Til hovedinnhold
Venteliste

På linjen vil du få grundig kjennskap til hva animasjon er og lage egne animasjonsfilmer. Og du vil lære teknikker for å lage digitale illustrasjoner av høy kvalitet med det nyeste innen programvare.

Skoleåret inkluderer en studietur til New York og en studietur i Europa, der vi vil få med oss en Schoolism LIVE workshop.

 


Animasjon

I dagens samfunn finner vi animasjon over alt; i spill, i informasjonsfilmer og på skolen.

I løpet av året blir det gitt en grundig innføring i viktige animasjonsprinsipper, her begynner vi fra starten med timing og spacing, og beveger oss videre til mer kompliserte oppgaver. Vi vil jobbe med teknikker som tegnefilm, stop motion og 3D.

Animasjon er en tidskrevende kunstform, og det er ofte hensiktsmessig å jobbe i grupper. Vi vil derfor legge opp til flere kreative samarbeid, slik at du som elev får produsere mest mulig i løpet av året hos oss.

Illustrasjon

En god illustrasjon skal formidle en historie, en idé eller en følelse.

I løpet av året vil vi jobbe med consept art, plakater, magasintegninger, tegneserier, bokillustrasjoner og info graphics som gjør akkurat dette; formidler.

Vi vil hovedsakelig jobbe digitalt, men kommer også til å ha noen oppgaver i mer tradisjonelle kunstformer slik som maling og skissing på papir.

 

Vi ønsker å tilrettelegge for et kreativt miljø, der gleden av å dele, gi innspill og ta del i hverandres prosesser er drivkraften.

 

les mer

Linja passer for deg som er interessert i tegning og animasjon. Det er en fordel å ha gode tegneferdigheter, men dette er ikke et krav.

Dette vil du lære

 • digitale tegneprogrammer: Adobepakken og Pro Create (iPad).
 • grundig innføring i viktige animasjonsprinsipper.
 • timing og spacing.
 • vi vil jobbe med teknikker som tegnefilm, stop motion og 3D.
 • consept art, plakater, magasintegninger, tegneserier, bokillustrasjoner og info graphics
 • hovedsakelig jobbe digitalt, men også mer tradisjonelle kunstformer slik som maling og skissing på papir.

Våre forventninger til deg

Våre forventninger til deg er at du bidrar med dine kunnskaper og er motivert for å lære!

Du blir en del av et kreativt miljø.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4 dager

Fra og med skoleåret 2020/21 vil skolen satse på en grønnere reisepolitikk der vi fortsatt skal reise, men vi skal reise mer miljøvennlig/kolletivt og kun ha en flyreise per elev per år.

Animasjon og illustrasjon reiser til en workshop innen for illustrasjon i løpet av skoleåret. Det er ikke bestemt hvor disse workshops blir, men vi kommer til å velge et i Europa, og vil reise dit med tog eller buss.

Schoolism LIVE workshops er to dager med kurs. Det holdes foredrag av eksepsjonelt flinke folk, som deler av sin kunnskap og demonstrerer hvordan de jobber. Det er også en glimrende mulighet til og møte andre likesinnede fra film- og animasjonsbransjen.  

I tillegg til linjeturen, reiser hele skolen på studietur til New York våren 2022.

 • Sandefjord folkehøyskole har en felles studietur til USA for alle linjer.
 • Alle linjene reiser også på en linjetur til utlandet, men denne turen går med tog eller buss.

Alle reiser inkludert i prisen!

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Ca. 8 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Fra og med skoleåret 2020/21 innfører skolen en grønnere reisepolitikk der vi fortsatt skal reise, men vi skal reise mer miljøvennlig/kolletivt og kun ha en flyreise per elev per år. I år blir det New York - USA.

Sandefjord folkehøyskole er en av de skolene som satser på felles studietur, i tillegg til linjetur. Vi drar med alle lærere og elever til USA, New York City. Vi bor på Manhattan, veldig nære Central Park.

Verdien av en felles studietur mener vi er stor. Du er sammen med folk på tvers av linjefag og aktivitetstilbudet og innholdet er meget variert. Vi blir kjent med byen New York, dens spesielle historie og bakgrunnen for dens markante plass i populærkulturen og storpolitikken. Vi besøker og har omvisning på FN-bygningen, vi besøker historiske Ellis Island og frihetsgudinnen, vi har linjedag der de ulike linjene gjør noe faglig sammen og vi får alle muligheter til å bli kjent med de ulike sidene av New York.  

 • Rebusløp gjennom Manhattan
 • Besøk på Frihetsgudinnen & Ellis Island
 • Besøk i FN-bygningen
 • Empire state building
 • Ground Zero
 • MOMA, Guggenheim og andre museer
 • Handling på outlet...
 • Musikaler på Broadway
 • Trening i Central Park
 • Linjeaktiviteter
 • Gospelkonsert i harlem
 • The High Line
 • Baseball-kamp
  • + mye tid til egenaktivitet.

Ingebjørg Faugstad Mæland

Lærer Illustrasjon og animasjon

Ingebjørg har jobbet med Alf Prøysens barnesanger for NRK, tegneserier for Egmont og bøker for Gyldendal og Cappelen Damm. Hun jobber fortsatt profesjonelt med bøker og animasjon.

Hun er utdannet animatør fra Høyskolen i Volda og faglærer i kunst og håndverk. Før hun ble folkehøyskole lærer jobbet hun 12 år i Sandnes Media.

Epost: ingebjorg.faugstad.meland@vtfk.no
Instagram: @ingebjorg_fm

Timeplan 2020/21

En vanlig uke:

 • 12-16 timer linjefag, 4 linjeuker.
 • 9 timer valgfag.
 • 4-6 timer fellesfag
 • 2 timer ettermiddagsfag (frivillig).
Last ned timeplan som pdf ↓

Slik ser året ut: Skolekalender 2020/21

Dette vet vi om 2021/22:

 • Skolestart: søndag 22. aug 2021
 • Høstferie: uke 41 2021
 • Juleferie: søndag 19. desember 2021 - søndag 2. januar 2022
 • Vinterferie: uke 8 2022 (med forbehold om endring, skoleåret 20/21 legges vinterferien til uka før påskeferien pga covid-19)
 • Påskeferie: uke 15 2022
 • Felles studietur USA: april 2022
 • Skoleslutt/avslutning: 15. mai 2022
Last ned årsplan som pdf ↓

* Ingen uventede utgifter, alle valgfag inkludert i skolepengene.
* Alle valgfag er halvårlige og varer ca 3 timer i uken.
* Du kan velge inntil 8 forskjellige valgfag i løpet av året.

Astrologi og mytologi

I dette faget lærer vi å bruke astrologien til å få en dypere forståelse av egne muligheter og utfordringer. Vi øver på å tolke eget horoskop for deretter å sette opp horoskopet til en venn.

Ballspill og racketsport

Ballspill tar for seg de klassiske ballspillene fotball, basket, innebandy, volleyball og håndball. Dessuten kommer vi innom kanonball, amerikansk fotball, tennis, fotballgolf, snørugby/snøballkrig.

Band // samspill

I dette faget møtes de som er interessert i å spille mye sammen og danne band som kanskje har et mål å holde konserter, spille inn noen låter i studio eller bare jamme/spille sammen.

Dans

Dans er for deg som ønsker å bevege deg og lære mer om dans som kunstuttrykk. Kreves ingen kunnskap på forhånd. Vi jobber med teknikk, styrke, uttøying og innøving av koreografier.

Filmklassikere

I dette faget ser og diskuterer vi mange av de beste og viktigste filmene fra forskjellige tiår.

Filmklubb

Elevene går sammen om å lage en filmklubb på skolen der man ser filmer i ulike sjangre skolens storstue - foredragssalen.

Filosofi

Filosofi gir en utfordrende innfallsvinkel til det å tenke. Vi legger vekt på å få fram hvordan aktuelle filosofer kan hjelpe oss til å forstå den kompliserte verden vi lever i.

Foto (analogt)

Foto er et populært valgfag hvor vi har fokus på analog foto. Du fremkaller og kopierer egne bilder, og lærer å utnytte kameraets muligheter. Motivene finner vi nærområdets vakre natur og folk.

Frisk pust

Et populært valgfag for deg som vil trene sammen med andre i gymsalen, komme deg ut i skogen eller trene på styrkerommet. Dette er faget for deg som vil komme i form og sette av tid til å trene.

Gitar

Gitar er et valgfag for deg som har liten eller ingen tidligere erfaring med dette alltid populære og miljøskapende instrumentet.

Grønt fokus // bærekraft

Valgfaget har fokus på hva vi kan gjøre for å bli litt grønnere. Elevene har tidligere arrangert klesbyttedag og vegetaruke. Her er mulighetene mange, og du kan være med og gjøre en forskjell!

Helsedans for funksjonshemmede - Go'foten

Et fag for de som vil engasjere seg i arbeid med funksjonshemmede. Vi inviterer utviklingshemmede til dans og moro i gymsalen 12 tirsdager der aktivitet, glede og dans er i sentrum.

Lek & balanse

Her utfordres balansen din og du leker sammen med medelevene dine. Vi er i turnhall, trampoline-park, vi klatrer og har det generelt veldig gøy. Målet er å utfordre deg selv og balansen din.

LIVET

Livet er ikke alltid lett, men med dette faget kan vi lære deg å utvikle måter å takle små og store utfordringer på. Et fag for alle, uansett hvilke utfordringer du har og hvor du står i livet.

Lyd, lys og scene

Her får du innblikk i, og er med på, rigging av lyd og lys til større og mindre sceneshow.

Markedsføring og grafisk design

Her kan du som elev være med å jobbe med markedsføring på skolen gjennom sosiale medier. Vi er også innom temaer innenfor grafisk design som plakat og reklame/annonser.

Miljøskaperne

I dette faget er du med å skape et godt miljø på skolen gjennom ulike aktiviteter for alle elevene. Tidligere har valgfaget arrangert Eurovision, karaokekveld, bålkveld og halloweenuke.

Musikken din

Dette er faget for deg som liker å lytte til og snakke om musikk. Alle presenterer «sin musikk» for resten av gruppa. Her er det rom for den gode samtalen og åpne diskusjoner. Vi lærer av hverandre!

Psykologi

Kommunikasjon i relasjoner, aktuelle psykiske lidelser, rollespill, konflikthåndtering, etikk/moral og dilemmaer vil være aktuelle temaer.

Redesign og gjenbruk

Her kan du jobbe med redesign av klær, oppussing av gamle møbler og upcycling/kreativt gjenbruk av ting som ellers ville havnet i avfallet. Bli inspirert og lær å se ting på en ny måte!

Store regissører

I dette valgfaget ser vi nærmere på store regissører som har satt spor etter seg i filmhistorien.

Strikking & hekling

Dette er et tekstilfag der du får lære tråd- og formingsteknikker. Du kan lære å strikke, hekle og gimpe, og med disse teknikkene kan du lage luer, skjerf, votter eller en genser.

Tegneserier, memes og illustrasjon

Dette er et praktisk fag hvor du får utvikle dine kunstneriske og humoristiske sider. Vi jobber med tegning i forhold til tekst og lager tegneserier, illustrasjoner og memes.

UT

I dette valgfaget er vi ute uansett vær! Vi bruker den fine naturen i området, og gjør ulike aktiviteter tilpasset årstidene og været. I tillegg har vi en overnattingstur i hengekøye eller gapahuk.

Volleyball

Volleyball er jo folkehøyskolens ballspill nr.1. Vi har en flott gymsal til å spille i, samt sandvolleyballbane ute som brukes når sola skinner.

Yoga

Yoga hjelper for så mye, bli med og prøv! Du får trenet styrke, balanse og fleksibilitet samtidig som du roer ned og jobber med mental fokus og tilstedeværelse.

Årbok

Dette faget lager skolens årbok, og ved å være med her kan du påvirke hvordan den ser ut og hva den skal inneholde. Her kan du kan du jobbe kreativt med tekst, foto og grafisk design.

KREATIVITET OG KVALITET

Skolen brenner for kreativitet og kvalitet. Vi har kreative fag på timeplanen, våre lærere er faglig dyktige og ønsker å gi deg et best mulig tilbud! Her får du et år preget av inspirasjon og utvikling både faglig og sosialt.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 122 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Linjetur
 • Fellestur USA
 • Fri benyttelse av Ipad Pro
 • Bad på gangen
 • Undervisningsmateriell
 • ID-kort
 • Linjetur
 • Fellestur USA
 • Årbok
 • Studietur: New York: ALLE
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Schoolism LIVE workshop -Animasjon og illustrasjon
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 122 500,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 122 500,-
(12 250,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Alt av utstyr til linjen finnes på skolen, du trenger ikke å kjøpe inn noe i forkant. Hvis du har en PC/Mac/iPad som du liker å jobbe på, er det lurt å ta denne med.

Klasserommet har to animasjonsrom med store Wacom cintiq tegnebrett og iMac med programvare som TVPaint Animation, Autodesk Maya og Alias.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Digital animasjon

Åsane folkehøgskole - Bergen
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt

ANIMASJON

Møre Folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Spillutvikling

Bjerkely folkehøyskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Filmproduksjon

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Spillutvikling

Torshus folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Grafisk design

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Tegneserie & Manga 2

Bjerkely folkehøyskole
Venteliste
Helårskurs14 t/ukeKristen

Kreativ data

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A9 t/ukeKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

COSPLAY

Hardanger Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Filmproduksjon

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Romskip

Buskerud Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Digital Kreativitet - Japan

Folkehøgskolen Sørlandet
Få ledige plasser
HelårskursKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

Spillutvikling

Åsane folkehøgskole - Bergen
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Spilldesign & Grafikk

Danvik Folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

Spillbedrift

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Stipendiatlinje30 t/ukeFrilynt

Spilldesign

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Game Art & Design

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Filmproduksjon

Nordmøre Folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

FILM - Manus, regi & filmteknikk

Follo Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs18 t/ukeFrilynt