Til hovedinnhold

Ønsker du å utvikle deg som vokalist, både alene og sammen med andre? Hvis svaret er ja, og du i tillegg har lyst til å lære mer om studioproduksjon; da er dette linja for deg!

Kombinert med Utøvende Sang kan du på denne linja fylle året med dans. Som elev på denne linja får du mulighet til å utvikle deg innen dans sammen med dine medelever. ENDRE DENNE!
Gjennom undervisningen på bandrommet får du tilbakemeldinger, både som band og som individuell utøver, og du blir utfordret på hvordan du kan bidra på best mulig måte inn i det musikalske fellesskapet.
Vi jobber med at du skal finne din sound, og bli enda tryggere på scenen og på musikken du vil drive med. På Musikk Utøvende Instrument er det ingen instrument- eller sjangerbegrensning, og du kan velge 1 time individuell instrument/sangundervisning pr. uke.
I tillegg vil du lære ulike deler av musikkproduksjon i studio, gjennom 6 timer undervisning pr. uke.

* Linjetiden utgjør 9 timer i uka + 6 timer Studio
* Resten av timeplanen din settes sammen av hovedinstrument (valgfritt), valgfag og fellesfag.
* Plukk, miks og fyll planen med opptil 30 timer musikk i uka

I tillegg vil du på tilleggslinje Studio arbeide med følgende:

Viken er en skapende skole der egenprodusert materiale blir prioritert, og hvor vi har fokus på formidling og særpreg. Blandt høydepunktene i året er skole-turnéene!

Ønsker du å utvikle deg som sanger, og bli bedre på samspill med andre gjennom arbeid på bandrommet? Har du lyst til å kombinere det med å lære mer om studioproduksjon? Da er denne linjen noe for deg!

Dette vil du lære

Sammen med dyktige og inspirerende lærere og medelever vil du ta for deg:

 • sangteknikk og stemmebruk
 • improvisasjon
 • øvingsmetodikk
 • mikrofonbruk
 • gehør

Og ikke minst sceneopptreden gjennom alle konsertene du får mulighet til å delta på!

I tillegg vil du opparbeide deg grunnleggende kunnskap innenfor ulike områder av musikkproduksjon i studio.

Våre forventninger til deg

At du skal være motivert for å utikle deg som sanger, og bli enda tryggere på scenen og på musikken du vil drive med. I tillegg forventer vi at du er motivert for å ta del i undervisningen og utvikle deg og din kunnskap innenfor musikkproduksjon.

På vårhalvåret reiser alle elevene til utlandet. Alle disse turene er unike der vi er tett på ungdommer fra andre kulturer i hele perioden. Vi jobber med musikk og teater sammen og får mange flotte opplevelser. Turene du kan velge mellom er; India, Colombia, Moldova og EuroRail. Turen til Moldova er inkludert i skolepengene. For mer informasjon om turene se Våre utenlandsturer

Kenya

Pris: 13 325

Vil du være med til Nairobi, Kenyas hovedstad, med over tre millioner innbyggere, hvor veldig mange av dem bor i en av slummene.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Hver høst reiser hele skolen samlet til en storby i Norge. Hver vår reiser hver enkelt linje på turné.

Du komponerer din egen timeplan med opptil 30 timer musikk i uka. Linjefagene utgjør 9 av timene. I tillegg fylles uka med en rekke andre spennende undervisningstimer. Dette betyr at ingen timeplaner er like. Noen velger å ha mange timer, andre velger seg færre timer.


• Linjefag (9 t/uke)

• Eventuell tilleggslinje (6 t/uke)

• Hovedinstrument (1 t/uke)
• Valgfag (2-10 t/uke)
• Fellesfag (ca 15 t/uke)

Last ned timeplan som pdf ↓

Skoleåret er fullt av prosjekter, som f.eks. Lyden av Viken, Høst- og Vår-turné, EuroViken, gjesteartister, kor osv.
Under kan du se hvordan året er lagt opp (endringer kan komme).

 

Hvor mange valgfag du kan delta i, avhenger av størrelsen på fagene du velger. Du kan velge opp til 6 fag blant 30 ulike valgfag! Her er alt fra vokalgruppe, låtskriving, studio, band og loop station til jegerprøve, matlaging og friluftsliv. Se alle valgfagene på musikkfolkehogskolen.no/undervisning

Alpha kurs

Dette er et fag hvor du fordyper deg i kristendommen. Du trenger ikke å være kristen for å ha dette faget.

Arrangering

Rettet mot rytmisk musikk og bandsettinger. Her vil du lære om re-harmonisering, og hvordan du kan lage arrangementer for ulike bandsammensetninger. Det er en fordel om du har noe kjennskap til noter.

Dans

For deg som liker å danse! Hovedfokuset vil være på moderne dans (jazz / hip hop m.m.)

Friluftsliv

For deg som liker å være ute! Faget vil bestå av noen korte kveldsturer, samt ett par litt lengre turer med overnatting. Ingen forkunnskaper er påkrevd.

Gitar besifring

I dette faget lærer du grunnleggende gitarferdigheter knyttet bl.a. til akkorder, akkord-oppbygging og progresjoner. Nivådelt gruppeundervisning (ca 9 pers./gruppe), fra nybegynner til viderekommende.

Gym

Dersom du velger gym valgfag får du et bredt spekter av fysiske aktiviteter, både utendørs og inne i skolens gymsal. Kom i form, eventuelt hold på den formen du allerede har!

Hverdags Psykologi

Hvordan er vi forskjellige, og hvordan kan vi forholde oss til hverandre på en best mulig måte? Noe teori, men aller mest praktiske oppgaver og samtaler.

Jazzteori - Improvisasjon

Vi ser på jazzharmoniske prinsipper og hvordan disse kan brukes både i hovedinstrument/arrangering. Faget gir et godt grunnlag for videre studier! Grunnleggende musikkteori forutsettes.

Jegerprøve

Valgfaget gir deg undervisningen og praksisen du trenger for å ta jegerprøven. Egenandel på 2500,- + 300,- i eksamensavgift. Undervisning og prøve foregår på skolen.

Kirkeorgel

Spiller du piano, og kunne tenke deg å prøve hvordan det er å spille kirkeorgel? Da er dette en unik mulighet.

Konsertproduksjon

I faget lærer du hvordan en live-produksjon planlegges og gjennomføres. Alt fra hvordan skrive en teknisk rider, til opprigg og lyd-teknikk.

Loop station Vokal

Bruk stemmen, og legg lag på lag på lag. Du trenger ikke være vokalist for å delta i dette valgfaget. Loop station Vokal byr på spennende og fantastiske måter å bruke stemmen på!

Låtskriving

Her jobber du med egne låter. Enten du har masse erfaring med å skrive låter, eller aldri har skrevet låter - er dette faget for deg. Her lærer du verktøy som kan hjelpe deg i låtskrivingsprosessen

Musikk og scene

Hvis du vil lære mer om å lære bort så er dette faget for deg. Du vil lære om pedagogikk, og du vil få anledning til å undervise en elev gjennom skoleåret med veiledning fra lærerene i faget. Begrens

Musikklære

De tradisjonelle musikkteorifagene hørelære, melodilære, harmonilære og rytmelære er bakt inn i dette faget. Her vil du bli plassert på en gruppe basert på nivået du er på.

Opptaksprøvekurs

I dette faget forberedes du best mulig fram mot opptaksprøver for musikkutdanning ved universitet og høgskoler. Forberedelsene skreddersys for deg og ditt behov.

Piano besifring

I dette faget lærer du grunnleggende pianoferdigheter knyttet til akkorder, akkord-oppbygging og progresjoner. Nivådelt gruppeundervisning (maks 7 pr gruppe), fra nybegynner til viderekommende.

Soul Children

Vil du være med å drive ett SoulChildren kor? Sammen med stippene vil du gå inn som voksenleder i koret. Det vil også bli muligheter for å spille i bandet!

Studioproduksjon

Har du lyst til å lære deg å bruke studioet på Viken? I dette faget får du en innføring i systemet, og noen teknikker du kan få bruk for når du skal produsere musikk.

Teater

Utfold deg som skuespiller, uavhengig av hvilken linje du går på og hvilke forkunnskaper du har. Vi har fokus på å ha det gøy, og det er godt mulig at du får delta i skolens musikaloppsetting.

Tro og tvil

I disse hyggelige gruppesamlingene får du muligheten til å ha samtaler om de viktige spørsmålene i livet! Tro & Tvil foregår på kveldstid, ofte hjemme hos lærer.

Troslære

Hva er kristen tro? Hva vil det si å være kristen? I dette faget går man inn i den lutherske troslæren og lærer om, og samtaler om, ulike temaer.

Vokalgruppe

I dette faget blir man delt inn i grupper hvor man innstuderer a capella vokalgruppemusikk. Begrenset med plass, og det er en fordel med noe forkunnskap. Det blir opptaksprøve.

Fra kr 153 525,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • To turer og to turneer i Norge
 • Studietur til utlandet, rimeligste alternativ
 • Innmeldingspenger
 • Studietur: Høstturné og vårturné
 • Studietur: Kenya
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 153 525,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 153 525,-
(15 353,- per måned)
Hovedinstrumentundervisningen fordels på 18 undervisningstimer med enkeltundervisning, og 4 timer med masterclass.
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Vaksiner på studietur Kenya (1 500,-)
 • Alternativ mat (allergi, intoleranse etc.) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linja (se Utstyr til linja nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   Det er ikke mulig å være på skolen under feriene.
  • 4 frihelger der du ikke kan være på skolen.
 • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

Flygler og mange pianoer

Lydutstyr

Et tipp topp moderne studio

Dette utstyret må du stille med selv

 • Egne instrumenter
 • Mac/PC
 • Audio interface (lydkort)
 • Headset av god kvalitet
 • I tillegg vil det være en fordel om du har en egen studiomikrofon

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan tilrettelegge for deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Jeg ville aldri vært folkehøgskoleåret foruten

Thomas Øyvang var en av få i sitt kull som gikk fra fagbrev til folkehøgskole. Det har han aldri angret på. Nå oppfordrer han flere ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Musikk

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Folkemusikk

Toneheim Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Beats Artist

Rødde folkehøgskole – Trondheim
HelårskursKristen

Filmmusikk - USA​

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Helårskurs16 t/ukeKristen

Musikkproduksjon og låtskriving

Sandefjord folkehøyskole
HelårskursFrilynt

Musikk - Bass

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Singer-songwriter

Trøndertun folkehøgskole
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Musikk

Sunnhordland folkehøgskule
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Musikk og låtskriving

Kristiansand folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

Band Vokal Studio / konsert og låtskriving

Stavern folkehøyskole
HelårskursKristen

Artist - USA​

Solborg folkehøgskole - Stavanger
HelårskursKristen

Musikk - Band & turné

Fana folkehøgskule - Bergen
Helårskurs13 t/ukeFrilynt