Til hovedinnhold

Dette er linja for deg som elsker å være i bevegelse og er nysgjerrig på alt som har med fysisk aktivitet å gjøre! Verdens beste gymtime hver dag og viktigst av alt idrettsglede sammen.

Denne linja er for deg som er nyskjerrig, leken og glad i allsidighet! Vi forventer at du byr på deg selv og ønsker å bidra med dine erfaringer.

Aktivitetene vi holder på med, favner om hele spektret av aktiviteter - og der det viktigst av alt er å ha det GØY sammen!

Du kan forvente kjente og kjære aktiviteter, men også idretter du aldri har prøvd selv. Vi følger årstidene og været slik at vi får mest ut av året.

Dette har vi å by på like utenfor døra:

Hallingdal Folkehøgskule ligger midt mellom Bergen og Oslo. Kort vei til Hemsedal, Hallingskarvet og Jotunheimen. Hallingdal er kanskje den eneste plassen i Norge som kan garantere en snørik lang vinter. Vi på idrettslinja kommer til å være mye på alpint, topptur og bortoverski i løpet av vinteren.

Linjeukene

Vi har 4 linjeuker fordelt utover året. Dette er uker med kun linjefag, der vi kan fordype oss skikkelig i det vi ønsker og å evt. kunne reise på en tur. Disse 4 ukene kan se slik ut:

Her er alle ferdighetsnivåer er velkomne. Vi har fokus på samhold, glede og mestring sammen.

Våre forventninger til deg

Du ønsker å lære,"gi" og dele erfaringer og å bidra i fellesskapet - både på linja, i fellesfagene og på internatet.

Avslutningstur Italia

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 6-9 overnattinger

Kommende skoleår 2023-2024 skal vi reise med tog til Italia, nærmere bestemt Gardasjøen! Vi har valgt dette stedet fordi alle linjene har mange muligheter til linjebestemte aktivteter der og vi ønsker å avslutte året med en tur hvor vi er sammen alle sammen.

Stisykling 

Via ferrata/klatring

Shopping/byliv

Bading/fornøyelsesparker/strandliv

GOD mat fra verdens beste kjøkken

 

Bli kjent Skoletur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2 overnattinger

Like etter skolestart, reiser alle linjer/elever på en felles tur. Her handler det om å bli bedre kjent, gjennom ulike aktiviteter, opplevelser og samvær. Vi reiser til Dale Oen senteret like utenfor Bergen hvor vi leker oss i vannet med forskjellige aktivteter, hygger oss sammen og plukker plastsøppel i skjærgården.

Martin Kilmark

Linjelærer Switch og medieansvarlig

Martin er født og oppvokst i Tromsø, men har siden han var elev ved Hallingdal folkehøyskole bodd sørpå. De siste 10 årene på Gol. Martin er faglærer i kroppsøving og friluftsliv. Han har drevet aktivt med fotball, turn, svømming og klatring. Men den store lidenskapen har alltid vært lek (frikjøring) og moro (jibbing) med ski på beina!

Epost: martin@hallingdalfhs.no
Telefon: 99249129
Instagram: @kilmark

Skoleuken legges opp etter det vi kaller linjeuker og "vanlige" uker. I linjeukene er det full fokus på linjeaktiviteter, mens en vanlig uke varierer mellom både fellesfag, valgfag og linjefag.

 • Vi har morgensamling hver morgen kl. 08.30
 • Mandag og fredag er typiske dager for valgfag og fellesfag
 • Linjefag onsdager og torsdager
 • Lørdagsseminar de fleste lørdager
 • Programkvelder og samlingskvelder i helgene
Last ned timeplan som pdf ↓
 • Ultimo august
 • Medio mai
Last ned årsplan som pdf ↓

Du velger to valgfag i hvert semester, se vår timeplan for antall timer og dager pr uke. Valgfag vi tilbyr avhenger av interesse og lærerressurser.

Buldring

Vi har et kjempefint buldrerom på skolen, i tillegg til flotte buldremuligheter ute her på Gol og i resten av Hallingdal! Stor ny klatrevegg med buldrerom også nede i Gol!

Båtførerprøven

Kurs i Pensum til båtførerprøven på folkehøyskole-vis. Forhåpentlig inspirerende for et båtliv til sommeren. Eksamen er frivillig og kan tas på skolen og koster ca kr 800,-.

Frisbeegolf

Lyst til å lære deg mange forskjellige kast? Forstår du ikke tallene som står på discene? Det ordner seg! På frisbee golf valgfag skal vi leke oss frem til løsninger - og du vil bli bedre. GØY!

Gå på ski - Langrenn

Her har du mulighet til å lære å skøyte og gå klassisk, trene langrenn eller gå tur. Det blir også mulighet for å tenne bål og lage koselig rasteplass. For alle som har lyst til å gå på ski!

Hagan

Starter med sommer-railing 1. uka. Starter allerede i oktober å lage snø og designe årets hagepark. Begge kjønn er hjertelig velkommen!

Jibben lever

Jibben lever og vi skal leve jibben sammen! Alt dette og mer skal du lære om mens du står på ski i en av Norges beste terrengparker. Jibbing er kultur.

Kajakk-bygging

Pris: 3 500,-

Bygg din egen Grønlandskajakk etter egne kroppsmål i tre og linduk. Vi har eget stort verksted på skolen med alt av nødvendig utstyr.

Livsfilosofi

I dette faget undrer vi oss rett og slett over livet. Her er det elevene selv som velger tema for timene. Tidligere tema har feks vært valg, bevissthet, arv og miljø, sjalusi, kjærlighet osv.

Musikk

Valgfag med sang, band eller andre musikalske innslag. Skolen har øvingsrom og en del instrumenter.

Off-piste

Vi utforsker alle hemmelige og ikke hemmelige spots i Hemsedal. Vi besøker også Hallingskarvet skisenter i nord. For både ski og brett.

Powsurf bygging

Lyst til å surfe på snøen? Den ultimate frihetsfølelsen. Lag ditt eget brett, surf når snøen kommer <3

Reproduksjon og design

Her kan du lære å reparere eller redesigne alt. Ski, hjelm, kjoler bukser, ski sko, alt kan repareres. Vi prøver også på batikk for de som vil det!

Sjakk

Dette er for nybegynnere og litt viderekommende. Regler og strategier gjennomgåes. Spiller mye, - med kommentering og diskusjoner underveis. Skoleturnering arrangeres før jul engang.

Stressmestring

Her vil du lære grunnleggende teknikker og prinsipper innen selvforsvar. Valgfaget passer for alle, uavhengig nivå og erfaring.

Svingteknikk ski og brett

Har du lyst til å lære deg å stå teknisk riktig på slalomski? Kanskje du aldri har kjørt på ski før og vil lære grunnleggende ferdigheter? Da burde du velge Alpint valgfag!

Terrengsykling

Ha det gøy med sykkel i krevende terreng. Utvikle dine evner på sykkel og utforske spennende stier!

Turn og trampett

I dette valgfaget får du grunnleggende turn-opplæring. Dette er timer for deg som aldri har turnet og for deg som har turnet mye. Vi har tilgang på turnhall med rektangulære trampoliner og skumgrop!:)

Yoga

Her lærer du grunnleggende yogaøvelser samt enkle pusteteknikker og avspennings/meditasjonsøvelser. Dette er yogatimer som passer alle.

Velkommen til en folkehøgskole med syv skisentre rett over dørstokken! Snøsikker vinter, de skandinaviske alper i Hemsedal og fantastisk fellesskap! I tillegg til flotte linjeturer, venner for livet, god mat, lek og latter - ligger altså alt til rette for et år stappfylt med store opplevelser lokalt!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 145 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Studietur: Avslutningstur Italia
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Bli kjent Skoletur
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 145 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 145 000,-
(14 500,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
Prisen inkluderer alle opplegg og turer med skolen og på linja, samt sesongkort for flere av heisene i Hallingdal.

Husk at du også trenger penger til dette

xxx

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Switch – der elevene lærer å leke igjen

Hvorfor er det et poeng å drive med en «meningsløs» aktivitet, som lek på ski og brett i folkehøgskolen? Det er i tillegg stor sjanse ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Idrett og Racketsport - Europa​ og Bali

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Helårskurs12 t/ukeKristen

Idrett.Ball

Sunnmøre Folkehøgskule
HelårskursKristen

KRIK Multisport

Sagavoll folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs12 t/ukeKristen

TURN / troppsturn, tumbling, trampett

Stavern folkehøyskole
HelårskursKristen

Puls, Trening, Helse

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Trening og sjølforsvar

Torshus folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Skate & Surf

Jæren Folkehøgskule
HelårskursFrilynt

Crosstrening og beachvolley

Kristiansand folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

Idrett og Friluftsliv

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Sport & Friluft

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs A9 t/ukeKristen

Sjakk

Grenland Folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

Toppidrett OSLO

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen