Til hovedinnhold
Fullt

Linjen for deg som liker å spille og å se på fotball. Her vil du få oppleve stemningen før, under, og etter kamp på stadioner i England, Italia og Norge. Vi skal selvsagt spille mye fotball dette året

Linjens innhold 

På linjen Fotball Europa vil du oppleve engelsk, italiensk og norsk fotball på nært hold. Fotballturer til to "fotballgalne" land for å få oppleve stemningen på forskjellige fotballstadioner og oppleve de ulike fotballkulturene. Dette er ett spennende og opplevelsesrikt år for alle fotballinteresserte. Under en halvtime fra skolen har vi ett lag i Eliteserien (menn) og ett lag i Toppserien (kvinner).  

Gjennom året trener vi minimum en gang i uken for å bli en bedre fotballspiller. Vi er innom temaene: 

- Teknikk 

- Taktikk 

- Styrketrening 

- Utholdenhetstrening 

- Samhold og lagfølelse 

 

Vi har også

- kan melde oss på turneringer

- tilbud om å trene, og spille med lokale lag i forskjellige divisjoner tilpasset ditt nivå

- Eliteserikamper med Haugesund på Haugesund stadion

 

Litt om hvordan undervisningen er lagt opp 

NB!

Husk at Karmøy Folkehøgskule er skolen hvor du velger 2 linjer. Dette betyr at dersom du velger linjen Fotball Europa - så velger du en av disse linjene i tillegg: Fokus Asia & Japan - Friluftsliv Extreme - Backpack Foto Asia - Explore Norway & Iceland - Energyboost - Vocal & Performance - Tasty FoodExperience - Golf - Fokus Europa

Passer for alle som vil bli en bedre fotballspiller og trene en linje-dag i uken, i tillegg kommer den andre linjen du velger og alle de spennende valgfagene skolen tilbyr.

Dette vil du lære

 • Få innsikt i hvordan du kan utvikle deg som spiller og person
 • Lære deg mer om taktikk og posisjonering
 • Trene for å opprettholde og forbedre teknikken din
 • Lære hvordan vi sammen kan prestere best mulig individuelt og sammen

Våre forventninger til deg

 • at du er positiv
 • utfordrer deg selv
 • er engasjert og lærevillig
 • at du samarbeider godt med andre

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: ca 1uke x 2

Måltider pr dag inkludert: 2

Vi drar på to opplevelsesrike turer der vi får oppleve stemningen i forskjellige land der fotballen står sterkt. England og Premier League kommer vi definitivt til å reise til, og det andre reisemålet vi har satt opp er det fantastiske fotballandet Italia. Dette er to tradisjonsrike land som norske supportere har reist til for å oppleve fotballen og stemningen før under og etter kamper. 

Da vi har spennende utenlandsturer på begge linjene du som elev går på, har vi valgt å legge fellesturene til vakre og spennende omgivelser i Norden.
Foruten flere felles skoleturer setter vi også av tid til fellesarrangementer som:

 • konserter,
 • kinoforestillinger
 • seminar
 • foredrag utenfor skolens område. 

Obligatorisk: Ja

Pris: 7 000

Foruten alle skolens linjeturer til innland- og utland ser vi for oss en felles skoletur til Preikestolen og Stavanger. Skolen ønsker også at våre elever får delta på lokale kulturelle arrangement i skolens nærmiljø, dvs på Haugalandet. Dette er feks spennende konserter, kinoforestillinger, teater mm.

Helge Hammersland

Lærer på Multisport og Fokus Europa

Jeg heter Helge, og kommer opprinnelig fra Norheimsund i Hardanger. Har bodd på Karmøy siden 1997, og trives veldig godt med det. Er gift, har 3 barn, en bonusdatter og tre bonusbarnebarn. Er utdannet lærer og har jobbet i grunnskolen i mange år. Har også jobbet på barnevernsinstitusjon, og vært daglig leder for et lokalt idrettslag. Elsker musikk, idrett og reising :)

Epost: helge.hammersland@karmoy.fhs.no
Telefon: 45374110

Knut Egil Blaaflat

Lærer

Jeg heter Knut Egil – og er linjelærer på Puls og Multisport. Jeg har bachelor i Idrett, fysisk aktivitet og helse, og PPU fra Norges Idrettshøgskole. Tidligere jobberfaringer fra videregående skole i Oslo og Haugalandet. Samtidig har jeg også hatt tilleggsjobb som Personlig trener. Elsker å trene, være i fysisk aktivitet, spille alle slags ballspill, fiske og ha det gøy. 

Epost: knut.egil.blaaflat@karmoy.fhs.no
Telefon: 90570653

I en helt vanlig uke bruker vi tirsdagen og torsdagen til linjedager. Hos oss velger elevene 2 linjer - og hver linje er på 6 timer pr uke.

