Til hovedinnhold
Venteliste

Lofoten har mye å by på for den som vil ferdes i fjellet, og vi tar for oss av alt sammen. Klipper, tinderangling, offpist, brekurs, vinterfriluftsliv ? og en avsluttende tur til Frankrike.

 

FOR DEG SOM

 

Vi utnytter Lofotfjellet og Narvikfjellene med alt de har å by på

en tindeverden som gir fantastiske muligheter for klatring, toppturer og skikjøring. Vi drar på turer som gir oss rundt 50 netter ute i løpet av året. Vi drar til Skjomen-området for å gjøre toppturer og til Frankrike for å klatre på solvarme klipper.

Gjennom klatrekurset på høsten vil du få trygghet og kunnskap til å gjennomføre egne turer med tau og sikringer. Det vrimler av klatremuligheter i nærheten av skolen – og elevene er mye på tur!

Mange elever har gjennom et år i Lofoten fått et solid grunnlag for en videre klatreaktivitet; det være seg sport, trad eller alpint. Du vil få en intro til isklatring og vi gjøre toppturer med stegjern og isøks dersom snøforholdene tilsier det – hvis ikke: Da er det topptur på ski! Nærmeste skifjell ligger i gangavstand fra skolen, og på langturen vinter legger vi basecamp ved foten av 15-1600-meters-topper.Freeyourminds.net
- Les mer om linja på vår egen hjemmeside

For alle som liker å dra på tur med gode venner, flott utsikt, herlige pudderbakker og utsøkt turmat. ZEN er stikkordet.

Dette vil du lære

 • skolens mest omfattende klatrekurs
 • brattkort
 • alpin ferdsel
 • tinderangling
 • toppturer
 • orientering
 • turledelse
 • førstehjelp
 • skitrening
 • friluftslivhistorie
 • friluftslivfilosofi
 • turmat
 • vinterfriluftsliv
 • telt, snøhule
 • skredlære
 • veivalg i vinterfjell
 • skiteknikk og skikjøring
 • pudderkjøring
 • isklatring

Våre forventninger til deg

At du blir med på tur : )

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Avslutningsturen vår på omlag to uker går til Provence i Frankrike. Vi reiser på våren til sol og varme og "fun-in-the-sun". Vi camper i en liten landsby som heter Correns.  Landsbyen ligger like i nærheten av flere sportsklatrefelt med klatring i alle vanskelighetsgrader.

Overgangen fra vinterleir på 800m høyde rett før påskeferien til shorts og T-skjorte, kalkpose, svette fingrer og bratt, fast kalkstein pleier å føles "ganske så nice". Området rundt landsbyen er grønt, fredelig og innbyr til rolige tusleturer, kanskje med et lite kalori-inntak på nærmeste boulangeri (bakeri) om du skulle trenge en hviledag....

 • Hvordan uka blir avhenger når på året vi er og hvilken linje du har valgt.
 • Mandager er unntaket, da er det oftest et fast program med internatmøter, Ukestart (i storsalen med aktuelle tema) og klassene møtes hver for seg for å planlegge aktiviteter og turer for resten av uka.
 • På lørdager er det felles samling på formiddagen.
 • Ellers er det ulike aktiviteter på kveldene man kan velge å være med på.

I Lofoten er det naturlig å bruke høst og vår - de periodene da det er finest å være ute - til linjeaktivitet. Derfor er våre valgfag lagt til månedene november, desember og januar. Du rekker å ta tre valgfag, og de er på 30 timer hver. To dager i uka går med til valgfag i denne perioden.

Akrobatikk

Analog foto og mørkerom

Grunnkurs i fotografering med film, fremkalling og kopiering i det magiske mørkerommet.

Båt og fiske

Innføring i tradisjonelt fiske fra små åpne tradisjonsbåter. Lær å sette garn, line og teiner. Kanskje får du kjenne stortorsken på kroken.

Båtførerprøven

Grunnleggende kunnskap i navigasjon er nødvendig for sikker ferdsel på sjøen, sjøveisregler og sikkerhet. Valgfaget båtførerprøven er et kurs som avsluttes med en prøve som gir ?båtlappen?.

Bli(d) i Lofoten

Veldig mange av våre elever ønsker å bli igjen i Lofoten for å jobbe etter skoleslutt, i alle fall over sommeren. Dette er et valgfag for å bli kjent med mulighetene, og se aktuelle arbeidsplasser.

Brettbygging

Bygg ditt eget longboard med egen personlig dekor. Vi har flere pressformer til ulike type brett.

Bærekraftig mat

Lær og lag god, sunn og bærekraftig mat. I Lofoten har vi rikelig tilgang på kortreiste råvarer av beste kvalitet som vi kan lage de deiligste retter av.

Gitar for nybegynnere

Har du et ønske om å spille gitar for deg selv eller sammen med andre, kan du lære det her. Du trenger ikke å kune noe fra før, men kun ha lyst til å ta i bruk gitaren for å hygge deg.

HiFi - lytt og diskutere musikk

Vi tar et dykk i populærmusikkens historie og får med oss utviklingen fra ca. 1950. Vi diskuterer mye og får reflektert litt rundt: hvorfor musikklytting betyr mye for meg.

Idrett/lek/spill

Kom i form med ulike aktiviteter ute og inne.

Klatring/brattkort

Ved å ta Brattkort har man dokumentert at man har nok kunnskaper og sikringsferdigheter til å kunne sikre klatrere inne på en sikker måte, både på topptau og på led.

Knivlaging

Å skape sin egen kniv er som å lage en venn for livet, der man som bonus får et innblikk i et fasinerende handverk. Vi tar utgangspunkt i gode håndsmidde blader og prøver å skape vår egen kniv.

Møkkaturer i møkkavær

Opplev mørketiden, og kanskje er vi heldig og får et realt uvær, kjenne på naturkreftene og at vi lever. Dagsturer langs fjæra og på fjellet på ulike steder i Lofoten.

Ski

Vil du ta de første famlende skritt med ski på beina, eller vil du prøve deg på telemarksvingen? Vi er ute på ski hver dag, og dersom mulighetene er tilstede, drar vi til nærmeste alpinanlegg.

Sort hvitt fine art

Analog fotografering og mørkeromsteknikk for de som kan litt fra før og vil lære mer. Kurset tar deg videre inn i mørkerommets mystikk og du bli kjent med flere typer materialer og teknikker.

Tekstil

Økologi i nord

Et valgfag der vi gjennom praktisk feltarbeid skal søke å forstå de biologiske sammenhengene i naturen. Vi skal bl.a. ringmerke trekkfugler, se på svartelistede arter og studere kystnært marint liv.

Skolen vår ligger ved havet der Lofoten er på sitt vakreste. Vi er nær naturen, men butikker og utesteder er likevel bare en spasertur unna. Undervisninga vår skal gi tid og rom for faglig og personlig utvikling. God og variert mat er vår stolthet. Sjekk klasserommet vårt!youtubefilm

Linjer ved skolen

Fra kr 113 300,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen
 • Studietur: Klatring i Sør-Frankrike
Minimumspris for linja 113 300,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 113 300,-
(11 330,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Endre Aalrust

I tillegg til dette er lærerne utrolig flinke og engasjerte, det har veldig mye å si for hvordan turer og planlegging blir og alt vi gjorde sammen var gøy uansett vær.

Endre Aalrust, elev 2012-2013
Ørjan Grefstad

Året på LFHS har vært det beste jeg har hatt sålangt. Et år fylt av fantastiske venner og herlige turer. Jeg har opplevd mye og fått venner for livet. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte LFHS.

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

STORVILTJAKT

Hardanger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv og idrett

Peder Morset folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv og fotoreiser

Agder Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Friluftsliv

Ål Folkehøyskole og kurssenter for døve
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Friluftsliv Explore - Kenya/Sør-Amerika

Høgtun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Foto/Friluftsliv - Svalbard og Sør-Afrika

Folkehøgskolen Nord-Norge
Ledig plass
HelårskursKristen

Fjell & ekspedisjon

Lofoten folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Adventure - Kilimanjaro

Valdres folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

Friluftsliv

Harstad Folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Friluftsliv: Sør-Afrika

Bømlo Folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Lofoten

Lofoten folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Light

Folkehøgskolen 69° Nord
Ledig plass
HelårskursKristen