Til hovedinnhold
Ledig plass

Finn ditt uttrykk. Lær deg ulike teknikker. Utforsk ulike kunstarter og håndverkstradisjoner. Atelieret vårt har stor takhøyde og våre hverdager er avhengig av ditt initiativ og din fantasi.

Vi har 16 timer sammen i atelieret hver uke. I tillegg kan du jobbe selvstendig frem til kl. 23.00 alle dager. Atelieret vårt er stort og velutstyrt med godt lys og takvinduer. Her får du veiledning og oppfølging fra profesjonelle kunstnere.

Du får undervisning i;

Vi jobber også med egne prosjekter og faglig fordypning i ulike tema.

I verkstedet vårt på Agder har vi en stor grafisk presse. Den bruker vi hovedsakelig til Linoleumssnitt og monotypi.

På skolen har vi også en keramikk avdeling i et eget hus med peisovn; du lærer å bygge, modellere og dreie i steingodsleire og porselen. I tillegg spikker vi i tre og hugger i stein.

Linjen samarbeider med det profesjonelle grafiske verkstedet Myren grafikk. Vi får jobbe i deres verksted, hovedsaklig med aquatint/etsing og storformat silketrykk.

Hvert år får vi besøk av designerne Karoline og Sara Skotte. De holder workshop i smykkedesign. Du lærer deg støpeteknikk i porselen samt prosess og produksjon frem mot en smykkekolleksjon bestående av minst 3 deler. 

Tidligere Agder elev og anerkjent fotograf Nora Savosnick kommer på besøk og underviser i ´ìdentitet``. Dette er en prosessbasert workshop hvor vi sammen finner ulike måter å komme frem til ett, eller flere uttrykk i valgfri teknikk.

Vi presenterer våre arbeider på utstillinger på skolen eller i nærmiljøet, og jobber sammen om et utsmykkingsoppdrag.

Galleribesøk og småturer.

Linja reiser på to utenlandsturer; Italia og Mexico.

Passer for deg som er ivrig etter å lære (mer) om kunst, teknikker og kunsteriske prosesser.

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du er ivrig etter å lære og ser for deg et år med mye kunst. At du møter klar og opplagt til all undervisning og obligatoriske opplegg på skolen. At du byr på deg selv, bryr deg om dine medelever og er med på å bidra til et aktivt klasse- og skolemiljø. Du trenger ikke ha forkunnskaper innenfor kunst for å være elev hos oss. 

Mexico

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I februar reiser vi på 18-20 dagers hovedtur til Mexico. Dette er et helt nytt reisemål for linja, og det blir spennende med ny energi og opplevelser i et land vi kanskje ikke vet så mye om!

Sammen med linjelærer Marianne og turguiden Gabriela oppholder vi oss i Mexico City, reiser til Oaxaca og til Merida på Yucatán halvøyen. Dypdykk både i Aztec- og Mayakultur samt Spansk kolonitid.  I Mexico City besøker vi selvfølgelig Frida Kahlo museet, Museo de Arte Moderno, Museo Rufino Tamayo og Palacio de Bellas Artes m.fl  Vi blir kjent med meksikansk kunst og kultur gjennom ulike besøk i gallerier og museer, på restauranter og på konserter. I bydelen Roma er Street Art tettheten stor og vi går på oppdagelsesferd i denne urbane kunstformen. I Oaxaca bli det besøk i kunstnerkollektiver og blir introdusert for ulike håndverksteknikker. I Merida står pyramider på programmet, besøk i Cancún samt bading i Det karibiske hav. Vi utforsker meksikanske matkultur, spiser ekte taco og lærer oss å lage lokal mat. Underveis jobber vi med egne kunstprosjekt, løfter blikket og leter etter motiv gjennom kameralinsa mens vi vandrer gatelangs. Det blir workshops både i Mexico City og i Oaxaca for kunstproduksjon underveis på tur. Tid til å svømme, lese, nyte godt vær og gode samtaler. 

Tryggheten vår ivaretas av lokalt innleide sjåfører og guider, som følger oss sikkert gjennom trafikkbilde og utenom de største flaskehalser. Dette blir så mye mer enn en turistreise,- bli med!

 

Ryvingen fyrtårn / lighthouse

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 4

Kunst + Internasjonal = Sant! Vi legger igjen alle mobiler på skolen og går for fullt inn på sosial-media-detox. M&M damene kjører oss alle ned til Tregde, hvor vi tar den raske RIB`en ut til Ryvingen. Der senker roen seg. Der skal vi male, fiske, grille, spise, se på stjernhimmelen, bade, spille kort & tulle, på varme svaberg og møte soloppgangen på toppen av et lite fjell om morgenen. Med en kopp kaffe i hånden. Slikt er magisk. Puste og undre oss.

Art students + International students = True! It is a social-media-detox trip, where we leave all mobile phones back at school. The M&M ladies (Marianne & Marianne) take you down to the very south with the minibuses and then we do the fast RIB over to the Ryvingen island. Here we stay. We breath the fresh sea air. We make food together. We grill. We paint, we relax, swim, fish and have fun. We bring the guitar with us and we simply enjoy life. Its pure magic.

Marianne Amundsen

Lærer Kunst - Italia - Mexico

Utøvende billedkunstner.

Utdannelse fra Strykejernet Maleskole i Oslo, i Skulptur fra Coventry University i England og Foto fra Sørlandets fotografskole.

Tilknyttet det grafiske fellesverkstedet Myren Grafikk.

Elsker å spikke tre-skjeer og dreie kopper, binde bøker og hugge i stein.

Glad i kaffe og turer hit og dit med den andre Marianne.

Underviser i valgfagene: Keramikk, Strikking og Kaffebar. 

Epost: marianne@agder.fhs.no
Telefon: +47 97598771
Instagram: @agderfhskunst

Skoleruta for 2020 -21

 • 23.08.20 Skolestart
 • 25.09.20 Siste dag før høstferien
 • 05.10.20 Første dag etter høstferen
 • 18.12.20 Siste dag før juleferien
 • 04.01.21 Første dag etter juleferien
 • 19.02.21 Siste dag før vinterferien
 • 01.03.21 Første dag etter vinterferien
 • 26.03.21 Siste dag før påskeferien
 • 06.04.21 Første dag etter påskeferien
 • 01.05.21 1. mai - fridag
 • 14.05.21 Avslutning
 • 15.05.21 Hjemreise

Skoleturene ligger normalt mellom vinterferien og påskeferien. De fleste linjene drar også på en tur om høsten.

 

Alle valgfag er inkludert i prisen. Du trenger 2 timer valgfag pr uke. De fleste ønsker å ta mer enn det, men det er opp til deg. Vi sprer valgfagene over hele dagen for at du skal funne velge de fagkombinasjonene som du ønsker.

Årbok

Elevene på dette faget har ansvaret for å produsere elevenes skoleårbok

Ballspill

2 timer pr. uke. Først og fremst skal ballspill være gøy, og for alle.Eksempler på aktivitet er: Innebandy, hjørnefotball, basketball, dansk stikkball, elefantball, kanonball.

Filmopplevelse

Vi ser noen av de siste års beste filmer, blandet med et utvalg av klassikere og diskuterer og samtaler om lyd, bilde, klipping, skuespill, regi, musikk, genre, dramaturgi, karakterer, fortelling etc.

Foto

Det blir gitt en rask innføring i kameraets tekniske virkemåte. Målet er å få styring på de formale virkemidlene i forhold til lys og visualisering av rom- og tidsproblemstillinger. Det handler om å b

Foto og digitale medier

Vi tar bilder gjennom året av "livet" på skolen og publiserer på instagram og facebook, oppgraderer tekst og bilder på skolens nettside, og vurderer skolens brosjyre.

Framtid og handling

Vi tar ansvar for bærekraftige skolegensere, såpelaging uten tilsetningsstoffer, byttefest. På forbrenningsanlegg lærer vi hvordan vårt avfall omdannes til ny energi. Vi er alltid åpne for nye ideer.

Individ og samfunn

Vi tar for oss ulike sider av samfunnet, fortid og samtid, sosiologi og psykologi. Livet kort og godt. Vi tar for oss ulike teoretikere/teorier, ser på hendelser og trender, nasjoner og forskjeller.

International food

Once a month we make international dinner for the whole school with help from the kitchen staff. This is an additional subject for the international students, where also other students can join in and

Jazzhistorie

Gjennomgang av jazzens historie med lytte- og videoeksempler. Vi ser på de forskjellige epokenes stiltrekk og portretter av viktige personer som har hatt betydning for utvikling av jazzen.

Kaffebar

Du lærer å lage den perfekte espresso, utgangspunktet for alle kaffedrikker; Cappucino, Mocca, Latte, Macciato, Cortado m.m. Hver tirsdag selger baristaene kaffe til elever og eventuelle gjester.

Keramikk

I keramikk valgfag får du håndhilse på leira med begge hender, underbevisstheten, hjernen og hjertet. Du kan lage hva du vil og du kan gjøre det på alle tenkelige og utenkelige måter.

Kettlebells & Crosstrening

I crossfit ligger fokuset på helkroppstrening, kondisjon, mobilitet og utvikling av styrke. Kettlebell er en blytung treningsform fra Russland. Her kombineres crossfitøvelser og kettlebell-løfting.

Kor

Bli med å syng. Folkehøgskolen har stolte tradisjoner for sang. I koret synger vi sanger fra musicales, fra pop/rock-verdenen og fra klassiske komponister. A capella og med instrumenter/jazzlinja.

Kunst

Undervisning i ulike teknikker, muligheter for å drive med egne prosjekter i tillegg til felles prosjekter. Disse kan dreie seg om kurs i eksempelvis akttegning, maleri, grafikk, eller bokbinding.

Musikk

For deg som spiller et instrument eller synger. Vi spille musikk innen ulike genre som rock, pop, latin og R&B. Mulighet for å lære å improvisere. Det blir mye spilling for de andre elevene.

Pilates

Pilates er en form for styrketrening, der fokus er statisk styrke, ikke dynamisk styrke, og at den indre støttemuskulaturen bygges opp fra bunnen av, slik at kroppen kan bæres på en korrekt måte.

Salsa - dans

Pardans i cubansk stil. Innføring i grunnleggende trinn og enkelte "turer".

Språktrening

Obligatorisk valgfag for de internasjonale elevene, hvor de norske elevene melder seg på og bidrar med fokus på høytlesning, uttale, vanskelige ord og uttrykk på norsk samt brettspill. Kakepause!

Strikking

Lær deg å strikke eller utvikle dine strikke ferdigheter. Enkle prosjekter på 2 pinner og mere avanserte ting som votter eller sokker. Lær også av hverandre og bli kjent, mens prosjekter realiseres.

Ta opp fag

Planlegger du å ta opp fag fra videregående? Enten fordi du mangler et fag eller ønsker å forbedre karakterer? Lærer og andre elever som har gjort det bra i faget kan hjelpe deg.

Volleyball

Her skal vi først og fremst spille volleyball. Men alt blir gøyere når ballen går dit du vil. Derfor vil du også trene fingerslag, baggerslag, serv, smach og blokk. Forsvars- og angrepstrategier får d

 • Skolen ligger ved skjærgården i Kristiansand
 • Vi har et mangfold av linjer og et internasjonalt miljø
 • Spennende reisemål
 • Mange og varierte valgfag
 • God mat og heftig utsikt

Linjer ved skolen

Kortkurs ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 110 900,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Felles materialer
 • Egen utstyrs-pakke
 • Bad på gangen
 • Sangbok
 • Studietur: Mexico
 • Studietur: Ryvingen fyrtårn / lighthouse
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 110 900,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 110 900,-
(11 090,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • grafisk presse
 • dreieskiver
 • keramikkovner
 • verktøy til skulpturproduksjon
 • kaffemaskin
 • mac, med Adobe Creative Cloud
 • staffelier
 • lysbord
 • tegnebord
 • hengekøyer for overnatting ute
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Billedkunst

Fana folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Visual Arts

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Tegne, male, reise

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Kunst/foto/glass/reise

Fjordane folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Visuell kunst

Nansenskolen
Ledig plass
Helårskurs26 t/ukeFrilynt

Tegneserier & Illustrasjon

Buskerud Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Fantasy

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Kreativ & Barista

Hedmarktoppen folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs27 t/ukeKristen

UK Arts

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Art, Design & Travel

Jæren folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Tegneserie & Manga

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Kunst +

Sunnhordland folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt