Til hovedinnhold

Fotball - Premier League

Søk på linja

Klar for frekke finter, heftige taklinger og stang inn? Hos oss blir du ikke proff, men du blir garantert bedre! Vi har fokus på fotballglede, godt kameratskap og lagånd.

 

Skruball
Vi spiller tradisjonell fotball og futsal, og vi legger opp til å delta på innendørs-, utendørs- og natt-turneringer, og vi får muligheten til selv å arrangere turneringer. Vi vektlegger at du skal utvikle deg både som individuell fotballspiller og som lagspiller. Vi ønsker å legge til rette for at du skal tilegne deg eller øke dine taktiske og tekniske ferdigheter.


Fotballlegender
Vi ser på skadeforebygging og treningsteknikker. Er det dårlig vær det bruker vi litt tid på fotballhistorie, mens vi spiser en digg frokost. I tillegg får vi besøk av tidligere fotballspillere og trenere, som Claus Lundekvam og Phil Neal.

Eliteklubber
Få et innblikk i Norges beste eliteserieklubber. Vi besøker blant annet Viking, Sandes og Start, der vi får høre om strategi og taktikk, møte trenere og spillere. Så klart avslutter vi det hele med pizza! 

 

Linjetur til England

Vi drar på studietur til England og ser på Premier League og Champions League. Få en unik VIP-opplevelse i engelsk toppfotball, som andre bare kan drømme om! En uke med god mat, kamper og kule opplevelser.

 

For deg som elsker fotball og som har lyst til å ha et år der du blir bedre, har det gøy og opplever nye ting.

Dette vil du lære

 

 • Fotballglede
 • Samarbeid og lagbygging
 • Fotballhistorie, kultur og tradisjoner
 • Planlegge fotballturer

 

 

 

Våre forventninger til deg

 • At du ønsker å spille fotball
 • At du ønsker å bidra til ett godt felleskap

 

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: ca. 5 dager

Måltider pr dag inkludert: 2

Fotball-linjen på Lundheim reiser til Liverpool og Manchester i England  for å oppleve engelsk fotball på nært hold. Turen varer ca. 5 dager. Tettere på Premier League kommer du ikke.

I 2018 var det tre Premiere League-kamper og to Champions League- kamper på programmet samt  en League One- kamp i Blackburn. Det var to kamper med Liverpool og to kamper med Manchester City. Det var omvisning på Old Trafford .

Vi besøkte også Finch Farm, treningsanlegget til Everton.

Kampbilletter er inkludert i prisen du betaler.

Bli med på felles skoletur! En tur til New York kan aldri skuffe. Denne storbyen har mye spennende som alle bør oppleve minst en gang i livet! Frihetsgudinnen, Times Square, Brooklyn Bridge og Central Park er noen av høydepunkter på en tur til New York. 

Turen er tilrettelagt. Mer info kommer! 

Linjene har sine egne turer:

Sør Korea - Kreativ Data, E-Sport, Musikk, Cosplay, Film og Foto 

Liverpool og Manchester - Fotball

Lanzarote, Club La Santa - Sport og Friluft

Allround og Allround Aktiv: Aalborg  

London - ReDesign

 

For alle våre turer gjelder følgende: Vi tar forbehold om endring av priser som følge av valutakurser, fly- og transporttariffer, samt uforutsette skatter og avgifter som vi ikke selv råder over. Skoleturene våre er frivillige. De som velger å ikke være med på turene, har et eget solid og gøy undervisningsopplegg på skolen. Endelig informasjon og pris for turen kommer i juni 2024.

Obligatorisk: Nei

Pris: 25 000

Måltider pr dag inkludert: 2

Bli med på felles skoletur! En tur til New York kan aldri skuffe. Denne storbyen har mye spennende som alle bør oppleve minst en gang i livet! Frihetsgudinnen, Times Square, Brooklyn Bridge og Central Park er noen av høydepunkter på en tur til New York. 

Turen er tilrettelagt. Mer info kommer! 

 

 

For alle våre turer gjelder følgende: Vi tar forbehold om endring av priser som følge av valutakurser, fly- og transporttariffer, samt uforutsette skatter og avgifter som vi ikke selv råder over. Skoleturene våre er frivillige.

Fellestur og linjetur til Sør Korea - går parallelt.

De som velger å ikke være med på turene, har et eget undervisningsopplegg på skolen.

Lena Thunheim

Lærer

Lena er utdannet allmennlærer med grunnfag i idrett, og har lang erfaring som fotballtrener og -spiller. Hun er et fyrverkeri av en lærer, med mange interesser som sport, friluftsliv, revy og god mat. Lena er også mentor for stipendiatene på Lundheim.

Epost: lena.thunheim@lundheim.fhs.no

25. august :       Skolestart

Oktober:            Høstferie

Desember:        Juleavslutning 

Februar:            Vinterferie

April:                 Påskeferie og Lundheimritt.

Mai:                  Skoleslutt

Last ned årsplan som pdf ↓

Hos oss får du mange muligheter. I løpet av året kan du velge 5 ulike valgfag, som er fordelt på tre perioder gjennom høsten og våren. I tillegg har vi to valgfagsuker, der hele uka er satt av til valgfaget ditt.

Adobe Photoshop

Her skal du få litt kjennskap til programmet Adobe Photoshop. Her lærer du alt fra å forbedre dårlige bilder, til å manipulere, redigere eller montere bilder sammen.

Ballspill

Dette er valgfaget for deg som liker ulike typer ballspill, og som trives med å spille på lag med andre. Vi prøver ut sandvolleyball, volleyball, basketball, kanonball, fotball, slåball og innebandy.

Bushcraft

Er du en ekte Lars Monsen? Overlev ute i naturen, gå deg litt vill, lag bål og ha det skikkelig gøy på tur.

DJ & beats

Om du er musikalsk eller ikke - dette er et valgfag for deg som digger beats og har lyst til å lage egen musikk. Med dataen som instrument vil en ny verden åpne seg.

Enkelt friluftsliv

Ekspedisjoner og telttur er vel og bra, men det enkle friluftslivet dreier seg mest om å komme ut i nærmiljøet. Vi lager middagen ute, håper å se et rådyr, plukker sopp eller spikker barkebåt.

Filmpoliti

Bli med på en reise inn i filmhistorien. Vi rekker ikke alle de 1001 filmene du burde ha sett, men vi rekker en del.

Fotball

Kom og spill fotball med oss en gang i uka. Du trenger ikke være på eliteserienivå, det holder at du liker å ha det gøy og spille fotball.

Gitar

Basis innføring i gitarens spennende verden. Grep etter grep lærer du å mestre musikken.

Hvorfor er verden så urettferdig?

Lær om verdens urettferdigheter - i lys av både samfunn, kultur, geografi, historie og økonomi.

Kajakk

NPF Grunnkurs hav - Her blir du sertifisert og kan etter gjennomført kurs delta på aktiviteter i kajakklubber over hele landet. Det blir sikkerhetstrening og vi avslutter valgfaget med en fin tur.

Konspirasjon og mysterier

Er du skeptisk til hva som blir servert gjennom mainstream-media? Er Donald Trump egentlig en alien? Har hemmelige brorskap en innvirkning på vår hverdag? Vi graver, undrer og vokser i skepsis!

Malekurs

I valgfag malekurs arbeider vi med fargesirkelen for å lære og blande farger. Vi maler med acrylmaling når vi etterligner et kunstverk.

Masker

Vi tar en avstøpning av ditt ansikt slik at du kan lage en maske som passer deg perfekt. Du lærer også å male masken.

MAT: Baking

Lag brownies, boller eller brød. Lær de beste triksene for å ikke drepe gjæren!

MAT: Matlaging

Så enkelt og utrolig godt. I matlaging valgfag lærer vi deg alle de smarte knepene slik at den maten du lager, smaker aller best. Skolekjøkkenet er godt tilrettelagt for bevegelseshemmede.

MAT: Småretter

Pizzasnurrer, eplekake eller kanskje noe egenkomponert? Lag digg mat. Spis opp. Kos deg.

Mindfulness

Senk skuldrene - ro ned - pust. Dette er valgfaget for deg som ønsker å koble helt av.

Musikklytting

Vi setter oss godt til rette, lytter til musikk fra renessansen og fram til i dag.Gjennom historien og samtidskunst får vi forståelse for de forskjellige tidsepokene.

Olabil

Bygg en olabil fra scratch. Samle materiale, tenk konstruksjon, fart og tunge. Avslutt med tidenes olabilløp ned bakken!

Pinholekamera

Lær å lage eget pinholekamera av en pappeske. Ta bilder, lek deg i mørkerommet og fremkall blinkskuddene dine.

Podcast

Vi lærer å lage og sette sammen radioreportasjer, podkaster og direktesendinger. Vi er i skolens mediarom, der vi boltrer oss med opptakere og redigering.

PULS - jogging

Har du lyst til å bevege på deg, er dette valgfaget for deg! Faget blir tilpasset den enkelte ut fra interesser og fysisk form. DU er med og bestemmer! Vi bruker skogen og de flotte løypene rundt.

PULS: Spinning

En artig og spennende form for Cardio trening. Det brukes spinning sykler! Spinningen blir ledet av spinning instruktør. Det brukes herlig og motivasjonell musikk til Cardio treningen!

PULS: Sykkel

Du ser verden annerledes når du sitter på et sykkelsete, -enten alene eller på en tandemsykkel. På Lundheim får du tilgang til begge. Dette valgfaget er for deg som vil ha turer i flott natur.

Sjakk

Dette er valgfaget for deg som liker sjakk. Du får egen t-skjorte hvis du slår vår lærer. Visste du at Magnus Carlsen har røtter i vår kommune?

Skyting

Lundheim har en skytebane rett ved skolen. Vi har seks geværer. Samlet blir det timer med moro.

Solidaritet i praksis

Bli kjent med Strømmestiftelsen, og vær med på å arrangere events for å samle inn penger til veldedige formål. I skolens solidaritetsuke spiller vi en viktig rolle.

Strikkecafé

Vi samles til koselig strikkecafé. Om du kan strikke fra før er ikke så viktig, det lærer du underveis - lag ullsokker, sitteunderlag eller noe annet gøy.

Studiofoto

Skolen har eget fotostudio med kameraer og lysutstyr. Du har lyst til å lære og være kreativ. Oppgavene er varierte og alt arbeidet foregår praktisk. For det er slik en blir god på å fotografere.

Surprise

Du kan komme med ønsker, men du vet aldri hva som skjer. For det er jo en SURPRISE! Vi koser oss masse sammen hver eneste gang! Vi kan gjøre små ting og store ting, alt fra f.eks vaffelkos til turer.

Søm Basic

Her lærer du det aller mest grunnleggende om bruk av symaskin. Du lærer hvordan man trer en symaskin og hvordan man syr rett- og sikksakk-søm. Vi syr enkle produkter som kurver, dresspose o.l..

Tec og Robot

Vi lærer enkel programmering i Scratsh, Python og Java. Arduino programmeres i Arduinos egen IDE-software som er basert på Java. 3D printer kan brukes til å printe ut deler til en robot.

Ukulele

Lær å spille ukulele på kort tid. Skolen har 10 nyinnkjøpte ukuleler som venter på at du skal lære deg å spille hits og populære sanger. Har du egen ukulele fra før så er det flott om du tar den med.

Hva er Lundheim? Spennende linjer, driftige lærere og nydelig natur? Gode vennskap, mye latter og fritt spillerom for kreativiteten? Litt grensesprengende, mye mestringsfølelse og skikkelig lærerikt? Lundheim er muligheter.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 113 700,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom eller enkeltrom)
 • Bad på gangen
 • Studietur: England- Premier League
  • Mat (2 måltider per dag)
  • Fotballkamper
 • Internett
 • Vaskemaskin
 • 3 500,-
Minimumspris for linja 113 700,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 113 700,-
(11 370,- per måned)
Inkludert i grunnprisen er kost og losji, skolegenser, skoleavgift i form av turer og materiell, og innmeldingsavgiften
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret må du stille med selv

Vi har en gressbane på skolens område. Skolen har egen gymsal, samt forskjellige treningrom for kondisjon, styrke og skadeforebygging. 500 meter fra skolen har vi både kunstgressbane og innendørshall. Alt dette er fasiliteter vi benytter oss av. Du må ha med treningstøy og fotballsko til å bruke ute og inne. Det er også et eget treningsstudio og svømmehall som dere som elever har tilgang til også på fritiden.

Denne linjen har til dels mulighet for tilrettelegging for fysiske og psykiske funksjonsnedsettelser, men det krever et visst nivå av selvstendighet og mulighet for å klare seg på egenhånd. Kontakt skolen hvis du er usikker på om dette gjelder deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

"Fotball på Lundheim er en god blanding av seriøsitet og lek som gir deg tilbake lysten din for å spille fotball, og en følelse om at du ikke kan få nok av å spille fotball."

Henok Hayalu
Eirik Paulsen

Fotballinjen på Lundheim inneholder tre store og viktige ting: Godt miljø, god trening og sist men ikke minst FOTBALL!

Eirik Paulsen
Eirik Hellerud

Turen til England med fotball-linja er min klart beste opplevelse og er en grunn I seg selv til å begynne på Lundheim.

Fra bloggen

Her er de nye folkehøgskolelinjene

Les hvilke helt nye linjer du kan søke på skoleåret 2024/2025.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Fotball Europa - England og Italia

Karmøy Folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

FIFA og fotball

Sjøholt Folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

Fotball Europa

Grenland Folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

Fotball - Liverpool

Folkehøgskolen Sørlandet
HelårskursKristen

Toppfotball OSLO

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen

Fotball & GROUNDHOPPING

Hurdal Verk folkehøgskole
Helårskurs14 t/ukeKristen

Fotball tilrettelagt

Peder Morset folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Fotball Elite Kvinner

Molde Folkehøgskole
HelårskursKristen

Fotball

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Toppfotball OSLO JENTER

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen

Humanitær Fotball

Hallingdal Folkehøgskule
HelårskursFrilynt

Fotball Spania

Molde Folkehøgskole
HelårskursKristen