Til hovedinnhold

Tre turer: Thailand, Island og Danmark. Fjellstammer, elefanter, sol, sand og sjø, fornøyelsesparker, bærekraftig turisme , utvikling av reiselivsprodukter, m.m. Mange spennende opplevelser.

Vi drar på tre turer:

Thailand

I Nord-Thailand bor det mange fjellstammer, og tradisjonelt har vi besøkt én eller flere av disse. Vi drar også for å fôre elefanter, og bade med dem. I Chiang Mai og området rundt finnes det mange muligheter for shopping og andre aktiviteter. Sør-Thailand er kjent for sine fine strender, med mulighet for mange vannaktiviteter. I Bangkok får man mulighet til å oppleve et pulserende storbyliv.

Island

Island er full av kontraster. Island er en verden av ild og is, varme kilder og frossent vann, hvite fjelltopper og svarte strender, med et kjølig klima og et varmt og vennlig folkeslag. Geysirer, flotte fosser historiske steder, og ikke minst masse god og interessant mat, og mange interessante reisemål og aktiviteter. Mulighetene en mange. Etter å ha har vært på Island vil du sannsynligvis ønske deg tilbake.

Danmark

Det er deilig å være norsk i Danmark. Nordmenn reiser dit for å besøke én eller flere av de mange fornøyelsesparkene, for å dra på sykkelturer langs én eller flere av de mange tilrettelagte sykkelstiene, eller for å tilbringe varme dager på de lange strendene. Danskene er også kjent for å være glade i god mat.

Nærområdet

Fra skolen ser vi ut på det sagnomsuste Ny-Hellesund, med Olavssundet - oppkalt etter kong Olav den hellige.

Sørlandsbyene Kristiansand og Mandal ligger bare en liten kjøretur fra skolen, og Danmark bare en liten fergetur fra Kristiansand.

Skolen har ei stor hytte på Hovden, med fasiliteter og sengeplass til hele klassen.

Dette er ei linje for deg som er lysten på eventyr, og som er opptatt av hva turismen fører til i verden.

Dette vil du lære

Temaer på linjen er blant annet:

 • Kulturforståelse og kulturkunnskap
 • Destinasjonsutvikling
 • Bærekraftig reiseliv
 • Turledelse
 • Teambuilding
 • Produktutvikling

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du bidrar til et godt faglig og sosialt miljø på linja, og at du er i stand fysisk til å gjennomføre opplegget på linja.

Studietur: Danmark

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3-7 dager

Det er deilig å være norsk i Danmark. Nordmenn reiser dit for å besøke én eller flere av de mange fornøyelsesparkene, for å dra på sykkelturer langs én eller flere av de mange tilrettelagte sykkelstiene, eller for å tilbringe varme dager på de lange strendene. Danskene er også kjent for å være glade i god mat

Studietur: Island

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Island er full av kontraster. Island er en verden av ild og is, varme kilder og frossent vann, hvite fjelltopper og svarte strender, med et kjølig klima og et varmt og vennlig folkeslag. Geysirer, flotte fosser historiske steder, og ikke minst masse god og interessant mat, og mange interessante reisemål og aktiviteter. Mulighetene en mange. Etter å ha har vært på Island vil du sannsynligvis ønske deg tilbake.

Studietur: Thailand

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I Nord-Thailand bor det mange fjellstammer, og tradisjonelt har vi besøkt én eller flere av disse. Vi drar også for å fôre elefanter, og bade med dem. I Chiang Mai og området rundt finnes det mange muligheter for shopping og andre aktiviteter. Sør-Thailand er nok mest kjent for sine fine strender, med mulighet for mange vannaktiviteter. I Bangkok får man mulighet for å oppleve et pulserende storbyliv.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Skolen ligger i det vi kaller perlen i den sørlandske skjærgård. Ut av vinduet ser du rett mot uthavnen Ny –Hellesund der Nordal Grieg i sin tid skrev sangen «Til ungdommen». Hit går vår første fellestur.. Overnatting i telt, lavvo, hengekøye eller på liggeunderlag under åpen himmel. Bading, bål, lek og alvor. Vi nyter sensommerens dufter og skuer utover havet, der Danmark nesten blir synlig i horisonten, og blir kjent med hverandre på en uforglemmelig måte. Her skapes vennskap.

Skolens siste fellestur går til samme sted. Sommeren er i emning, og det er en ganske annen gjeng som er på tur. Sikre på hverandre, men melankolien har tatt over for forventningen. En følelse av at noe snart er over, sammen med vissheten om at noe nytt kommer. Dette nye, som nå skal skapes sammen med folk du har rundt deg, er ikke lenger like skremmende. Dette blir en tur fylt med gode minner og sterke følelser.

På disse to turene tar vi oss også med oss utstyr til å plukke plast for jordens skyld, før og etter sommerens gjester.

Mellom disse to turene er det mye tid og rom. Det er mye som skal skapes. Linjene drar på sine ulike turer og mye tid brukes felles på skolen. Men i ny og ne gjør vi noen fellesturer. Det kan være til Preikestolen, kino, teater, bowling, Zip-line, og det kan være til Lindesnes fyr eller Lista. Dyreparken er også en naturlig destinasjon for skolen når vi først ligger på disse kanter.  

Arne Brattekleiv

Reiseliv og utvikling

Lektor med bred utdanning fra mange universiteter og høgskoler innen fagområdene reiseliv, sosialantropologi, biologi, geofag, juss, utdanningsledelse, og mye annet. Har lang erfaring fra folkehøgskoler, men også fra ledelse (rektor og enhetsleder) og undervisning i andre skoleslag, samt fra arbeid som journalist/fotojournalist i noen år.

Epost: arne@agderreiser.no
Telefon: 48052253
Facebook
Instagram: @agderreiseliv

 • 8:00 Frokost
 • 8:45 Morgenstemning - felles start på dagen
 • 9:00 Linjefag, fellesfag på torsdager
 • 11:30 Lunsj
 • 12.00 Linjefag eller valgfag
 • 14:45 Middag
 • 16:00 Valgfag / fri
 • 20:00 Kveldsmat

Lørdag 11:30 Lørdagsseminarer - du velger ca 15 seminarer i løpet av året.

Lørdag kveld: Agderlørdag (ca. annenhver lørdag) - En av linjene lager mat og opplegg/underholdning for de andre linjene.

Søndag - turdag med venner?

Last ned timeplan som pdf ↓

Skoleruta 2023-24

 • 20.08.23 Skolestart
 • 30.09.23 Siste dag før høstferie
 • 10.10.23 Første dag etter høstferie
 • 20.12.23 Siste dag før juleferien
 • 04.01.24 Første dag etter juleferien
 • 17.02.24 Siste dag før vinterferien
 • 27.02.24 Første dag etter vinterferien
 • 31.03.24 Siste dag før påskeferien
 • 12.04.24 Første dag etter påskeferien
 • 01.05.24 1. mai - fridag
 • 09.05.24 NB! Kr. himmelfartsdag er skoledag
 • 12.05.24 Avslutning
 • 13.05.24 Hjemreise

Hovedturene oftest mellom vinter- og påskeferien. Ofte også en tur om høsten.

Last ned årsplan som pdf ↓

Alle valgfag er inkludert i prisen. Du trenger 3 timer valgfag pr uke. De fleste ønsker å ta mer enn det, men det er opp til deg. Vi sprer valgfagene over hele dagen for at du skal kunne velge de fagkombinasjonene som du ønsker.

Amnesty

Dette er en aksjonsgruppe i Amnesty International som skal lage aksjoner for menneskerettighetene. Vi setter oss inn i aktuelle saker ulike steder i verden og gir vårt bidrag til en bedre verden.

Ballspill

2 timer pr. uke. Først og fremst skal ballspill være gøy, og for alle.Eksempler på aktivitet er: Innebandy, hjørnefotball, basketball, dansk stikkball, elefantball, kanonball.

Fantasy Premier league

Dersom du er glad i engelsk fotball blir du med i dette valgfaget. Vi danner en egen liga på skolen og møtes en time i uka der vi diskuterer taktikk og kårer rundens vinner.

Filmopplevelse

Vi ser noen av de siste års beste filmer, blandet med et utvalg av klassikere og diskuterer og samtaler om lyd, bilde, klipping, skuespill, regi, musikk, genre, dramaturgi, karakterer, fortelling etc.

Foto

Det blir gitt en rask innføring i kameraets tekniske virkemåte. Målet er å få styring på de formale virkemidlene i forhold til lys og visualisering av rom- og tidsproblemstillinger. Det handler om å b

Framtid og handling mini

Gjennom praktisk arbeid, teori og bevisstgjøring skal vi fordype oss i sentrale miljøemner. Plastproblematikk, tekstilindustri, dyrevelferd, klima, lage såpe og drops. Alltid plass for nye ideer.

Individ og samfunn

Vi tar for oss ulike sider av samfunnet, fortid og samtid, sosiologi og psykologi. Livet kort og godt. Vi tar for oss ulike teoretikere/teorier, ser på hendelser og trender, nasjoner og forskjeller.

Instagram og fotor

Vi tar bilder gjennom året av "livet" på skolen og publiserer på instagram og facebook, oppgraderer tekst og bilder på skolens nettside, og vurderer skolens brosjyre.

International food

Once a month we make international dinner for the whole school with help from the kitchen staff. This is an additional subject for the international students, where also other students can join.

Kaffebar

Du lærer å lage den perfekte espresso, utgangspunktet for alle kaffedrikker; Cappucino, Mocca, Latte, Macciato, Cortado m.m. Hver tirsdag selger baristaene kaffe til elever og eventuelle gjester.

Kettlebells & Crosstrening

I crossfit ligger fokuset på helkroppstrening, kondisjon, mobilitet og utvikling av styrke. Kettlebell er en blytung treningsform fra Russland. Her kombineres crossfitøvelser og kettlebell-løfting.

Kor

Bli med å syng. Folkehøgskolen har stolte tradisjoner for sang. I koret synger vi sanger fra musicales, fra pop/rock-verdenen og fra klassiske komponister. A capella og med instrumenter/jazzlinja.

Kunst

Undervisning i ulike teknikker, muligheter for å drive med egne prosjekter i tillegg til felles prosjekter. Disse kan dreie seg om kurs i eksempelvis akttegning, maleri, grafikk, eller bokbinding.

Pilates

Pilates er en form for styrketrening, der fokus er statisk styrke, ikke dynamisk styrke, og at den indre støttemuskulaturen bygges opp fra bunnen av, slik at kroppen kan bæres på en korrekt måte.

Salsa - dans

Pardans i cubansk stil. Innføring i grunnleggende trinn og enkelte "turer".

Språktrening

Obligatorisk valgfag for de internasjonale elevene, hvor de norske elevene melder seg på og bidrar med fokus på høytlesning, uttale, vanskelige ord og uttrykk på norsk samt brettspill. Kakepause!

Strikking

Lær deg å strikke eller utvikle dine strikke ferdigheter. Enkle prosjekter på 2 pinner og mere avanserte ting som votter eller sokker. Lær også av hverandre og bli kjent, mens prosjekter realiseres.

Ta opp fag

Planlegger du å ta opp fag fra videregående? Enten fordi du mangler et fag eller ønsker å forbedre karakterer? Lærer og andre elever som har gjort det bra i faget kan hjelpe deg.

Turfag

Dette er en anledning til å bli bedre kjent med nærområdet. Det fins mange fine turløyper nærme skolen som vi skal utforske utover høsten. Det blir pause underveis – av og til med bål.

Volleyball

Her skal vi først og fremst spille volleyball. Men alt blir gøyere når ballen går dit du vil. Derfor vil du også trene fingerslag, baggerslag, serv, smach og blokk. Forsvars- og angrepstrategier får d

Årbok

Elevene på dette faget har ansvaret for å produsere elevenes skoleårbok

Den frilynte folkehøgskolen i Kristiansand. Vi har et mangfold av linjer og et internasjonalt miljø. Spennende reisemål. Mange og varierte valgfag. God mat og heftig utsikt utover Kristiansands skjærgård.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 131 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Administrasjonsgebyr (2500kr)
 • Sangbok
 • Studietur: Fellesturer
 • Studietur: Danmark
 • Studietur: Island
 • Studietur: Thailand
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 131 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 131 500,-
(13 150,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Mat på studietur Danmark
 • Reiseforsikring på studietur Island
 • Vaksiner på studietur Island
 • Visum på studietur Island
 • Mat på studietur Island
 • Reiseforsikring på studietur Thailand
 • Vaksiner på studietur Thailand
 • Visum på studietur Thailand
 • Mat på studietur Thailand
 • Alternativ mat (allergi, intoleranse etc.) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linja (se Utstyr til linja nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   Lunsj avreisedag er siste måltid før ferier. Kvelds dagen før skolestart er første måltid etter ferien.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Kanoer
 • Redningsvester
 • Bålpanne
 • Lavvoer
 • Telt
 • Wifi
 • Hytte på Hovden i Setedal
 • Rompebrett & akemadrasser :-)
 • Ifølge elevene våre: gode senger

Dette utstyret må du stille med selv

Gjerne en ryggsekk til langturen til Asia, og en liten dagstursekk.

Det er lange utenlandsreiser, så du må kunne takle det.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Emilie Aas

Mitt år på Agder folkehøgskole ga meg nye muligheter og opplevelser. Etter 13 år med skolegang var det ikke lenger vanskelig å stå opp, fordi jeg ville nyte hver eneste dag. Det er det beste valget jeg har tatt og vil aldri angre på det.

Fra bloggen

Viser frem folkehøgskolelivet på TikTok

De siste årene har TikTok vokst enormt i Norge. Stadig flere folkehøgskoleelever deler fra hverdagen sin på videodelingsplattformen.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Adventure

Hurdal Verk folkehøgskole
Helårskurs14 t/ukeKristen

Arktisk reiseliv - Svalbard

Pasvik Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Reiseliv

Grenland Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs12 t/ukeKristen

Challenge Explore

Bakketun Folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeKristen

Reiseliv

Oslofjord Folkehøgskole
Helårskurs14 t/ukeKristen

ACT: Active Change Travel

Hurdal Verk folkehøgskole
HelårskursKristen

Reiseliv Europa

Setesdal Folkehøgskule
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

VanLife

Bakketun Folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeKristen

Reis - Interrail Europa

Hallingdal Folkehøgskule
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Karibien - bistand

Haugetun Folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeKristen

Reiseliv - Storby - Berlin, Karibien

Ringebu Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Backpack Surprise

Folkehøgskolen Nord-Norge
Helårskurs17 t/ukeKristen