Til hovedinnhold
Venteliste

Her kan du utvikle deg som artist, produsent eller band-musiker. Du får kjenne på kicket det gir å fremføre ditt eget materialet på store scener. Vi jobber i proffe studioer med likesinnede folk!

Skolehverdagen går ut på å lage musikk, spille og fremføre musikk, være DJ, produsere i studio og FL Studio, samt være en del av apparatet rundt. Vi holder konserter, drar på turné og på studietur til Japan. 

I løpet av året vil du: 

Mest av alt skal vi ha det gøy, jamme, holde konserter, turnere, ha lange kvelder i musikkstudio og sammen leke oss med musikk.

Lærerne har jobbet med mange kjente artister og band, de vil hjelpe deg med å utvikle ferdighetene du trenger for å komme deg videre og følge din drøm! 

Sjekk ut mer om skolen på vår hjemmeside

Dette er linjen for deg som er interessert i musikk! Om du liker å synge, spille instrument eller lage musikk elektronisk - vi har plass til deg og du skal få dyrke din interesse.

Dette vil du lære

 • Samspill i band
 • Konsertproduksjon/jamsession
 • FL Studio, Pro Tools, Ableton live
 • Komponering, arrangering og improvisering
 • Konsertlyd/PA-teknikk
 • Musikkteori
 • Plateinnspilling (legges ut på Spotify og iTunes)
 • Sang- og instrumentalundervisning
 • Konsertlyd/PA
 • Midi
 • Lys
 • Scenesminke

Våre forventninger til deg

Du er interessert i musikk, har lyst til å utvikle deg og ønsker å være i samspill med andre som brenner for det samme.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 12 dager

Måltider pr dag inkludert: 2

Bli med til magiske Japan - The Land of The Rising Sun.  Studieturen på våren går til dette unike landet med all sin mystikk og fremtidsrettede teknologi. Gå i fotsporene til The Beatles, Iron Maiden, a-ha og kom tett på japansk musikkultur. Vi starter i verdensmetropolen Tokyo, hvor vi skal oppleve japansk matkultur, musikk og kanskje finner vi ut hvordan 38 millioner mennesker klarer å bo så tett sammen! Etter Tokyo går turen videre til kulturarvbyen Kyoto og deretter til Fredsminneparken i Hiroshima.

Bli med på en magisk reise du aldri vil glemme. Og en reise der vi kan søke spennende inspirasjon fra en særegen kultur for utvikling av egen musikk, tekster og design. 

Vi reiser på turer gjennom hele skoleåret, men hovedturen er på linjen.  

 • Hver linje har sin studietur til utlandet
 • Turene har siste årene gått til Japan og Zambia.  
 • På Skjeberg Folkehøyskole er studieturen allrede inkludert i den totale prisen for skolen.

Bli-kjent-tur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I oppstarten av skoleåret vil hver enkelt linje reise på tur for å bli bedre kjent. Det er som oftest turer i nærområdet med overnatting på en hyggelig hytte eller lignende. Vi opplever vakker natur i rolige omgivelser og lærer hverandre å kjnne. Kanskje har vi ulike oppgaver, spiller volleyball, griller, hygger oss ved bålet og legger grunnlaget for et godt folkehøyskoleår.

Senere på høsten drar hele skolen på høstfjellet og opplever høstfargene og gleden med flotte turer langs vann, elver og toppturer. Kanskje kan du gå Besseggen, prøve deg på en utsikttstur til Bitihorn, eller fiske deg en ørret for stekepanna. Rafting i Sjoa er spennende for de som vil sjekke adrenalinnivået sitt.

Vintertur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 4

I mars reiser hele skolen på vintertur! Her kan du velge om du ønsker å stå alpint, ake eller gå på langrenn. Målet er å oppleve Norges vinter på sitt beste. Her har vi en hel dag i skibakken med hygge, aktivitet, frisk luft og grilling.

Mikkel Schille

Hovedlærer Musikkproduksjon

Mikkel er hovedlærer på Musikkproduksjon, og har jobbet i musikkbransjen i mange år før han startet å undervise. Som musiker har han har turnert i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland og som musikkprodusent og masteringtekniker har han jobbet med mange av de aller dyktigste musikerne i Norge. Han har mastret mer enn 5000 album og er en av landets mest erfarne på dette feltet.

Epost: mikkels@viken.no
Telefon: 404 19 855
Facebook
Blogg

Simen Skrebergene

Faglærer

Simen er musikkpedagog, gitarist og skolens store humørspreder! Han har sin master fra Norges Musikkhøyskole og bachelor i jazz gitar. han har også flere valgfag som er innen musikk og gaming. 

Epost: simenskr@viken.no
Telefon: 901 04 017

Vi starter hver dag med frokost og deretter felles morgensamling.

Det er linjeundevisning fire av fem dager - en dag i uken er det kun valgfag.

Ettermiddag og kveld brukes til ulike fritidsaktiviteter som trening, film, spill og sosialt samvær.

Omlag annenhver lørdag er det undervisning. 

Vårt eminente kjøkken serverer fire måltider om dagen og legger til rette for et sunt og variert kosthold. 

Årets gang

 • Skolestart 27.8.23
 • Linjeturer i oppstartsuka 
 • Fellestur til Gjendesheim uke 38
 • Høstferie uke 40 
 • Konserter og elevkvelder på høsten
 • Linjeuke 
 • Juleferie 
 • Vintertur til Kongsberg i mars 
 • Vinterferie uke 8 
 • Påskeferie 
 • Praksisuke 
 • Reiseperiode der alle linjer reiser til eksotiske reisemål på våren 
 • Skoleslutt søndag 15.mai.24

Vi deler våre valgfagperioder i to, en høstperiode og en vinterperiode. Hver periode er det nye valgfag du kan velge. Du skal ha fire til seks timer valgfag hver periode. Her er et utvalg av valgfag som vi kan tilby:

Aquarelle

Med aquarellemaling, pensel og lerret lager du de maleriene du selv ønsker, ut i fra det nivået du er på. Her er det plass for alle nivåer.

Ballspill

I temafaget ballspill vedlikeholder vi den fysiske formen med kjente og kjære idretter der fotball, innebandy og basketball utgjør hovedaktivitetene. Her er det full fart i to timer. Finn frem joggeskoene og hiv deg med!

Band

Kom sammen med andre musikere, velg ut låter og sett i gang med å få lyd ut av PA'en. Både for erfarne og mindre erfarne musikere og vokalister, og kanskje venter en liten konsert i enden?

Bodypump

Trening til musikk! Det gjør at du opplever treningen som ekstra morsom og du yter litt ekstra! Dette er styrketrening der øvelser er satt til musikken og rytmen slik at det passer som hånd i hanske.

Filosofikafè

På filosofikafèen gir vi deg rom for å fundere rundt grunnleggende livsspørsmål. Still de store spørsmål med vennene dine over en kopp kaffe. Hvem er vi? Hva kommer etter dette?

Frihåndstegning

Lær deg grunnleggende teknikker innen tegning, med bruk av ulike tegneredskaper.

Friluftsliv

Faget for deg som liker å ferdes i naturen. Opplev leirbålets magi i skjærgården rundt Hvaler eller med kano i de store vassdragene i grensetraktene mot Sverige.

Geriljabroderi

Overrask dine kjære med egenprodusert broderi - med et noe overraskende budskap...

Gitar

Nybegynner opplæring på gitar for deg som vil lære å spille dette allsidige og stemningsskapende instrumentet.

Håndball

Håndballøktene foregår i Kongstenhallen i Fredrikstad. Det legges stor vekt på å trene pasningskombinasjoner og skuddteknikker i tillegg til at vi øver inn et enkelt system. Opplegget innebærer treningskamper mot lokale lag.

Kajakk

Med Østfolds vakre skjærgård rett utenfor døra, reiser vi ut på sjøen med kajakk. Vi reiser på overnattingstur og får kjenne på det magiske i å være i naturen.

Podcast

Podcast har kommet inn på mediearenaen med full tyngde. Lær deg å bruke radiostudio, opptak, redigering, lyddesign og få din egen podcast på lufta!

Real news

Vi drøfter de viktigste nyhetene fra forrige uke. Det er ikke alltid det er enighet rundt de sakene vi tar opp, og da får vi gode diskusjoner rundt nyhetene vi tar opp.

Riff

Digger du noen røffe, kule eller vakre gitar- eller bassriff? Her kan du øve inn kjente (og noen ukjente) riff fra musikkhistorien i sammen med andre musikere og lærere. Let's rock and shock!

Skriveverksted

Ved forskjellige skriveoppgaver utforskes språk og litteratur. Skriveoppgavene er frivillige, og det er alltid rom for å skrive om det man vil. Elevene bestemmer selv sjanger.

Strikking

Det er gøy å strikke om du velger et strikketøy som ikke er for vanskelig. Du får selv velge farge, garnkvalitet og oppskrift. Det mest populære å strikke er håndleddsvarmere, tøfler, lue og skjerf.

Søte saker

Vi baker deilige kaker og andre søtsaker og pynter dem så de blir en sann fryd for øyne og gane!

Tradisjonsmat

Et praktisk fag hvor vi lager og tilbereder fisk og kjøtt på en tradisjonell måte. Røyking og salting er viktige ingredienser for å få god og velsmakende mat.

Ut på tur

Bålkos inviterer til ro, undring og den gode samtalen. Få på deg utejakka og lær deg ulike teknikker for opptenning, og forskjell og brukbarhet på ulike vedtyper. Pølser og kokekaffen er alt påmeldt.

Volleyball

Lær volleyball slik volleyball skal spilles. Grunnteknikker er sentralt i tillegg til bevegelser i angrep og forsvar. Tren og ha det gøy med volleyball, smash-garanti for alle!

X-fit

En god treningsøkt i X-fit (eller crossfit) gir deg energi for flere dager. Kjør på med vekter og musikk i skolens nye "crossfitrom". Her lukter det svette helt hjem!

Østfold

Østfold som er det fylket skolen ligger i, har mye spennende historie. Vi tar deg med ut for å se de beste perlene! Her lærer du om fylke og historie.

Skjeberg Folkehøyskole er medieskolen! Dette er stedet for deg som ønsker å utforske digtale eller visuelle utrykk gjennom lyd, bilde eller tekst. Vi har grafisk verksted, foto-, radio-, film-, musikkstudio og mange øvingsrom!

Vår visjon; fellesskap - mot - mestring.

Her kan du utvikle deg til å bli den du vil være! 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 116 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Studietur: Bli-kjent-tur
  • Vaksiner
  • Visum
 • Studietur: Vintertur
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Studietur: Japan - musikkproduksjon
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 116 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 116 000,-
(11 600,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Vi har fire lydstudioer, med Pro Tools, FL Studio og Ableton Live
 • To trommesett, elgitarer, akustiske gitarer, basser, pianoer og flere keyboards fra  Nord Elektro, Fender Rhodes, Hammond orgel Roland D50 og Yamaha DX-7

   

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Året på folkehøgskolen hjalp meg inn på videre studier

Harald Martin var én av tolv som kom inn på studiet i grafisk design og illustrasjon ved Kunsthøgskolen i Oslo i høst. Et år på ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Musikkproduksjon

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Helårskurs16 t/ukeKristen

Music Performance Production - Berlin

Karmøy Folkehøgskule
Helårskurs AFrilynt

Musikk - Trommer

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk Studio Live

Toten Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Filmmusikk

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Helårskurs16 t/ukeKristen

Komposisjon/Låtskriving

Toneheim Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Musikk & Friluftsliv

Voss folkehøgskule
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt

Nordiska Visskolan – Musikklinjen

Nordiska folkhögskolan
Få ledige plasser
Helårskurs32 t/ukeFrilynt

Utøvende musikk: Band OSLO

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen

Musikkproduksjon

Voss folkehøgskule
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt

Musikk - Band & turné

Fana folkehøgskule - Bergen
Få ledige plasser
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Ledertrening

Musikkfolkehøgskolen Viken
StipendiatlinjeKristen