Til hovedinnhold

TURN / troppsturn, tumbling, trampett

Søk på linja

Turnlinja på Stavern folkehøyskole – Utfold deg i Norges råeste turnhall! Mestre salto i alle varianter, med eller uten skru, og forbedre kroppsbeherskelsen din.

Turnlinja ved Stavern folkehøyskole: det perfekte valget for deg som er en aktiv turner eller bare nysgjerrig på å lære mer innen turn. Få profesjonell, individuell oppfølging i Norges beste turnhall.

Besøk Turnlinja sin hjemmeside på stavernfhs.no

På turnlinja får du muligheten til å utvikle deg og ta ferdighetene dine til et nytt nivå innen trampett, tumbling, airtrack, trampoline, frittstående og mye mer. Vår erfarne instruktør sikrer individuell oppfølging og veiledning, slik at du kan utvikle deg både teknisk og personlig.

Vi samarbeider med lokalklubben, og har derfor har den unike fordelen av å ha norges flotteste turnhall rett over veien. Dermed blir turnhallen ditt klasserom, samtidig som du får delta i en rekke andre aktiviteter utenfor klasserommet.

 

“Jeg kan ikke ikke turne! På Stavern folkehøyskole har jeg forbedret teknikken min på alle aparater. Instruktørene her er helt rå. Jeg har også landet min første dobbel baklengssalto.”

-Matea Bjerkås, Turn

 

Ta ferdighetene dine til et nytt nivå innen:

 

 

For turnere, enten du er aktiv eller nysgjerrige fra lignende idretter. Vi har hvert år elever fra idretter som er turn-lik, som for eksempel RG, Cheerleading, Akrobatikk, Gymhjul, Parkour mm.

Dette vil du lære

 • Ta ferdigheter til nytt nivå innen
  • Trampett
  • Tumbling
  • Airtrack
  • Trampoline
  • Frittstående
 • Medtrenerkurs (NGTF)
 • Sikringskurs 1, tumbling og trampett (NGTF)
 • Trener 1 (NGTF), for de som har tilstrekkelig erfaring
 • Trenerattester (NIF)
 • Førstehjelpskurs
 • Antidoping Norge Ren utøver
 • Yoga
 • Turer i skog og mark
 • Linjeturer og skoleturer

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 14 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Sør-Afrika byr på MYE aktivitet, spennende kulturmøter og en mulighet til å gjøre noe for andre. Vi samarbeider med organisasjonen SCORE, og våre elever vil jobbe som frivillige hjelpetrenere og lede aktiviteter for barn og unge i Franschhoek Valley og Mbekweni

Studieturen vil også by på safari, fjellklatring, rappellering, paragliding, strikkhopp, juving, surfing og terrengsykling. Og kanskje kan det friste med et fallskjermhopp over Cape Town? Linjene Blålys 112, GOLF, Racketsport og TURN drar sammen på denne turen og vi vil ha høyt fokus på fellesskap, faglig utbytte og kulturforståelse. Her blir det trening og undervisning i fantastiske omgivelser.

Vår målsetting er at studieturen din skal være en tur fylt med faglig relevant læring, nye perspektiv på liv og samfunn, spennende opplevelser og bidra til å bygge det gode klassemiljøet.

Studieturene i regi av Stavern folkehøyskole er unike og forskjellige fra hverandre, og ikke minst forskjellig fra det du kan oppleve som turist. På våre turer får du mer for pengene; du vil oppleve mer, lære mer, forstå mer og utfordres mer. Studieturene våre er med på å forandre liv – gjennom å få være med på å støtte livsforandrende prosjekter i landene vi besøker. Det er ikke for ingenting at slagordet vårt er DRØMME – LEVE – FORANDRE.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Hvorfor dra langt når man har de beste skiforholdene i vårt eget land?!

Hele skolen drar på en ukes tur til Hemsedal. Dette er uken både for deg som liker fart og alpint, deg som liker høyfjellsturer, eller deg som vil kose seg foran peisen med en god bok.

Videre skal vi spise masse god mat, ha hyggelige kveldssamlinger og mye underholdning. Denne turen blir et av årets høydepunkt for mange!

For de som ønsker å stå på ski/snowboard vil heiskort og utleie av utstyr koste ekstra.

Per Andreas Ringsby

Kontaktlærer TURN

Per Andreas er utdannet fra Olympiatoppens topptrenerstudie på NTNU og har mange år bak seg som landslagssjef i Norges Kickboxingforbund. Med Per Andreas som kontaktlærer er du garantert proff og god oppfølging, og elevene får oppleve andre treningsmetoder og undervisning utenfor turnhallen. 

Epost: par@stavernfhs.no
Telefon: 90108225
Instagram: @www.instagram.com/per_a_ringsby

Lars Gunnar Risa

Intruktør TURN

Lars Gunnar Risa har bakgrunn som landslagstrener i turn og som basistrener for Olympiatoppen, i tillegg til å ha jobberfaring fra skole, turnforbundet, idrettskretsen og flere toppklubber. Lars Gunnar har hatt en lang karriere som aktiv og har vunnet flere trofeer gjennom mange år.

Folkehøyskolene har 6 skoledager i uken, og en vanlig undervisningsuke på Stavern fhs består normalt av;

 • Linjefaget - linjen du har valgt utgjør 3 hele undervisningsdager pr uke
 • Valgfagsdager; 2 dager i uka er satt av til valgfag i forskjellige størrelser. Se mer under vår valgfagsmeny.
 • Fellesfag er fordelt utover uka
 • Lørdagsseminar

Med forbehold om endringer i timeplanen for 2024-25.

Last ned timeplan som pdf ↓

Under ser du en kortversjon av årsplanen for 2024-2025:

Skolestart 24. august 2024

Uke 41 - Høstferie

Juleferie fra medio desember

Jan/feb - Studieturperiode

Uke 8 - Vinterferie

Mars - Hemsedal

Uke 16 - Påskeferie

Skoleavslutning 10. mai 2025

Endringer kan forekomme

 

Vi er ekstra stolte av vår valgfagsordning. Her får du stor valgfrihet og kan kombinere små og store fag i tillegg til linjen din. Fagene varer alt fra en halve dager til en hel dag (XL), så her får du muligheten til å fordype deg i flere fag. Endringer i valgfagsmenyen for 2024-25 vil forekomme;

Ballspill XL

Vi skal prøve oss i ulike ballspill som basketball, fotball, volleyball, innebandy m.m.

Diskgolf

Med en diskgolfbane et diskkast unna skolen kan du øve deg på å kaste mot kurv på færrest mulige kast.

DIY XL

DIY er et valgfag som tar i bruk kreativitet og nevenyttighet. Her kan du lære deg å fikse enkel elektronikk, mekke på sykkel eller bil og fikse ting i hjemmet. Du blir rett og slett handy!

Fotball XL

Her terper vi på teknikker, slik at vi kan få til skikkelig spill på slutten av økta!

Gitar

Her lærer du å spille gitar! Vi har flere ferdighetsnivåer slik at du finner en gruppe som passer deg.

Golf XL

Vi spiller golf sammen med golfpro ved Larvik golfklubb. Du lærer teknikker og presisjon fra utslag til putting.

Hobbyhjørnet

Kreativ? Du liker å skape og lage ting med hendene og å la fantasien løpe fritt. Du kan lage ting til eget bruk eller å gi bort i gaver.

Kickboxing

Lær litt kampsport på en morsom og uformell måte. Faget utvikler styrke, utholdenhet og bevegelighet. Her får du prøve litt av alt!

Kjekt å kunne!

Her lærer du de tingene du vil komme til å klø deg i hodet om i fremtiden!

Klatring

Her får du prøvd deg i skolens klatrevegg, og du vil lærer deg sikring og teknikk. Senere på året vil det være mulig å ta brattkortprøven.

Knivlaging

Her får du mulighet til å lage din helt egen unike kniv og slire. En brukskniv du kan ha glede av i friluftslivet, resten av livet. Her kan du utvikle din formsans og skape behagelige linjer og design

Kunst og Håndverk XL

Faget for deg som er kreativ, oppfinnsom og liker å bruke hendene. Her vil du lære å bruke verktøy, og vi jobber med tre, metall, keramikk og lær. Vi lager alt fra bruksgjenstander til pynt.

Mobilfoto

Se rundt deg! Dette er faget hvor vi fanger øyeblikket, eller får øyeblikket til å leve i et bilde. Vi bruker mobilkameraet -utstyret er ikke så viktig som brukeren og øyet som ser.

Perspektiv

I 2. valgfagsperiode får elevene velge forskjellige fag hvor blant annet dilemmatrening, solidaritet, demokrati, miljø og bærekraft står i fokus.

Racketsport

I undervisningen fokuserer vi på innlæring av grunnleggende teknikk og taktikk, og vi setter av masse tid til spill. Forløpet er sammensatt i 3 moduler: Spillforståelse, teknikk og taktikk

Rampelys XL

Rampelys er for deg som liker å stå på scenen. Her boltrer vi oss i underholdende oppsetninger innen dans og musikal.

Sjakk

Lyst til å lære deg sjakk, eller videreutvikle deg? Skolen har mange sjakkbrett og det kanskje setter valgfaget opp en skoleturnering for alle elevene.

Stavern aktiv XL

Her bruker vi Stavern som klasserom. Det kan være orientering, trening ute, kyststien eller fiske, mulighetene er mange. Et variert aktivitetsvalgfag.

Strikking

Ingenting sier folkehøyskole mer enn strikking. Her kan du lære deg å strikke skjerf, lue, pledd, og kanskje til og med en jakke?

Vannsport/friluftsliv XL

Bli med ut på vannet på SUP eller surfing, eller dra på en båltur langs kysten eller i skogen.

Yoga

Dette er et valgfag der du kommer som du er, og det spiller ingen rolle om du har gjort yoga før eller ikke. Undervisninga blir lagt opp slik at alle gjør øvelsene i sitt eget tempo.

Få et år fullt av nye opplevelser, nye venner og sterk personlig og faglig utvikling på Stavern folkehøyskole. Velg blant de spennende linjene våre og dyrk lidenskapen din mens du utforsker den vakre Stavernskysten - i over 200 soldager i året!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 144 800,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Årbok
 • Fellesturer
 • Studietur: Hemsedal
 • Studietur: Sør-Afrika
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 144 800,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Dobbeltrom er inkludert i grunnbeløpet
  7 300,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 144 800,-
(14 480,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Ekstra kostnader som enkeltrom, baderomstillegg, dietter og andre personlige utgifter vil bli fakturert ekstra gjennom skoleåret. Mer informasjon om dette blir sendt ut i informasjonsbrevet før skolestart.
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Ski
 • Skøyter
 • Kano
 • Kajakk
 • SUP (stand-up paddle board)
 • Surfebrett
 • Våtdrakter og tørrdrakter
 • Klatreutstyr

Dette utstyret må du stille med selv

 • Det blir mye aktivitet i løpet av én uke, så det er en fordel å ha flere skift.
 • Har du turndrakter og turnsko/sokker, så må du gjerne ta med dette.
 • Joggesko og innesko
 • Vi har god erfaring med å tilrettelegge for deg med funksjonsnedsettelse eller kronisk sykdom.
 • Vi tilrettelegger for deg så godt vi kan og gjør justeringer i samråd med deg.

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan tilrettelegge for deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Sånn kombinerte vi yrkesfag og folkehøgskole

Folkehøgskole er ikke bare for de som skal studere seinere. Les hvorfor Anton, Mia Kristine, Maja og Thomas ville gå på folkehøgskole.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Linje 7 - Hawaii

Ringebu Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

ALL IN - it's an adventure

Folkehøgskolen Sørlandet
HelårskursKristen

Golf.Idrett

Sunnmøre Folkehøgskule
HelårskursKristen

Idrett og Friluftsliv

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Toppidrett OSLO

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen

KRIK Volleyball og Flyt

Sagavoll folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs12 t/ukeKristen

Idrett og friluftsliv

Trondheimsfjord Folkehøgskole (Fredly)
Helårskurs15 t/ukeKristen

Crosstrening og beachvolley

Kristiansand folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

KRIK Multisport

Sagavoll folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs12 t/ukeKristen

Multisport og friluftsliv

Kristiansand folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

Idrett og Racketsport - Europa​ og Bali

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Helårskurs12 t/ukeKristen

Idrett

Hallingdal Folkehøgskule
Helårskurs13 t/ukeFrilynt