NB!

I tillegg legger vi inn 2 linjeuker på hver linje + 4 til 8 linjedager i tillegg. I snitt har da hver linje ca 17 timer pr uke.

Mandag, onsdag og fredag er i utgangspunktet satt av til fellesfag og valgfag.

Last ned timeplan som pdf ↓
 • Skolestart 24.08.2024
 • Bli-kjent uke
 • Linjeuker/linjeturer
 • Elevkvelder
 • Fellesturer
 • Høstferie i uke 41
 • Halloween
 • Reunionshelg hvor årets elever lager opplegg for fjorårets elever
 • Aktivitetsdager
 • Familiehelg med familiefest
 • Julefest
 • Juleferie
 • Nyttårsball
 • Linjeuker/linjeturer
 • Vinterferie i uke 9
 • Måneskinnstur til Sålefjell
 • Aktivitetsdager
 • Påskeferie
 • Fellestur
 • Mimrekveld
 • Avslutningsfest
 • Avslutning av skoleåret ca 10.mai
Last ned årsplan som pdf ↓

Totalt kan en velge mellom cirka 24 ulike valgfag i løpet av året. Vi bruker cirka 9 timer i uka til valgfag. NB! Valgfagene som er nevnt er eksempler på hvilke valgfag vi kan tilby elevene. Hvilke valgfag vi tilbyr er avhengig av hvilke lærerkrefter vi har.

Baking

Velger du baking får du bake masse deilige kaker eller gode brød, rundstykker og annet bakverk.

Ballspill

Full fart med ulike ballspill i gymsal eller utendørs. Hva vi gjør? Artige oppvarmingsøvelser - deretter fotball, basketball, landhockey, softball mm.

Band

Spiller du et instrument og/eller er glad i å synge, så må du velge band som valgfag. Vi øver inn coverlåter, og opptrer vi på ulike arenaer. Skolen har noe utstyr, men ta med egne instrument.

Besøksvenn

I samarbeid med Røde Kors vil du bidra til å gjøre hverdagen lettere for ensomme i alle aldre. Med deg på laget kan vi gjøre en viktig innsats for fellesskapet.

Bokklubb

Valgfag for de som er, eller ønsker å bli glade i å lese. Vi velger en bok sammen, og skal ha gode samtaler rundt tekst, uttrykk, stemninger og følelser knyttet til boka vi velger.

Båtførerprøven

Pris: 700,-

Kurset tar for seg teorien som inngår i fagplanen utarbeidet av Sjøfartsdirektoratet. Det blir både teori og teoriprøve.

E - Sport

Valgfag e-sport passer for deg som er interessert i e-sport, eller du som vil lære litt om e-sport. Vi skal innom ulike kjente og ukjente spill. Viktigste er at det er spill vi skal spille sammen.

Filmkunnskap

Hovedhensikten er å se på film og diskutere hva vi har sett etterpå. Det blir noe filmteori. Vi prøver å velge filmer som er ulike i innhold og sjanger, og vi ser også filmer fra ulike land.

Fotball

Dette er et valgfag for deg som ønsker å bli en bedre fotballspiller og deg som bare ønsker å spille fotball. Det vil vere litt tekniske og taktiske øvelser, og så vil det vere en del spilling.

Foto og markedsføring

Vi lærer hvordan vi kan bli bedre fotografer, på samme tid som vi skaper noe som blir brukt gjennom skolens publiseringskanaler.

Gitar

Nybegynnerkurs hvor vi legger vekt på å lære de vanligste grepene slik at vi kan spille mange sanger. Vi lærer også fingerspill og barrègrep. Så ta med gitar hvis du har!

Godt å kunne, kjekt å vite

Praktisk rettet valgfag for å bli mer "handy" og i stand til å fikse og reparere ting selv. For eksempel sykkelreparasjon, enkel snekring, produsjon av ved og mye mer.

Golf

På Karmøy kan man spille golf stort sett hele året, og vi har tre baner i umiddelbar nærhet til skolen. Nordvegen Golfklubb har i tillegg to gode simulatorer.

Jegerprøven

Pris: 4 000,-

Går du med planer om å pakke sekken, dra til skogs eller fjells med hagle for å oppleve flott natur og jakte på fugl eller vilt? Da kan vi tilby jegerprøven.

Julebakst

Alltid hyggelig å bake julekaker før jul, den gode lukta og den gode stemningen på skolekjøkkenet er en fin oppvarming før juleferien .

Klær & design

Her får du muligheten til å sy dine egne klær. Faget passer for deg om du kan sy fra før, eller om du aldri har sydd på en symaskin tidligere. Du får opplæring ut fra det nivået du er på.

Kom i form

Er du i god form og vil oppretteholde den eller vil du bli i bedre form? Da passer dette valgfaget for deg! Uansett utgangspunkt og fysisk form så vil du finne en aktivitet som du liker her.

Kreativt Verksted

Å sitte ved samme bord og sysle med tegning og maling, klipping og perling, er superhyggelig. Tiden flyr og vi har alltid lyst til å bli sittende litt til når timen er over.

Kunsten å være i bevegelse

Her skal det være fokus på mestringsglede, samhold, samarbeid og fysisk aktivitet. Det er ikke treningen som er mest sentral her, men det er leken som står i fokus.

Mat på tur

Vi drar på kortere turer ut i nærmiljøet og lager god turmat. Lærer oss noen fine triks som er kjekke å kunne på tur.

Minikor

Minikor er for deg som gjerne vil synge mer enn bare i skolekoret. Du trenger ikke være en stor sanger, men ha lyst til å synge flerstemt i et mindre kor

Multisport

Et spennende valgfag med aktiviteter ute og inne. Eksempler på aktiviteter er skating, klatring, ballspill, kano og bølgesurfing mm. https://www.youtube.com/watch?v=56IVglhkVxY

Slå Ball

Pris: 700,-

Dette er ett valgfag for de som liker å slå etter en ball med en kølle, racket, eller annet slagvåpen. Aktuelle sporter er padel-tennis, golf, tennis, squash, bordtennis, innebandy, biljard og volley.

Spinning

Her tar vi i bruk skolens egen spinningsal. God musikk, trening sammen med andre og god stemning er sentralt her.

Strikkeglede

Dette er for deg som elsker å strikke, eller for deg som gjerne vil lære denne fantastiske teknikken som gir så mye glede når du sitter der med strikkepinner og garn mellom hendene.

Teambuilding

Her er det bare en haug av øvelser hvor vi lærer om oss selv og hvordan vi fungerer i en gruppe. Selv utviklende!

Teatersport

Rom for å boltre seg i dramaleker og impro, med lav terskel. Her er det lov å være helt ny på slikt. Blir også mulighet for litt sketcheskaping mm for deg med en liten regissør i magen!

Tegning og Maling

Pris: 100,-

Vil du la kunstneren i deg få vokse seg glad? Her blir det tegneøvelser som vil gi deg en sikrere strek og mer fargerik pensel! Blir også tid til å male fritt på egne prosjekter, skravle og hygge oss.

Volleyball

Her er det variasjon mellom teknikktrening og spill. Vi øver på de mest grunnleggende teknikkene som; fingerslag, baggerslag, smash, blokk og serve.

Yoga

Pusterom fra den ellers hektiske folkehøyskolehverdagen. Vinjasa og gentle flow yoga med innlsag av meditasjon og pusteøvelser. Samt litt innblikk i den over 2000 år gamle yogafilosofien

Årbok

Vi lager årets minnebok til alle elevene. Vi skriver om alle fag og linjer, turene, hverdagene, elevkveldene alle arrangement i løpet av året. Vi samler inn bilder og lager en flott bok - årboken!

Fra kr 160 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Tur til England med kamp
 • Bad på rommet
 • Studietur: Fellesturer og fellesopplegg
 • Studietur: Fotball Europa, England og Italia
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
 • 22 000,-
Minimumspris for linja 160 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Du kan trekke fra (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 160 500,-
(16 050,- per måned)
Hos oss velger alle 2 linjer- for å få en enkel oversikt over pris på dine 2 linjevalg - gå til våre hjemmesider http://karmoy.fhs.no og velg dine 2 linjer.
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Fotballer, vester, kjegler, kunstgressbane, mål

Dette utstyret må du stille med selv

 • sko til kunstgress
 • innefotballsko 
 • treningstøy
 • leggskinn

Send mail til skolen ved behov for tilrettelegging

Mer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Jeg fikk tilbake troen på meg selv på folkehøgskolen

For Susanne var videregående tøft. Hun slet med å komme inn i miljøet, mistet selvtilliten, og klarte ikke fullføre. På folkehøgskolen opplevde hun mestring på ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

FIFA og fotball

Sjøholt Folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

Toppfotball OSLO

Rønningen folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Toppfotball OSLO JENTER

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen

Fotball - Premier League

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Fotball

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Disippel / Puls

Helgeland Folkehøyskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeKristen

Fotball Elite Kvinner

Molde Folkehøgskole
HelårskursKristen

Fotball tilrettelagt

Peder Morset folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Premier League - Europa og Afrika​

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Helårskurs12 t/ukeKristen

Fotball Spania

Molde Folkehøgskole
HelårskursKristen

Humanitær Fotball

Hallingdal Folkehøgskule
HelårskursFrilynt

Fotball Europa

Grenland Folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen