Til hovedinnhold
Få ledige plasser

Tre reisemål: Maldivene, Sri Lanka og Thailand. Fjellstammer, elefanter, sol, sand og sjø, bærekraftig turisme. Opplevelser og innsikt.

Vi besøker tre eksotiske reisemål:

 

Maldivene

Maldivene er nok mest kjent for sine flotte strender og det turkisblå havet, og ikke minst atollene med sine øyer som ikke ligger mer enn et par meter over havet. Se eksempler fra Maldivene på denne videoen:https://www.youtube.com/watch?v=3FM1waTeTDE

 

Thailand

I Nord-Thailand bor det mange fjellstammer, og tradisjonelt har vi besøkt én eller flere av disse. Vi drar også for å fôre elefanter, og bade med dem. I Chiang Mai og området rundt finnes det mange muligheter for shopping og andre aktiviteter. Sør-Thailand er kjent for sine fine strender, med mulighet for mange vannaktiviteter. I Bangkok får man mulighet til å oppleve et pulserende storbyliv.

Sri Lanka 

Sri Lanka er perlen i Det indiske hav, med mulighet for fantastiske opplevelser innen kultur og natur, fra teplantasjer og elefanter i høylandet, til strender, palmer og badeliv ved havet. Se eksempler fra Sri Lanka på denne videoen: https://www.youtube.com/watch?v=6tBgdw4cDPU

 

Nærområdet

Fra skolen ser vi ut på det sagnomsuste Ny-Hellesund, med Olavssundet - oppkalt etter kong Olav den hellige.

Sørlandsbyene Kristiansand og Mandal ligger bare en liten kjøretur fra skolen, og Danmark bare en liten fergetur fra Kristiansand.

Skolen har ei stor hytte på Hovden, med fasiliteter og sengeplass til hele klassen. 

Dette er ei linje for deg som er lysten på eventyr, og som er opptatt av hva turismen fører til i verden, og som har ønske om å lære og å bidra på linja, både sosialt og faglig.

Dette vil du lære

Temaer på linjen er blant annet:

 • Kulturforståelse og kulturkunnskap
 • Maldivene
 • Sri Lanka
 • Thailand
 • Turledelse
 • Turplanlegging
 • Teambuilding
 • Bærekraftig reiseliv
 • Hvordan lage et lokalt reiselivsprodukt
 • Utvikling av reisemål
 • Storytelling
 • Fattigdomsbekjempelse
 • Forskjellige former for turisme
 • Ekskursjoner og utflukter 

 

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du bidrar til et godt faglig og sosialt miljø på linja, og at du er i stand fysisk og psykisk til å gjennomføre opplegget på linja.

Maldivene

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Turkisblått hav, hvite strender, palmer og et fargerikt liv i havet. Høyeste punkt på øyene ligger et par meter over havet.

Sri Lanka

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Perlen i det Indiske hav! Et spennende reisemål med ville elefanter, teplantasjer, Adam´s Peak og spennende kulturer i innlandet og høyfjellet. Ved havet finner man mangroveskog, flotte strender, palmer, og muligheter for snorkling, surfing og bading.  

Thailand

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I Nord-Thailand bor det mange fjellstammer, og tradisjonelt har vi besøkt én eller flere av disse. Vi drar også for å fôre elefanter, og bade med dem. I Chiang Mai og området rundt finnes det mange muligheter for shopping og andre aktiviteter. Sør-Thailand er nok mest kjent for sine fine strender, med mulighet for mange vannaktiviteter. I Bangkok får man mulighet for å oppleve et pulserende storbyliv.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Skolen ligger i det vi kaller perlen i den sørlandske skjærgård. Ut av vinduet ser du rett mot uthavnen Ny –Hellesund der Nordal Grieg i sin tid skrev sangen «Til ungdommen». Hit går vår første fellestur.. Overnatting i telt, lavvo, hengekøye eller på liggeunderlag under åpen himmel. Bading, bål, lek og alvor. Vi nyter sensommerens dufter og skuer utover havet, der Danmark nesten blir synlig i horisonten, og blir kjent med hverandre på en uforglemmelig måte. Her skapes vennskap.

Skolens siste fellestur går til samme sted. Sommeren er i emning, og det er en ganske annen gjeng som er på tur. Sikre på hverandre, men melankolien har tatt over for forventningen. En følelse av at noe snart er over, sammen med vissheten om at noe nytt kommer. Dette nye, som nå skal skapes sammen med folk du har rundt deg, er ikke lenger like skremmende. Dette blir en tur fylt med gode minner og sterke følelser.

På disse to turene tar vi oss også med oss utstyr til å plukke plast for jordens skyld, før og etter sommerens gjester.

Mellom disse to turene er det mye tid og rom. Det er mye som skal skapes. Linjene drar på sine ulike turer og mye tid brukes felles på skolen. Men i ny og ne gjør vi noen fellesturer. Det kan være til Preikestolen, kino, teater, bowling, Zip-line, og det kan være til Lindesnes fyr eller Lista. Dyreparken er også en naturlig destinasjon for skolen når vi først ligger på disse kanter.  

Arne Brattekleiv

Reiseliv og utvikling

Lektor med bred utdanning fra mange universiteter og høgskoler innen fagområdene reiseliv, sosialantropologi, biologi, geofag, juss, utdanningsledelse, og mye annet. Har lang erfaring som lærer og rektor folkehøgskole, men også fra ledelse (rektor og enhetsleder) og undervisning i andre skoleslag, samt fra arbeid som journalist/fotojournalist i noen år.

Epost: arne@agderreiser.no
Telefon: 48052253
Facebook
Instagram: @agderreiseliv

 • 8:00 Frokost
 • 8:45 Morgenstemning - felles start på dagen
 • 9:00 Linjefag, fellesfag på torsdager
 • 11:30 Lunsj
 • 12.00 Linjefag eller valgfag
 • 14:45 Middag
 • 16:00 Valgfag / fri
 • 20:00 Kveldsmat

Lørdag 11:30 Lørdagsseminarer - du velger ca 15 seminarer i løpet av året.

Lørdag kveld: Agderlørdag (ca. annenhver lørdag) - En av linjene lager mat og opplegg/underholdning for de andre linjene.

Søndag - turdag med venner?

Last ned timeplan som pdf ↓

Skoleruta 2024-25

 • 25.08.24 Skolestart
 • 27.09.24 Siste dag før høstferie
 • 07.10.24 Første dag etter høstferie
 • 20.12.24 Siste dag før juleferien
 • 06.01.25 Første dag etter juleferien
 • 14.02.25 Siste dag før vinterferien
 • 24.02.25 Første dag etter vinterferien
 • 11.04.25 Siste dag før påskeferien
 • 23.04.25 Første dag etter påskeferien
 • 01.05.25 1. mai - fridag
 • 14.05.25 Avslutning
 • 15.05.25 Hjemreise

Hovedturene oftest mellom vinter- og påskeferien. Ofte også en tur om høsten.

Last ned årsplan som pdf ↓

Alle valgfag er inkludert i prisen. Du trenger 3 timer valgfag pr uke. De fleste ønsker å ta mer enn det, men det er opp til deg. Vi sprer valgfagene over hele dagen for at du skal kunne velge de fagkombinasjonene som du ønsker.

Amnesty

Dette er en aksjonsgruppe i Amnesty International som skal lage aksjoner for menneskerettighetene. Vi setter oss inn i aktuelle saker ulike steder i verden og gir vårt bidrag til en bedre verden.

Ballspill

2 timer pr. uke. Først og fremst skal ballspill være gøy, og for alle.Eksempler på aktivitet er: Innebandy, hjørnefotball, basketball, dansk stikkball, elefantball, kanonball.

Fantasy Premier league

Dersom du er glad i engelsk fotball blir du med i dette valgfaget. Vi danner en egen liga på skolen og møtes en time i uka der vi diskuterer taktikk og kårer rundens vinner.

Filmopplevelse

Vi ser noen av de siste års beste filmer, blandet med et utvalg av klassikere og diskuterer og samtaler om lyd, bilde, klipping, skuespill, regi, musikk, genre, dramaturgi, karakterer, fortelling etc.

Filosofi og det gode liv

Vi undersøker noen teknikker (meditasjon, lett trening, vanebygging), filosofier og tankesett for å sammen komme frem til forskjellige måter å gjøre vårt eget liv til et bra et. Lag en god dag!

Foto

Det blir gitt en rask innføring i kameraets tekniske virkemåte. Målet er å få styring på de formale virkemidlene i forhold til lys og visualisering av rom- og tidsproblemstillinger. Det handler om å b

Framtid og handling mini

Gjennom praktisk arbeid, teori og bevisstgjøring skal vi fordype oss i sentrale miljøemner. Plastproblematikk, tekstilindustri, dyrevelferd, klima, lage såpe og drops. Alltid plass for nye ideer.

Individ og samfunn

Vi tar for oss ulike sider av samfunnet, fortid og samtid, sosiologi og psykologi. Livet kort og godt. Vi tar for oss ulike teoretikere/teorier, ser på hendelser og trender, nasjoner og forskjeller.

Instagram og foto

Vi tar bilder gjennom året av "livet" på skolen og publiserer på instagram og facebook, oppgraderer tekst og bilder på skolens nettside, og vurderer skolens brosjyre.

International food

Once a month we make international dinner for the whole school with help from the kitchen staff. This is an additional subject for the international students, where also other students can join.

Kaffebar

Du lærer å lage den perfekte espresso, utgangspunktet for alle kaffedrikker; Cappucino, Mocca, Latte, Macciato, Cortado m.m. Hver tirsdag selger baristaene kaffe til elever og eventuelle gjester.

Kettlebells & Crosstrening

I crossfit ligger fokuset på helkroppstrening, kondisjon, mobilitet og utvikling av styrke. Kettlebell er en blytung treningsform fra Russland. Her kombineres crossfitøvelser og kettlebell-løfting.

Kor

Bli med å syng. Folkehøgskolen har stolte tradisjoner for sang. I koret synger vi sanger fra musicales, fra pop/rock-verdenen og fra klassiske komponister. A capella og med instrumenter/jazzlinja.

Kunst

Undervisning i ulike teknikker, muligheter for å drive med egne prosjekter i tillegg til felles prosjekter. Disse kan dreie seg om kurs i eksempelvis akttegning, maleri, grafikk, eller bokbinding.

Pilates

Pilates er en form for styrketrening, der fokus er statisk styrke, ikke dynamisk styrke, og at den indre støttemuskulaturen bygges opp fra bunnen av, slik at kroppen kan bæres på en korrekt måte.

Salsa - dans

Pardans i cubansk stil. Innføring i grunnleggende trinn og enkelte "turer".

Språktrening

Obligatorisk valgfag for de internasjonale elevene, hvor de norske elevene melder seg på og bidrar med fokus på høytlesning, uttale, vanskelige ord og uttrykk på norsk samt brettspill. Kakepause!

Strikking

Lær deg å strikke eller utvikle dine strikke ferdigheter. Enkle prosjekter på 2 pinner, etterhvert mer avanserte som votter el sokker. Lær også av hverandre og bli kjent, mens prosjekter realiseres.

Ta opp fag

Planlegger du å ta opp fag fra videregående? Enten fordi du mangler et fag eller ønsker å forbedre karakterer? Lærer og andre elever som har gjort det bra i faget kan hjelpe deg.

Turfag

Dette er en anledning til å bli bedre kjent med nærområdet. Det fins mange fine turløyper nærme skolen som vi skal utforske utover høsten. Det blir pause underveis – av og til med bål.

Volleyball

Her skal vi først og fremst spille volleyball. Men alt blir gøyere når ballen går dit du vil. Derfor vil du også trene fingerslag, baggerslag, serv, smach og blokk. Forsvars- og angrepstrategier får d

Årbok

Elevene på dette faget har ansvaret for å produsere elevenes skoleårbok

Den frilynte folkehøgskolen i Kristiansand. Vi har et mangfold av linjer og et internasjonalt miljø. Spennende reisemål. Mange og varierte valgfag. God mat og heftig utsikt utover Kristiansands skjærgård.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 136 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Administrasjonsgebyr (2500kr)
 • Sangbok
 • Leie av kanoer
 • Studentkort
 • Studietur: Fellesturer
 • Studietur: Maldivene
 • Studietur: Sri Lanka
 • Studietur: Thailand
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 136 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 136 000,-
(13 600,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Kanoer
 • Redningsvester
 • Bålpanne
 • Lavvoer
 • Telt
 • Wifi
 • Hytte på Hovden i Setedal
 • Rompebrett & akemadrasser :-)
 • Ifølge elevene våre: gode senger

Dette utstyret må du stille med selv

Gjerne en ryggsekk eller bag til langturen til Asia, og en liten dagstursekk.

Det er langt å reise til Maldivene, Sri Lanka og Thailand, og du må kunne takle lange flyturer, annerledes mat, og uregelmessige måltider og søvn. På skolen prøver vi å tilrettelegge for deg med spesielle krav til mat.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Emilie Aas

Mitt år på Agder folkehøgskole ga meg nye muligheter og opplevelser. Etter 13 år med skolegang var det ikke lenger vanskelig å stå opp, fordi jeg ville nyte hver eneste dag. Det er det beste valget jeg har tatt og vil aldri angre på det.

Fra bloggen

Viser frem folkehøgskolelivet på TikTok

De siste årene har TikTok vokst enormt i Norge. Stadig flere folkehøgskoleelever deler fra hverdagen sin på videodelingsplattformen.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Challenge Explore

Bakketun Folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeKristen

Global - Afrika og Asia

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs18 t/ukeKristen

EXPLORE

Hurdal Verk folkehøgskole
Helårskurs14 t/ukeKristen

Reis - Interrail Europa

Hallingdal Folkehøgskule
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

H2Ø - HAVkajakk, Håndverk, Øyliv

Øyrekka folkehøgskole
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Ticket to Ride

Hurdal Verk folkehøgskole
Helårskurs14 t/ukeKristen

ACT: Active Change Travel

Hurdal Verk folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeKristen

VanLife

Bakketun Folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeKristen

Reiseliv

Oslofjord Folkehøgskole
Helårskurs14 t/ukeKristen

Reiseliv Aktiv

Setesdal Folkehøgskule
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Global utvikling

Agder Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Reiseliv

Grenland Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs12 t/ukeKristen