Til hovedinnhold

Åsane folkehøgskole - Bergen

Velkommen til folkehøgskolen i Bergen, ved fjord og fjell. Hos oss møter du et mangfold av unge voksne med ulike interessefelt. Vi har varierte valgfag, høy faglig kvalitet, sosialt fellesskap og ikke minst spennende studieturer. Reis på studietur med linjen din og opplev også Nepal gjennom valgfaget Explore Nepal.

Søk på skolenLinjer

Velkommen til Bergen og velkommen til Åsane folkehøgskole!

Vi gleder oss til å ta fatt på et nytt skoleår og håper at du har lyst til å være med og dele nye opplevelser med oss. Vi er en leken og sosial gjeng ansatte som ønsker å få deg med på et unikt skoleår. Her ligger muligheten for personlig og faglig utvikling, nye gode vennskap, matopplevelser og mye latter og moro.

I løpet av skoleåret vil du få god anledning til å bli kjent med Bergen, byens unike sjarm, arkitektur og historie, kulturtilbudet, fagmiljøene og engasjementet. Du kommer deg selv til Bergen på 25 minutter og her kan du gå på kino, i badeanlegget ADO-arena, shoppe eller nyte stemningen på en av de mange kafeene. Kanskje finner du også ditt ideelle studiested her.

På linjen din får du holde på med fag og emner som du interesserer deg for, og sammen med dine klassevenner får du en flott reise til et aktuelt og spennende reisemål. Kanskje har du også lyst til å være med til Nepal og bli trollbundet av kultur, folk og landskap der?

Skolehverdagen er en blanding av undervisning, gode måltider, felles aktiviteter, fritid og internatliv. Det flotte med folkehøgskolelivet er at du alltid har tilgang på medelevene dine. Tenk deg for en fantastisk mulighet til fellesskap og nye opplevelser. Sammen skal vi jobbe for at skolemiljøet blir bra for alle og at du opplever god skolelivskvalitet. Et år ved Åsane folkehøgskole kan bli det beste året i ditt liv.

Dette står vi for

Alle elever ved Åsane folkehøgskole tas opp på en linje som de følger hele skoleåret. Her får elevene dyrke sine faglige hovedinteresser gjennom varierte
undervisningsopplegg ledet av dyktige lærere som brenner for sine fag og for sine elever.

Et år hos oss er mye mer enn linjefaget!

Gjennom arbeidet med linjefag, fellesfag, arrangement, studieturer og felles opplevelser arbeider vi mot å styrke elevenes kompetanse innen disse fire områdene:

  • Boblesprekk: Vi retter blikket utover med ukentlig oppdatering på nyheter og aktuelle hendelser. 
  • Kompetansefag: Ukentlig forum rettet mot skolens 4 kompetanseområder: Kreativ kompetanse, Global kompetanse, Samhandlingskompetanse og livskompetanse.
  • Kulturtime: Vi forbereder og evaluerer felles kulturelle opplevelser i Bergen. Dette kan være teaterbesøk, konserter, danseforestillinger, kunstutstillinger, fotballkultur og besøk på Brann Stadion. 
  • Allsang: Vi synger sammen og vi har et skolekor der alle elevene deltar. 
  • Lørdagsseminar: De fleste lørdagene er det lørdagsseminar. Vi får gjerne besøk utenfra av interessante foredragsholdere, kunstnere og musikere, organisasjoner og lignende. Det legges opp til seminarer der elevene er aktive. Hver linje har ansvar for et lørdagsseminar for resten av elevene på skolen og kanskje både lærere og skolens kokker kommer innom. 

Det er til vanlig valgfag 2 ganger pr uke. Vi velger valgfag for 3 perioder i løpet av året - alle kan ha minimum 6 valgfag i løpet av året. I tillegg kommer kvelds- og helgekurs. Vi tilbyr stor variasjon i valgfagtilbudet. Det varierer noe fra år til år avhengig av ressurser og lærerstab.

Aerobic hits

Liker du å trene effektivt til hits fra 80- og 90-tallet? Da er dette et godt valg! Med enkle bevegelsesmønster trener vi både kondisjon og styrke, og best av alt; vi har det gøy sammen!

Bakekroken

Enkle småkaker og godsaker til hverdagsanledninger og kos.

Ballspill

Fotball, håndball, volleyball, innebandy, basket, eller amerikansk fotball. Vi har skolens gymsal til rådighet eller spiller utendørs dersom været tillater det.

Blyant og pensel

Du kan oppøve tegneferdighetene dine innen blyant-, tusj-, og kulltegning. Du får arbeide med studier av stilleben, portrettegning og gjøre egne komposisjoner. Fargebruk og komposisjon.

Bokklubb

Er du glad i å lese og vil dele dine leseopplevelser med andre? I bokklubben deler vi litteratur som betyr noe for oss. Vi har gode samtaler rundt tekst, språk, uttrykk, stemninger og følelser.

Brettspillworkshop

Vi utvikler egne brettspill fra idé til ferdig spill. Vi designer brett og brikker, utvikler regler og lager innhold gjennom prøving og feiling og mye lek og moro.

Båtførerprøven

Kurs i samarbeid med Redningsselskapet som gir deg grunnlaget for å ta båtførerprøven. Båtførerbevis er obligatorisk for alle som ønsker å føre fritidsbåt 8 meter eller større med mer enn 25 hk motor.

Debattklubb

Lær kunsten å debattere, å innta et standpunkt, bygge argumentasjon og forsvare dine standpunkt mot saklige og usaklige angrep.

Explore Nepal

Pris: 31 000,-

14 dagers reise til Nepal. Trekking i Himalayas fantastiske fjellområder, møter med fremmede mennesker og kulturer, og besøk i veiløse fjellandsbyer i over 3500 meters høyde. Se også felles studietur.

Filosofi

I valgfag filosofi undersøker vi lange linjer og store navn i tenkningens historie, fra klassikerne i antikken til moderne eksistensfilosofi.

Fisking

Bli med ut på fisketur! Vi fisker fra både båt og fra land. du vil få opplæring i grunnleggende fiskeferdigheter med ulikt utstyr og ulike teknikker. I tillegg setter vi fiskegarn og krabbeteiner.

Frisbeegolf

Utfordringene er å kontrollere frisbeens svevekurve mot banens hindere og vanskeligheter. Banens vanskelighetsgrad består til dels av hullets lengde og hindringer i form av trær, vann, buskas og annet

Gitarkurs

Grunnleggende ferdigheter innenfor grep, akkorder og spillteknikker, vi utvider og bygger videre på våre ferdigheter gjennom året. Forkunnskaper er ikke nødvendig, men det er kjekt med egen gitar.

Grunnkurs i havkajakk

Pris: 500,-

Du introduseres til kajakken og utstyret. Etter endt kurs har du gjennom enkel praktisk øvelse lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest. Kurset gir våtkort.

Hybelmat

Vil du ha gode tips om enkle og billige måltider som kan lages på hybelkjøkkenet? Dette valgfaget er for deg! Vi lager ukesmenyer, handler og lager god og rimelig mat sammen.

Impro

Grunnleggende improvisasjon og teatersport. Faget består av ulike sceniske improvisasjonsleker og er velegnet for alle som ønsker å bearbeide sin sceneskrekk, og alle som er lekelystne.

Kammerkor

Et valgfritt kortilbud til deg som har vært i kor tidligere, eller som har lyst til å prøve deg i en litt mindre sammenheng enn skolekoret.

Keramikk

I Keramikk valgfag jobber du både med bruksform og skulptur. Du vil få innføring i ulike teknikker og relevante redskaper, i tillegg til ulike former for overflatebehandling og dekor.

Klatring

Pris: 500,-

Her lærer du å klatre og sikre. Du vil også få mulighet å ta topptaukort, slik at du kan klatre i alle innendørs klatreanlegg i Norge. Vi benytter gjerne Lehmkulhallen eller andre klatreanlegg.

Kreativ skriving

Glad i å skrive? I kreativ skriving får du muligheten til å utvikle skrivingen din gjennom ulike øvelser og tilbakemelding på tekster.

Kreativt verksted

Her får du forme bruksgjenstander i flere forskjellige materialer og får innføring i ulike teknikker og relevante redskaper. Materialer vi bruker kan være leire, ull og fliser til mosaikk.

Låtskriving

Lag din egen låt, skriv tekst og melodi, sett komp til, og få tid i et lydstudio med egen lydtekniker som hjelper deg til å finne DIN vri.

Maleri

Du får kunnskap om fargebruk og komposisjon i maleri, og kan prøve ut varierte teknikker i maleri innen abstrakte og naturalistiske uttrykk.

Miniatyrmaling

På dette valgfaget får du opplæring i hvordan preppe, male og ferdiggjøre miniatyrer.

Musikal-manus

Hele skolens musikal settes opp til våren. Manusgruppen skaper karakterene og bygger historien med innspill fra elevene. Vi skriver manus, oversetter sanger og tilpasser disse i vår nye historie.

Opptur

Bergen er kjent for vakre fjell. I tillegg til vår lokale «Veten», har vi Fløyfjellet, Ulriken, Lyderhorn, Sandviksfjellet, Løvstakken med flere! Bli med og nyt Bergens vakre natur.

Revy

Bli med å lage en revy fra blanke ark til premiere. Vi skriver sketsjer, revyviser og lager shownummer. Her lærer vi grunnleggende scenetrening og finner trygghet og glede i det å stå på en scene.

S.M.I.L.Sunne mennesker, intensiv livsglede!

Vi utforsker teknikker for avspenning og økt livsglede. Vi prøverTai chi, latteryoga, tapping, selvhypnose, meditasjon, pusteteknikker, massasje, terapeutisk fargelegging, selvutvikling og aromaterapi

Sirkeltrening

Hopp, løp, løft, ta noen burpees og svett sammen med venner.

Stolzen opp

Vær med å trene i Stolzekleiven i Bergen. vel 300 meter stigning via drøyt 950 trappetrinn i ulik høyde. Rekord herrer: 7:54 og damer: 9:34. Skolerekord: Ca 9:30. Assisterende rektor: ca 30 min!

Strikking

Strikking er i vinden som aldri før! Her lærer du å strikke fra grunnen av, eller du kan videreutvikle dine kunnskaper. Du kan lære å strikke med perler, mønsterstrikk, toving og lignende.

Svømming

Pris: 500,-

Vi reiser til Bergen og svømmer i AdO Arena, et profesjonelt svømme- og stupeanlegg, der du kan stupe, trene svømming, eller bare bade og nyte livet.

Syng!

Ønsker du å delta på ukentlige masterklasser der du kan lære mer om stemmen og stemmebruk? Her kan du utforske sang og vokalteknikk i en gruppe og synge sammen med venner.

Teater

I dette valgfaget får du en innføring i diverse skuespillerteknikker og vi jobber med forskjellige oppsetninger, både store og små. Vi har blant annet satt opp «Den spanske Flue».

Teddybjørnverksted

En venn for livet eller et håndverk til å bli glad i? Du lærer å lage gammeldagse teddybjørner. Noen finner en ny hobby, andre lar det bli med den ene teddyen. Opplæring i alle nødvendige teknikker.

Tegning

Du får innføring i grunnleggende teknikker innen frihåndstegning med blyant, kull, og tusj. Kurset gir innføring i tegneøvelser innen portrett-tegning og stilleben, samt arbeid med egne komposisjoner.

Vegetar / Vegansk matlaging

Her er kan du lære noe nytt om sunt kosthold, kose deg på kjøkkenet og få litt ny inspirasjon. Menyen bestemmes av elevgruppen.

Yoga

Vi jobber parvis og øver styrke, balanse, ro og konsentrasjon, og ikke minst på å gi hverandre tillit.

Zumba

Opprinnelig er zumba danseklassen med hete rytmer og vrikkende hofter, men vi på Åsane tar det steget videre; med musikk fra hele verden får vi en skikkelig fin treningsøkt sammen! Ta frem trikot og j

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1-3 dager

Noen uker etter oppstart drar vi på høstens vakreste eventyr – fellesturen til Voss. Her i Norges adrenalinhovedstad vil du få innslag av kultur, historie, natur, adrenalin og konkurranse.

På turen vil du få mulighet til å knytte nye bekjentskaper, på tvers av hvem du bor med på internatet eller på linjen din. Vi legger opp til miljøskapende aktiviteter hvor alle har mulighet til å delta på sine premisser.

Aktiviteter på Voss:

  • Juving/Rafting
  • Voss gondol
  • Bålkos
  • Fjelltur
  • Bowling
  • Bading
  • Bli kjent-leker med Vossamoro
  • Folkedans
  • Konsert

Åsane folkehøgskole har syv internatbygg. Hvert bygg består av åtte til tolv dobbeltrom. Som regel er det to rom som deler bad og toalett. 

Vi har kun et begrenset antall enkeltrom. Ønsker du enkeltrom må du betale ekstra for dette. Send epost til med skolen ved behov for enkeltrom.

Hvert internat har vaskemaskin, tørketrommel og et lite kjøkken med kokemuligheter og kjøleskap. Det er også et koselig fellesrom på hvert internat. Elevene er selv ansvarlige for å holde sine egne rom og fellesrommene ryddig og rent. 

Fasiliteter

  • Gode lokaliteter tilpasset de ulike linjenes behov. Skolen er åpen til kl 23.00 hver kveld. 
  • Treningsrom, badstue og gymsal. Flott turterreng like ved skolen.
  • Vi bruker Bergen: Den Nationale Scene, Grieghallen, Kode, Akvariet, Stolzekleiven og Vidden.

Åsane folkehøgskoles kjøkkenet er vi tre kokker som alle serverer deg god, variert og ernæringsrik mat. Vi lager all maten fra bunnen av og baker brød, boller og kaker selv. Kokkene har som mål at måltidet skal oppleves som dagens høydepunkt. Vi tilrettelegger for allergier og det du måtte trenge.  Her kan du lese mer om kjøkken og måltider på skolen.

Til Bergen kommer du lett med tog, båt, fly eller med egen bil. Når du kommer til Bergen følger du E39 nordover fra sentrum ca 20 km, skiltet mot Knarvik/Ålesund. Følg skilting til skolen fra tettstedet Hylkje. Det er gode bussforbindelser fra Bergen til Hylkje. 

  • 8,5 km fra skolen ligger Åsane storsenter (10 min med buss). Her finner du apotek, bibliotek, treningssenter, frisører og mange butikker.
  • 7,1 km til IKEA
  • 20 km til Bergen sentrum
  • Badestrand ved skolen
  • Fiskeplasser og mulighet for å låne robåt og fiskeutstyr på skolen
  • Fjellturer i nærområdet

Finn reiserute fra der du bor

  • Linjefaget utgjør cirka halvparten av undervisningstiden. Linjefag fyller en hel og tre halve dager pr. uke.
  • Fellesfag er allsang, kulturtime, boblesprekk og kompetansefag
  • Valgfag to ganger i uken
  • Lørdagsseminar fra kl 10.00 - 14.00
  • Elevkveld
Last ned timeplan som pdf ↓
  • Oppstart i midten av august
  • "Bli kjent tur" i september
  • Bergensseminar i september
  • Prosjektuke i november
  • Elevstevne i november
  • Julekonsert i desember
  • Fellesprosjekt i februar
  • Studieturer i mars
  • Forestillinger og prosjektvisninger i april
  • Innsamlingsaksjon "Svett for menneskerett" i mai
  • Avslutningsfest i mai

 

Nedenfor ser du et eksempel på en skolerute. Denne er for skoleåret 2024-25, altså kommende skoleår. (Vi tar forbehold om endringer)

Last ned årsplan som pdf ↓

MUSIKAL

Hvert år har vi en periode på to uker hvor alle elever og ansatte jobber med et felles prosjekt. Etter en periode med øving på sang, dans, musikk og tekst, produksjon av kostymer og kulisser, motivasjon av medelever og kafédrift, ender det hele i en musikal som vises frem til venner, familie og andre skoler.

SVETT FOR MENNESKERETT

Svett for menneskerett er Åsane folkehøgskoles innsamlingsaksjon til inntekt for hjelpeorganisasjonen FORUT. Innsamlingen arrangeres i form av et sponsorløp der alle skolens elever og ansatte deltar. Løpet foregår i Bergen sentrum og det blir skikkelig svette, liv og røre.

Skolens stipendiater og lærere tilrettelegger for aktiviteter på ettermiddag, kveld og i helgene. Det kan være spillkvelder, filmvisninger, samtaler, strikkeklubb, boklesing, improkvelder, volleyballturneringer, fotballkamper, turer og annet som alle kan være med på.

Vi oppfordrer alle elever til selv å være aktive og ta initiativ til aktiviteter som kan være gøy for andre å være med på. Stipendiatene våre er behjelpelig med organisering og tilrettelegging. 

Skolens bærekraftskomite arbeider med bærekraftsvedtaket til folkehøgskolene i Norge. Vi har økt bevissthet på matsvinn, kildesortering og strømsparende tiltak. Skolens grønnsakshage bringer inn herlig kortreist mat til måltider og elever er delaktige i arbeidet med kjøkkenhagen. Sammen med elevene kan vi sammen arbeide med tiltak for å bli mer bevisst rundt hvordan å være en miljøbevisst folkehøgskole. 

Minstealder for opptak ved Åsane folkehøgskole er fylte 18 år i løpet av høstsemesteret. De fleste elevene er 19 - 23 år.

Bygninger

Våre fellesarealer er universelt utformet. Vi har heis som gir tilgang til alle etasjer. Vi har HC toalett i hovedetasjen. Vi har støydempende tiltak i matsal og i vårt auditorium. Det er god framkommelighet for stor bil til skolens fellesareal. Vi har to internat tilrettelagt for framkommelighet og med HC bad. 

Mat

Vi tilbyr variert kost og glutenfri- og laktosefri mat. Vi tilpasser for eventuelle allergier. Gi beskjed i god tid slik at vi kan legge tilrette for deg.

Faglig og sosialt

Alle elever tar del i vårt store fellesskap! Vi har fokus på en god og trygg oppstart og et inkluderende miljø. Vi tilrettelegger om du trenger det og tilpasser så langt det er mulig for at du skal kunne delta på lik linje med dine medelever. Dette kan være om du trenger tilpasset utstyr og hjelp med søknader til hjelpemiddelsentralen. Vi tilrettelegger for nødvendige pauser og finner alternative løsninger dersom aktiviteter blir for omfattende. Vår internatleder, spesialpedagog eller andre ansatte tar gjerne en prat om du ønsker det. Ta kontakt med oss for å høre hva vi kan gjøre for å tilrettelegge for deg.

Lena Andresen

Rektor

Lena har et stort engasjement for alle på skolen. Elever og ansatte skal bli lyttet til og sett. Hun har bakgrunn som musiker, kulturskolerektor, rektor og inspektør i grunnskolen og er utdannet spesialpedagog. En visjon er at året i Åsane folkehøgskole kan være det beste året i eleven sitt liv. Det skal være rom for å bruke hele seg og få utvikle seg som menneske i et yrende mangfoldig fellesskap.

Epost: lena.andresen@asanefolk.no
Telefon: 41140440
Instagram: @rektorliv

Kristina Ø. Helgheim

Internatleder

Kristina er internatleder på skolen. Hun er utdannet lærer og har et brennende engasjement for et inkluderende samfunn hvor alle blir sett og anerkjent for den de er. Dersom du blir syk, trenger hjelp, har en dårlig dag eller bare trenger en klem, så står døren alltid åpen på hennes kontor.

Epost: kristina@asanefolk.no

Margunn Hindenes Skjærstad

Assisterende rektor / lærer

Animatør med master i digital karakteranimasjon fra Noroff Instituttet og Teesside University i England. Hun har jobbet som 3D animatør på store dataspill som Driver: San Fransisco og Watchdogs i spillselskapet Ubisoft Reflections, og har i tillegg flere års erfaring som grafisk designer og animatør hos TV 2. I tillegg til linjefag tilbyr hun klatrevalgfag, da hun er sertifisert klatreinstruktør.

Epost: margunn@asanefolk.no
Telefon: 415 93 072

Thorbjørn Thorsen

Rådgiver/ Musikklærer

Musikklærer med allsidig musikalsk bagrunn fra kor- og vokalmusikk, spiller piano, el-bass og gitar. Har erfaring fra ulike typer band, og skriver og arrangerer musikk både for kor og instrumentalbesetninger. 

Epost: thorbjorn.thorsen@asanefolk.no
Telefon: 93 43 81 85

Kjersti Wallem

Økonomiansvarlig

Kjersti er økonomiansvarlig og er en ekte tallnerd. Har du utfordringer med økonomien i løpet av skoleåret, så kan kanskje Kjersti gi deg et tips eller to. Som de andre ansatte er hun veldig glad i jobben sin. Hun liker at skolen gir ungdommer kunnskap, tilhørighet, muligheter og minner for livet! Hun elsker sjøen og naturen rundt skolen, men også at Bergen by er bare en liten busstur unna.

Epost: kjersti@asanefolk.no
Telefon: 55 39 51 83

Ingunn Halland

Lærer

Hovedlærer på linjen. Har master i industridesign fra Arkitektskolen i Aarhus, og har designet for anerkjente firmaer innen arkitektur og produktdesign. Produkter Ingunn har utformet har oppnådd bred anerkjennelse og anvendelse både nasjonalt og internasjonalt, og vunnet flere internasjonale designkonkurranser. Har omfattende erfaring i bruk av 3D tegneprogrammer.

Epost: ingunn@asanefolk.no
Telefon: 462 39 880

Finn I. Birkeland

Lærer

Finn er lærer på Skriveverkstedet. Han er et varmt, samfunnsengasjert, reiselystent og skrivende menneske. Han er skolens filosof med mastergrad i filosofi. Finn viser stort engasjement i å veilede andres skriveprosess og reflektere rundt tekst sammen med elevene. Finn underviser også i valgfagene Filosofi, Debattklubb og Båtfører. Du treffer han også i fellesfagene Boblesprekk og Kompetansefag.

Epost: finn@asanefolk.no
Telefon: 958 19 992

Solgun Styve

Lærer

Glad i å reise, har lang erfaring med å arrangere turer med fokus på kulturmøter. Er omskolert formingslærer med et stort og brennende engasjement for Latin-Amerika. Tar også gjerne sykkelen eller beina fatt ute i skog og mark. Strikker i tide og utide.

Epost: solgun.styve@asanefolk.no
Telefon: 959 21 523

Karina Opdal

Linjeleder Musikal og dans

Karina Opdal har lang erfaring innen musikal og teater som både musikalartist, regissør, pedagog, sanger og skapende scenekunstner. Karina har utdannelse fra Bårdar Akademiet i Oslo, ALRA – The Academy of Live and Recorded Arts i London, Høyskolen i Bergen og Kunsthøyskolen i Oslo – Teaterhøyskolen (PPU).

Epost: karina@asanefolk.no
Telefon: 480 69 559

Simon Furdal

Lærer

Er en animatør som har spesialisert seg på å kombinere digitale animasjonsteknikker og stop motion. Har jobbet på kinofilmene Dyrene i Hakkebakkeskogen og Solan & Ludvig-trilogien. Arbeidet i rekvisittavdelingen til Qvisten Animasjon, før han ble en del av animasjonsteamet. Har produsert kortfilmen Warp som er vist i mange land. Har også animert på flere kortfilmer, reklamer og infografikk.

Telefon: 92887879
Nettside

Cato Jensen

Lærer

Cato er skuespiller og artist utdannet fra Bergen Teaterskole.
Han har skrevet en lang rekke skuespill og sanger både for næringsliv og privatpersoner, har medvirket i filmer og gitt ut flere album.
Cato var elev ved Åsane folkehøgskole i 94-95, og har jobbet ved skolen siden 2000.
På fritiden driver trebarnsfar Cato på med revy og tar oppdrag som konserter og show.

Telefon: 976 11 415

Rune Olsen

Vaktmester

Rune er vår vaktmester - han vet alt og er elevenes superhelt! Han har arbeidet på skolen i mange år og har bakgrunn fra byggfag og IKT. Rune gjør alt fra å kjøre minibuss, skifte lyspærer, være gartner, male og pusse opp så internatene vedlikeholdes. 

Epost: rune.olsen@asanefolk.no
Telefon: 934 38 186

Ørjan Teigland

Lærer og kjøkkensjef

Ørjan er lidenskapelig opptatt av god smak og gjerne mat fra alle verdenshjørner. Veldig positiv, prater med elevene og er en humørspreder på skolen. Er generelt sport og friluftsinteressert og spiller Disc Golf på fritiden.

Epost: orjanteigland@asanefolk.no
Telefon: 934 16 886

Jahn Erik Askeland

Assisterende kjøkkensjef

Jahn Erik er en kreativ og kjempeflott kokk. Han lager varierte retter med eksotiske smaker. Aktiv på fritid og sees både i byfjellene og på veien etter jobb. 

Epost: jahn.askeland@asanefolk.no
Telefon: 456 72 383

Mette Ones Fosse

Kokk

Mette har en visjon om at måltidene skal være dagens høydepunkt. Er opptatt av å ta vare på norsk tradisjonsmat og samtidig ta vare på nye ting. Rettene våre skal ha sunt og næringsrikt fokus. Det dufter nybakte brød og rundstykker hver eneste dag. Mette passer på at alle rundt seg har det bra!

Nussanat Hopland

Renholder

Nussanat er på jobb før hanen galer. Hun er smiler alltid og er et JA menneske. Hun holder hele skolen skinnende rein. Alle ting du ikke legger merke til i hverdagen har hun ordnet. Hun legger merke til alle små detaljer og alt dette er med på å gjøre skolen vår unik. Hun hjelper til på kjøkkenet og er også ansvarlig for at plantene våre har det bra.

Linjer på Åsane folkehøgskole - Bergen

Din framtid

Åsane folkehøgskole - Bergen
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Revy og teater

Åsane folkehøgskole - Bergen
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Musikal og performance

Åsane folkehøgskole - Bergen
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Skriveverkstedet

Åsane folkehøgskole - Bergen
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Animasjon og grafikk

Åsane folkehøgskole - Bergen
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Arkitektur og design

Åsane folkehøgskole - Bergen
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Latin-Amerika - Cuba og Mexico

Åsane folkehøgskole - Bergen
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Foodie adventure vår 2025

Åsane folkehøgskole - Bergen
Halvårskurs vår14 t/ukeFrilynt

Din framtid - Høst 2024

Åsane folkehøgskole - Bergen
Halvårskurs høstFrilynt
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Caroline Teigen

Året mitt på musikklinja har gitt meg mye mer enn jeg kunne drømt om! Jeg fikk jobbet med musikk hver eneste dag, sammen med både venner og utrolig flinke lærere! Året ga meg rom til å utfolde meg kreativt, og til å vokse som både menneske og artist

Caroline Teigen
Ivar Skre Aarønæs

På Åsane FHS fikk jeg mulighet til å utfolde meg visuelt, med god veiledning og fleksibelt opplegg godt egnet søk til videre studier og portefølje-danning. En flott arena til å prøve ut nye teknikker innenfor det visuelle, både i 2d og 3d.

Ivar Skre Aarønæs
Adriana Elvemo Sandbekkbråten

Året på folkehøgskole ga meg venner for livet, opplevelser, selvtillit, og en mye bedre sangstemme. Ikke minst fikk jeg troen på meg selv, og at jeg faktisk klarer å takle de utfordringene jeg møter.

Fra bloggen

Alt du ikke tør å spørre om før du begynner på folkehøgskole

Hvordan er det å ha mensen på fjelltur? Og hva gjør jeg om jeg har en dårlig dag på folkehøgskole? Her får du svarene!

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen