Til hovedinnhold
Få ledige plasser

Ønsker du å visualisere ideene dine gjennom animasjon og grafikk? Har du sett noen kule animasjonsfilmer, reklame eller dataspill? Her kan du lære å lage dine egne animasjoner og filmer.

På denne linjen vil du lære å blåse liv inn i livløse objekter og karakterer på skjermen, skape og kommunisere energi, humor og følelser gjennom bevegelse.

Animasjon

Animasjon handler om å skape en illusjon av liv, og gjennom dette fortelle en historie.

Året begynner med grunnleggende opplæring i animasjon og animasjonsprinsipper. Vi animerer enkle objekter som for eksempel en sprettende ball, før vi gradvis beveger oss over til mer avanserte animasjoner. Du vil få ditt eget tegnebrett som du kan tegne digitalt med.

Vi jobber både i 2D, 3D og stop motion. I 2D bruker vi hovedsaklig programmet Adobe Animate. Til 3D-animasjon bruker vi Autodesk Maya.

Filmproduksjon består av flere faser, og på linjen går vi gjennom alle disse fasene fra ide til ferdig produkt. I preproduksjonsfasen får du anledning til å utvikle historier, lage storyboards og concept art.

I produksjonsfasen produserer vi selve filmen, og i postproduksjonsfasen legger vi til lyd og redigerer materialet vi har jobbet med, for deretter å eksportere til en ferdig film.

Les mer på våre hjemmesider

Linjen passer for deg som har en interesse for tegning, animasjon, grafikk, animasjonsfilm og visuell historiefortelling. Har du lyst til å utvikle historier, få ideene dine ut og lage storyboards?

Dette vil du lære

 • Animasjon i 2D og 3D
 • Motion graphics
 • Stop Motion
 • Tegning
 • Karakterdesign
 • Karakteranimasjon
 • Visuell hustoriefortelling
 • Storyboards
 • Presentasjon av prosjekter

Våre forventninger til deg

Det forventes oppmøte og deltakelse i linjetimene, men også i skolens fellesfag. God innstilling til samarbeid med medelever i ulike prosjekter, på studietur og i skolehverdagen.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: ca 14 dager

På våren reiser linjen på tur til Tokyo, verdens største by, i Japan! Byen er fullpakket av spennende og minneverdige opplevelser og er kjent for sin særegne kombinasjon av det hypermoderne og tradisjonelle. Skyskrapere badet i neonlys står side om side med eldgamle shintoistiske og buddhistiske templer og hager. I disse gatene kommer vi tett på kulturen, trendene, maten og ikke minst animé-universene som landet er så kjent for.

Blant høydepunktene har vi Ghibli-museet, karaoke, tempelvandring, matmarkeder, arcades, og de utallige animé-sentrene. Programmet varierer fra år til år, så besøk i et animasjonstudio eller en animasjonsfestival kan være aktuelt. Siden vi reiser på våren kan vi også være heldige og få oppleve sakura (kirsebærblomstringen).

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1-3 dager

Noen uker etter oppstart drar vi på høstens vakreste eventyr – fellesturen til Voss. Her i Norges adrenalinhovedstad vil du få innslag av kultur, historie, natur, adrenalin og konkurranse.

På turen vil du få mulighet til å knytte nye bekjentskaper, på tvers av hvem du bor med på internatet eller på linjen din. Vi legger opp til miljøskapende aktiviteter hvor alle har mulighet til å delta på sine premisser.

Aktiviteter på Voss:

 • Juving/Rafting
 • Voss gondol
 • Bålkos
 • Fjelltur
 • Bowling
 • Bading
 • Bli kjent-leker med Vossamoro
 • Folkedans
 • Konsert

Margunn Hindenes Skjærstad

Assisterende rektor / lærer

Animatør med master i digital karakteranimasjon fra Noroff Instituttet og Teesside University i England. Hun har jobbet som 3D animatør på store dataspill som Driver: San Fransisco og Watchdogs i spillselskapet Ubisoft Reflections, og har i tillegg flere års erfaring som grafisk designer og animatør hos TV 2. I tillegg til linjefag tilbyr hun klatrevalgfag, da hun er sertifisert klatreinstruktør.

Epost: margunn@asanefolk.no
Telefon: 415 93 072

Simon Furdal

Lærer

Er en animatør som har spesialisert seg på å kombinere digitale animasjonsteknikker og stop motion. Har jobbet på kinofilmene Dyrene i Hakkebakkeskogen og Solan & Ludvig-trilogien. Arbeidet i rekvisittavdelingen til Qvisten Animasjon, før han ble en del av animasjonsteamet. Har produsert kortfilmen Warp som er vist i mange land. Har også animert på flere kortfilmer, reklamer og infografikk.

Telefon: 92887879
Nettside

 • Linjefaget utgjør cirka halvparten av undervisningstiden. Linjefag fyller en hel og tre halve dager pr. uke.
 • Fellesfag er allsang, kulturtime, boblesprekk og kompetansefag
 • Valgfag to ganger i uken
 • Lørdagsseminar fra kl 10.00 - 14.00
 • Elevkveld
Last ned timeplan som pdf ↓
 • Oppstart i midten av august
 • "Bli kjent tur" i september
 • Bergensseminar i september
 • Prosjektuke i november
 • Elevstevne i november
 • Julekonsert i desember
 • Fellesprosjekt i februar
 • Studieturer i mars
 • Forestillinger og prosjektvisninger i april
 • Innsamlingsaksjon "Svett for menneskerett" i mai
 • Avslutningsfest i mai

 

Nedenfor ser du et eksempel på en skolerute. Denne er for skoleåret 2024-25, altså kommende skoleår. (Vi tar forbehold om endringer)

Last ned årsplan som pdf ↓

Det er til vanlig valgfag 2 ganger pr uke. Vi velger valgfag for 3 perioder i løpet av året - alle kan ha minimum 6 valgfag i løpet av året. I tillegg kommer kvelds- og helgekurs. Vi tilbyr stor variasjon i valgfagtilbudet. Det varierer noe fra år til år avhengig av ressurser og lærerstab.

Aerobic hits

Liker du å trene effektivt til hits fra 80- og 90-tallet? Da er dette et godt valg! Med enkle bevegelsesmønster trener vi både kondisjon og styrke, og best av alt; vi har det gøy sammen!

Bakekroken

Enkle småkaker og godsaker til hverdagsanledninger og kos.

Ballspill

Fotball, håndball, volleyball, innebandy, basket, eller amerikansk fotball. Vi har skolens gymsal til rådighet eller spiller utendørs dersom været tillater det.

Blyant og pensel

Du kan oppøve tegneferdighetene dine innen blyant-, tusj-, og kulltegning. Du får arbeide med studier av stilleben, portrettegning og gjøre egne komposisjoner. Fargebruk og komposisjon.

Bokklubb

Er du glad i å lese og vil dele dine leseopplevelser med andre? I bokklubben deler vi litteratur som betyr noe for oss. Vi har gode samtaler rundt tekst, språk, uttrykk, stemninger og følelser.

Brettspillworkshop

Vi utvikler egne brettspill fra idé til ferdig spill. Vi designer brett og brikker, utvikler regler og lager innhold gjennom prøving og feiling og mye lek og moro.

Båtførerprøven

Kurs i samarbeid med Redningsselskapet som gir deg grunnlaget for å ta båtførerprøven. Båtførerbevis er obligatorisk for alle som ønsker å føre fritidsbåt 8 meter eller større med mer enn 25 hk motor.

Debattklubb

Lær kunsten å debattere, å innta et standpunkt, bygge argumentasjon og forsvare dine standpunkt mot saklige og usaklige angrep.

Explore Nepal

Pris: 31 000,-

14 dagers reise til Nepal. Trekking i Himalayas fantastiske fjellområder, møter med fremmede mennesker og kulturer, og besøk i veiløse fjellandsbyer i over 3500 meters høyde. Se også felles studietur.

Filosofi

I valgfag filosofi undersøker vi lange linjer og store navn i tenkningens historie, fra klassikerne i antikken til moderne eksistensfilosofi.

Fisking

Bli med ut på fisketur! Vi fisker fra både båt og fra land. du vil få opplæring i grunnleggende fiskeferdigheter med ulikt utstyr og ulike teknikker. I tillegg setter vi fiskegarn og krabbeteiner.

Frisbeegolf

Utfordringene er å kontrollere frisbeens svevekurve mot banens hindere og vanskeligheter. Banens vanskelighetsgrad består til dels av hullets lengde og hindringer i form av trær, vann, buskas og annet

Gitarkurs

Grunnleggende ferdigheter innenfor grep, akkorder og spillteknikker, vi utvider og bygger videre på våre ferdigheter gjennom året. Forkunnskaper er ikke nødvendig, men det er kjekt med egen gitar.

Grunnkurs i havkajakk

Pris: 500,-

Du introduseres til kajakken og utstyret. Etter endt kurs har du gjennom enkel praktisk øvelse lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest. Kurset gir våtkort.

Hybelmat

Vil du ha gode tips om enkle og billige måltider som kan lages på hybelkjøkkenet? Dette valgfaget er for deg! Vi lager ukesmenyer, handler og lager god og rimelig mat sammen.

Impro

Grunnleggende improvisasjon og teatersport. Faget består av ulike sceniske improvisasjonsleker og er velegnet for alle som ønsker å bearbeide sin sceneskrekk, og alle som er lekelystne.

Kammerkor

Et valgfritt kortilbud til deg som har vært i kor tidligere, eller som har lyst til å prøve deg i en litt mindre sammenheng enn skolekoret.

Keramikk

I Keramikk valgfag jobber du både med bruksform og skulptur. Du vil få innføring i ulike teknikker og relevante redskaper, i tillegg til ulike former for overflatebehandling og dekor.

Klatring

Pris: 500,-

Her lærer du å klatre og sikre. Du vil også få mulighet å ta topptaukort, slik at du kan klatre i alle innendørs klatreanlegg i Norge. Vi benytter gjerne Lehmkulhallen eller andre klatreanlegg.

Kreativ skriving

Glad i å skrive? I kreativ skriving får du muligheten til å utvikle skrivingen din gjennom ulike øvelser og tilbakemelding på tekster.

Kreativt verksted

Her får du forme bruksgjenstander i flere forskjellige materialer og får innføring i ulike teknikker og relevante redskaper. Materialer vi bruker kan være leire, ull og fliser til mosaikk.

Låtskriving

Lag din egen låt, skriv tekst og melodi, sett komp til, og få tid i et lydstudio med egen lydtekniker som hjelper deg til å finne DIN vri.

Maleri

Du får kunnskap om fargebruk og komposisjon i maleri, og kan prøve ut varierte teknikker i maleri innen abstrakte og naturalistiske uttrykk.

Miniatyrmaling

På dette valgfaget får du opplæring i hvordan preppe, male og ferdiggjøre miniatyrer.

Musikal-manus

Hele skolens musikal settes opp til våren. Manusgruppen skaper karakterene og bygger historien med innspill fra elevene. Vi skriver manus, oversetter sanger og tilpasser disse i vår nye historie.

Opptur

Bergen er kjent for vakre fjell. I tillegg til vår lokale «Veten», har vi Fløyfjellet, Ulriken, Lyderhorn, Sandviksfjellet, Løvstakken med flere! Bli med og nyt Bergens vakre natur.

Revy

Bli med å lage en revy fra blanke ark til premiere. Vi skriver sketsjer, revyviser og lager shownummer. Her lærer vi grunnleggende scenetrening og finner trygghet og glede i det å stå på en scene.

S.M.I.L.Sunne mennesker, intensiv livsglede!

Vi utforsker teknikker for avspenning og økt livsglede. Vi prøverTai chi, latteryoga, tapping, selvhypnose, meditasjon, pusteteknikker, massasje, terapeutisk fargelegging, selvutvikling og aromaterapi

Sirkeltrening

Hopp, løp, løft, ta noen burpees og svett sammen med venner.

Stolzen opp

Vær med å trene i Stolzekleiven i Bergen. vel 300 meter stigning via drøyt 950 trappetrinn i ulik høyde. Rekord herrer: 7:54 og damer: 9:34. Skolerekord: Ca 9:30. Assisterende rektor: ca 30 min!

Strikking

Strikking er i vinden som aldri før! Her lærer du å strikke fra grunnen av, eller du kan videreutvikle dine kunnskaper. Du kan lære å strikke med perler, mønsterstrikk, toving og lignende.

Svømming

Pris: 500,-

Vi reiser til Bergen og svømmer i AdO Arena, et profesjonelt svømme- og stupeanlegg, der du kan stupe, trene svømming, eller bare bade og nyte livet.

Syng!

Ønsker du å delta på ukentlige masterklasser der du kan lære mer om stemmen og stemmebruk? Her kan du utforske sang og vokalteknikk i en gruppe og synge sammen med venner.

Teater

I dette valgfaget får du en innføring i diverse skuespillerteknikker og vi jobber med forskjellige oppsetninger, både store og små. Vi har blant annet satt opp «Den spanske Flue».

Teddybjørnverksted

En venn for livet eller et håndverk til å bli glad i? Du lærer å lage gammeldagse teddybjørner. Noen finner en ny hobby, andre lar det bli med den ene teddyen. Opplæring i alle nødvendige teknikker.

Tegning

Du får innføring i grunnleggende teknikker innen frihåndstegning med blyant, kull, og tusj. Kurset gir innføring i tegneøvelser innen portrett-tegning og stilleben, samt arbeid med egne komposisjoner.

Vegetar / Vegansk matlaging

Her er kan du lære noe nytt om sunt kosthold, kose deg på kjøkkenet og få litt ny inspirasjon. Menyen bestemmes av elevgruppen.

Yoga

Vi jobber parvis og øver styrke, balanse, ro og konsentrasjon, og ikke minst på å gi hverandre tillit.

Zumba

Opprinnelig er zumba danseklassen med hete rytmer og vrikkende hofter, men vi på Åsane tar det steget videre; med musikk fra hele verden får vi en skikkelig fin treningsøkt sammen! Ta frem trikot og j

Velkommen til folkehøgskolen i Bergen, ved fjord og fjell. Hos oss møter du et mangfold av unge voksne med ulike interessefelt. Vi har varierte valgfag, høy faglig kvalitet, sosialt fellesskap og ikke minst spennende studieturer. Reis på studietur med linjen din og opplev også Nepal gjennom valgfaget Explore Nepal.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 140 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Skolebilde
 • Fellestur
 • Studietur: Fellestur til Voss
 • Studietur: Japan - Tokyo
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 140 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 140 500,-
(14 050,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
Linjeutgiftene inkluderer studietur til Japan og utgifter til nødvendige programmer og lisenser.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Når du kommer til skolen vil du få alle programmene du trenger gjennom året. Som 2D animasjonsverktøy bruker vi i hovedsak programmet Adobe Animate. Du får i tillegg tilgang til en rekke andre Adobe-programmer, som Photoshop, Illustrator og After Effects, der sistnevnte egner seg godt til motion graphics. I tillegg er vi innom animasjon i 3D, og da bruker vi programmer som Maya og Blender. Du vil også få ditt eget tegnebrett, noe som gjør det mye lettere å tegne digitalt.

Dette utstyret må du stille med selv

Elever må stille med egen pc, med minimum følgende systemkrav:

 • Windows 10/11, MacOS 13.x, 12.x, 11.x
 • Intel® 6th Gen eller nyere CPU –  eller AMD Ryzen™ 1000 Series eller nyere CPU
 • 16 GB RAM
 • 4 GB GPU dedikert minne (VRAM)
 • 100 GB ledig diskplass

 

Klasserommet ligger i andre etasje og heis er tilgjengelig om du skulle trenge dette. Har du spesielle behov for tilrettelegging av utstyr så er vi behjelpelig med å skaffe dette eller hjelpe med søknader. Trenger du en ekstra pause eller to så er det selvsagt mulig.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

David Dinh

Jeg gikk inn i dette uten å ha gjort noe særlig animasjon tidligere, men så har jeg fått prøvd meg frem innen 2D, 3D i tillegg til stop-motion. Å prøve så ulike teknikker gjør at man ikke rekker å bli lei og vil alltid kunne se frem til neste oppgave

Fra bloggen

Alt du ikke tør å spørre om før du begynner på folkehøgskole

Hvordan er det å ha mensen på fjelltur? Og hva gjør jeg om jeg har en dårlig dag på folkehøgskole? Her får du svarene!

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Animasjon og illustrasjon

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

FILM

Follo Folkehøgskole
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Film og filmproduksjon

Skjeberg Folkehøyskole
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Film

Agder Folkehøgskole
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Filmproduksjon

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Kreativ data

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs B9 t/ukeKristen

COSPLAY

Hardanger Folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Grafisk design - Japansk kultur

Skjeberg Folkehøyskole
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Game Design

Sunnhordland folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Spillutvikling

Torshus folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Spillutvikling

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Game Art

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Helårskurs20 t/ukeFrilynt