Lag din egen musikk! Syng, skriv låter eller spill instrumenter - alene og sammen med andre. Velkommen til linja Musikk & Låtskriving.

På denne linja jobber du med å finne ditt uttrykk gjennom musikk, tekst og produksjon. Vi går på konserter, søker inspirasjon og skaper noe helt nytt gjennom ulike kreative prosesser. Lær deg å bruke stemmen, forskjellige instrumenter og spill musikk sammen med andre.

Har du skrevet dikt eller tekster – eller har lyst til å prøve? Er du nysgjerrig på å skape noe selv eller ønsker å bygge videre på det du allerede kan? Eller er du en Greta Thunberg eller Bob Dylan – som vil engasjere og formidle et budskap gjennom tekst og melodi? Det sentrale er at du ønsker å lage og utøve musikk!

Du vil jobbe med låtskriving og få erfaring med å skrive tekst, melodier og musikk. Vi skal vekk fra prestasjonspresset og fokusere på skapergleden.

Du får spille inn din helt egne låt i løpet av året! Vi spiller hverandres låter på konserter og jobber som et fellesskap. Du er velkommen til vårt trygge og inkluderende miljø.

Vi skal gjennom året lære om:

Sammen skaper vi et utforskende, støttende og positivt miljø!

Musikk & Låtskriving er linjen for deg som er interessert i musikk! Om du liker å synge, skrive, spille instrument eller produsere musikk: det viktigste er at du er åpen, nysgjerrig og ønsker å skape.

På Musikk & Låtskriving vil du få bred erfaring med låtskriving, tekstarbeid, konsertproduksjon og rigging, innspilling, samspill, vokal og instrument. På linja er det rom for å komme med innspill, og du vil få mulighet til å være med på å forme din egen hverdag. Du vil lage din egen musikk, og spille inn denne i studio – innenfor den sjangeren og uttrykket som passer deg best.

• Du deltar aktivt i undervisningen
  • Har lyst til å utøve musikk, alene og sammen med andre
  • Ønsker å fordype deg i et instrument, og bruke tid på å øve på dette
  • Er nysgjerrig på musikk, og er åpen for å lære
  • Utviser respekt og raushet for alle på skolen
  • Ønsker å bidra til et positivt, kreativt og inkluderende miljø

Evje Folkehøgskole setter bærekraftsbegrepet høyt, og vi ønsker å minimere våre klimaavtrykk knyttet til linjeturer. Dette ønsker vi å gjenspeile i valg av reisemål for linjene. Kanskje kan man ha det vel så godt på togreise til Berlin, som på flytur til New York? Det viktigste for oss blir å dele felles opplevelser, reise på konserter og utvide horisonten. Linjeturen blir planlagt av deg som elev, og eksempler på linjetur for Musikk & Låtskriving kan være tur til Göteborg, København eller Paris.

Obligatorisk: Nei

Verden for dine føtter: For skoleåret 2020/2021 legger vi opp til at hver enkelt linje selv planlegger sine egne turer, og at elevene får være med på hele prosessen fra A til Å!

Ingvild Homme

Linjelærer Musikk & Låtskriving

Ingvild er låtskriver og sangpedagog, og har arbeidet som utøvende musiker i mange år. Hun har studert ved Forfatterstudiet i Bø, og er interessert i tekst, musikk og friluftsliv. Ingvild er god på å se den enkelte, er imøtekommende og engasjert - og gleder seg til å ta imot deg som søker til linja Musikk & Låtskriving!

Epost: ih@evjefhs.no

Vi har mulighet til å tilby mange forskjellige valgfag, og de som flest elever ønsker seg er de vi setter opp.

Ha det gøy med volleyball, fotball, kanonball, basketball og håndball

Bidra - frivillighet!

Opplev gleden av å hjelpe andre

Brettspill

Spill forskjellige brettspill og lær strategier

Bærekraftig matkultur

Forstå reisen maten gjør fra frø, til råvare og reisen gjennom produksjon frem til ferdig produkt. Lær å lage mat som er sunt for deg og miljøet.

Film og popcorn

Vi ser klassikere og reflekterer over filmenes budskap

Foto, video og redigering

David lærer deg å ta gode bilder, filme og klippe korte videoer

Friluftsliv for ferskinger

Harald lærer deg grunnleggende ferdigheter for å sove ute, lage mat på bål/stormkjøkken og ferdes trygt i naturen

Hundelufting

Gå tur med hundene til lærerne og folk i nærmiljøet som trenger hjelp med hundelufting

Jobb, personlig økonomi og hverdagsjuss

Lær deg å holde styr på pengene dine, rettighetene du har som unge mennesker ofte ikke vet om, og hvordan skaffe deg din neste jobb.

Knivlaging

Lag din egen kniv

Kreativ skriving

Skriv sanger, poesi, historier eller det fantasien brenner inne med

Låtskriving

Har du noe på hjertet som hadde gjort seg i en sangtekst?

Lesehjørnet

Kos deg med en kopp te, kaffe eller kakao mens du fordyper deg i spennende bøker

Maling og tegning

Lær tegning og maling som en annen måte å uttrykke deg på

Padling

Lær deg å padle i kajakk og kano

Ski

Gå turer i lysløypa ved skole og andre løypenett (du må ha med egne ski)

Styrke og kondis

Bli bedre trent

Teatersport og impro

Lær enkle teaterleker og bli bedre til å improvisere

Tur og planlegging

Gå på toppturer som dere lærer å planlegge selv

Strikk dine egne klær

Trenger du noen nye votter, en tjukk lue eller et liggeunderlag? Strikk det selv!

Enkel meditasjon og yoga

Velkommen til skolen med det store hjertet! Med fokus på læring, sunn livsstil og livsglede så er et av våre mål å bidra til at våre elever utvikler en slitesterk selvfølelse. Vi tilbyr et inkluderende fellesskap der utfordringer, latter og god helse står på timeplanen. Sammen skal vi skape et fantastisk år!

Les mer om skolen

• Studietur: Planlegg egne linjeturer
  • Studietur: Verden for dine føtter

• Bandrom med PA – anlegg og mikser
  • Musikkrom med lyttekrok, tavle og instrumenter
  • Egne øvingsrom tilknyttet musikkrommet
  • Storskjerm med mulighet for video – og lyd - avspilling
  • Engasjerte og varme lærere med glimt i øyet!

• Skrivebok og penn
  • Eget instrument til øving – om du har
  • Laptop med innspillingsprogram – om du ønsker å jobbe med låtskriving på data
Mer om skolenSkolens nettside