Til hovedinnhold
Ledig plass

Livet måles ikke i antall pust vi tar, men i antall øyeblikk som tar pusten fra oss. Opplevelser, øyeblikkene, gledene - og opplevelsen av mestring.

 

Styrke, kondisjon, samarbeid og mental trening. Sport X  - Mestringens Mestre er linja for jenter og gutter som er glad i spennende og allsidige utfordringer. Du skal, som regel i team, utføre fysiske aktiviteter. For å løse oppdraget må teamet være gode sammen – det handler om å få det beste ut av hverandre.


Gjennom et år på Sport X - Mestringens Mestre utvikler du kameratskap for livet. Linja er garantert fri for natt-tester og utstemminger! Du får gode opplevelser der og da, men også verdifull læring og erfaringer som er nyttige videre i livet.

Linjeturer
• Linjetur Club La Santa Lanzarote –Ca. en uke
• Linjetur Telemark alpint – 6 dager
• Topptur Lysefjorden, med Preikestolen, Flørli, Langevann, Kjerag, Øygardstøl – 3 dager
• Padling Hidra/Flekkefjord – 2–3 dager

Dypere mening – utgjøre en forskjell
• Ledsager Ridderuka Beitostølen 8 dager

 

 

Trykk her for å lese mer om linja

For deg som liker sporty utfordringer og finner stor glede i å mestre dem. Du som har større glede av å finne en felles vei til målet enn å vinne. Du som synes "vi" er viktigere enn "jeg".

Dette vil du lære

 • På Sport-X får du gode opplevelser uavhengig av ferdighetsnivå.
 • Målet er å bli gode sammen, og at vi skal få ut potensialet til hver enkel av dere.
 • Friluftsliv
 • Fotball,
 • Ski, skiskyting og alpint
 • Fitness, og sirkeltrening
 • Klatring
 • Sykling
 • Mental trening og motivasjon

 

Våre forventninger til deg

Glad i fysiske utfordringer

• Liker allsidige aktiviteter ute og inne
• Mestring viktigere enn å vinne
• Lagspiller mer enn individualist
• Glad i natur og mennesker

 

Rauland

Obligatorisk: Nei

Pris: 4 000

Måltider pr dag inkludert: 2

Sportlinja på Lundheim har i flere år hatt gleden av å kunne tilby ei fantastisk vinteruke, der skiglede og skiferdigheter læres og utføres i alpinbakkene i Rauland/Telemark. Vierli turistsenter har alle former for vinteraktiviteter som aking i egne skibakker, løssnø kjøring og swag park.

Trykk her for mer informasjon om turen til Rauland. 

bildetekst

Lanzarote

Obligatorisk: Nei

Pris: 13 000

I disse korona-tider er det vanskelig å si noe sikkert om studieturer. Vi følger situasjonen i verden nøye og reiser ikke uten at dette er helt trygt.

Vær med 1 uke til det fantastiske sportsanlegget Club La Santa på Lanzarote.
Club La Santa tilbyr ca. 30 sportslige aktiviteter og kan tilby 2 svømmearenaer, med 3 femtimeter svømmebasseng, friidrettsstadion, 200 sykler til utlån, flere idrettshaller, 7 tennisbaner, badmintonbaner, eget vannsportsenter, aerobic og dansesenter, fotballbane, og en rekke andre muligheter sportslige muligheter.

Mål for linjeturen til Club La Santa

 • Coaching = bli din egen trener = selvstendig i treningsarbeidet = lage eget treningsprogram = funksjonell styrketrening = lære å ta og gjøre riktige valg gjennom bruk av selvcoaching,!
 • Bruke pulsklokke til å forstå din trening = forstå pulsklokkas muligheter og kunne anvende denne til å styre din trening og fremgang!
 • Forstå enkle treningsprinsipper som gir deg energi = sikrer deg stor fremgang i det å målrette i treningen din!
 • Lære mobilpedagogikk = lære å planlegge fremgang = lære god teknisk utførelse
 • Erfare og leve ut din treningskultur i sammen med medelever og lærere i 3 sammenhengende uker på Club La Santa!
 • Få coaching og bruke dette som selvcoaching for å sikre deg = at du når målene dine!
 • Lage din egen treningsplan = velge dine sportsaktiviteter i 3 uker!
 • Nyte og oppleve de 3 mest fantastiske treningsukene i livet ditt!
 • Vær med vennene dine = trene med vennene dine = oppleve med vennene dine!

Trykk her for mer informasjon om turen til Lanzarot på vår hjemmeside eller se www.clublasanta.com

Dag Kaland

Lærer

Dag er vår sporty spice, og tidligere jeger i forsvaret. Han har en bachelor i idrett, og holder nå på med mastergraden sin. Trening skal være gøy er Dag sitt motto, og han driver mest med funksjonell styrketrening, løping, skigåing, alpint og sykling.

Epost: dag.kaland@lundheim.fhs.no
Telefon: 90511215

Lena Thunheim

Lærer

Lena er utdannet allmennlærer med grunnfag i idrett, og har lang erfaring som fotballtrener og -spiller. Hun er et fyrverkeri av en lærer, med mange interesser som sport, friluftsliv, revy og god mat. Lena er også mentor for stipendiatene på Lundheim.

Epost: lena.thunheim@lundheim.fhs.no

En uke på Lundheim ser vanligvis slik ut:

 MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdag
1FellesfagFellesfagLinjefag 1Linjefag 2Linjefag 2 
2
3Linjefag 1Seminar
(10.00-14.00) 
4Linjefag 1Linjefag 2Fellesfag
5StudietidPraktisk arbeid
6
 Valgfrie aktiviteter og valgfag på ettermiddag - I tillegg blir det egne valgfaguker


Men enkelte uker vil se helt annerledes ut. Ukeplan legges ut i god tid før ukestart.

 

Last ned timeplan som pdf ↓

23. august :       Skolestart

September:       Rafting Evje.

Oktober:            Høstferie

Desember:        Juleavslutning med juleforestilling

Januar:              Mini-Folkehøgskole/Foreldrehelg

Februar:            Vinterferie

Mars:                Solidaritetsuke og linjeturer.

April:                 Påskeferie og Lundheimritt.

Mai:                  Skoleslutt

Last ned årsplan som pdf ↓

Hos oss får du mange muligheter. I løpet av året kan du velge 5 ulike valgfag, som er fordelt på tre perioder gjennom høsten og våren. I tillegg har vi to valgfagsuker, der hele uka er satt av til valgfaget ditt.

Ballspill

Dette er valgfaget for deg som liker ulike typer ballspill, og som trives med å spille på lag med andre. Vi prøver ut sandvolleyball, volleyball, basketball, kanonball, fotball, slåball og innebandy.

Digital bildebehandling

Her skal du få litt kjennskap til programmet Adobe Photoshop. Her lærer du alt fra å forbedre dårlige bilder, til å manipulere, redigere eller montere bilder sammen.

Elektronisk musikk

Om du er musikalsk eller ikke, dette er et valgfag for deg som digger beats og har lyst til å lage egen musikk. Med dataen som instrument vil en ny verden åpne seg.

Enkelt friluftsliv

Ekspedisjoner og telttur er vel og bra, men det enkle friluftslivet dreier seg mest om å komme ut i nærmiljøet. Vi lager middagen ute, håper å se et rådyr, plukker sopp eller spikker en barkebåt.

Filmklubb

Bli med på en reise inn i filmhistorien. Vi rekker ikke alle de 1001 filmene du bør ha sett, men kanskje noen av dem.

Fotball

Kom og spill fotball med oss en gang i uka. Du trenger ikke være på eliteserienivå, det holder at du liker å ha det gøy og spille fotball.

Gitar

Basis innføring i gitarens spennende verden. Grep etter grep lærer du å mestre musikken. Går du med en musiker i magen? Joe Rusi, som har vært Spelemannsnominert, hjelper deg med å få ham/henne frem.

Jogging og trim

Har du lyst til å bevege på deg, er dette valgfaget for deg. Faget blir tilpasset den enkelte ut fra interesser og fysisk form. DU er med og bestemmer! Vi bruker skogen og de flotte løypene rundt.

Kajakk

NPF Grunnkurs hav - Her blir du sertifisert og kan etter gjennomført kurs delta på aktiviteter i kajakklubber over hele landet. Det blir sikkerhetstrening og vi avslutter valgfaget med en fin tur.

Konspirasjon og mysterier

Er du skeptisk til hva som blir servert gjennom mainstream-media? Er Donald Trump egentlig en alien? Har hemmelige brorskap en innvirkning på vår hverdag? Vi graver, undrer og vokser i skepsis!

Malekurs

I valgfag malekurs arbeider vi med fargesirkelen for å lære og blande farger. Vi maler med acrylmaling når vi etterligner et kunstverk.

Masker

Vi tar en avstøpning av ditt ansikt slik at du kan lage en maske som passer deg perfekt. Du lærer også å male masken.

Matlaging

Så enkelt og utrolig godt. I matlaging valgfag lærer vi deg alle de smarte knepene slik at den maten du lager, smaker aller best. Skolekjøkkenet er godt tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Musikklytting

Vi setter oss godt til rette, lytter til musikk fra renessansen og fram til i dag.Gjennom historien og samtidskunst får vi forståelse for de forskjellige tidsepokene.

Podcast

Vi lærer å lage og sette sammen radioreportasjer, podkaster og direktesendinger. Vi er i skolens mediarom, der vi boltrer oss med opptakere og redigering.

Sjakk

Dette er valgfaget for deg som liker sjakk. Du får egen t-skjorte hvis du slår vår lærer. Visste du at Magnus Carlsen har røtter i vår kommune?

Skyting

Lundheim har en skytebane rett ved skolen. Vi har seks geværer. Samlet blir det timer med moro.

Solidaritet i praksis

Bli kjent med Strømmestiftelsen, og vær med på å arrangere events for å samle inn penger til veldedige formål. I skolens solidaritetsuke spiller vi en viktig rolle.

Spinning

En artig og spennende form for Cardio trening. Det brukes spinning sykler! Spinningen blir ledet av spinning instruktør. Det brukes herlig og motivasjonell musikk til Cardio treningen!

Studiofoto

Skolen har eget fotostudio med kameraer og lysutstyr. Du har lyst til å lære og være kreativ. Oppgavene er varierte og alt arbeidet foregår praktisk. For det er slik en blir god på å fotografere.

Surprise

Du kan komme med ønsker, men du vet aldri hva som skjer. For det er jo en SURPRISE! Vi koser oss masse sammen hver eneste gang! Vi kan gjøre små ting og store ting, alt fra f.eks vaffelkos til turer.

Svømming

Dette er et miljøtilbud for deg som liker å være i vannet. 30. november 2013 åpnet nytt 25 meters svømmebasseng på Moi, noen få minutters gange fra skolen.

Sykkel

Du ser verden annerledes når du sitter på et sykkelsete, -enten alene eller på en tandemsykkel.På Lundheim får du tilgang til begge. Dette valgfaget er for deg som vil ha turer i flott natur.

Søm Basic

Her lærer du det aller mest grunnleggende om bruk av symaskin. Du lærer hvordan man trer en symaskin og hvordan man syr rett- og sikksakk-søm. Vi syr enkle produkter som kurver, dresspose o.l..

Tec og Robot

Vi lærer enkel programmering i Scratsh, Python og Java. Arduino programmeres i Arduinos egen IDE-software som er basert på Java. 3D printer kan brukes til å printe ut deler til en robot.

Ukulele

Lær å spille ukulele på kort tid. Skolen har 10 nyinnkjøpte ukuleler som venter på at du skal lære deg å spille hits og populære sanger. Har du egen ukulele fra før så er det flott om du tar den med.

Hva er Lundheim? Spennende linjer, driftige lærere og nydelig natur? Gode vennskap, mye latter og fritt spillerom for kreativiteten? Litt grensesprengende, mye mestringsfølelse og skikkelig lærerikt? Lundheim er muligheter.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 88 700,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom eller enkeltrom)
 • Bad på gangen
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 88 700,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 88 700,-
(8 870,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Styrkerom, varmtbasseng og badstue
• Treningsrom med 11 spinningsykler, løpemølle, manualer og mer.
Gymsal
Skytebane m. 8 skiskyttergeværer + 2 salongeværer + 6 luftgeværer
Vannsport havkajakker med alt nødvendig utstyr 
Treningssenter m. aerobic, squashhaller og styrke. Vi disponerer  årskort som elever kan bruke på fritiden.
Sykkelpark m. 18 tandemsykler, 20 singelsykler og 6 offroadsykler m. komplett utstyr.
Idrettshall/gymsal/svømmehal tilgjengelig
Gressbane/kunstgress

Dette utstyret må du stille med selv

Av eget utstyr trenger du:

sovepose m/liggeunderlag, fjellsko, tursekk til toppturer,
våtdrakt 5 millimeter anbefales, regntøy og støvler, turklær til toppturer, sportsklær og sportsutstyr, treningsklær, treningssko.

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Eline Noem Hansen

Det beste med å gå på Lundheim er at jeg får meg venner og at jeg får oppleve nye ting og lære å bli selvstendig.

Eline Noem Hansen
Tobias Hasvåg

I år har jeg surfet og spilt curling, hengt i klatretau og padlet i kajakk. Året på sport er variert. Det er nøkkelordet for meg. Lærerne er veldig samarbeidsvillige. Hvis det er noe du vil prøve og oppleve, så er det bare å snakke med dem!

Tobias Hasvåg
Simon Feng

I dette skuleåret har eg gått sport på Lundheim. Me har vore innom mange ulike idrettar der til vanlig ikkje får gjort. Det som er bra med sport på Lundheim er at me reise på mange småturar gjennom heile året. Samholdet på Lundheim er tipp topp.

Fra bloggen

Tusen takk for at dere ga meg det skoleåret jeg ALLTID har drømt om!

«Jeg har alltid drømt om at de rundt meg skal se meg for den jeg er i stedet for å se rullestolen. Den drømmen gikk ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Sport & Outdoor: Australia - New Zealand

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristen

Golf.Idrett

Sunnmøre Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen

ALL IN - It's an adventure

Folkehøgskolen Sørlandet
Ledig plass
HelårskursKristen

Idrett Friluft Allround

Nordvestlandet folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Crosstrening, beachvolley og klatring

Kristiansand Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Idrett og villmark

Hedmarktoppen folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs28 t/ukeKristen

Trening, friluftsliv, reise

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Idrett Adventure Sri Lanka

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

KRIK Multi

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Sjakk

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

KRIK - Volleyball og Flyt

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Multisport Ball & Surf Australia

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen