Til hovedinnhold

Vil du lære å utvikle dine egne spill, og gi dem ut til hele verden? Hos oss får du grunnleggende erfaring til videre utdanning - eller spennende praksis som tar deg rett ut i bransjen!

Du gjør ideer til ferdige spill!
Du lager spill i mange forskjellige sjangre, både alene og i grupper. Vi bruker metoder fra industrien, tilpasser ambisjonsnivået, jobber effektivt og sørger for at flest mulig av spillene vi jobber med blir ferdige. 

Vi skreddersyr utfordringer og nivåer til ulike spill!
Det er forskjell på hva som er en god utfordring i et plattformspill og i et kjørespill.
Vi tilpasser utfordringene til de ulike sjangrene gjennom level design, innhold og læringskurve.

Vi visualiser levende verdener og skikkelser!
Enten vi jobber med 3D-modeller, sprites og pixel-art eller skaper bilder i hodet til spilleren gjennom en velskrevet tekst, er målet nesten alltid det samme - appellerende og spennende karakterer i verdener spilleren ikke kan få nok av!

Du formidler gripende historier!
Fortellingene vi skaper med spillet gir det mening, enten det er forhistorien som setter scenen for alt som skal skje, eller historiene spilleren selv skaper gjennom sine handlinger.

Skap en engasjerende spillopplevelse
Gameplay er kongen, og godt gameplay setter spilleren i sentrum. Vi bruker mye tid på å teste spillene vi lager og tilpasse styringen og gi spilleren akkurat passe stor frihet.

Forstå teknologien bak spillene
Du får erfaring med spillmotorer, scripting og andre tekniske løsninger som er helt nødvendige for å ferdigstille dataspill.
Vi bruker også brettspill som verktøy for å forstå hvordan ressurser håndteres i spill generelt.

Vi drar på Norwegain Game Awards og Konsoll.

Spillutvikling passer for deg som vil lære og lage dine egne spill! Etter året på Danvik kan du utdanne deg innen spill, eller få praksis i et norsk eller utenlandsk spillselskap.

Dette vil du lære

 • Spilldesign 
 • 2D og 3D-grafikk til bruk i spill
 • Substance Painter til teksturering av 3D modeller
 • 3D Studio Max til å lage 3D modeller
 • Visuell scriputvikling spill
 • Lyddesign til spill og systemutvikling
 • Bruk av Virtual Reality (Oculus og Vive) i spillutvikling
 • Prosjektstyringsverktøy for spillutvikling

Les mer om linja Spillutvikling her.

 

Bergen - Konsoll

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Konsoll er norges største konferanse for spillutviklere, og hit reiser begge spillinjene våre hvert år!
Foredrag, workshops og networking er de store overskriftene. Her får du en ypperlig sjanse til å møte etablerte spillutviklere på de mange tilstelningene som arrangeres. Foredragsholderene kommer blanet annet fra selskaper som Double Fine, Valve, Supergiant Games og Housemarque. Lærerne på linja har selv tidligere holdt foredrag på Konsoll. Konferanse har også mange deltagere som er studenter fra skoler rundt om i Norge.
Når vi ikke er på konferansen benytter vi anledningen til å utforske byen Bergen - enten det betyr å gå langs bryggen, se utsikten fra Fløyen, eller noe helt annet, så kan vi uansett garantere en givende tur både faglig og sosialt! 

Trondheim - Norwegian Game Awards

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Start NGA er norges største spillutviklingskonkuranse for studenter. Turen er delt inn i to dager; dag èn hvor vi deltar på diverse foredrag/workshops og networking-arrangement. Og dag to hvor vi viser frem spillene våre på stand for et svært publikum. Dag to avsluttes med en storslått prisutdeling innen forskjellige kategorier - Danvik har tidligere stukket av med priser for blant annet 'Årets Spill' og 'Beste Lyd'.
Når vi ikke deltar på Start NGA spiller vi bowling, spiser middag på restaurant med Trondheims beste utsikt og tar inn alt det byen har å by på!

Hollywood

Obligatorisk: Nei

Pris: 26 900

Måltider pr dag inkludert: 1

Mot slutten av skoleåret reiser vi til USA - nærmere bestemt Hollywood i Los Angeles!

Dette er skolens største tur, og tradisjonelt er nesten alle elevene med. I filmhovedstaden Los Angeles bor vi på et flott hotell med eget basseng og boblebad - med bare fem minutters gangavstand til «Walk of Fame».

Privilegerte som vi er, får vi se sider av Hollywood andre bare kan drømme om. Mange «uoppnåelige» personligheter fra ulike bransjer i Hollywood stiller opp for Danvik fordi de synes det er gøy og inspirerende å møte så mange dedikerte ungdommer.
På tidligere turer har vi blant annet møtt komponisten til Spiderman, Michael Jacksons lyddesigner, produsenten av American Idol og coachen til Beyoncé, Will Smith m.fl.

Hvert år legger vi også turen innom fornøyelsesparker som Warner Bros og Universal Studios, samt verdenskjente strender som Santa Monica og Venice Beach.
I tillegg blir det muligheter for andre frivillige utflukter til steder som Joshua Tree National Park, Six Flags Magic Mountain, Citadel Outlets Shopping, Disneyland og mye mer!

India

Obligatorisk: Nei

Pris: 21 800

Måltider pr dag inkludert: 3

Danvik har hvert år et solidaritetsprosjekt der elevene samler inn midler til en yrkesskole i India - Lahanti Institute of Multiple Skills (LIMS).
Vi ønsker å bidra til at unge minoritetsungdommer skal få en god, yrkesrettet utdanning innen blant annet media.

Gjennom innsamling av støttemidler bidrar Danvikelevene til at jevnaldrende med betydelig færre muligheter enn oss, får muligheter til skolegang.
På høsten får Danvikelever anledning til å være med på solidaritetstur for å besøke elevene og skolen vi støtter.
Vi byr på en spennende og variert tur, der utveksling av bransjeerfaring blir en del av opplegget.

Danvik samarbeider med Acta-Normisjon og den lokale organisasjonen ESAF om prosjektet og elevene får veiledning og oppfølging i forkant og underveis på reisen. Reisen til India gir verdifull internasjonal innsikt og erfaring!

Strand Leirsted

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I løpet av en av de første skoleukene drar vi til Strand Leirsted i Sandefjord for å bli bedre kjent med hverandre!

På denne turen får du oppleve mange minner for livet - padling i kajakk, boblefotball mot lærerne, eller allsang rundt bålpanna.
Men best av alt - kanskje du treffer din nye bestevenn for første gang?

Det blir rom for en rekke morsomme aktiviteter, god mat og dype samtaler.
Strand-turen er selve kick-starten på Danvikåret!

Stein C. Llanos-Ytre

Lærer - Spilldesign & Grafikk

Stein har grunn-og mellomfag fra Universitetet i Bergen og en master i spill og interaktive medier fra IT-Universitetet i København. Han har fartstid som høyskolelektor og lang erfaring med å veilede grupper med unge, håpefulle mennesker fra idé til ferdige, publiserte spill!
Han har også mange år på baken som både illustratør og spilldesigner.

Epost: stein@danvikfhs.no

I en ordinær uke har vi linjeundervisning på mandag, tirsdag, torsdag og fredag.

I disse ukene har vi også: 

 • Fellesundervisning - Onsdag 09:00-11:30 og Lørdag 10:00-14:00
 • Internattime - Tirsdag 14:00-15:00
 • Gangmøte - Torsdag 09:00-10:00
 • Valgfag - Onsdag 13:00-15:00
 • Frivillige aktiviteter stort sett hver kveld (sport og spill, film, quiz, turneringer o.l.)
 • Danvikkveld (underholdning) og andre kveldstilbud

 

 

Last ned timeplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret kan du få oppleve: 

 • Bli-kjent-utflukt i starten av skoleåret!
 • Bli kjent-tur i Drammen!
 • Valgfag fordypning - to uker valgfag!
 • «24 Timer Live for India» - en 24-timers livesending der elevene er programledere, lager innslag og styrer kameraer og lyd!
 • Linjeuker hvor du får fordype deg på linja!
 • Linjeturer til bla. Paris, Berlin eller London!
 • «Danvikdagene» - vi ser alle prosjektene som linjene har jobbet med!
 • Skoletur til USA og India! (frivillig)

  + Mye, mye mer!

Du velger valgfag fire ganger i løpet av skoleåret, og du har normalt valgfag to timer i uka.
Valgfagene som tilbys varierer noe fra år til år, men her er noen eksempler på tidligere valgfag:

3D-Printing

Her lærer du å lage dine egne 3D-modeller og du får bruke skolens 3D-printer. Vi har et stort utvalg av materialer og kun fantasien setter grenser for hva du kan lage!

Dans

Valgfag dans passer for alle og legges opp etter dere som blir med! Det blir oppvarming, styrke, og forskjellige danseøvelser. Du får mulighet til å lære danser, men også lage egen koreografi.

Digital musikkproduksjon

Lag din egen musikk og lyddesign! Vi bruker program som Ableton Live, FL Studio og Logic Pro. Du får også anledning til å lage din egen musikk til dine medieprodukt - film, podcast, spill osv.

Eksamensgruppe

Skal du ta igjen en eksamen fra videregående eller en teorieksamen for fagbrev/svennebrev? Da vil du få anledning til å bruke valgfagtiden etter avtale med rektor/studierektor.

Filmcontainer

I dette faget ser vi på viktige og gode filmer som får refleksjonen i gang. Diskusjonene etter å ha sett en god film forsterker opplevelsen av å ha tatt del i noe viktig.

Fotball/idrett

Fotball/idrett kombinerer aktivitet utendørs på fine treningsbaner ved Marienlyst Stadion høst/vår. Om vinteren trekker vi inn i ett av byens nærliggende treningsstudio eller skolens basseng.

Hobbyhjørne

Her får elevene dyrke sin hobby eller de kan delta i felles opplegg og aktiviteter hvor vi ønsker å utøve håndverk og andre artige produksjoner.

Klatring

I samarbeid med «Klatreverket» i Drammen tilbyr vi et valgfag. Dette vil gi elevene mulighet til å lære alt de trenger for å klatre selvstendig innendørs.

Kritisk tenking og konspiranoia

Med utgangspunkt i konspirasjonsteorier vil faget ta opp kritisk tenking og øve opp vår evne til å dekonstruere logiske feilslutninger i de falske nyheters tidsalder.

Musikk og band

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ferdigheter og ønsker for musikalsk utvikling. Vi har tidligere etablert skoleband som får muligheten til å delta i skolens ulike arrangementer.

Padel

I samarbeid med «InterPadel» i Drammen tilbyr vi et valgfag hvor man får prøve seg i en av verdens hurtigst voksende idretter. Padel er som en mellomting mellom tennis og squash - og veldig gøy!

Photoshop

Vil du lære å redigere bilder? Dette kurset i Photoshop lærer deg det du trenger for å komme i gang! Alle elever på Danvik får Photoshop-programvare under studietiden på Danvik.

Skuespillerteknikk

Valgfaget Skuespillerteknikk er for de som ikke har dette som linjefag, og vi tar for oss blant annet karakterarbeid og rollespill. Vi avslutter valgfaget med en oppsetning som alle som vil kan se!

Slalom

På vinteren får du muligheten til å bli med i byens flotte slalom-bakke, som ligger ikke langt unna skolen. Denne bakken kan selvsagt også benyttes på fritiden.

Spillsmaking

Faget handler om å prate, reflektere, kritisere, diskutere og forstå spill som kunstuttrykk, men også for å skape en forståelse og nysgjerrighet for spillmediet gjennom debatt og meningsutveksling.

Trening i studio

Vi har en avtale med treningssenteret Fresh få minutters gange fra skolen hvor du kan trene individuelt eller i gruppe. For øvrig har skolen eget svømmebasseng og treningsstudio.

Volleyball

Vi spiller volleyball i skolens gymsal en gang i uka. Det er også mulig å trene volleyball i fritiden på Danvik.

Årbok

Vil du lage årbok for skoleåret eller designe årets skolegenser? Dette valgfaget er for deg som liker å jobbe med «interne» tekster, grafisk design og foto for varige minner fra skoleåret!

Drømmer du om en kreativ jobb i mediebransjen? 
Hos oss får du profesjonell opplæring, relevant praksis og nyttige kontakter. 
Ønsker du i tillegg å få nye venner, og muligheten til å skape ting sammen med andre? 
Eller kanskje du bare vil ha et kult år på Folkehøgskole? 
Uansett hva du ønsker - Danvik er stedet for deg!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 131 700,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Linjetur
 • Bad på rommet
 • Studentkort
 • Reiseforsikring
 • Adobe Creative Cloud
 • Årbok
 • Studietur: Strand Leirsted
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Bergen - Konsoll
 • Studietur: Trondheim - Norwegian Game Awards
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 131 700,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 131 700,-
(13 170,- per måned)
Du får faktura for å betale skolepenger 10 ganger i løpet av skoleåret (august-mai).
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Vaksiner på Hollywood, frivillig studietur
 • Visum på Hollywood, frivillig studietur (250,-)
 • Noen ekstra måltider på Hollywood, frivillig studietur (1 måltider per dag er inkludert)
 • Vaksiner på India, frivillig studietur (900,-)
 • Visum på India, frivillig studietur (150,-)
 • Mat på studietur Bergen - Konsoll
 • Mat på studietur Trondheim - Norwegian Game Awards
 • Utstyr til linja (se Utstyr til linja nedenfor)
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

VR-briller (Oculus, Vive), 3d Printere (2 stk. Prusa MK3, Flashforge Finder, Flashforge Dreamer) til fri bruk for elevene, en felles PC ment for bruk til VR, pult, nettverkskabler, strømkabler og kontorstoler. 

Dette utstyret må du stille med selv

For best utbytte, er det fint om du har egen PC som ikke er mer enn fire år gammel, og som kan spille spill laget de siste årene på greit detaljnivå. 

Vi er gode til å tilrettelegge skolehverdagen for deg som har behov for det. Ta kontakt med oss så finner vi gode løsninger sammen med deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Startet bedrift med kompiser fra folkehøgskolen: – Nettverket var avgjørende

Abdi Ibrahim kunne lite om film før han startet på folkehøgskole. Nå driver han produksjonsselskap med to kompiser fra skolen.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Rollespill

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Esport, Gaming, og Sosialt!

Stord Folkehøgskule
HelårskursFrilynt

Spillutvikling

Fana folkehøgskule - Bergen
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Gaming

Torshus folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Gaming

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Spillgründer

Torshus folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Spillbedrift

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Stipendiatlinje30 t/ukeFrilynt

Gaming & Idrett

Nordhordland Folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeKristen

Gaming Aktiv

Bakketun Folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeKristen

Spillutvikling

Bjerkely folkehøyskole
HelårskursKristen

E-Sport FPS

Bjerkely folkehøyskole
HelårskursKristen

SKAP Dungeons & Dragons

SKAP Kreativ Folkehøyskole
HelårskursFrilynt