Til hovedinnhold

Her er de nye folkehøgskolelinjene

Norges første fallskjermjegerlinje passer for deg som vil teste egne grenser i utfordrende øvelser, fysisk og mentalt. Foto: Rødde folkehøgskole

Drømmer du om å bli fallskjermjeger, countrymusiker, saueklipper, windsurfer eller forfatter? Folkehøgskolene tilbyr nye linjer for enhver smak.

Ungdommer som vil på folkehøgskole kan i dag velge mellom over 800 linjer på 86 folkehøgskoler. I år som i fjor starter det også opp mange nye linjer innenfor alle kategorier.

Folkehøgskolene er kjent for å være tidlig ute med linjer innenfor interesser og temaer unge er opptatt av. Blant annet var skolene tidlig ute med et tilbud innen E-sport, Cosplay og K-pop. For to år siden kom nyvinningen Drag – Kings, Queens og Queers som fikk mye oppmerksomhet. Sjakk var også et av flere nye tilbud.

Europas første

Norges første Countrylinje finner sted i Seljord, også kalt Norges «countryhovedstad». Året er fullspekka med alle sider av countrysangeren, både samspill, studio, sangskriving og konserter.

Saueklippelinja ved Hallingdal folkehøgskole har allerede fått mye oppmerksomhet for å være Europas første. Her får du grundig innføring et tradisjonsyrke, i tillegg til å få være med på blant annet sauesanking og VM i saueklipp.

 

 

Saueklippelinja ved Hallingdal folkehøgskole har allerede fått mye oppmerksomhet for å være Europas første. Her får du grundig innføring et tradisjonsyrke, i tillegg til å få være med på blant annet sauesanking og VM i saueklipp. Mann klipper sau.
Foto: Hallingdal folkehøgskole

Drømmer du om å bli fallskjermjeger? «Trening fallskjermjeger» er linja for deg som vil teste egne grenser i utfordrende øvelser, fysisk og mentalt.

På «sanking og selvforsyning» lærer du mer om hva naturen har å by på. Klimaet vi lever i endrer seg i et raskere tempo enn tidligere og mange opplever at det er enda viktigere å leve i pakt med naturen og være bevisst hvilke valg vi tar i hverdagen.

Se oversikt over alle de nye linjene under:

Jente kryper under et nett i søla.
"Trening fallskjermjeger" er linja for deg som vil teste egne grenser i utfordrende øvelser, fysisk og mentalt. Foto: Rødde folkehøgskole

For deg som ønsker et aktivt år:

Aktivitet i hverdagen gjør godt for både kropp og sjel. Som vanlig tilbyr folkehøgskolene flere linjer som tilbyr nettopp dette.

 

Velkommen til Norges første og eneste linje for Wingfoiling! Du får en følelse av å sveve fritt over vannet, nesten lydløst, og samtidig masse kick. Foto: Trondheimsfjord folkehøgskole
En person hopper på ski, mens andre står å ser på.
Folkehøgskolene har mange linjer innen friluftsliv, både nye og gamle. Foto: Torkild Groven

Kultur, natur, bærekraft og samfunnsfag

Disse er for deg som er nysgjerrig på verden rundt oss, gjerne fra et bærekraftperspektiv.

Folkehøgskolene har mange linjer i alle sjangre innen musikk.

Media og kommunikasjon 

Fordyp deg i Tabletop gaming av mange slag, med vekt på Middle-earth Strategy Battle Game og Tolkiens Ringenes Herre- og Hobbitenunivers. Samle, bygg, mal og spill med egne figurer og landskap!

Musikk, scene og teater 

Drømmer du om å bli manusforfatter eller har du en indre countrystjerne inni deg?

Sjekk ut disse:

  • Manus – Solbakken folkehøgskole
  • Country – Seljord folkehøgskole

Kreative linjer

Kunst og håndverk er ikke kun forming og maling. Her får du både shine opp alle overflater i og utenpå kjøretøy, i tillegg til å lage hjemmelagde smykker.

Selvutvikling

Vil du bli en bedre versjon av deg selv?

Velg et år på folkehøgskole

For å få plass på drømmelinja kan det være lurt å søke så fort som mulig. Opptaket starter 1. februar og går fortløpende helt til linjen er full.

Søk her!
89