Til hovedinnhold

Evje Folkehøgskole

Velkommen til en helt ny skole – skolen med det store hjertet! Med fokus på læring, sunn livsstil og livsglede. Et inkluderende fellesskap der utfordringer, latter og god og sunn mat står på timeplanen. Sammen skal vi skape et fantastisk år!

Søk på skolenLinjer

Vi gleder oss til å ta imot deg på våre helt nye folkehøgskole der læring, helse og livsglede styrer hverdagen. Sammen skal vi skape et fantastisk år!  Spennende linjefag, utfordrende fellesfag og mange valgfag fyller ukene.

Fellesturen til Sør-Afrika kommer til å bli et av mange høydepunkter. I tillegg blir det linjeturer i Norge der du får sjansen til å fordype deg i linjefaget ditt.

Klar for noe noe nytt? Sammen med de andre elevene vil du oppleve at Evje Folkehøgskole er så mye mer enn en vanlig skole! Fellesskap, aktivitet og fag du ikke visste du synes var morsomme – kort sagt – ny kunnskap, livsmestring og masse godt humør!

Vi har fem spennende linjer: Kreativt Verksted, Mission Possible, Musikk - låtskriving, Dyreomsorg og Friluftsliv Light! Uansett hvilken linje du velger, lover vi deg at du kommer til å bli utfordret, lære mye – ikke minst om deg selv – og ha det gøy!  

Målet vårt er å skape en stressfri sone med læring uten press. Her får sjansen til å lære i ditt eget tempo sammen med medelever og lærere som vil deg vel. Du vil oppleve mestring og opparbeide en slitesterk selvfølelse.

Vi vil at elevene våre skal bli kjent på tvers av linjene, ha mange fellesopplevelser og få utfordringer sammen. Derfor er fellesfagene viktige. Her blir det aktiviteter ute og inne, smakebiter fra alle linjefagene og hverdagsmestring. Som om ikke det er nok, kan du velge mellom mange spennende valgfag. Da kan du lære noe helt nytt eller velge noe kjent!

Evje er stedet!

Dette står vi for

Evje Folkehøgskole er frilynt, og vi ønsker at vår skole skal 

Evje Folkehøgskole gir deg muligheten til å lære mer enn bare linjefag!  Hos oss er sunt kosthold, bevegelse og mestring viktig. Gjennom året vil du derfor ha fag som både handler om hverdagsmestring:

hverdags-DIY
førstehjelp
teambuilding
hverdagspsykologi
internasjonale spørsmål 
hverdagsøkonomi
treningsfag 
ernæringslære
matlaging

Hver morgen har vi morgensamling der ansatte eller elever presenterer noe de brenner for. Alle linjene har ansvaret for lørdagsseminarene. Der får dere sjansen til å la de andre elevene oppleve hva dere driver med på linjen. Folkehøgskoleelever gjennom alle tider sier at elevkveldene er noe av det beste i året. Slik blir det på Evje også. På elevkveldene er det elevene som er vertskap. Dere serverer kanskje god mat, lager sceneshow og har ansvaret for aktiviteter utover kvelden. Det er bare å begynne å glede seg! 

tekst

Årbok

Ballspill

Bokbadet

Dagens trim

FilmBonanza

Fisking

Fotball

Frivillighet

Handy man/woman

Hybelmat-kokken

Jobbsøk og CV

Låtskriving

Lek og spill

Miljø og Bærekraft

Musikk - vi jammer

Ta med eget instrument

Revy

Strikking

Studieteknikk

Tegning og maling

Tekstproduksjon - lær å skrive dikt og tekster

Urix - vi ser utdrag fra nyhetsprogrammet og diskuterer

Volleyball

Yoga

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Sør Afrika - landet med de store kontraster, mangfold, hjertevarme mennesker, rikt dyreliv og storslagen natur! Bli med på fortryllende opplevelser og minner for livet!

Vi utforsker fantastiske og spennende Cape Town med det pulserende storbylivet hvor impulser fra alle verdens hjørner er i et herlig samspill. Vi lærer mer om apartheid, og Sør Afrikas innholdsrike historie.  

Bli med på safari med "the big five", bade med pingviner, besøke Robben Island hvor Nelson Mandela satt fengslet i 27 år, hvalsafari, opplev Table Mountain, og se den vakreste solnedgangen fra Signal Hill. Vi vil besøke hjelpeorganisasjoner som arbeider i townshiper hvor de fattigste bor, vi vil besøke organisasjoner som arbeider med bærekraftig utvikling og dyrevelferd, og vi vil legge ut på en road trip langs idylliske Garden Route hvor vi også finner verdens høyeste strikk hopp! 

I vårt helt nye skolebygg og internat har alle rommene egne bad med dusj og wc. Vi har både enkeltrom og dobbeltrom med høy standard. Alt er flunkende nytt!

Internatet er delt i boenheter og hver enhet har en liten elevstue.

 

 

Fasiliteter

 • Flunkende nytt skolekjøkken med flere matstasjoner a là Masterchef
 • Gymsal med styrketreningsrom og spinningsykler
 • Spennende tidligere militære bygninger - over og under bakken

Evje Folkehøgskole holder til på Evjemoen - en tidligere militærleir i Evje og Hornnes kommune.

Evje ligger en liten times kjøretur (ca 6 mil) nord for Kristiansand, og er inngangsporten til vakre Setesdal. Det er gode bussforbindelser fra Kristiansand, Arendal, Oslo og Bergen med Setesdal Bilruter, Konkurrenten.no, Haukeliekspressen og Norway Bussekspress. Kommer du med fly eller tog til Kristiansand er det enkelt å komme seg videre opp til Evje med buss. 

Finn reiserute fra der du bor

 • Kino (ligger i et av nabobyggene, ca 50 m)
 • Friidrettsanlegg/stadion på Evje (ca 1,5 km) og et på Hornnes (ca 4 km)
 • Hoppbakker (ca 1,5 km)
 • Langrennsløyper (100 m)
 • Bowling (3,5 km)
 • Sandvolleyballbane (50 m)
 • Fotballbaner (50 m)
 • Frisbeegolf (50 m)
 • Fiskevann (20 m)
 • Rafting (15 km)
 • Klatring (15 km)
 • Badestrand (1,5 km)
 • Mange fine fjellturer i umiddelbar nærhet
 • Evje Sentrum - shopping (4 km)
 • Mineralpark m/zipline (10 km)

Elevkvelder – hver etasjegruppe har ansvar for mat, underholdning og opplegg utover kvelden.
Åpen skole for venner, familie og lokalbefolkningen – linjene skal presentere noe for gjestene, skolekoret synger,
Juleteaterforestilling for barn – alle er med på og bak scenen, kostymer, rekvisitter, kulisser, sminke, PR, musikk. Vi inviterer barnehager og 1.-2. trinn på besøk.
Våravslutning m/ foreldrekurs på linjene der elevene er lærere

Vi har  mange valgfag på ettermiddagstid, og etter kveldsmat er det frivillige aktiviteter avhengig av hvilke lærere som er på jobb.  Her kan du spille en viktig rolle og ta initiativ til å drive med det du liker og invitere andre elever til å bli med.  

16 års aldersgrense.

Linjer på Evje Folkehøgskole

Mission Possible!

Evje Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Friluftsliv Light

Evje Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Dyreomsorg

Evje Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Stipendiat-linje

Evje Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Musikk - Låtskriving

Evje Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Kreativt Verksted

Evje Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

”Utfordring i fellesskap, mestring i fellesskap”

Odd Nomeland, elev 2018

”Det har vært et lærerikt og utfordrende opphold og jeg har fått mange nye venner. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk mulighet til å bidra i dette prosjektet. Dette er en periode jeg aldri kommer til å glemme!”

Elizabeth Marie Jakobsen Erdal, elev 2018

Jeg fant meg selv og inspirasjon til å fullføre videregående og begynne å studere. Men først et år på Evje Folkehøgskole!

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen