Til hovedinnhold
Venteliste

På linjen vil du få grundig kjennskap til hva animasjon er og lage egne animasjonsfilmer. Og du vil lære teknikker for å lage digitale illustrasjoner av høy kvalitet med det nyeste innen programvare.

 

Animasjon

I dagens samfunn finner vi animasjon over alt; i spill, i informasjonsfilmer og på skolen.

I løpet av året blir det gitt en grundig innføring i viktige animasjonsprinsipper, her begynner vi fra starten med timing og spacing, og beveger oss videre til mer kompliserte oppgaver. Vi vil jobbe med teknikker som tegnefilm, stop motion og 3D.

Animasjon er en tidskrevende kunstform, og det er ofte hensiktsmessig å jobbe i grupper. Vi vil derfor legge opp til flere kreative samarbeid, slik at du som elev får produsere mest mulig i løpet av året hos oss.

Illustrasjon

En god illustrasjon skal formidle en historie, en idé eller en følelse.

I løpet av året vil vi jobbe med consept art, plakater, magasintegninger, tegneserier, bokillustrasjoner og info graphics som gjør akkurat dette; formidler.

Vi vil hovedsakelig jobbe digitalt, men kommer også til å ha noen oppgaver i mer tradisjonelle kunstformer slik som maling og skissing på papir.

 

Studietur til New York:

New York er en av verdens mest dynamiske kunstbyer, og har små og store gallerier som det alltid er gøy å la seg inspirere av. Vi vil gå på kafé med skissebøkene våre for å tegne folk.

En av de ledende animasjonsskolene finnes i her, kanskje kunne et besøk på School of Visual Arts vært spennende?

Museum of the Moving Image er definitivt verdt et besøk! Det ligger i Queens ved siden av Kaufman-Astoira Studios, hvor bl.a. filmer som Godfellas, Birdman og flere av Bourne-filmene er spilt inn.

 

Les mer om linjen på vårt eget nettsted

Linja passer for deg som er interessert i tegning og animasjon. Det er en fordel å ha gode tegneferdigheter, men dette er ikke et krav.

Dette vil du lære

 • Animasjonsprinsippene.
 • Lage stop motion.
 • Produsere tegnefilm.
 • Lage consept art, plakater, klistremerker og julekort.
 • Jobbe digitalt på Ipad pro. Vi bruker programmene: Pro Create, Luma Fusion. Du vil også få tilgang til alle Adobeprogrammene, Autodesk Maya og Dragon Frame.

Våre forventninger til deg

Våre forventninger til deg er at du bidrar med dine kunnskaper og er motivert for å lære!

Du blir en del av et kreativt miljø.

Sandefjord folkehøyskole drar til New York med alle linjene.
Vi kombinerer studietur for linjen og for skolen med en reise til USA - New York på høsten. På turen er det både fellesaktivtet for alle og mye linjeaktivitet. Hver linje har et fagopplegg over flere dager.

Alle reiser og aktiviteter inkludert i prisen!

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 9 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi drar med alle lærere og elever til USA, New York City. Vi bor på hotell midt på Manhattan, veldig nære Central Park.

Turen er en kombinasjon av studietur for linjen og fellestur for skolen. Vi skal ha noen dager der man jobber med linjefaget og så skal vi ha noen dager felles for hele skolen.

Verdien av en felles studietur mener vi er stor. Du er sammen med folk på tvers av linjefag, og aktivitetstilbudet og innholdet er meget variert. Vi blir kjent med byen New York, dens spesielle historie og bakgrunnen for dens markante plass i populærkulturen og storpolitikken. Vi besøker og har omvisning på FN-bygningen, vi besøker historiske Ellis Island og frihetsgudinnen, og vi får alle muligheter til å bli kjent med de ulike sidene av New York.  

 • Rebusløp gjennom Manhattan
 • Besøk på Frihetsgudinnen & Ellis Island
 • Besøk i FN-bygningen
 • Empire state building
 • Ground Zero
 • MOMA, Guggenheim og andre museer
 • Handling på outlet...
 • Musikaler på Broadway
 • Trening i Central Park
 • Linjeaktiviteter
 • Gospelkonsert i Harlem
 • The High Line
 • Baseball-kamp
  • + mye tid til egenaktivitet.

Ingebjørg Faugstad Mæland

Lærer Illustrasjon og animasjon

Ingebjørg har jobbet med Alf Prøysens barnesanger for NRK, tegneserier for Egmont og bøker for Gyldendal og Cappelen Damm. Hun jobber fortsatt profesjonelt med bøker og animasjon.

Hun er utdannet animatør fra Høyskolen i Volda og faglærer i kunst og håndverk. Før hun ble folkehøyskole lærer jobbet hun 12 år i Sandnes Media.

Epost: ingebjorg.faugstad.meland@vtfk.no
Instagram: @ingebjorg_fm

En vanlig uke:

 • 12-16 timer linjefag, 3-4 linjeuker.
 • 9 timer valgfag.
 • 4-6 timer fellesfag
 • 2 timer ettermiddagsfag (frivillig).
Last ned timeplan som pdf ↓

Skolekalender 2023/24:

 • Skolestart: søndag 20. august 2023
 • Høstferie: uke 41 2023
 • Felles studietur til New York, USA: Våren 2024
 • Juleferie: uke 51 og 52.
 • Vinterferie: uke 8 2024
 • Påskeferie: uke 13 2024
 • Skoleslutt/avslutning: Medio mai 2023
Last ned årsplan som pdf ↓

* Ingen uventede utgifter, alle valgfag inkludert i skolepengene.
* Alle valgfag er halvårlige og varer ca 3 timer i uken.
* Valgfag varierer fra år til år, høsten -23 har vi flere nye lærere. Hvilke fag de skal ha blir klart i løpet av sommeren.

Arabisk

For deg som er nysgjerrig på arabisk språk, kultur og tradisjoner, mat og drikke, musikk og dans, kunst og historie, society taboos og dos and don'ts while with Arabs (before it’s too late!).

Ballspill

Ballspill tar for seg de klassiske ballspillene fotball, basket, innebandy, volleyball og håndball. Dessuten kommer vi innom kanonball, amerikansk fotball, tennis, fotballgolf, snørugby/snøballkrig.

Crossfit og trening

Det er viktig å ta vare på kroppen sin, så unn deg en skikkelig treningsøkt i uka. I dette treningsfaget er du garantert å bli svett og få et treningsutbytte uansett dine treningsforutsetninger.

Dans

Dans er for deg som ønsker å bevege deg og lære mer om dans som kunstuttrykk. Vi jobber med teknikk, styrke, uttøying og innøving av koreografier.

Filmklassikere

I dette faget ser og diskuterer vi mange av de beste og viktigste filmene fra forskjellige tiår.

Filmklubb

Elevene går sammen om å lage en filmklubb på skolen der man ser filmer i ulike sjangre skolens kino-/foredragssal.

Foto (analogt)

Her jobber vi med analog film. Vi bruker mye tid på mørkerommet der vi opplever magien med å fremkalle egne bilder. Kort innføring om mulighetene med speilreflekskamera (som du får låne på skolen).

Gitar

Gitar er et valgfag for deg som har liten eller ingen tidligere erfaring med dette alltid populære og miljøskapende instrumentet.

Go'foten - Helsedans for funksjonshemmede

Et fag for de som vil engasjere seg i arbeid med funksjonshemmede. Vi inviterer utviklingshemmede til dans og moro i gymsalen 12 tirsdager der aktivitet, glede og dans er i sentrum.

Kreativ skriving

Her får du jobbe med å utarbeide og skrive DINE egne tekster: manus, sangtekster, dikt, bøker mm. Vi bruker også skriving og ulike skriveøvelser som verktøy for å forstå oss selv og våre ideer bedre.

Lek & balanse

Her utfordres balansen din og du leker sammen med medelevene dine. Vi er i turnhall, trampoline-park, vi klatrer og har det generelt veldig gøy. Målet er å utfordre deg selv og balansen din.

LIVET

Livet er ikke alltid lett, men med dette faget kan vi lære deg å utvikle måter å takle små og store utfordringer på. Et fag for alle, uansett hvilke utfordringer du har og hvor du står i livet.

Miljøskaperne

I dette faget er du med å skape et godt miljø på skolen gjennom ulike aktiviteter for alle elevene. Tidligere har valgfaget arrangert Eurovision, karaokekveld, bålkveld og halloweenuke.

Musikken din

Dette er faget for deg som liker å lytte til og snakke om musikk. Alle presenterer «sin musikk» for resten av gruppa. Her er det rom for den gode samtalen og åpne diskusjoner. Vi lærer av hverandre!

Papir

Papir er et fantastisk materiale man kan bruke til å lage utrolig mye forskjellig! I dette faget er vi innom 3D-figurer, origami, ulike bretteteknikker og mye annet.

Podcast

Har du lyst til å lage din egen podcast? Benytt muligheten her, enten alene eller sammen med en venn! Vi jobber med idémyldring, preproduksjon, innspilling og klipp/etterarbeid!

Sang

Her får du jobbe med sangteknikk, sjangerbevissthet og stemmekvalitet, utrykk og tekstformidling. Vi jobber med mye med hvordan man skal jobbe frem en sang og bli tryggere på å synge foran andre.

Sjakk og brettspill

Her kan du lære/spille både sjakk og ulike brettspill

Strikking, hekling og sånt

Her lærer du alt om mulighetene med strikking og hekling. Det kan lages alt fra enkle ting til å designe og strikke/hekle egne plagg. Du kan også lære trådteknikker som hakking, gimping, pjoning o.l.

Søm for nybegynnere

Aldri sydd før? Her kan du lære helt grunnleggende søm og får sy ditt eget plagg.

Tegning og trykk

I dette faget tegner vi, og lager trykk. Omtrent halve tida bruker vi på tegneøvelser og fri tegning. Resten av tida driver vi med linoleumstrykk, plantrykk og etsninger.

Tegnspråk

Her kan du lære det grunnleggende innenfor tegnspråk!

UT

I dette valgfaget er vi ute uansett vær! Vi bruker den fine naturen i området, og gjør ulike aktiviteter tilpasset årstidene og været.

Volleyball

Volleyball er jo folkehøyskolens ballspill nr. 1. Vi har en flott gymsal til å spille i, samt sandvolleyballbane ute som brukes når sola skinner.

Yoga

Yoga er så bra for så mye. Her er trener vi balanse, styrke og bevegelighet. Vi roer ned nervesystemet gjennom pusteøvelser, meditasjon og ulike yogastillinger.

Årbok

Dette faget lager skolens årbok, og ved å være med her kan du påvirke hvordan den ser ut og hva den skal inneholde. Her kan du kan du jobbe kreativt med tekst, foto og grafisk design.

Vi har kreative fag på timeplanen, våre lærere er faglig dyktige og ønsker å gi deg et best mulig tilbud! Her får du et år preget av inspirasjon og utvikling både faglig og sosialt. Vi ønsker å være en skole preget av kvalitet.

 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 132 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Fri benyttelse av Ipad Pro
 • Bad på gangen
 • Undervisningsmateriell
 • ID-kort
 • Årbok
 • Studietur: New York
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 132 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 132 000,-
(13 200,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Alt utstyr til linjen finnes på skolen, du trenger ikke å kjøpe inn noe i forkant. Hvis du har en PC/Mac/iPad som du liker å jobbe på, er det lurt å ta denne med.

Du får låne Ipad Pro hele skoleåret. Du får tilgang til programmene Procreate, LumaFusion, Dragonframe, IstopMotion, TVpaint, Autodesk Maya og Adobepakken.

I det store studioet har du en egen arbeidsplass. I tillegg har vi tre små studioer for stop motion, cut out animation og et studio med to Wacom cintiq tegnebrett med tilhørende iMac.

Vår bygningsmasse er bare delvis tilgjengelig for rullestol. Søkere med funksjonsnedsettelser bes ta kontakt med skolen.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Oda Slettvold Johnsen, elev 2020/21

Året på Sandefjord hjalp meg med å komme inn på animasjonslinja i Volda. Jeg lærte utrolig mye i et tempo som passet for meg, uten press for å prestere, og kunne prøve meg frem kunstnerisk og ta flere sjanser enn jeg ellers ville ha gjort.

Oda Slettvold Johnsen, elev 2020/21
Elise Groth, elev 2020/21

Det var et utrolig lærerikt år, men morsomme oppgaver og fantastisk oppfølging. Setter utrolig pris på den hjelpen jeg fikk med blant annet opptaksprøven min til videre studier og motivasjonen jeg fikk til å utvikle meg kreativt.

Fra bloggen

Karen (19) sa nei til medisinstudiet for å starte på folkehøgskole

Karen Solstad Olsen er glad i realfag, men det på det kommende året vil hun heller bruke på kunst.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Animasjon // Japan - Classic, Manga & Anime

Møre Folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Animasjon og grafikk

Åsane folkehøgskole - Bergen
HelårskursFrilynt

Grafisk design

Skjeberg Folkehøyskole
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Film

Agder Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Kreativ data

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs A9 t/ukeKristen

Game Design

Sunnhordland folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Game Art

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Spillutvikling

Torshus folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Spillutvikling

Danvik Folkehøgskole
HelårskursKristen

Romskip

Buskerud Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

COSPLAY

Hardanger Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Filmproduksjon

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt