Til hovedinnhold
Venteliste

Ønsker du et opplevelsesrikt år der du får mulighet til å gjøre deg kjent med design og arkitektur? Dette er linjen for deg som ønsker å forberede deg til design- eller arkitektstudier.

 Linjen har eget verksted og arbeidsrom som du disponerer hver dag. Her har du din egen arbeidsplass hvor du tegner skisser og bygger modeller.

Les mer

MERK:

Vi håper og tror at det igjen skal være mulig å reise et år fram i tid og vi planlegger for at reisene våre skal kunne gjennomføres i slutten av vårsemesteret 2022. Dersom det viser seg umulig å gjennomføre reisen som planlagt vil klassen i samarbeid med lærer og skole utarbeide en alternativ studietur.

Dette vil du lære

 • Frihåndstegning
 • 3D tegneprogrammer
 • Modellering i papp, tre og leire
 • Materialkunnskap
 • Najonal og internasjonal arkitektur og design

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 10 - 14 dager

Studieturen i vårsemesteret går til Japan, et helt spesielt land der mye spennende skjer innen teknologiutvikling og produktdesign. Vi besøker flere nyere arkitekturprosjekter, både sentralt i Tokyo og i regionen. I Kyoto opplever vi tradisjonell arkitektur; templer, gamle trehus og vakre japanske hager . Vi tar lyntog til Tokyo - og er vi heldige treffer studieturen midt i den fantastiske kirsebærblomstringen!

Dagsplan for turen: (Med forbehold om endringer) 

 • Dag 1: Fly fra Bergen til Osaka
 • Dag 2: Ankomst Osaka.
  Ta Shinkansen-hurtigtog til Hakata
  Gå tur på «Verdens arkitekter gate» Momochi
 • Dag 3: Formiddag: Gå tur i «Grin Grin»
  Ta tog til Nagasaki
 • Dag 4: Fri vandring i Nagasaki 
 • Dag 5: Ta tog og ferge til Naoshima
 • Dag 6: Fri vandring i Naoshima
 • Dag 7: Ta ferge og hurtigtog til Kyoto(Osaka)
 • Dag 8: Fri vandring i Kyoto
 • Dag 9: Ta hurtigtog til Tokyo
 • Dag 10: Fri vandring i Tokyo
 • Dag 11: Besøke produkt/industri designkontor.
  Gå tur Daikanyama området. 
 • Dag 12: Avreise fra Tokyo. 

Explore Nepal

Pris: 21 000

Explore Nepal er valgfaget for deg med reiselyst, og som ønsker å oppleve hverdagslivet, naturen og kulturen i fjellandet Nepal som er blant de aller fattigste landene i verden.Vi reiser med ryggsekk og sovepose og bruker våre egne bein til å forflytte oss gjennom unike områder som normalt ikke er vanlige turiststier. Dagsetappene på trekkinga er fra 4-6 timer. For å gjennomføre denne turen må du være i normalt god form. Du må og være innstilt på å trene noe før turen.

I tillegg til flotte reiseopplevelser utenfor allfarvei ønsker vi gjennom valgfaget å utvikle kunnskap og interesse for fremmedartede samfunn og levesett, kulturforståelse, og gir deg mulighet til å oppdage nye sider ved deg selv.

Turen gjennomføres i samarbeid med bistandsorganisasjonen FORUT og deres samarbeidspartner i Nepal: CWIN,Child Workers in Nepal.

MERK: Turen er planlagt gjennomført i vårsemesteret 2022. Gjennomføringen vil som all annen reisevirksomhet  være avhengig av smittesituasjonen generelt, og i Nepal spesielt. 

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 7 - 10 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Som innledning på skoleåret reiser vi med Norges største seilskute, Statsraad Lehmkuhl fra Lisboa til Cadiz.! Turen inngår i the Tall ships race, og blir en reise der vi gjennom samarbeid og tett samliv blir kjent med oss selv og hverandre, og der vi skal legge grunnlaget for et fantastisk skoleår!

Å seile en stor seilskute er en fantastisk opplevelse. Å oppleve elementene i form av vind og vær, fravær av motorlyd, arbeide i riggen, stå til rors på ei skute – det kan knapt beskrives! Det må oppleves!

Ingunn Halland

Hovedlærer på linjen har master i industridesign fra Arkitektskolen i Aarhus, og har designet for anerkjente firmaer innen arkitektur og produktdesign. Produkter Ingunn har utformet har oppnådd bred anerkjennelse og anvendelse både nasjonalt og internasjonalt, og vunnet flere internasjonale designkonkurranser. Har omfattende erfaring i bruk av 3D tegneprogrammer.

Epost: ingunn@asanefolk.no
Telefon: 462 39 880

Linjefagene utgjør om lag halvparten av undervisningstiden. Resten er fellefag, valgfag og lørdagsseminar. Linjefagene fyller to hele og to halve dager hver uke.

Last ned timeplan som pdf ↓

Nedenfor ser du en oversikt over ferier og fridager skoleåret 2021-22. VI tar forbehold om mulige endringer.

Last ned årsplan som pdf ↓

På Åsane er det til vanlig valgfag 2 ganger pr uke. Vi velger valgfag for 3 perioder i løpet av året, så alle kan ha minimum 6 valgfag i løpet av året. I tillegg kommer kvelds- og helgekurs. Valgfagtilbudet varierer noe fra år til år, avhengig av ressurser og lærerstab.

Aerobic hits

Liker du å trene effektivt til hits fra 80- og 90-tallet? Da er dette et godt valg! Med enkle bevegelsesmønster trener vi både kondisjon og styrke, og best av alt; vi har det gøy sammen!

Bakekroken

Enkle småkaker og godsaker til hverdagsanledninger og kos.

Ballspill og fysisk fostring

Allsidige aktiviteter med, og av og til uten ball. Muligheter for individuell trening i skolens treningsstudio.

Brettspillworkshop

Vi utvikler egne brettspill fra idé til ferdig spill. Vi designer brett og brikker, utvikler regler og lager innhold gjennom prøving og feiling og mye lek og moro.

Debattklubb

Lær kunsten å debattere, å innta et standpunkt, bygge argumentasjon og forsvare dine standpunkt mot saklige og usaklige angrep.

Drama

Arbeid med kortere dramatiske tekster. Rolletolkning, tekstanalyse, formidling og karakter.

Explore Nepal

Pris: 21 000,-

14 dagers reise til Nepal. Trekking i Himalayas fantastiske fjellområder, møter med fremmede mennesker og kulturer, og besøk i veiløse fjellandsbyer i over 3500 meters høyde. Se også felles studietur.

Filosofi

I valgfag filosofi undersøker vi lange linjer og store navn i tenkningens historie, fra klassikerne i antikken til moderne eksistensfilosofi.

Gitarkurs

Grunnleggende ferdigheter innenfor grep, akkorder og spillteknikker, vi utvider og bygger videre på våre ferdigheter gjennom året. Forkunnskaper er ikke nødvendig, men det er kjekt med egen gitar.

Kammerkor

Et valgfritt kortilbud til deg som har vært i kor tidligere, eller som har lyst til å prøve deg i en litt mindre sammenheng enn skolekoret.

Keramikk

Har du lyst til å arbeide med leire? I keramikk valgfag bruker vi forskjellige type leire og jobber både med bruksform og skulptur. Ulike teknikker og redskaper. Arbeid med tekstur og glasur.

Maleri

Grunnleggende teknikker innenfor akvarell- og acrylmaling. Form, farge og komposisjon.

Matkroken

Enkle matretter til hverdagsbruk, gjerne med fokus på vegetarmat og redusert kjøttforbruk.

Revy

Vi lager en revy der du er med å skape alt fra idé til manus til premiere.

Singer & Songwriter

Pris: 300,-

Lag din egen låt, skriv tekst og melodi, sett komp til, og få tid i et lydstudio med egen lydtekniker som hjelper deg til å finne DIN vri.

Stolzen opp

Vær med å trene i Stolzekleiven i Bergen. vel 300 meter stigning via drøyt 950 trappetrinn i ulik høyde. Rekord herrer: 7:54 og damer: 9:34. Skolerekord: Ca 9:30. Assisterende rektor: ca 30 min!

Storkjøkken

Et valgfag der du får lære å lage mat av skolens profesjonelle kokker. Du får muligheten for å tilegne deg nyttig kunnskap om kosthold og matvaner.

Strikking

Strikking er i vinden som aldri før! Her lærer du å strikke fra grunnen av, eller du kan videreutvikle dine kunnskaper. Vi lærer å strikke med perler, mønsterstrikk, toving og lignende.

Svømming

Pris: 500,-

Vi reiser til Bergen og svømmer i AdO Arena, et profesjonelt svømme- og stupeanlegg, der du kan stupe, trene svømming, eller bare bade og nyte livet.

Teatersport og impro

Grunnleggende improvisasjon og teatersport. Faget består av ulike sceniske improvisasjonsleker og er velegnet for alle som ønsker å bearbeide sin sceneskrekk, alle lekelystne.

Teddybjørnverksted

En venn for livet eller et håndverk til å bli glad i? Du lærer å lage gammeldagse teddybjørner. Noen finner en ny hobby, andre lar det bli med den ene teddyen. Opplæring i alle nødvendige teknikker.

Tegning og maling

Du kan oppøve tegneferdighetene dine innen blyant-, tusj-, og kulltegning. Du får arbeide med studier av stilleben, portrettegning og gjøre egne komposisjoner. Fargebruk og komposisjon.

Topptur Bergen

Faget der du kommer deg ut og blir kjent med Bergens fjell, fra vårt lokale "Veten" til Fløifjellet og Ulrikens topp. Motto: Det finnes ikke dårlig vær, bare manglende regntøy!

Ukulele

Lær å spille "minigitar"! Ukulele er lett å lære, lett å spille på og lett å ta med seg!

Yoga

Vi jobber parvis og øver styrke, balanse, ro og konsentrasjon, og ikke minst på å gi hverandre tillit.

Zumba

Opprinnelig er zumba danseklassen med hete rytmer og vrikkende hofter, men vi på Åsane tar det steget videre; med musikk fra hele verden får vi en skikkelig fin treningsøkt sammen! Ta frem trikot og j

Folkehøgskolen i Bergen.  Skolen har 9 ulike linjetilbud som spenner over et bredt spekter av fag og er en smeltedigel for ungdom med ulike interesser. Stort og variert valgfagtilbud og mange spennende studieturer. Seiltur med seilskipet Statsraad Lehmkuhl, trekking i Nepal. Opplev utdannings- og kulturbyen Bergen.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 131 550,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Fellestur med Statsraad Lehmkuhl Lisboa-Cadiz
 • Reiseforsikring for hele året
 • Studietur: Seiltur med Statsraad Lehmkuhl, Lisboa til Cadiz
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Japan
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 131 550,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 131 550,-
(13 155,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Fargeprinter og 3D-printer

Dette utstyret må du stille med selv

Du må ha med egen pc.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Marieke Van den Burg

På Design og arkitektur har me eit kjempegodt miljø og ein kjempegod lærer. Dette er ei linje for deg som vil utvikle dine skills og lære nye! Skulen ligg nær sentrum av Bergen, der du kan oppleve mange kulturelle opplegg.

Marieke Van den Burg
Emilie

Et år på Design og arkitektur har vært lærerikt, med høy faglig kompetanse og lærere som har mye å lære bort. Studieturen var utrolig koselig, og vi så mye flott kunst og utrolig arkitektur. Dette året på folkehøgskole er et år jeg aldri vil glemme!

Emilie
Viktoria Westgaard

På Åsane ble jeg utfordret på å jobbe med nye og kreative teknikker. I tillegg fikk jeg tid og mulighet til å jobbe med opptaksprøver til høgskoler og andre valgfrie oppgaver. Dette hjalp meg med å bygge opp en god portefølje til videre bruk.

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Arkitektur og interiør

Sandefjord folkehøyskole
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt

SKAP Arkitektur

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Reis

Hallingdal Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

KUNST: tegning/arkitektur

Rønningen folkehøgskole
Fullt
HelårskursKristen

Minihus

Fosen folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt