Til hovedinnhold

Er du gira på et år med masse fotball og aktivitet? Her får du både spille, se og lære mye om fotball. Det blir treninger og kamper i nærområdet i tillegg til treningsleir og fotballtur i utlandet!

Fotball-linja har som mål å forbedre dine ferdigheter som spiller, og som lagspiller. Gjennom gode treningsøkter og mange kamper ønsker lærer på linja å gi deg faglige utfordringer så du stadig presterer bedre alene og i relasjon med lagkameratene. Vi har også god kontakt med lokale klubber slik at du kan få et utvidet treningstilbud om dette er ønskelig. En annen målsetning er å la humør og treningsglede prege linja - fotball er ingenting uten gleden! 

Fotball-linja drar på to typer turer; treningsleir og fotballtur. På fotballtur er målet å få sett forskjellige typer kamper - både toppkamper og kamper i lavere divisjoner. Hvor reisen går og hvilke kamper vi skal se, blir påvirket av terminlister og tilgjengelighet.

Fotball døgnet rundt, altså?
Fotball vil prege hverdagen, og det vil være mange økter med fotball, men vi kommer også til å ha blant annet flere økter med futsal, sandfotball og footvolley inne på vinterstid. Vi vil også være innom andre aktiviteter som sandvolleyball, padel tennis, innebandy og styrketrening for å nevne noe ...

Hos oss får du også påvirke din egen hverdag ved valgfag - sjekk ut hvilke valgfag vi tilbyr.

 

Dette får du på linja:


Se skolens internettside for mer info om linja.

Du må være glad i å spille fotball og innstilt på å trene masse. I tillegg må du spille eller ha spilt klubbfotball tidligere.

Dette vil du lære

 • Tekniske ferdigheter
 • Taktiske valg
 • Keeperferdigheter
 • Formasjonstrening og samhandling
 • Kunnskaper om fysisk trening i fotball
 • Skadeforebygging
 • Kampanalyse
 • Sandfotball
 • Futsal

Våre forventninger til deg

 • Engasjement
 • Nysgjerrihet
 • Humør

England

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 2

En fotballtur til England er aldri feil! Her er målet å få sett forskjellige nivåer av engelsk fotball - kanskje alt fra Premier League til Sunday League. I tillegg kommer vi til å ha noen fotballøkter. Vi ser også på muligheten for å møte engelsk motstand i en treningskamp. 

Les mer om Englandsturen

Spania

Obligatorisk: Nei

Pris: 7 000

Måltider pr dag inkludert: 2

Fotballturen går til Spania for å se spansk fotball fra tribuneplass. La Liga er en av verdens desidert beste ligaer og er kjent for vakkert spill og lekne spillere. Hvilke kamper og destinasjon i Spania blir bestemt i fellesskap hvis turen blir gjennomført.

Les mer om turen her

Tyskland

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 2

Er du ute etter god stemning på fotballkamp? Da må du bli med oss å se kamper i Bundesliga. Her er tribunene fulle og supporterne helt utrolige! Og kanskje har de ikke bare den beste stemningen, men også den beste ligaen i Europa dersom man tenker på de gode prestasjonene i Champions League, Europa League og VM/EM de siste årene. Samtidig spiller stadig flere nordmenn for klubber i Tyskland, og hvis terminlistene klaffer med turen får vi sett en nordmann eller to i aksjon! Vi har flere ganger vært på hjemmebanen til Dortmund og treffer vi med dato i forhold til når de spiller hjemme vil vi prøve å få det til igjen. 

Les mer om turen 

Skolen har to typer studieturer; linjeturer og fellesturer.
Vi har tre perioder i året hvor linjene reiser på tur: en uke i slutten av september, to uker i november og tre uker i februar. Dette kaller vi linjeuker. Du må gå inn på de enkelte linjene for å finne ut hvor de reiser. Noen turer er felles for flere linjer. 

Fellesturene er noe som skjer uavhengig av hvilke linje du går på. Vi har en fellestur i starten av skoleåret til Rjukan, en vintertur for å oppleve vinteraktiviteter og en på våren til Italia.  
Du kan lese mer om turene under her.
Informasjon om studieturene på vår egen nettside.  

Italia

Obligatorisk: Nei

Pris: 12 100

Varighet: 11 dagers tur

Måltider pr dag inkludert: 2

I over 30 år har Grenland reist hver vår til Italia. Det er vel få land i Europa som har så rike tradisjoner både innen kultur, religion, historie, mat og nær sagt alle områder vi kan tenke oss. 
Det unike er også at vi reiser med buss. Vi starter reisen med å sette oss inn i bussene i Porsgrunn og så kjører vi non-stop til vi er framme i Venezia. Byene vi besøker er noen av de mest kjente; Venezia, Assisi, Pisa, Roma og Firenze.
Vi kan love deg en utrolig flott opplevelse som vil være en fantastisk avslutningstur på skoleåret:-)

Les mer om Italiaturen

Vintertur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

I noen dager reiser hele skolen på vintertur i Telemark. Her får du sjansen til å stå på snowboard, slalom, telemark, langrenn og alt annet som er gøy. Vi aker og leker i snøen inn i mellom alle aktivitetene og kanskje vi tar en tur i badeanlegget for en svømmetur etter vinteraktivitetene. I tillegg så har du mulighet til å kjøre kjelke i en råtøff bakke på Vierli. 

Les om Vinterturen

Amund Haaland Aano

Lærer

Amund er utdannet idrettslærer (NIH) og startet ved Grenland fhs høsten 2022. Amund er over gjennomsnittet glad i aktivitet, særlig med ball. Han har vært både fotball- og futsaltrener og har drevet med disse idrettene så lenge han kan huske. Han har representert Norge i futsal (U-21) og er nå fast på sandfotballandslaget. I tillegg er han glad i å se kamper - både på TV og på stadion.

Epost: amund@grenland.fhs.no
Telefon: 98017782

Skoledagen starter 08:00 med frokost. 08:45 er det morgensamling med ord for dagen. 
Undervisningen starter så med timer frem til lunsj kl.11:30.
Midttimen fra 12:00-12:45 er ofte fylt med praktiske oppgaver som vask av rom, egne eller felles, samt klasse- og korridormøter.
Etter midttimen er det ny bolk med undervisning frem til middag kl.15:30. 
Om lørdagen er det seminar i fire timer fra 09-13.

Last ned timeplan som pdf ↓
 • Skolestart i slutten av august
 • Linjeuke i uke 40
 • Høstferie i uke 41
 • To linjeuker i begynnelsen av november med turer/praksis
 • Juleferie fra ca. en uke før jul
 • Oppstart noen dager etter nyttår
 • Linjeuker før og etter vinterferien (uke 8) med noen lengre turer på linjene
 • Fellestur i 11 dager til Italia i slutten av april
 • Skoleslutt siste helg før 17. mai

Grenland tilbyr elevene sine mange og varierte valgfag, sist år over 30 stk. Elevene skal ha 6-8 timer valgfag i uka fordelt på helårs- eller halvårs valgfag. Halvårs valgfag varer i et halvt år (ett semester) mens helårs valgfag varer hele året og gir en bedre mulighet til fordypning i emnet.

10-topper´n

Vi går på tur til toppene i Grenlandsområdet. Bli med på tur ut i frisk luft med mulighet for å bli litt sprekere og i tillegg få mange flotte naturopplevelser.

Ballspill

Et fag hvor vi svetter med ballen som hjelpemiddel. Vi skal prøve oss i ulike ballspill som basketball, fotball, håndball, volleyball, innebandy m.m. Dere får være med på å bestemme!

Band

Spill i band. Passer både for deg som har spilt i band før, og for deg som vil prøve noe helt nytt. Vi får prøvd oss på å spille ulike sjangre, og kommer til å ha flere fremføringer i løpet av året.

Basistrening

Et fag for deg som liker å trene variert og/eller ønsker å lære mer om trening. Vi kommer til å komme innom temaer som: utholdenhet, styrke, bevegelighet, hurtighet, og stabiliseringstrening.

Blogg

Her lærer vi å bruke skolens publiseringsløsning for å legge ut saker til nettsida til skolen. Først og fremst skriver elevene blogger som knyttes til den enkelte linja, men også felles saker fra året

Crossfit

Denne treningsformen kombinerer styrke, utholdenhet og bevegelighet. Vi benytter oss av skolens flotte treningsrom, men besøker også Grenland Crossfitsenter.

Dans

Dans valgfag er for deg som er glad i å bevege deg til musikk!!! Vi lærer inn danser i ulike sjangere, og danser på ulike tilstelninger på skolen.

Drama

Lyst til å prøve deg som skuespiller? I drama jobber vi med forskjellige oppsetninger, store og små. Her blir det grunnarbeid i skuespillerteknikk, teatersport, fortellerteknikk og manusarbeid.

Filosofi

Vi stiller de store spørsmålene og filosoferer sammen med historiens store tenkere.

Forming

Pris: 350,-

Forming valgfag er for deg som liker å lage ting med hendene! Vi jobber med ulike materialer, syr, strikker, maler, dekorerer, modellerer og redesigner.

Fortidens mysterier

I dette faget blir vi bedre kjent med noen av alle de mysteriene fra fortiden som finnes rundt om i verden. Som f.eks.: hvordan bygde man pyramidene? Har Atlantis eksistert? Hvem bygde Stonehenge?

Fotball for jenter

Pris: 200,-

Et valgfag som går gjennom hele året. Her kan alle jenter være med. Fokus på individuell teknikk, taktikk og moro. I løpet av året spiller vi treningskamper mot andre lag rundt om i Telemark.

Friluftsliv

Pris: 1 200,-

Er du glad i å være ute i naturen, kanskje til og med når det regner? I Friluftsliv valgfag er målet å være mest mulig ute i naturen. Vi lager mat på bål, overnatter ute og nyter fin natur.

Fritidskontakt

Dette er et tilbud til deg som synes det kan være en spennende utfordring å prøve deg som fritidskontakt for en av botreningselevene ved skolen.

Futsal

Futsal er for deg som enten ønsker å bruke det hurtige spillet til å forbedre din teknikk i fotball, eller for deg som vil kose deg på parketten. Det vil bli mye spill, men også teknikk og taktikk.

Gitar & Ukulele

Gitar & Ukulele for nybegynnere. Vi lærer grep, enkelt fingerspill og lærer sanger. 

Hybelmat

Pris: 300,-

Her lærer vi å lage rask, sunn, billig og enkel mat fra bunnen. Rettene som lages er perfekte for et hektisk studentliv!

Håndball

Her trener vi på de grunnleggende ferdighetene i spillet som pasninger, mottak, skudd og finter, i tillegg til spilltrening. Litt om regler og taktikk blir det også, men mest spill og moro.

Kajakk, halvårsfag

Pris: 200,-

I gåavstand fra skolen finnes Eidangerfjorden, som tar oss videre til en flott og variert skjærgård. Med kajakk som fag fokuserer vi på redning og sikkerhet, teknikk, navigasjon og naturopplevelser.

Kajakk, helårsfag

Pris: 400,-

I gåavstand fra skolen finnes Eidangerfjorden, som tar oss videre til en flott og variert skjærgård. Med kajakk som fag fokuserer vi på redning og sikkerhet, teknikk og navigasjon og naturopplevelser.

Klatring

Pris: 300,-

Sikringskurs i klatring, noe buldring, klatring i tre ulike innendørs klatrevegger og en ettermiddag med klatring utendørs.

Kor

To timer i uka samles vi til korøvelse. Vi prøver å ha et mest mulig variert sangutvalg og opptrer gjerne på skolens fester eller ved andre tilstelninger.

Leseglede

For deg som er glad i å lese og ønsker å finne tid i skolehverdagen til å fordype deg i gode bøker. Gjerne med en kopp kaffe eller te i nærheten. Vi deler også våre tenker om bøkene vi leser.

Løping

For deg som allerede elsker å løpe og for deg som har en drøm om å komme i gang.

Matglede

Pris: 400,-

Lær å lage gourmètmat som ser og smaker fantastisk. Da kan du servere mat til venner og bekjente som ser delikat ut og som imponerer, men som ikke er så vanskelig å lage.

Multisport

Pris: 400,-

I Multisport valgfag får du mulighet til å teste mange ulike idretter. Vi har prøvd oss på golf, tennis, padling, crossfit, stisykling, squash, klatring, svømming, skøyter, turn, beachhåndball m.m.

Padel

Pris: 500,-

Padel er en racketsport som kombinerer elementer fra tennis og squash. På faget vil du få en innføring i spillet og reglene. Du vil oppleve mestring, samtidig som du får deg en god treningsøkt.

Prosjekt Moldova

Pris: 4 800,-

Du får lære om årsaker til fattigdom og diskutere hvordan vi kan bidra til å forandre. Vi er med på å samle inn penger, og på turen til Moldova opplever vi hvordan hjelpen kommer fram.

Racketspill

Pris: 300,-

Her får du testet ut ulike racketidretter, som squash, tennis, badminton, speedminton, padeltennis, bordtennis og beachminton. Du trenger ingen erfaring fra før for å ha glede av spillet.

Redesign

Faget for deg som liker å lage noe nytt av noe som er gammelt! Det kan være et klesplagg du syr om, et møbel du fikser opp eller en gjenstand som får en ny funksjon. La kreativiteten blomstre!

Sandvolley

Vi spiller sandvolley i vår egen innendørs sandvolleyballhall, med fokus på teknikkøvelser og spill.

Snowboard, telemark, alpint

Pris: 900,-

For deg som er glad i snø og vinter. Enten du står på alpint, snowboard eller telemark. Timene samles opp gjennom året slik at vi kan dra på 3 dagsturer til ulike alpinanlegg i nærområdet.

Stisykling

Pris: 500,-

Et fag med fokus på å ha det gøy gjennom mestring på terrengsykkel Vi skal sykle mye, være mye ute og oppleve flere former for stisykling /terrengsykkel. Et knallfag om en liker frisk luft og action.

Studio Workshop

Lær alt du trenger for å komme i gang med digital musikkproduksjon. Enten du skriver egne låter og vil lære å lage proffe demoer, eller bare vil lage «beats» på datamaskinen din.

Veiledning

Veiledning gir deg god hjelp i valget av utdanning/yrke. Veiledning i grupper og gjennom personlige samtaler. Dett vil være med å gjøre deg bedre i stand til å ta rett valg i forhold til veien videre.

Volleyball

Vi trener på tekniske ferdigheter gjennom forskjellige øvelser og spiller mye sammen i timene. Målet med faget er du skal oppleve glede og mestring ved å spille volleyball.

Årbok

Alle skoleår fortjener en årbok! Her jobber vi med å samle inn og sette sammen gode historier og uforglemmelige minner fra året.

ACTION, EVENTYR OG SPORT ved kysten av Telemark. Grenland folkehøgskole har mange forskjellige linjer, valgfag og studiereiser. Skolen er en god miks av fantastiske, unike folk med ulike interesser. Det gir nye perspektiv på verden for alle. 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 126 400,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom fjerdingen)
 • Studietur: Vintertur
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: England
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Studietur: Tyskland
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 126 400,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Vi har tre internat på skolen som alle er trivelige men med litt ulik standard. Standard pris er dobbeltrom på det rimeligste internatet som er Fjerdingen og har bad/toalett i gangen. Paradisbukta har dobbeltrom og bad på alle rom. På Frierstien deler to og to rom bad/toalett. Enkeltrom koster ekstra. Du får mulighet til å komme med romønske etter opptak. Skolen garanterer ikke romtype.
  5 500,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 126 400,-
(12 640,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Noen ekstra måltider på Italia, frivillig studietur (2 måltider per dag er inkludert)
 • Noen ekstra måltider på Spania, frivillig studietur (2 måltider per dag er inkludert)
 • Noen ekstra måltider på studietur England (2 måltider per dag er inkludert)
 • Noen ekstra måltider på studietur Tyskland (2 måltider per dag er inkludert)
 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Utstyr til linja (se Utstyr til linja nedenfor)
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Treningsrom med styrke- og utholdenhetsapparater (les mer)
 • Sandvolleyballhall
 • Gymsal

 

Dette utstyret må du stille med selv

 • Fotballinja kjøper inn felles draktsett, treningsdress og en trenings t-skjorte. Dette koster ca. 1300 kr inkludert alt trykk.
 • Fotballsko til inne/utebruk
 • Leggbeskyttere

Vi tilrettelegger for deg så godt vi kan og gjør justeringer i samråd med deg. Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan tilrettelegge for deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Trym Riise

Året på Fotball Europa er klink det beste året i mitt liv. Aldri før har jeg kjent et fellesskap på den måten, og så mange fine folk på en gang. Videredyrket interesser i lag med flotte folk som jeg vil huske for livet er nok det beste med året.

Trym Riise
Stian Aabel

På fotball Europa har jeg hatt et utrolig bra år, både sosialt og ikke minst treningsmessig! Med en svært dyktig trener, fikk vi et variert, lærerikt og bra treningsmiljø!

Fra bloggen

Suksess for ny sjakklinje

I august starter den første sjakklinja på en norsk folkehøgskole. Tilbudet har tydelig truffet i målgruppa, og er allerede så godt som full.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Fotball Brasil

Molde Folkehøgskole
HelårskursKristen

Fotball Spania

Molde Folkehøgskole
HelårskursKristen

FIFA - Fotball - Englandstur

Sjøholt Folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

Humanitær Fotball

Hallingdal Folkehøgskule
HelårskursFrilynt

Fotball - Premier League

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Fotball tilrettelagt

Peder Morset folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Fotball & GROUNDHOPPING

Hurdal Verk folkehøgskole
Helårskurs14 t/ukeKristen

Disippel / Puls

Helgeland Folkehøyskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

Fotball

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Fotball Europa - England og Italia

Karmøy Folkehøgskule
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Toppfotball OSLO JENTER

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen

Premier League - Europa og Afrika​

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Helårskurs12 t/ukeKristen