Til hovedinnhold
Ledig plass

Thailand: fjellstammer i nord, elefantbading, storbyliv i Bangkok, sol og strand i sør. Svalbard: eksotisk reisemål, uteaktiviteter og kulturliv. Danmark: fornøyelsesparker, sykkelstier og strender.

Vi drar på tre turer.

Thailand: I Nord-Thailand bor det mange fjellstammer, og tradisjonelt har vi besøkt én eller flere av disse. Vi drar også for å fôre elefanter, og bade med dem. . I Chiang Mai og området rundt finnes det mange muligheter for shopping og andre aktiviteter. Sør-Thailand er nok mest kjent for sine fine strender, med mulighet for mange vannaktiviteter. I Bangkok får man mulighet for å oppleve et pulserende storbyliv.

 Svalbard: Eksotisk turistdestinasjon, der de aller fleste ankommer med fly eller cruiseskip. For mange er stedet og Longyearbyen målet i seg selv, mens andre ønsker aktiviteter som hundekjøring, snøscooterkjøring, vandring i isgrotter, midnattsol og nordlys, avhengig av årstiden.

Danmark: Det er deilig å være norsk i Danmark. Nordmenn reiser dit for å besøke én eller flere av de mange fornøyelsesparkene, for å dra på sykkelturer langs én eller flere av de mange tilrettelagte sykkelstiene, eller for å tilbringe varme dager på de lange strendene. Danskene er også kjent for å være glade i god mat.

Nærområdet: Fra skolen ser vi ut på det sagnomsuste Ny-Hellesund, med Olavssundet - oppkalt etter kong Olav den hellige.

Sørlandsbyene Kristiansand og Mandal ligger bare en liten kjøretur fra skolen, og Danmark bare en liten fergetur fra Kristiansand.

Skolen har ei stor hytte på Hovden, med fasiliteter og sengeplass til hele klassen.

Dette er ei linje for deg som er lysten på eventyr, og som er opptatt av hva turismen fører til i verden.

Dette vil du lære

 • Temaer på linjen er blant annet:

  • Kulturforståelse og kulturkunnskap
  • Destinasjonsutvikling
  • Bærekraftig reiseliv
  • Turledelse
  • Teambuilding
  • Produktutvikling

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du bidrar til et godt faglig og sosialt miljø på linja, og at du er i stand fysisk til å gjennomføre opplegget på linja.

 
 

Studietur: Danmark - Reiseliv og Utvikling

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3-7 dager

Det er deilig å være norsk i Danmark. Nordmenn reiser dit for å besøke én eller flere av de mange fornøyelsesparkene, for å dra på sykkelturer langs én eller flere av de mange tilrettelagte sykkelstiene, eller for å tilbringe varme dager på de lange strendene. Danskene er også kjent for å være glade i god mat

Studietur: Svalbard - Reiseliv og utvikling

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Eksotisk turistdestinasjon, der de aller fleste ankommer med fly eller cruiseskip. For mange er stedet og Longyearbyen målet i seg selv, mens andre ønsker aktiviteter som hundekjøring, snøscooterkjøring, vandring i isgrotter, midnattsol og nordlys, avhengig av årstiden.

Studietur: Thailand - Reiseliv og utvikling

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I Nord-Thailand bor det mange fjellstammer, og tradisjonelt har vi besøkt én eller flere av disse. Vi drar også for å fôre elefanter, og bade med dem. I Chiang Mai og området rundt finnes det mange muligheter for shopping og andre aktiviteter. Sør-Thailand er nok mest kjent for sine fine strender, med mulighet for mange vannaktiviteter. I Bangkok får man mulighet for å oppleve et pulserende storbyliv.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Skolen ligger i det vi kaller perlen i den sørlandske skjærgård. Ut av vinduet ser du rett mot uthavnen Ny –Hellesund der Nordal Grieg i sin tid skrev sangen «Til ungdommen». Hit går vår første fellestur.. Overnatting i telt, lavvo, hengekøye eller på liggeunderlag under åpen himmel. Bading, bål, lek og alvor. Vi nyter sensommerens dufter og skuer utover havet, der Danmark nesten blir synlig i horisonten, og blir kjent med hverandre på en uforglemmelig måte. Her skapes vennskap.

Skolens siste fellestur går til samme sted. Sommeren er i emning, og det er en ganske annen gjeng som er på tur. Sikre på hverandre, men melankolien har tatt over for forventningen. En følelse av at noe snart er over, sammen med vissheten om at noe nytt kommer. Dette nye, som nå skal skapes sammen med folk du har rundt deg, er ikke lenger like skremmende. Dette blir en tur fylt med gode minner og sterke følelser.

På disse to turene tar vi oss også med oss utstyr til å plukke plast for jordens skyld, før og etter sommerens gjester.

Mellom disse to turene er det mye tid og rom. Det er mye som skal skapes. Linjene drar på sine ulike turer og mye tid brukes felles på skolen. Men i ny og ne gjør vi noen fellesturer. Det kan være til Prekestolen, og det kan være til Lindesnes eller Lista. Dyreparken er også en naturlig destinasjon for skolen når vi først ligger på disse kanter.  

Silje M H Dising

Lærer Reiseliv og utvikling

Silje har master i globalisering ved NTNU. Hun har også utdanning innen teater og sosialantropologi. Utenfor jobb trives Silje godt når hun er på tur, enten til Afrika eller på fjelltur. Ellers driver hun på med teater, skriving og lager tegneserier.

Epost: siljedising@yahoo.no
Telefon: 48262600

 • 8:00 Frokost
 • 8:45 Morgenstemning - felles start på dagen
 • 9:00 Linjefag, fellesfag på torsdager
 • 11:30 Lunsj
 • 12.00 Linjefag eller valgfag
 • 14:45 Middag
 • 16:00 Valgdag / fri
 • 20:00 Kveldsmat

Lørdag 11:30 lørdagsseminarer - du velger ca 15 seminarer i løpet av året.

Lørdag kveld: Agderlørdag (ca. annenhver kveld. ) - En av linjene lager mat og opplegg/underholdning for de andre linjene.

Søndag - turdag med venner?

Last ned timeplan som pdf ↓

Skoleruta for 2022-23

 • 21.08.22 Skolestart
 • 30.09.22 Siste dag før høstferie
 • 10.10.22 Første dag etter høstferie
 • 20.12.22 Siste dag før juleferien
 • 04.01.23 Første dag etter juleferien
 • 17.02.23 Siste dag før vinterferien
 • 27.02.23 Første dag etter vinterferien
 • 31.03.23 Siste dag før påskeferien
 • 12.04.23Første dag etter påskeferien
 • 01.05.23 1. mai - fridag
 • 12.05.23 Avslutning
 • 13.05.23 Hjemreise

Skoleturene ligger normalt mellom vinterferien og påskeferien. De fleste linjene drar også på en tur om høsten.

 

Last ned årsplan som pdf ↓

Alle valgfag er inkludert i prisen. Du trenger 3 timer valgfag pr uke. De fleste ønsker å ta mer enn det, men det er opp til deg. Vi sprer valgfagene over hele dagen for at du skal kunne velge de fagkombinasjonene som du ønsker.

Ballspill

2 timer pr. uke. Først og fremst skal ballspill være gøy, og for alle.Eksempler på aktivitet er: Innebandy, hjørnefotball, basketball, dansk stikkball, elefantball, kanonball.

Fantasy Premier league

Dersom du er glad i engelsk fotball blir du med i dette valgfaget. Vi danner en egen liga på skolen og møtes en time i uka der vi diskuterer taktikk og kårer rundens vinner.

Filmopplevelse

Vi ser noen av de siste års beste filmer, blandet med et utvalg av klassikere og diskuterer og samtaler om lyd, bilde, klipping, skuespill, regi, musikk, genre, dramaturgi, karakterer, fortelling etc.

Foto

Det blir gitt en rask innføring i kameraets tekniske virkemåte. Målet er å få styring på de formale virkemidlene i forhold til lys og visualisering av rom- og tidsproblemstillinger. Det handler om å b

Foto og digitale medier

Vi tar bilder gjennom året av "livet" på skolen og publiserer på instagram og facebook, oppgraderer tekst og bilder på skolens nettside, og vurderer skolens brosjyre.

Framtid og handling

Vi tar ansvar for bærekraftige skolegensere, såpelaging uten tilsetningsstoffer, byttefest. På forbrenningsanlegg lærer vi hvordan vårt avfall omdannes til ny energi. Vi er alltid åpne for nye ideer.

Individ og samfunn

Vi tar for oss ulike sider av samfunnet, fortid og samtid, sosiologi og psykologi. Livet kort og godt. Vi tar for oss ulike teoretikere/teorier, ser på hendelser og trender, nasjoner og forskjeller.

International food

Once a month we make international dinner for the whole school with help from the kitchen staff. This is an additional subject for the international students, where also other students can join.

Kaffebar

Du lærer å lage den perfekte espresso, utgangspunktet for alle kaffedrikker; Cappucino, Mocca, Latte, Macciato, Cortado m.m. Hver tirsdag selger baristaene kaffe til elever og eventuelle gjester.

Keramikk

I keramikk valgfag får du håndhilse på leira med begge hender, underbevisstheten, hjernen og hjertet. Du kan lage hva du vil og du kan gjøre det på alle tenkelige og utenkelige måter.

Kettlebells & Crosstrening

I crossfit ligger fokuset på helkroppstrening, kondisjon, mobilitet og utvikling av styrke. Kettlebell er en blytung treningsform fra Russland. Her kombineres crossfitøvelser og kettlebell-løfting.

Kor

Bli med å syng. Folkehøgskolen har stolte tradisjoner for sang. I koret synger vi sanger fra musicales, fra pop/rock-verdenen og fra klassiske komponister. A capella og med instrumenter/jazzlinja.

Kunst

Undervisning i ulike teknikker, muligheter for å drive med egne prosjekter i tillegg til felles prosjekter. Disse kan dreie seg om kurs i eksempelvis akttegning, maleri, grafikk, eller bokbinding.

Musikk

For deg som spiller et instrument eller synger. Vi spille musikk innen ulike genre som rock, pop, latin og R&B. Mulighet for å lære å improvisere. Det blir mye spilling for de andre elevene.

Pilates

Pilates er en form for styrketrening, der fokus er statisk styrke, ikke dynamisk styrke, og at den indre støttemuskulaturen bygges opp fra bunnen av, slik at kroppen kan bæres på en korrekt måte.

Salsa - dans

Pardans i cubansk stil. Innføring i grunnleggende trinn og enkelte "turer".

Språktrening

Obligatorisk valgfag for de internasjonale elevene, hvor de norske elevene melder seg på og bidrar med fokus på høytlesning, uttale, vanskelige ord og uttrykk på norsk samt brettspill. Kakepause!

Strikking

Lær deg å strikke eller utvikle dine strikke ferdigheter. Enkle prosjekter på 2 pinner og mere avanserte ting som votter eller sokker. Lær også av hverandre og bli kjent, mens prosjekter realiseres.

Ta opp fag

Planlegger du å ta opp fag fra videregående? Enten fordi du mangler et fag eller ønsker å forbedre karakterer? Lærer og andre elever som har gjort det bra i faget kan hjelpe deg.

Volleyball

Her skal vi først og fremst spille volleyball. Men alt blir gøyere når ballen går dit du vil. Derfor vil du også trene fingerslag, baggerslag, serv, smach og blokk. Forsvars- og angrepstrategier får d

Årbok

Elevene på dette faget har ansvaret for å produsere elevenes skoleårbok

Den frilynte skolen i Kristiansand. Vi har et mangfold av linjer og et internasjonalt miljø. Spennende reisemål. Mange og varierte valgfag. God mat og heftig utsikt utover Kristiansands skjærgård.

 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 122 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Sangbok
 • Studietur: Fellesturer
 • Studietur: Danmark - Reiseliv og Utvikling
 • Studietur: Svalbard - Reiseliv og utvikling
 • Studietur: Thailand - Reiseliv og utvikling
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 122 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 122 500,-
(12 250,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Mat på studietur Danmark - Reiseliv og Utvikling
 • Reiseforsikring på studietur Svalbard - Reiseliv og utvikling
 • Vaksiner på studietur Svalbard - Reiseliv og utvikling
 • Visum på studietur Svalbard - Reiseliv og utvikling
 • Mat på studietur Svalbard - Reiseliv og utvikling
 • Reiseforsikring på studietur Thailand - Reiseliv og utvikling
 • Vaksiner på studietur Thailand - Reiseliv og utvikling
 • Visum på studietur Thailand - Reiseliv og utvikling
 • Mat på studietur Thailand - Reiseliv og utvikling
 • Alternativ mat (allergi, intoleranse etc.) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linja (se Utstyr til linja nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   Lunsj avreisedag er siste måltid før ferier. Kvelds dagen før skolestart er første måltid etter ferien.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

Dette utstyret må du stille med selv

Gjerne en ryggsekk til langturen til Asia, og en liten dagstursekk.

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Emilie Aas

Mitt år på Agder folkehøgskole ga meg nye muligheter og opplevelser. Etter 13 år med skolegang var det ikke lenger vanskelig å stå opp, fordi jeg ville nyte hver eneste dag. Det er det beste valget jeg har tatt og vil aldri angre på det.

Fra bloggen

Sprer glede i en annerledes desember

Koronasituasjonen gjør at flere sykehjem er stengt for besøkende. Kulturtilbud er satt på pause, og førjulstiden blir annerledes for de fleste. Elever på Agder folkehøgskole ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Backpacker Interrail

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

Global.Safari

Sunnmøre Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen

Norgespakken - et eventyr

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

VanLife

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Reis

Hallingdal Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Reiseliv & Italiensk - Italia + andre reisemål

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Backpacker Sør-Amerika

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Reiseliv Europa

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

Reiseliv Aktiv

Setesdal Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Reiseliv - Natur

Ringebu Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Global eXtreme: Australia- Asia

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Challenge Explore

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen