Til hovedinnhold
Ledig plass

Ønsker du å utvikle deg som artist, bli en bedre musikkprodusent eller band-musiker? Vil du kjenne kicket du får fra scenekanten på musikkfestival? Kom til oss - følg drømmen!

Hos oss får du hjelp til å ta steget videre. Lærerne har jobbet med mange kjente artister og band, de vil hjelpe deg med å utvikle ferdighetene du trenger for å komme deg videre.

Skole-hverdagen går ut på å lage musikk, spille og fremføre musikk, være DJ, produsere i studio og FL Studio, samt være en del av apparatet rundt. Vi holder konserter, drar på turné og studietur til musikkmetropolene Berlin og verdens største musikkmesse i Frankfurt om situasjonen tillater det. Her kan se en film fra reisen musikkelevene hadde til Berlin høsten 2018.

Dette året vil alt handle om det å spille sammen på øvingsrom, scener og i studio. Der utvikler dere samspillet mellom akustiske og elektriske instrumenter, vokal og elektronisk musikkproduksjon (FL Studio). Du vil lære å komponere, arrangere og ikke minst improvisere. Vi går i studio og gjør opptak, mikser og følger veien frem til låta di ligger på Spotify – klar for streaming. Du er med på alt rundt en konsertproduksjon, som å sette riktig lys og lyd.

Mest av alt skal vi ha det gøy, jamme, holde konserter, turnere, ha lange kvelder i musikkstudio og sammen leke oss med musikk.

Sjekk ut mer om skolen på vår hjemmeside..

 

Dette er linjen for deg som er interessert i musikk! Om du liker å synge, spille instrument eller lage musikk elektronisk - vi har plass til deg og du skal få dyrke din interesse.

Dette vil du lære

Samspill i band
Konsertproduksjon/jamsession
FL Studio – Pro Tools
Komponering, arrangering og improvisering
Konsertlyd/PA-teknikk
Musikkteori
Plateinnspilling (legges ut på Spotify og iTunes)
Sang- og instrumentalundervisning
Turné
Konsertlyd/PA
Midi
Lys
Scenesminke

Våre forventninger til deg

Du er interessert i musikk, har lyst til å utvikle deg og ønsker å være i samspill med andre som brenner for det samme.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Covid-19 og utenlandsturer:

 • skolen setter alltid helse og sikkerhet først, og reiser kun til land som myndighetene godkjenner
 • blir det ikke utenlandstur, vil elever og lærere på linja sammen sette opp ny tur i Norge med nytt faglig og soslalt innhold

I Berlin reiser vi på Berlin Philharmonien på konsert, sykkeltur og får med oss Berlin som musikkby. Derfra reiser vi til Frankfurt og får med oss verdens største musikkmesse!

Berlin, alltid like spennende og oppleves som ny hver eneste gang. I technoens arnested, er det et yrende folkeliv med et enormt tilbud av kultur- og konsertarrangementer, innen alt fra klassisk og jazz, til elektronika. Konsert med Berliner Philharmoniker – orkesteret og konsertsalen er i verdensklasse. Elevene er med på å bestemme hvilke andre konsert-opplevelser Berlin har å by på.

Frankfurt am Main er også med på denne turen. Våren kommer tidlig i det sydlige Europa, vi nyter at det spirer og gror rundt oss langt sør-vest i Tysklands og Europas bil- og finanshovedstad – Frankfurt am Main. Byen er også kalt Mainhattan for sin berømte skyline. Vi skal oppleve det som spirer og gror på musikkfronten også, for her møtes hele musikkverden til klodens største musikkmesse. Her vil vi kunne delta på en rekke konserter, workshops og utstillinger, og ikke minst muligheten til «meet-and-greet» med verdenskjente artister, musikere og produsenter.

.

bildetekst
 • Covid-19 og utenlandsturer - alltid helse og sikkerhet først:
  • Studieturene som står oppført under hver linje er det vi planlegger med for våren 2022, og dersom våre myndigheter mener det er forsvarlig å reise. Skjeberg Folkehøyskole setter alltid helse og sikkerhet først. Vi vil derfor ikke dra på turer som måtte ha noen som helst risiko ved seg, som vi ikke mener vi kan håndtere
  • Skulle det skje at den oppsatte turen ikke blir gjennomført vil skolen (lærerne + elevene) sette opp nye turer med sikre reisemål, i Norge eller ander steder som er åpnet. 
  • Elevene vil ved manglende utenlandstur også få et avslag i prisen på skoleåret sammenlignet med den opprinnelige summen.

 • Studiturer som planlegges våren 2022
  • Hver linje har sin studietur til utlandet hvert år, som regel på våren.
  • Turene har siste årene gått til Japan, New York, Zambia. London, Berlin og Paris.
  • På Skjeberg Folkehøyskole er studieturen allrede inkludert i den totale prisen for skolen. 

Bli-kjent-tur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I oppstarten av skoleåret drar vi til vår vakre skjærgård - enten til Hvaler eller til Sverige. Vi opplever vakker natur i rolige omgivelser. Her har vi ulike oppgaver, morsomme naturstier, volleyballturnering, griller, hygger oss ved bålet og leger grunnlaget for et godt folkehøyskoleår dannes.

Senere på høsten drar hele skolen på høstfjellet og opplever høstfargene og gleden med flotte turer langs vann, elver og toppturer. Kanskje kan du gå Besseggen, prøve deg på en utsikttstur til Bitihorn, eller fiske deg en ørret for stekepanna. Rafting i Sjoa er spennende for de som vil sjekke adrenalinnivået sitt....

Vintertur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 4

I mars reiser hele skolen på vintertur! Her kan du velge om du ønsker å stå alpint, ake eller gå på langrenn. Målet er å oppleve Norges vinter på sitt beste. Her har vi en hel dag i skibakken med hygge, aktivitet, frisk luft og grilling.

Mikkel Schille

Hovedlærer Musikkproduksjon

Epost: mikkels@viken.no
Telefon: 404 19 855
Facebook
Blogg

Vårt meget gode kjøkken serverer variert, sunn og god mat fire ganger om dagen, dette er gode fellesstunder!

Etter frokost er det fellessamling i auditoriet, før undervisning 0900-15.30. Det er linjeundevisning fire av fem dager - en dag i uken er det kun valgfag. Ettermiddag og kveld brukes til fritid, filmtitting, spilling eller underholdning. Omlag annenhver lørdag er det undervisning.  

 

Årets gang

 • Skolestart 23.8
 • Høstferie uke 40 
 • Konserter og elevkvelder på høsten
 • Prosjektuke
 • Juleferie 
 • Vintertur til Kongsberg i mars 
 • Vinterferie uke 8 
 • Påskeferie 
 • Praksisuke 
 • Reiseperiode der alle linjer reiser til eksotiske reisemål på våren 
 • Skoleslutt søndag 15 .mai

Vi deler våre valgfagperioder i to, en høstperiode og en vinterperiode. Hver periode er det nye valgfag du kan velge. Du skal ha fire til seks timer valgfag hver periode.

Animasjon

Lær deg å produserere egen animasjonsfilm. "Stopmotion"

Aquarelle

Med aquarellemaling, pensel og lerret lager du de maleriene du selv ønsker, ut i fra det nivået du er på. Her er det plass for alle nivåer.

Ballspill

I temafaget ballspill vedlikeholder vi den fysiske formen med kjente og kjære idretter der fotball, innebandy og basketball utgjør hovedaktivitetene. Her er det full fart i to timer. Finn frem joggeskoene og hiv deg med!

Band

Kom sammen med andre musikere, velg ut låter og sett i gang med å få lyd ut av PA'en. Både for erfarne og mindre erfarne musikere og vokalister, og kanskje venter en liten konsert i enden?

Bodypump

Trening til musikk! Det gjør at du opplever treningen som ekstra morsom og du yter litt ekstra! Dette er styrketrening der øvelser er satt til musikken og rytmen slik at det passer som hånd i hanske.

Cupcakes

Vi baker deilige cupcakes og pynter dem så de blir en sann fryd for øyne og gane!

Diskusjon

Mange spørsmål gjennom hverdagen vil kunne ha en moralsk og etisk slagside. Er innvandring greit? Er det lov å lyve litt? Er likestilling bare bra? Prøv dine meninger med dine jevnaldrende.

Filmmusikk

Her dykker vi ned i filmens verden og ser på hvordan musikk blir brukt som virkemiddel for å få fram en spesielle stemning. Tror du ikke musikken betyr noe? Prøv "mute-knappen" under en skrekkfilm...

Filosofikafè

På filosofikafèen gir vi deg rom for å fundere rundt grunnleggende livsspørsmål. Still de store spørsmål med vennene dine over en kopp kaffe. Hvem er vi? Hva kommer etter dette?

Friluftsliv

Faget for deg som liker å ferdes i naturen. Opplev leirbålets magi i skjærgården rundt Hvaler eller med kano i de store vassdragene i grensetraktene mot Sverige.

Geriljabroderi

Overrask dine kjære med egenprodusert broderi - med et noe overraskende budskap...

Gitar

Nybegynner opplæring på gitar for deg som vil lære å spille dette allsidige og stemningsskapende instrumentet.

Glattisen

Isen er glatt, det vet vi. Med skøyter, kølle og bandyball kan det bli skikkelig artig. Eller prøv curlingens hemmeligheter? Kanskje blir det en tur på et islagt tjern med pølser og ved i sekken?

Håndball

Håndballøktene foregår i Kongstenhallen i Fredrikstad. Det legges stor vekt på å trene pasningskombinasjoner og skuddteknikker i tillegg til at vi øver inn et enkelt system. Opplegget innebærer treningskamper mot lokale lag.

Impro

Improteater er rett og slett teater uten manus. Impro er en teaterform som både utfordrer og gleder deltakere og tilskuere. Lær deg kunsten med å løse nye og overraskende situasjoner på din egen måte.

Kajakk

Med Østfolds vakre skjærgård rett utenfor døra, reiser vi ut på sjøen med kajakk. Vi reiser på overnattingstur og får kjenne på det magiske i å være i naturen.

Podcast

Podcast har kommet inn på mediearenaen med full tyngde. Lær deg å bruke radiostudio, opptak, redigering, lyddesign og få din egen podcast på lufta!

Radioteater

Her får prøve å spille inn er tradisjonelt radioteater. Prøv deg som skuespiller, lyddesigner eller regissør.

Real news

Vi drøfter de viktigste nyhetene fra forrige uke. Det er ikke alltid det er enighet rundt de sakene vi tar opp, og da får vi gode diskusjoner rundt nyhetene vi tar opp.

Riff

Digger du noen røffe, kule eller vakre gitar- eller bassriff? Her kan du øve inn kjente (og noen ukjente) riff fra musikkhistorien i sammen med andre musikere og lærere. Let's rock and shock!

Skriveverksted

Ved forskjellige skriveoppgaver utforskes språk og litteratur. Skriveoppgavene er frivillige, og det er alltid rom for å skrive om det man vil. Elevene bestemmer selv sjanger.

Strikking

Det er gøy å strikke om du velger et strikketøy som ikke er for vanskelig. Du får selv velge farge, garnkvalitet og oppskrift. Det mest populære å strikke er håndleddsvarmere, tøfler, lue og skjerf.

Tradisjonsmat

Et praktisk fag hvor vi lager og tilbereder fisk og kjøtt på en tradisjonell måte. Røyking og salting er viktige ingredienser for å få god og velsmakende mat.

Volleyball

Lær volleyball slik volleyball skal spilles. Grunnteknikker er sentralt i tillegg til bevegelser i angrep og forsvar. Tren og ha det gøy med volleyball, smash-garanti for alle!

X-fit

En god treningsøkt i X-fit (eller crossfit) gir deg energi for flere dager. Kjør på med vekter og musikk i skolens nye "crossfitrom". Her lukter det svette helt hjem!

Østfold

Østfold som er det fylket skolen ligger i, har mye spennende historie. Vi tar deg med ut for å se de beste perlene! Her lærer du om fylke og historie.

Mennesker, medier, musikk og miljø er de vesentligste elementer i skolens hverdag. All virksomhet ved skolen har som mål å sette oss i stand til å mestre våre liv, og ha krefter til å påvirke våre omgivelser. Vi jobber for et sterkt fellesskap og et trygt skolemiljø der du kan utvikle deg til å bli den du vil være!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 111 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Studietur: Bli-kjent-tur
  • Vaksiner
  • Visum
 • Studietur: Vintertur
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Studietur: Berlin - Frankfurt
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 111 500,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 111 500,-
(11 150,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Vi har fire lydstudioer, med Pro Tools, FL Studio og Abelton Live
To trommesett, elgitarer, akustiske gitarer, basser, pianoer og flere keyboards fra  Nord Elektro, Fender Rhodes, Hammond orgel Roland D50 og Yamaha DX-7

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Jeg brukte folkehøgskoleåret på å teste om radio var noe jeg ville jobbe med

Nyansatt programleder i Norske tilstander på P3, Ingrid Simensen, takker folkehøgskolen for at hun i dag jobber med det hun liker aller best. At hun ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2021/2022

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Musikk & Reise

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Direksjon

Toneheim Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Trommer- Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

VOKAL - Gi stemmen din en sjanse!

Follo Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Musikk og helse

Manger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Musikkproduksjon

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Utøvende klassisk strykere

Toneheim Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Nordiska Visskolan - SÅNG SCEN TEXT

Nordiska Folkhögskolan
Ledig plass
Helårskurs36 t/ukeFrilynt

Musikk/Backpacker

Seljord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikkproduksjon

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

Musikkproduksjon

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Scene Musikk Teater

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt