Til hovedinnhold
Ledig plass

Minst tre reisemål. Maldivene med kritthvit sand, krystallklart vann og vaiende palmer. Sri Lanka med elefanter, teplantasjer og «verdens vakreste togtur». Island med varme kilder, fosser og vulkaner.

Minst tre reisemål. Island - Sri Lanka - Maldivene. Vulkaner og varme kilder - teplantasjer - strandturisme - bærekraftig utvikling.


Dette er en linje for deg som er lysten på eventyr, opptatt av hva turismen fører til i verden, og tåler litt utfordringer både fysisk og psykisk.

Island: Nordisk turisme, matturisme og vinterturisme er blant de aktuelle temaene. The Golden Circle (Geysir, fossefall og Thingvellir), vulkaner og varme kilder er stikkord for denne turen.

Vi drar også til  Sri Lanka og Maldivene. Fokus blir bærekraftig turisme i forskjellige former, og ikke minst utvikling. Sri Lanka er er fantastisk spennende land, med enorm variasjon i opplevelsesmulighetene. Maldivenes kritthvite strender og turkise hav er velkjent for de fleste. Det meste av de nesten 1200 øyene ligger under to meter over havets overflate, og befolkningen er sterkt utsatt hvis havet stiger.

Men, vi trenger heller ikke reise langt fra skolen for å ha spennende opplevelser; Fra skolen ser vi ut på det sagnomsuste Ny-Hellesund, med Olavssundet - oppkalt etter kong Olav den hellige. Sørlandsbyene Kristiansand og Mandal ligger bare en liten kjøretur fra skolen, og Danmark bare en liten fergetur fra Kristiansand. Lindesnes ligger også bare en liten kjøretur fra skolen.

Skolen har ei stor hytte på Hovden, med sengeplass til hele klassen, og oppvaskmaskin og bad.

Temaer på linjen er blant annet

Du bør ha interesse for turisme som fag, og ha lyst til å lære mer om turisme og kulturer. Du må være i god nok form til å tåle fysiske og psykiske utfordringer.

Dette vil du lære

 • Kulturforståelse og kulturkunnskap
 • Bærekraftig turisme
 • Utvikling og bistand
 • Utvikling av lokale reiselivsprodukter, og mye annet.

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du bidrar til et godt faglig og sosialt miljø på linja, og at du er i stand fysisk til å gjennomføre opplegget på linja.

Island Reiseliv og Utvikling

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Studier av kulturen og turismen på Island. The Golden Circle, med Geysir, der geysiren Strokkur normalt har utbrudd hvert 6.-8. minutt, Thingvellir, Islands første allting, og det mektige fossefallet Gullfoss. Vi har også muligheten for å se Vestmannaeyar, Skógafoss, og å bade i godt og varmt vann fra naturlig varme kilder. Islands bosettingshistorie er nært knyttet til vår egen historie. Språket ligner ganske mye på det vi snakket i Norge for rundt 1100 år siden. Island har en del historiske særegenheter i matveien, noe de markerer med en feiring i februar hvert år. Mange former for turisme finnes nå på Island, og landet med rundt 350.000 innbyggere mottar nå årlig rundt to millioner turister.

Sri Lanka og Maldivene Reiseliv og Utvikling

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Studietur til Sri Lanka, perlen i Det indiske hav, og Maldivene. Vi reiser rundt på Sri Lanka, og studerer kulturen, og ikke minst turismen. Bærekraft er sentralt på denne turen. Mange spennende opplevelser! Teplantasjer, elefanter, flere tusen års kulturhistorie, frodig natur, fargerikt folkeliv og milelange strender. Maldivene med kritthvit sand, krystallklart vann og vaiende palmer. Maldivene er et land med 1192 øyer som ofte ikke er høyere enn to -2- meter på det høyeste. Hvis havet stiger, kan det bli problematisk for de som bor der.

Arne Brattekleiv

Lærer Reiseliv og utvikling

Lektor med bred utdanning fra mange universiteter og høgskoler innen fagområdene reiseliv, sosialantropologi, biologi, geofag, juss, og mye annet. Har lang erfaring fra folkehøgskoler, men også fra ledelse (rektor og enhetsleder) og undervisning i andre skoleslag, samt fra arbeid som journalist/fotojournalist i noen år.

Epost: arne@agderreiser.no
Telefon: 48052253
Facebook
Instagram: @agderfhs_reiselivutvikling

Skoleruta for 2020 -21

 • 23.08.20 Skolestart
 • 25.09.20 Siste dag før høstferien
 • 05.10.20 Første dag etter høstferen
 • 18.12.20 Siste dag før juleferien
 • 04.01.21 Første dag etter juleferien
 • 19.02.21 Siste dag før vinterferien
 • 01.03.21 Første dag etter vinterferien
 • 26.03.21 Siste dag før påskeferien
 • 06.04.21 Første dag etter påskeferien
 • 01.05.21 1. mai - fridag
 • 14.05.21 Avslutning
 • 15.05.21 Hjemreise

Skoleturene ligger normalt mellom vinterferien og påskeferien. De fleste linjene drar også på en tur om høsten.

 

Alle valgfag er inkludert i prisen. Du trenger 2 timer valgfag pr uke. De fleste ønsker å ta mer enn det, men det er opp til deg. Vi sprer valgfagene over hele dagen for at du skal funne velge de fagkombinasjonene som du ønsker.

Årbok

Elevene på dette faget har ansvaret for å produsere elevenes skoleårbok

Ballspill

2 timer pr. uke. Først og fremst skal ballspill være gøy, og for alle.Eksempler på aktivitet er: Innebandy, hjørnefotball, basketball, dansk stikkball, elefantball, kanonball.

Filmopplevelse

Vi ser noen av de siste års beste filmer, blandet med et utvalg av klassikere og diskuterer og samtaler om lyd, bilde, klipping, skuespill, regi, musikk, genre, dramaturgi, karakterer, fortelling etc.

Foto

Det blir gitt en rask innføring i kameraets tekniske virkemåte. Målet er å få styring på de formale virkemidlene i forhold til lys og visualisering av rom- og tidsproblemstillinger. Det handler om å b

Foto og digitale medier

Vi tar bilder gjennom året av "livet" på skolen og publiserer på instagram og facebook, oppgraderer tekst og bilder på skolens nettside, og vurderer skolens brosjyre.

Framtid og handling

Vi tar ansvar for bærekraftige skolegensere, såpelaging uten tilsetningsstoffer, byttefest. På forbrenningsanlegg lærer vi hvordan vårt avfall omdannes til ny energi. Vi er alltid åpne for nye ideer.

Individ og samfunn

Vi tar for oss ulike sider av samfunnet, fortid og samtid, sosiologi og psykologi. Livet kort og godt. Vi tar for oss ulike teoretikere/teorier, ser på hendelser og trender, nasjoner og forskjeller.

International food

Once a month we make international dinner for the whole school with help from the kitchen staff. This is an additional subject for the international students, where also other students can join in and

Jazzhistorie

Gjennomgang av jazzens historie med lytte- og videoeksempler. Vi ser på de forskjellige epokenes stiltrekk og portretter av viktige personer som har hatt betydning for utvikling av jazzen.

Kaffebar

Du lærer å lage den perfekte espresso, utgangspunktet for alle kaffedrikker; Cappucino, Mocca, Latte, Macciato, Cortado m.m. Hver tirsdag selger baristaene kaffe til elever og eventuelle gjester.

Keramikk

I keramikk valgfag får du håndhilse på leira med begge hender, underbevisstheten, hjernen og hjertet. Du kan lage hva du vil og du kan gjøre det på alle tenkelige og utenkelige måter.

Kettlebells & Crosstrening

I crossfit ligger fokuset på helkroppstrening, kondisjon, mobilitet og utvikling av styrke. Kettlebell er en blytung treningsform fra Russland. Her kombineres crossfitøvelser og kettlebell-løfting.

Kor

Bli med å syng. Folkehøgskolen har stolte tradisjoner for sang. I koret synger vi sanger fra musicales, fra pop/rock-verdenen og fra klassiske komponister. A capella og med instrumenter/jazzlinja.

Kunst

Undervisning i ulike teknikker, muligheter for å drive med egne prosjekter i tillegg til felles prosjekter. Disse kan dreie seg om kurs i eksempelvis akttegning, maleri, grafikk, eller bokbinding.

Musikk

For deg som spiller et instrument eller synger. Vi spille musikk innen ulike genre som rock, pop, latin og R&B. Mulighet for å lære å improvisere. Det blir mye spilling for de andre elevene.

Pilates

Pilates er en form for styrketrening, der fokus er statisk styrke, ikke dynamisk styrke, og at den indre støttemuskulaturen bygges opp fra bunnen av, slik at kroppen kan bæres på en korrekt måte.

Salsa - dans

Pardans i cubansk stil. Innføring i grunnleggende trinn og enkelte "turer".

Språktrening

Obligatorisk valgfag for de internasjonale elevene, hvor de norske elevene melder seg på og bidrar med fokus på høytlesning, uttale, vanskelige ord og uttrykk på norsk samt brettspill. Kakepause!

Strikking

Lær deg å strikke eller utvikle dine strikke ferdigheter. Enkle prosjekter på 2 pinner og mere avanserte ting som votter eller sokker. Lær også av hverandre og bli kjent, mens prosjekter realiseres.

Ta opp fag

Planlegger du å ta opp fag fra videregående? Enten fordi du mangler et fag eller ønsker å forbedre karakterer? Lærer og andre elever som har gjort det bra i faget kan hjelpe deg.

Volleyball

Her skal vi først og fremst spille volleyball. Men alt blir gøyere når ballen går dit du vil. Derfor vil du også trene fingerslag, baggerslag, serv, smach og blokk. Forsvars- og angrepstrategier får d

 • Skolen ligger ved skjærgården i Kristiansand
 • Vi har et mangfold av linjer og et internasjonalt miljø
 • Spennende reisemål
 • Mange og varierte valgfag
 • God mat og heftig utsikt

Linjer ved skolen

Kortkurs ved skolen

Fra kr 115 900,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Sangbok
 • Studietur: Island Reiseliv og Utvikling
 • Studietur: Sri Lanka og Maldivene Reiseliv og Utvikling
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 115 900,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 115 900,-
(11 590,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Reiseforsikring på studietur Island Reiseliv og Utvikling
 • Vaksiner på studietur Island Reiseliv og Utvikling
 • Visum på studietur Island Reiseliv og Utvikling
 • Mat på studietur Island Reiseliv og Utvikling
 • Reiseforsikring på studietur Sri Lanka og Maldivene Reiseliv og Utvikling
 • Vaksiner på studietur Sri Lanka og Maldivene Reiseliv og Utvikling
 • Visum på studietur Sri Lanka og Maldivene Reiseliv og Utvikling
 • Mat på studietur Sri Lanka og Maldivene Reiseliv og Utvikling
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linjen (se Utstyr til linjen nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   Lunsj avreisedag er siste måltid før ferier. Kvelds dagen før skolestart er første måltid etter ferien.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret må du stille med selv

Gjerne en ryggsekk til langturen til Asia, og en liten dagstursekk.

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Arktisk reiseliv - Svalbard

Pasvik Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Global Cuba

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Global.Safari

Sunnmøre Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen

Backpack Surprise

Folkehøgskolen Nord-Norge
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Reis - interrail Europa

Hallingdal Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Reiseliv

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

Reiseliv & Italiensk - Italia A

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Reiseliv - natur: Italia, Nepal, Lofoten, Tenerife

Ringebu Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Challenge Explore

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Reiseliv: Storby, Cuba, Tenerife

Ringebu Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Global eXtreme: Australia- Asia

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Ticket to Ride

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen