Til hovedinnhold

På toppidrett får du mulighet til å fokusere fullt på din idrett i et inspirerende toppidrettsmiljø, og samtidig oppleve gleden av et godt fellesskap på folkehøgskole.

Som utøver på toppidrettslinja får du optimalisert treningshverdagen din slik at du kan utvikle deg som utøver. Vi tilrettelegger for store treningsmengder. Du bor sammen med andre idrettselever for å bidra til nok hvile og restitusjon. Timeplanen er laget slik at du får tid til å trene godt og restituere deg.

Det fine med å gå på Toppidrett på Rønningen er at alt ligger til rette for at du kan utvikle deg til å bli en bedre utøver, samtidig som du får ta del i det gode treningsmiljøet og et sosialt liv som er så unikt på folkehøgskole. Vi trener side om side, deler kompetanse og utvikler hverandre.

Treningsfasilitetene rundt Rønningen Folkehøgskole er svært gode, og skolen har Oslomarka som nærmeste nabo. Vi har milevis med godt merkede stier og grusveier, vinterstid blir disse preparert til skiløyper. Alle elevene får tilgang til vårt moderne treningssenter både i og utenfor skoletiden. Ellers benytter vi oss av de mange idrettsanleggene som ligger sentralt i Oslo. Elevene oppfordres til å finne en klubb eller idrettslag å trene sammen med for å optimalisere sin idrett mellom 3 og 4 ganger pr uke.

Opptak gjøres hovedsakelig på bakgrunn av sportslig nivå, og motivasjon. Vi ønsker at du ligger på et høyt nivå nasjonalt. Hvert år er det mange ulike idretter representert på linja.

Sjekk oss ut på instagram.

 

Les artikkeler om elever på vår Toppidrettslinje:

Det er mulig å satse på Toppidrett og samtidig gå på Folkehøgskole!

Slik kombinerte Mille folkehøgskole og toppidrettskarrieren!

Viderekomne og landslagsutøvere. Elite- og toppidrettsutøvere i individuelle idretter. Ønskelig at utøverne knytter kontakt med klubb / lag i Oslo i sin idrett.

Dette vil du lære

 • Unikt treningsfellesskap og kompetansedeling med dine medelever på toppidrettslinja
 • Forebygging av skader med stort fokus på mobilitet og skadefri.no
 • Planlegging og logg av egne økter
 • Bevisstgjøring av restitusjon
 • Intensitetsstyring
 • Styrketrening
 • Basisferdigheter
 • Ernæring - Økt prestasjon med riktig mat
 • Mental styrke & visualisering

Våre forventninger til deg

 • Toppidrettsutøver
 • Tåler å trene 7-14 økter pr uke
 • Ønsker å kombinere toppidrett og folkehøgskole
 • At du har motivasjon til å bli en bedre utøver dette året

BRASIL

Obligatorisk: Nei

Pris: 22 000

Varighet: 15 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

BRASIL - idrett, natur, kultur og rettferdig fordeling 

Rønningen har gjennom mange år besøkt våre partnere i Brasil. Turen inneholder en god dose av både idrett, kultur og menneskemøter og vi oppholder oss i både Niteroi og Rio de Janeiro.  

I Rio besøker vi blant annet Kristusstatuen og driver med strandidretter som beachvolley, footvolley, sandfotball og spikeball på de verdenskjente strendene Copacabana og Ipanema. Her er det også gode muligheter for surfing. Vår partner, Rio de Janeiro YMCA, har store flotte idrettsanlegg, der vi spiller kamper mot brasilianske lag innenfor flere idretter. 

Ikke minst besøker vi flere favelaer og spiller fotballkamper mot lokale lag både på stranda og i de ulike favelaene. Her får du også et innblikk i de enorme forskjellene folket i Brasil lever under, og et besøk til Brasil vil åpne din forståelse for verden slik den framstår i dag.

Dette er en tur du sent vil glemme!

Rønningen tilbyr flere studieturer med ulike faglige fokus og prisnivå. Om du ønsker det kan du velge å være med på en av de andre turene som arrangeres av Rønningen i studieturperioden:

Priser på studieturene finner du her. (Endringer kan forekomme)

OSLOVE

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

På Rønningen utforsker vi Oslo gjennom hele skoleåret, både på linje og som felles aktiviteter. I felleskap bruker vi gjerne kulturtilbudet i Oslo når det er arrangementer som Oslo Kulturnatt og Elvelangs, men vi drar også ofte på museer, teater eller landskamp på Ullevål. Oslo har masse å by på både faglig og kulturelt!

Men du kan også velge OSLOVE - studietur i egen by som en av våre studieturer.  Her fordyper vi oss enda mer i hva Oslo som storby har å by på.

Dette er et gratis tilbud som alle kan velge som et alternativ til de andre studieturene

Vi bor hjemme på Rønningen, og utforsker ulike sider av byen vår herfra - fra øst til vest, i sentrum og ved fjorden. Vi møter den historiske byen slik den viser seg på ulike steder i byen. Oslo er den grønneste byen i Norge, og dette møter vi på flere arenaer. Og ikke minst er Oslo en by med ulikheter, både fra øst til vest, og på tvers av kulturelle og befolkningsmessige preferanser. Vi opplever enda mer av det Oslo har å by på, både kunst og kultur, flerkultur i Oslo, ulike severdigheter og opplevelser. Et dypdykk i Oslo.

Fellestur i Nordmarka

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

På Rønningen har vi også flere fellesturer i løpet av året. Da drar vi på tur, alle elever og lærere sammen!

I oppstarten av skoleåret, pakker vi med oss sovepose og turutstyr, spenner på sekken og legger i vei inn i Nordmarka. Vi er nærmeste nabo til marka rundt Oslo, og ingen annen storby kan skilte med et like attraktiv turtilbud som det Oslo har rundt hele byen. Vi bruker Nordmarkskappelet som base på turen vår inn i Nordmarka. 

 

bildetekst

Fellestur til Skarslia og Rødungstøl

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I januar drar vi alle sammen til fjells. Vi overtar et høyfjellshotell øverst i Hallingdalen, og blir der noen dager.  Har kan vi gå turer på ski eller til fots, eller vi kan ake og bruke alpinbakkene på Skarslia Ski og Akesenter. Og ikke minst har vi det veldig trivelig på tur. 

Man kan kjøpe heiskort i bakken og også leie utstyr hos Skarslia Ski og Akesenter om man har behov for det.

bildetekst

Avslutningstur til Strandheim - Oslofjorden

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Siste helg av skoleåret drar vi ut langs Oslofjorden, til Strandheim leirsted på Nærsnes i Asker. Her kan vi bade, spille fotball og volleyball, eller bare henge sammen på de store uteområdene ved fjorden. 


 

bildetekst

Rønningen har et utrolig spennende og bredt valgfagstilbud! Her er valgfagene vi tilbyr våre elever for skoleåret 2023-2024:

1. AKTIVITETSVALGFAG:

Dans: Jazz og moderne dans

Lære grunnleggende elementer innenfor jazzteknikk og grunnleggende gulvarbeid innenfor moderne. Lære en koreografi som blander sammen elementer fra jazzdans og moderne dans.

Basketball

Lære grunnleggende regler og teknikk i basketball gjennom ulike øvelser. Vi vil gjennomføre øvelser alene, i par og sammen som lag.

Cardio gruppetime

Her får vi opp smilepulsen ved å gjøre spennende trinnkombinasjoner til energisk musikk.

Dans: HipHop & Street

Lære seg koreografi innenfor hiphop og urbane stilarter. Vi lærer, øver og fremfører.

Flex - Avspenning

Øke kroppens bevegelsesevne gjennom å trene styrke, fleksibilitet og balanse med øvelser inspirert av yoga, pilates, uttøying og avspenning.

Fotball

Øktene vil i stor grad være spill-preget, mange, korte kamper med høy intensitet. Etter kampene vil lagene få litt tid til å reflektere rundt målene vi jobber med, både som individ og lag.

Gitar

Lære seg grunnleggende akkorder, rytmer og spilleteknikker. Øve seg på å høre når man skal skifte akkord. Enkel trinnanalyse og akkordoppbygging.

Helårsbading

Pushe seg selv til å gjennomføre en aktivitet der du må ut av komfortsona. Støtte andre og selv be om støtte til å gjennomføre.

Myk morgenyoga

Få en rolig aktiviserende start på dagen som myker opp og lar deg ta tempen på dagen din

Piano

Bli kjent med pianoet og lære seg skalaer og akkordoppbygging. Lære seg grunnleggende spilleteknikk, å spille akkorder og trene på ulike kompfigurer.

Rønningen Hitkor

Musikk er for alle, og i Rønningen Hitkor får man ta del i et musikalsk fellesskap, med mål om å skape sangglede i et trygt og inspirerende miljø med nye og gamle rønnere.

Samtalegruppe

Delta i et trygt og åpent rom for samtale. Sette ord på erfaringer og holdninger man har med seg i et trygt rom sammen med andre.

Styrketrening

Komme i bedre form, med utgangspunkt i egne forutsetninger og målsetninger. Innarbeide treningsrutiner, forebygge skader og psykisk helse.

Vokal

Oppleve musikkglede og mestring ved å synge, både sammen med andre og som solist.

Volleyball

Volleyball skal være en sosial møteplass hvor det er plass til alle uavhengig av nivå og sportslig bakgrunn. 

2. VERDIVALGFAG:

Bra nok?

Bærekraft i praksis

De store spørsmålene

Er det mulig å tro?

Hverdagspsykologi

Innføring i filosofi

Kommunikasjon og konflikthåndtering

Skaperkraft og kreativitet

Ukas nyheter

Veien til voksenlivet

3. VALGFAG FORDYPNING

Barista

Bootcamp

Danselaboratoriet

Film & Filosofi

Foto

Grafisk design

Grønne gaver

Instrumentintro

Kajakk

Keramikk

Lyd- og lysteknikk

Matlaging

Min musikk

Padeltennis

Personlig økonomi

Rytmisk korledelse

Sying

Turdøgn

4. ELEVSTYRTE VALGFAG

Fra kr 128 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Reise og ulykkesforsikring (NB! Kun for medlemmer av Folketrygden i Norge)
 • Reisekort i Oslo
 • Felles skoleturer
 • Årbok
 • Skolegenser og noe utstyr
 • Studietur: Fellestur i Nordmarka
 • Studietur: Fellestur til Skarslia og Rødungstøl
 • Studietur: Avslutningstur til Strandheim - Oslofjorden
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 128 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 128 000,-
(12 800,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Kondisjonsrom med tredemøller, ellipsemaskiner, spinningsykler og romaskiner.
 • Styrke- og basisrommet har alt man trenger av løsvekter som manualer, vektskiver og stenger.
 • Stor og ny flerbrukshall (1000kvm):
  • Offisielle håndball- basket- og innebandybaner
  • Tre volleyball- og badmintonbaner.
  • Airtrack og turnutstyr
  • Flere bordtennisbord
 • Oslomarka rett utenfor døra
  • milevis av godt merkede stier og grusveier
  • vinterstid milevis med godt preparert skiløyper
 • Kunstgressbane på taket av flerbrukshallen

Vi har erfaring med å tilrettelegge for deg med funksjonsnedsettelse eller sykdom. Som for eksempel rullestolbrukere, hørselshemmede, mage-/tarmsykdommer, lettere psykisk utviklingshemming, og elever innenfor autismespekteret. Vi tilrettelegger for deg så godt vi kan og gjør justeringer i samråd med deg. Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan tilrettelegge for deg. For mer informasjon se her. 

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Kasper Sjøthun

God tilrettelegging gjorde at jeg kunne trene med herrelandslaget på Oslo Turn, få nok restitusjon og lære av andre utøvere med samme mål som meg selv.

Kasper Sjøthun
Martine Hjørnevik

På toppidrettslinjen på Rønningen fikk jeg utvikle meg som idrettsutøver gjennom god struktur i hverdagen og inspirasjon fra de andre i klassen. Jeg tar også med meg mange gode opplevelser og venner for livet, på tvers av linjene!

Martine Hjørnevik
Simon Steinshamn

Året jeg gikk på Rønningen ga meg muligheten til å satse fullt samtidig som jeg ble kjent med mange flotte mennesker

Fra bloggen

Slik kombinerte Mille folkehøgskole og toppidrettskarrieren

– Folkehøgskole er for alle. Enten man vil bli best, eller bare vil gi idretten en siste sjanse, sier eliteseriespiller Mille Tveit Porsmyr.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Trening, friluftsliv og reise

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
HelårskursKristen

Idrett og Friluftsliv

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Idrett - Piste - Sør-Afrika

Valdres folkehøgskole
HelårskursKristen

Sjakk

Grenland Folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

Puls, Trening, Helse

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Idrett Explore Asia

Molde Folkehøgskole
HelårskursKristen

Eventyrleg Idrett

Sunnfjord Folkehøgskule
Helårskurs14 t/ukeKristen

Idrett.Ball

Sunnmøre Folkehøgskule
HelårskursKristen

Multisport og friluftsliv

Kristiansand folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

Terskel - Europa​ og Bali

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Helårskurs12 t/ukeKristen

Idrett

Sogndal folkehøgskule
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Linje 7 - Hawaii

Ringebu Folkehøgskole
Helårskurs13 t/ukeFrilynt