Til hovedinnhold
Ledig plass

Liker du fotball? Hos oss blir du ikke proff, men du blir garantert bedre. Fokus på samhold og fotballglede. Et av høydepunktene er fotballturen til England, den er sykt bra.


Vi spiller tradisjonell fotball og futsal, og vi legger opp til å delta på innendørs-, utendørs- og natt-turneringer, og vi får muligheten til selv å arrangere turneringer. Vi vektlegger at du skal utvikle deg både som individuell fotballspiller og som lagspiller. Vi ønsker å legge til rette for at du skal tilegne deg eller øke dine taktiske og tekniske ferdigheter. I tillegg vil du komme innom lett fotballhistorie, skadeforebygging, samt muligheter til å starte en begynnende trenerutdanning.

 

Linjetur til England

Vi drar på studietur til England og ser på Premier League, Champions League osv.. Her studerer vi både selve spillet og kulturen rundt fotballen. Vi er klare til kamp. Les mer om turen til England ved å klikke HER!

 

Fotball kombineres med et linjefag 1:

- E-sport
- Allround 
- MultiSport
- Kreativ data
- Film og Foto

Liker du fotball? Hos oss blir du ikke proff, men du blir garantert bedre. Fokus på samhold og fotballglede. Et av høydepunktene er fotballturen til England, den er sykt bra.

Dette vil du lære

 

 • Fotballglede
 • Samarbeid og lagbygging
 • Fotballhistorie,kultur og tradisjoner
 • Planlegge fotballturer

 

 

 

Våre forventninger til deg

 • At du ønsker å spille fotball
 • At du ønsker å bidra til ett godt felleskap

 

Obligatorisk: Nei

Pris: 7 200

Varighet: ca. 5 dager

Måltider pr dag inkludert: 2

I disse korona-tider er det vanskelig å si noe sikkert om studieturer. Vi følger situasjonen i verden nøye og reiser ikke uten at dette er helt trygt.

Fotball-linjen på Lundheim reiser til Liverpool og Manchester i England  for å oppleve engelsk fotball på nært hold. Turen varer ca. 5 dager. Tettere på Premier League kommer du ikke.

I 2018 var det tre Premiere League-kamper og to Champions League- kamper på programmet samt  en League One- kamp i Blackburn. Det var to kamper med Liverpool og to kamper med Manchester City. Det var omvisning på Old Trafford .

Vi besøkte også Finch Farm, treningsanlegget til Everton.

Kampbilletter er inkludert i prisen du betaler.

Trykk her for mer informasjon om Premer League turen til England på vår hjemmeside

Kristian Holte

Lektor og sosiallærer

Kristian er lektor med spesialpedagogikk som hovedfelt, og har også grunnfag i idrett og IKT. Holte elsker fotball og har besøkt over 30 ulike stadioner i Storbritannia. På fritiden er han trener for Moi IL sitt A-lag i 4.divisjon. Fotball er livet! 

Epost: kristian.holte@lundheim.fhs.no

Lena Thunheim

Lærer

Lena er utdannet allmennlærer med grunnfag i idrett, og har lang erfaring som fotballtrener og -spiller. Hun er et fyrverkeri av en lærer, med mange interesser som sport, friluftsliv, revy og god mat. Lena er også mentor for stipendiatene på Lundheim.

Epost: lena.thunheim@lundheim.fhs.no

En uke på Lundheim ser vanligvis slik ut:

 MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdag
1FellesfagFellesfagLinjefag 1Linjefag 2Linjefag 2 
2
3Linjefag 1Seminar
(10.00-14.00) 
4Linjefag 1Linjefag 2Fellesfag
5StudietidPraktisk arbeid
6
 Valgfrie aktiviteter og valgfag på ettermiddag - I tillegg blir det egne valgfaguker


Men enkelte uker vil se helt annerledes ut. Ukeplan legges ut i god tid før ukestart.

 

Last ned timeplan som pdf ↓

23. august :       Skolestart

September:       Rafting Evje.

Oktober:            Høstferie

Desember:        Juleavslutning med juleforestilling

Januar:              Mini-Folkehøgskole/Foreldrehelg

Februar:            Vinterferie

Mars:                Solidaritetsuke og linjeturer.

April:                 Påskeferie og Lundheimritt.

Mai:                  Skoleslutt

Last ned årsplan som pdf ↓

Hos oss får du mange muligheter. I løpet av året kan du velge 5 ulike valgfag, som er fordelt på tre perioder gjennom høsten og våren. I tillegg har vi to valgfagsuker, der hele uka er satt av til valgfaget ditt.

Ballspill

Dette er valgfaget for deg som liker ulike typer ballspill, og som trives med å spille på lag med andre. Vi prøver ut sandvolleyball, volleyball, basketball, kanonball, fotball, slåball og innebandy.

Digital bildebehandling

Her skal du få litt kjennskap til programmet Adobe Photoshop. Her lærer du alt fra å forbedre dårlige bilder, til å manipulere, redigere eller montere bilder sammen.

Elektronisk musikk

Om du er musikalsk eller ikke, dette er et valgfag for deg som digger beats og har lyst til å lage egen musikk. Med dataen som instrument vil en ny verden åpne seg.

Enkelt friluftsliv

Ekspedisjoner og telttur er vel og bra, men det enkle friluftslivet dreier seg mest om å komme ut i nærmiljøet. Vi lager middagen ute, håper å se et rådyr, plukker sopp eller spikker en barkebåt.

Filmklubb

Bli med på en reise inn i filmhistorien. Vi rekker ikke alle de 1001 filmene du bør ha sett, men kanskje noen av dem.

Fotball

Kom og spill fotball med oss en gang i uka. Du trenger ikke være på eliteserienivå, det holder at du liker å ha det gøy og spille fotball.

Gitar

Basis innføring i gitarens spennende verden. Grep etter grep lærer du å mestre musikken. Går du med en musiker i magen? Joe Rusi, som har vært Spelemannsnominert, hjelper deg med å få ham/henne frem.

Jogging og trim

Har du lyst til å bevege på deg, er dette valgfaget for deg. Faget blir tilpasset den enkelte ut fra interesser og fysisk form. DU er med og bestemmer! Vi bruker skogen og de flotte løypene rundt.

Kajakk

NPF Grunnkurs hav - Her blir du sertifisert og kan etter gjennomført kurs delta på aktiviteter i kajakklubber over hele landet. Det blir sikkerhetstrening og vi avslutter valgfaget med en fin tur.

Konspirasjon og mysterier

Er du skeptisk til hva som blir servert gjennom mainstream-media? Er Donald Trump egentlig en alien? Har hemmelige brorskap en innvirkning på vår hverdag? Vi graver, undrer og vokser i skepsis!

Malekurs

I valgfag malekurs arbeider vi med fargesirkelen for å lære og blande farger. Vi maler med acrylmaling når vi etterligner et kunstverk.

Masker

Vi tar en avstøpning av ditt ansikt slik at du kan lage en maske som passer deg perfekt. Du lærer også å male masken.

Matlaging

Så enkelt og utrolig godt. I matlaging valgfag lærer vi deg alle de smarte knepene slik at den maten du lager, smaker aller best. Skolekjøkkenet er godt tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Musikklytting

Vi setter oss godt til rette, lytter til musikk fra renessansen og fram til i dag.Gjennom historien og samtidskunst får vi forståelse for de forskjellige tidsepokene.

Podcast

Vi lærer å lage og sette sammen radioreportasjer, podkaster og direktesendinger. Vi er i skolens mediarom, der vi boltrer oss med opptakere og redigering.

Sjakk

Dette er valgfaget for deg som liker sjakk. Du får egen t-skjorte hvis du slår vår lærer. Visste du at Magnus Carlsen har røtter i vår kommune?

Skyting

Lundheim har en skytebane rett ved skolen. Vi har seks geværer. Samlet blir det timer med moro.

Solidaritet i praksis

Bli kjent med Strømmestiftelsen, og vær med på å arrangere events for å samle inn penger til veldedige formål. I skolens solidaritetsuke spiller vi en viktig rolle.

Spinning

En artig og spennende form for Cardio trening. Det brukes spinning sykler! Spinningen blir ledet av spinning instruktør. Det brukes herlig og motivasjonell musikk til Cardio treningen!

Studiofoto

Skolen har eget fotostudio med kameraer og lysutstyr. Du har lyst til å lære og være kreativ. Oppgavene er varierte og alt arbeidet foregår praktisk. For det er slik en blir god på å fotografere.

Surprise

Du kan komme med ønsker, men du vet aldri hva som skjer. For det er jo en SURPRISE! Vi koser oss masse sammen hver eneste gang! Vi kan gjøre små ting og store ting, alt fra f.eks vaffelkos til turer.

Svømming

Dette er et miljøtilbud for deg som liker å være i vannet. 30. november 2013 åpnet nytt 25 meters svømmebasseng på Moi, noen få minutters gange fra skolen.

Sykkel

Du ser verden annerledes når du sitter på et sykkelsete, -enten alene eller på en tandemsykkel.På Lundheim får du tilgang til begge. Dette valgfaget er for deg som vil ha turer i flott natur.

Søm Basic

Her lærer du det aller mest grunnleggende om bruk av symaskin. Du lærer hvordan man trer en symaskin og hvordan man syr rett- og sikksakk-søm. Vi syr enkle produkter som kurver, dresspose o.l..

Tec og Robot

Vi lærer enkel programmering i Scratsh, Python og Java. Arduino programmeres i Arduinos egen IDE-software som er basert på Java. 3D printer kan brukes til å printe ut deler til en robot.

Ukulele

Lær å spille ukulele på kort tid. Skolen har 10 nyinnkjøpte ukuleler som venter på at du skal lære deg å spille hits og populære sanger. Har du egen ukulele fra før så er det flott om du tar den med.

Hva er Lundheim? Spennende linjer, driftige lærere og nydelig natur? Gode vennskap, mye latter og fritt spillerom for kreativiteten? Litt grensesprengende, mye mestringsfølelse og skikkelig lærerikt? Lundheim er muligheter.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 84 900,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom eller enkeltrom)
 • Bad på gangen
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 84 900,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 84 900,-
(8 490,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Reiseforsikring på England- Premier League, frivillig studietur
 • Vaksiner på England- Premier League, frivillig studietur
 • Visum på England- Premier League, frivillig studietur
 • Noen ekstra måltider på England- Premier League, frivillig studietur (2 måltider per dag er inkludert)
 • Ta kontakt med skolen for mer informasjon om kostnader for alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc)
 • Utstyr til linjen (se Utstyr til linjen nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

 • 2 skolebusser og 1 bil som brukes til turer, med plass til 16 passasjerer hver.
 • 2 treningsrom med apparater, vekter boksesekker, spinningsykler...
 • 1 Gymsal
 • 1 utendørs fotballbane (gress),
 • Auditorium
 • Datarom med 20 pcer som kan benyttes på fritiden
 • Gamingrom
 • E-sportrom
 • Cosplay rom og verksted
 • Musikkrom og lydstudio
 • Mediarom med greenscreen
 • Basseng med 34grader (deilig varmt) og Badstue
 • Og mye mer...

Dette utstyret må du stille med selv

Vi har en gressbane på skolens område. Skolen har egen gymsal, samt forskjellige treningrom for kondisjon, styrke og skadeforebygging. 500 meter fra skolen har vi både kunstgressbane og innendørshall. Alt dette er fasiliteter vi benytter oss av. Du må ha med treningstøy og fotballsko til å bruke ute og inne. Det er også et eget treningsstudio og svømmehall som dere som elever har tilgang til også på fritiden.

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Eirik Hellerud

Turen til England med fotball-linja er min klart beste opplevelse og er en grunn I seg selv til å begynne på Lundheim.

Eirik Hellerud

"Fotball på Lundheim er en god blanding av seriøsitet og lek som gir deg tilbake lysten din for å spille fotball, og en følelse om at du ikke kan få nok av å spille fotball."

Henok Hayalu
Eirik Paulsen

"Fotballinjen på Lundheim inneholder tre store og viktige ting: Godt miljø, god trening og sist men ikke minst FOTBALL! "?

Fra bloggen

Tusen takk for at dere ga meg det skoleåret jeg ALLTID har drømt om!

«Jeg har alltid drømt om at de rundt meg skal se meg for den jeg er i stedet for å se rullestolen. Den drømmen gikk ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Fotball og FIFA

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Fotball

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Fotball tilrettelagt

Peder Morset folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Coaching Fotball - USA

Jeløy Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Fotball Adventure

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Fotball & GROUNDHOPPING

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Toppfotball

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Fotball Europa

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

KRIK Fotball Europa

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Multisport/Fotball

Helgeland Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Fotball Spania

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Fotball - Liverpool

Folkehøgskolen Sørlandet
Ledig plass
HelårskursKristen