filmanalyse. Kinobesøk på ODEON kino i Stavanger.

Frisbeegolf

Frisbeegolfens prinsipper er enkle. Det ligner mye på vanlig golf, men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull.

Gitar og låtskriving

For deg som vil lære å spille gitar og for deg som kan litt fra før. Akkordlære, stemming av gitar, grunnleggende gitarspill og låtskriving.

Golf

Et praktisk nybegynnerkurs der du øver på grunnleggende teknikk med jern og putter. Litt range, litt korthullsbane og litt spill på stor bane. Vi benytter flotte golfbaner.

Individuell trening

Du kan velge mellom utholdenhet og styrketrening. Du kan lage din egen treningsplan eller få hjelp til å lage en plan. Vi bruker styrkerommet på skolen eller treningssenter, dersom du har medlemskap.

Internasjonal mat

Liker du å kokkelere og lage mat fra eksotiske strøk? Her får du lage forrett, hovedrett og dessert med utgangspunkt i mat fra andre kulturer.

Keramikk

Du får jobbe i verkstedet til Brink & in't Velt som er profesjonelle keramikere. Her får du lære å behandle leiren, lære ulike teknikker og lage dine egne ting.

Konsert og kultur

Gå på et utvalg av konserter og kulturarrangement innenfor forskjellige sjangere. I forkant vil vi gjøre oss kjent med artistene vi skal oppleve. Dette valgfaget vil delvis foregå på kveldstid.

Lese til førerprøven

Vi har ikke undervisning i faget, men du kan bruke valgfagtimer til å lese på egen hånd.

Lys/Lyd/Sceneteknikk

Lysdesign, lydteknikk og scenografi. Et praktisk valgfag for deg med teknisk eller estetisk sans og som liker deg bedre bak spakene enn på scenen.

Mini-musikal

Dette valgfaget går ut på å lage en mini-fremvisning av Les Misérables. Stikkord er sang, regi, felleskap og glede. Det blir audition for de som ønsker å være solister.

MoJo - Mobile Journalism

Det er en trend at journalister bruker mobilen når de fotograferer, filmer og skriver. Det er en veldig gøy måte å jobbe på som alle kan ha nytte av. Vi lærer deg teknikker og viser deg hvordan.

Privatistfag

Har du planer om å ta opp igjen eller forbedre en eksamen, kan du bruke valgfagtimene til å jobbe med dette. Du leser på egen hånd, og melder deg opp til eksamen selv.

Racketsport

Prøve ulike racket-idretter som squash, tennis, bordtennis og badminton. Samarbeid og samspill.

Samliv

Viktige tema om de nære relasjonene i livene våre. "Hvem er jeg?" "Hvordan er jeg sammen med andre?" "Hvordan kommunisere på en god måte?" "Grensesetting: Hva er godt for meg?" Praktiske oppgaver.

Sanggruppe

Målet med dette valgfaget er å ha det moro med sang og at det skal låte bra når vi synger. Vi kommer til å øve inn noen sanger tre- og firestemt.

Smak av Multisport

Kurset inneholder gymaktiviteter, teambuilding, isbandy, tennis og trikkesykkel. En smak av linjefaget "Multisport". Tenk positivt, støtt de andre, strekk deg lenger enn før.

Strikking og hekling

Du kan lære å strikke eller hekle, og du kan videreutvikle deg til å lære nye mønster og teknikker. Du velger selv hva du vil lage. Du kan gjerne ta med eget garn.

Surfing

Jærstrendene er et eldorado for surfing, enten du er nybegynner eller erfaren. Vi samarbeider med dyktige surfeinstruktører. Borestranda blir mest brukt.

Sy julegaver

Du får lære å sy handlenett, toalettmappe, pennalhus, knyttepose m.m. Vi har en godt utstyrt sysal som brukes i valgfagtimene.

Teaterbesøk

Vi ser forestillinger på Rogaland teater. For- og etterarbeid har vi på skolen.

Ukulele

Ukulelevinden fra Hawaii blåser friskt verden over. Nå kan du lære deg de viktigste grepene, øve på akkordprogresjoner, samt spille noen kjente ukulelelåter.

Vegetarmat

Om du er vegetarianer eller ikke, er det viktig å kunne sette sammen et variert kosthold som dekker næringsstoffbehovet ditt. Vi lager forskjellige retter, helt fra bunnen av.

Vinyltrykk på klær

Vi bruker Silhouette Cameo kuttemaskin og lager egne trykk for trykking på tekstiler/klær.

På Solborg har vi 13 forskjellige linjer og en mengde valgfag du kan velge mellom. Vi holder til i kulturbyen Stavanger og har fjord, fjell og strender like utenfor døra. Hos får du mulighet til å sprenge grenser og bygge fellesskap i trygge omgivelser. Reisene våre går til USA, Afrika, Asia, Sør-Amerika og Europa.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 121 510,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Valgfag
 • Sangbok
 • Årbok
 • Fellesopplegg
 • Skolegenser
 • Vegetarmat
 • Studietur: Avslutningstur
 • Studietur: Japan
  • Mat (1 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 121 510,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 121 510,-
(12 151,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Malene D. Eik

Bilde, Form og Kunst er en super linje for de som liker å uttrykke seg kreativt og kunstnerisk. Du får stor frihet til å gjøre oppgavene på din måte, og blir bedre kjent med din egen stil.

Fra bloggen

- Har lært mye mer enn vi trodde var mulig

Man lærer mye på ni måneder! Selv uten tidligere erfaring, kan elevene på klær, mote & design vise frem flotte egensydde kolleksjoner. 

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2021/2022

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Nordiska Bildskolan

Nordiska Folkhögskolan
Ledig plass
Helårskurs30 t/ukeFrilynt

Kunst - Kultur

Agder Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

KUNST: tegning/arkitektur

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Tegning, maling og kunstreise

Sandefjord folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Tegneserier & Illustrasjon

Buskerud Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Art, Design & Travel

Jæren folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Kreativ & Barista

Hedmarktoppen folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs27 t/ukeKristen

Manga og Webtoons

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Game Art & Design

Sunnhordland folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Kunst/foto/glas/reise

Fjordane folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Visual Arts

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Fantasy

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt