Musikkfolkehøgskolen Viken

På Musikkfolkehøgskolen Viken utvikler du deg som musiker og menneske! Her møter du dyktige lærere/musikere, medelever med samme interesse som deg, et fellesskap som kan vare livet ut - og reiser som gjør noe med deg!

Søk på skolenLinjer

Stå på scenen, lev med andre musikere. Skreddersy din egen timeplan! Lag musikk, ta en tekopp med romkameraten. Gå i studio, ha gode samtaler. Spill med andre, gjør hverandre gode, skap et miljø du ikke trodde var mulig!

På Musikkfolkehøgskolen Viken legger vi til rette for at elevene skal kunne jobbe med sin egen utvikling i et musikalsk fellesskap. Respons og anerkjennelse står sentralt, musikken er både et mål og et middel. Vi tar utgangspunkt i den enkeltes musikalske kompetansenivå og har det gøy med musikken. Og du får utfolde deg, vi har over 100 musikkopptredener i løpet av skoleåret og dermed store muligheter for å få erfaring. 

Vi skaper møteplasser ikke bare for musikk, men også for diskusjon, tro og tvil, refleksjon og undring. Vi som jobber på Viken står for noen verdier, og vi tenker at respekt, toleranse og sannhet ikke er motpoler. Vi tenker at relasjonsbygging er alfa og omega, og ønsker å kunne gi elevene ei “gigantisk bøtte” med kjærlighet. Fellesskapet på Viken vil utfordre deg på; Hvem er du, hvem vil du være, hva vil du stå for? Hva vil du med musikken din? 

 

Dette står vi for

Hva liker du? Hvordan vil du samarbeide med andre? Hva tror du på, hva vil du stå for? Vi er nysgjerrige og utfordrende på hva DU vil, hvordan DU ønsker å leve livet ditt. Du kan gjerne kalle oss en «verdi-folkehøgskole».

Vi vil være en skole som legger til rette  for elevenes utvikling når det gjelder musikalsk kompetanse og samhandling, personlighet, tro, etisk refleksjon og samfunnsengasjement.

Fellesfag utgjør ca 15 t/uka, mens linjetimene utgjør 9 t/uka. Resten av timeplanen din settes sammen av hovedinstrument (1 t/uka) og mange spennende valgfag. Du kan plukke og mikse og fylle planen med opptil 30 timer musikk i uka!

 • Møtepunkt Daglig, info og "ord for dagen"
 • Onsdagskonserten
  Huskonsert med artister og band fra skolen eller utenfra

 • Vikenkoret
  Skolens eget kor der alle er med

 • Musikkbørsen
  Musikalsk inspirasjon gjennom workshops, seminarer, konserter, masterclasses etc. Av og med eksterne aktører, musikere eller interne krefter

 • Individualsamtale
  Kartlegging og evaluering av mål, utvikling etc

 • Elevkveld
  Elevenes egen lørdagsunderholdning

 • Reise
  Forberedelse til utenlandsturen. Løft blikket ut mot verden

 • Litteratur
  Vi har tro på at lesing gjør godt for kropp og sjel

 • Verdibørsen
  Hva tenker du? Hva mener du? Hvem vil du være? Bli utfordret

 • Allmøte
 • Go’fot
  Internatmøte på stua

 • Vasketime
  Alle til klutene!

Hvor mange valgfag du kan delta i, avhenger av størrelsen på fagene du velger. Du kan velge opp til 6 fag blant 34 ulike valgfag! Her er alt fra vokalgruppe, låtskriving, studio, band og loop station til jegerprøve, matlaging og friluftsliv.

Alpha kurs

Dette er et fag hvor du fordyper deg i kristendommen. Du trenger ikke å være kristen for å ha dette faget.

Arrangering

I dette faget lærer du å skrive arrangementer for ulike ensembler.

Dans

Dansetimene foregår i den nye, flotte teatersalen vår. Her er masse spennende koreografi, og elevene er med på å forme faget. Danserne kan bli brukt i forestillinger gjennom skoleåret.

Friluftsliv

Friluftsliv er et tur-basert fag med fokus på gode naturopplevelser og fellesskap! Det legges opp til flere turer, noen med overnatting.

Gitar besifring

I dette faget lærer du grunnleggende gitarferdigheter knyttet bl.a. til akkorder, akkord-oppbygging og progresjoner. Nivådelt gruppeundervisning (ca 9 pers./gruppe), fra nybegynner til viderekommende.

Gospelband

Dette er faget for deg som har samspillerfaring. Bandet vil være bandet for skolens gospelkor.

Gospelkor

Her får du muligheten til å synge i gospelkor under ledelse av en dyktig dirigent! Sammen med gospelkorets band øver vi ukentlig og har flere framføringer i løpet av skoleåret!

Gym

Dersom du velger gym valgfag får du et bredt spekter av fysiske aktiviteter, både utendørs og inne i skolens gymsal. Kom i form, eventuelt hold på den formen du allerede har!

Hverdags Psykologi

I dette faget lærer og prater vi om hvordan vi er skrudd sammen og hva vi påvirkes av.

Improvisasjon

I dette faget jobber du med improvisasjon i ulike former og settinger, både med og uten instrumenter.

Jazzteori

Vi ser på jazzharmoniske prinsipper og hvordan disse kan brukes både i hovedinstrument/arrangering. Faget gir et godt grunnlag for videre studier! Grunnleggende musikkteori forutsettes.

Jegeprøve

Valgfaget gir deg undervisningen og praksisen du trenger for å ta jegerprøven, alt til en svært hyggelig pris! Undervisning og prøve foregår på skolen.

Kammerkor

I kammerkoret får du prøvd deg innenfor et vidt musikalsk spekter, med fokus på et klassisk repertoar. Gode notekunnskaper er en fordel, og en kartleggingsprøve plasserer deg på rett stemme i koret.

Kirkeorgel

Detter er eit fag som krever at du kan lese godt noter. Det krever også at du kan spille piano fra før av.

Låtskriving

Her jobber du med egne låter. Enten du har masse erfaring med å skrive låter, eller aldri har skrevet låter - er dette faget for deg. Her lærer du verktøy som kan hjelpe deg i låtskrivingsprosessen

Livelyd produksjon

I faget lærer du hvordan en live-produksjon planlegges og gjennomføres. Alt fra hvordan skrive en teknisk rider, til opprigg og lyd-teknikk.

Loop station Vokal

Bruk stemmen, og legg lag på lag på lag. Du trenger ikke være vokalist for å delta i dette valgfaget. Loop station Vokal byr på spennende og fantastiske måter å bruke stemmen på!

Lovsang

I dette faget kan du lære mer om å både spille og lede lovsang.

Lytting

I dette faget skal vi høre på musikk sammen med andre og lære å sette ord på det vi hører.

Musikkhistorie

I dette faget ser vi på musikkhistorien, og hvordan den har formet det vi hører på i dag.

Musikklære

Utvikle deg innen hørelære og musikkteori. Faget er svært relevant og praktisk rettet, og det du lærer vil komme til nytte i livet som musiker. Musikklære er nivådelt og passer for alle.

Opptaksprøvekurs

I dette faget forberedes du best mulig fram mot opptaksprøver for musikkutdanning ved universitet og høgskoler. Forberedelsene skreddersys for deg og ditt behov.

Piano besifring

I dette faget lærer du grunnleggende pianoferdigheter knyttet til akkorder, akkord-oppbygging og progresjoner. Nivådelt gruppeundervisning (maks 7 pr gruppe), fra nybegynner til viderekommende.

Prøvespill

Dette faget skal skape en arena hvor de som skal ha prøvespill til høyere musikkutdanning får mulighet til å jobbe med materialet de skal spille med andre.

Samspill

I samspill valgfag blir elevene delt inn i samspillgrupper, hvor det blir mulighet for å prøve ulike sjangere og besetninger.

Skole for musikk og scene

I dette faget skal du selv undervise eksterne elever i hovedinstrumenter. Du vil få undervisning i pedagogiske metoder og didaktikk, og du får tett oppfølging på din egen undervisning.

Studioproduksjon

I dette faget lærer du hvordan du kan produsere musikk i skolens lydstudio.

Teater

Utfold deg som skuespiller, uavhengig av hvilken linje du går på og hvilke forkunnskaper du har. Vi har fokus på å ha det gøy, og det er godt mulig at du får delta i skolens musikaloppsetting.

Tro og tvil

I disse hyggelige gruppesamlingene får du muligheten til å ha samtaler om de viktige spørsmålene i livet! Tro & Tvil foregår på kveldstid, ofte hjemme hos lærer.

Troslære

I dette faget fokuseres det på kristen tro og praksis.

Vokalgruppe

I dette faget kan du være med i en vokalgruppe som jobber med a cappella sang.

Colombia

Pris: 10 000

Lyst til å bli med til Colombia? Vi ønsker å gi deg muligheten til å utforske verden, og til å bli bedre kjent med deg selv. Colombia er et fargerikt og vakkert land med en mangfoldig kultur, og en dramatisk historie. En tur til Colombia er en opplevelse for livet!

Bli med til den søramerikanske millionbyen Bogota! Her får du muligheten til å bli kjent med ungdommer fra en helt annen kant av verden. Vi skal ha musikalske samarbeidsprosjekter, og vi skal oppleve byen sammen. 

Viken har vært i Colombia siden 2013. Vi samarbeider med Academia de Artes Guerrero og Arte Sin Fronteras (Kunst uten grenser). Academia de Artes Guerrero er et kunstakademi i Bogota hvor man kan få undervisning i blant annet musikk, teater, billedkunst, skulptur, film eller lydproduksjon. I byen Soacha står de bak et kultursenter i bydelen Bellavista. Her gis det et gratis kulturtilbud til barn og unge. Mange av de ca1,5 millioner innbyggerne i Soacha er internt fordrevne flyktninger på grunn av den langvarige konflikten i landet.
 

India

Pris: 10 000

Hva tenker du når du hører India? Karri, fargerike sarier, Gandhi, varme, masse folk? Bli med og sjekk ut selv!

India er kontrastenes land. Her finner du ekstrem fattigdom og enorm rikdom, fantastisk natur, et mylder av språk og folkegrupper, fengende Bollywoodmusikk på gata og på restauranter og vannbøfler vandrende midt i bytrafikken. 

Dumka ligger i delstaten Jharkhand i det østlige India. Hit reiser Musikkfolkehøgskolen Viken på kulturutveksling og møter lokale ungdommer og studenter på samme alder. Sammen med våre lokale samarbeidspartnere i Dumka skaper vi felles opplevelser gjennom musikk, vennskap og indisk matlaging. Bli med og opplev India fra innsiden sammen med oss, med alle sine farger, smaker, mennesker og lyder!» 
 
Viktig informasjon: 
For å være med til India, trenger du en del vaksiner. Du er selv ansvarlig for å ta de nødvendige vaksinene. Disse er ikke inkludert i prisen. Det er et krav å ha pass (gyldig 6 måneder etter hjemkomst) og reiseforsikring. Hvis du er under 21 år, kan du sannsynligvis bruke reiseforsikringen til foreldrene dine. Du trenger visum. Skolen bistår i søknadsprosessen. Når det gjelder sikkerhet på tur, følger vi de offisielle reiserådene fra Utenriksdepartementet.

 

For mer info: http://musikkfolkehogskolen.no/india 

Kenya

Pris: 10 000

Vil du være med til Nairobi, Kenyas hovedstad, med over tre millioner innbyggere, hvor veldig mange av dem bor i en av slummene.

Moldova

Pris: 4 000

Bli med til Moldova! Moldova er Europas fattigste land, men svært rikt på kultur og historie. Opplev en kulturreise av de sjeldne og se hvordan musikken bygger broer og skaper bånd. Benytt sjansen til å få et minne for livet.

I Moldova bor vi i hovedstaden Chisinau og her vil vi besøke flere av landets største severdigheter. Med utgangspunkt i Chisinau reiser vi til flere byer for å holde konserter. Vi besøker barnehjem for utviklingshemmende og rockeklubber i hovedstaden. 

Utviklingshemmede i Moldova er ikke akseptert på samme måte som hos oss. Samfunnet vil helst ikke ha noe med dem å gjøre. Mange barn bor i barnehjem etter å ha blitt satt bort fra sine foreldre. Mange av dem lever under svært dårlige kår og konsertene vi spiller er et høydepunkt både for oss og dem. Vi opplever hva virkelig musikkglede er! 

 

Vi holder også en konsert i utbryterrepublikken Transnistria. Transnistria er kun anerkjent av to andre utbryterrepublikker, men har sin egen regjering, parlament, militære, politi og postsystem. 

På alle konsertene reiser vi sammen med lokale musikere og har hver våre innslag.  Vi har reist til Moldova siden 2015, og har etablert gode samarbeid. Organisasjonen P.O.T Music tilrettelegger turen for oss. Vi samarbeider også med Ahead Moldova, en norsk organisasjon som arbeider med forebyggende tiltak. 

Vi lover deg et minne for livet!

 

For mer info: http://musikkfolkehogskolen.no/moldova 

Spania

Pris: Inkludert i linjepris

Vi reiser til Alcoy, som ligger ca 1 time inn i landet fra Alicante. Å reise til Spania med Viken er en unik mulighet til å bli kjent med ungdommer som jobber med musikk og teater på en helt annen måte enn du er vant til.

Vår viktigste samarbeidspartner i Spania er Sanchis Banus, en skole for ungdom med fysiske og psykiske utviklingshemminger. Vi blir kjent gjennom teaterleker og andre aktiviteter. Etter hvert jobber vi fram en felles konsert. Konserten består av musikalske innslag som Vikenelevene har forberedt på forhånd, og noen låter som vi øver inn sammen med Sanchis Banus. Vi besøker også Faula Teatre. Dette er et amatørteater der mange av skuespillerne går på den skolen vi samarbeider med. 

Musikk er vår fellesnevner, og på denne turen får du oppleve den magiske kraften som musikk har. De ungdommene vi besøker har stort sett ikke noe verbalt språk og de få som snakker kan kun spansk. Musikk og lek blir derfor vår måte å kommunisere på. 

I løpet av oppholdet vil vi også dra på noen utflukter. Små landsbyer med brosteinslagte gater og hvite murhus eller travle byer med muséer, kaféer og handlegater.Vi spiser frokost på hotellet. Resten av måltidene spiser vi på en koselig familiedrevet restaurant som heter Casa Juan. Her blir vi godt tatt i mot, og de gjør alt de kan for at vi skal trives. 

Bli med på en spennende reise inn i en annerledes virkelighetsforståelse, der vi skaper helt nye og overraskende kunstneriske uttrykk.
 

 

Vi har to internater; Vikheim og Mjøsheim. Alle rom har behagelige senger og eget toalett/bad. Hver internatfløy rommer ca 15 elever, og har stue og vaskerom. 

De aller fleste elevene på Musikkfolkehøgskolen Viken bor på dobbeltrom, dette er en tradisjon vi har svært god erfaring med. Dersom du likevel har behov for enkeltrom, må dette begrunnes, gjerne også med legeerklæring. Ikke alle kan få enkeltrom-ønsket oppfylt. 

Å bo på enkeltrom koster kr 9000,- i tillegg.

Fasiliteter

Skaperverket er vårt studiebygg,disponibelt for elevene fra 07-22. Her finnes mange store og små musikkrom, som f.eks.:

• lydtette bandrom
• studio- og kontrollrom
• el-pianorom
• piano-rom
• kostymelager
• møterom
• kjøkken
• treningsrom
• auditorium (scene 4)
• danse-/teatersal (scene 3)
• reflektorium (inspirasjonsrom)

Kraftverket er åpent for elevene hele døgnet. Her er bl.a.:

• gymsal (scene 2)
• matsal
• scenestue (scene 1)
• Johannes Åpen Bar (mingleområde med bordtennis, biljard, sofaer, flygel etc)
• kontorer
• lærerrom

I tillegg har vi kapell og musikkhytte på tunet. Romslig parkeringsplass for elever, besøkende og ansatte.

Badestrand med sandvolleyballbane rett ved

Mjøsa rett utenfor vinduet.

 

 • Ca 15 minutters gange fra skysstasjonen (gå langs vei eller via strandpromenaden)
 • Tog Oslo-Gjøvik tar 2 timer (12 mil)
 • Buss til og fra Gardermoen (Timeekspressen) tar ca 1,5 time (10 mil)
 • Busskorrespondanse fra Gjøvik til resten av verden; bl.a. Moelv og Hamar, Lillehammer, Hønefoss, Årdal/Lærdal 

Finn reiserute fra der du bor

 • Jogg eller går tur langs strandpromenaden (rett utenfor)
 • Badestrand (rett utenfor vinduet)
 • Utendørst skatepark ny i 2015 (1,5 km)
 • Innendørs skatehall (0,5 km)
 • Utlån av kano (fra skolen)
 • Svømmehall i Gjøvik Olympiske fjellhall (1,8 km)
 • Klatrevegg i Gjøvik Olympiske fjellhall (1,8 km)
 • Langrennsløyper fra Vind Stadion, Gjøvik (4,7 km)
 • Hafjell (58 km)
 • Kvitfjell (95 km)
 • Bibliotek (1,5 km)
 • CC Gjøvik - kjøpesenter (1,7 km)
 • Bowling og lazer tag (3,5 km)
 • Toten badeland (13 km)
 • Skibladner
 • Hovdebakken alpinanlegg (3 km)
 • Kino (1,5 km)

Du komponerer din egen timeplan med opptil 30 timer musikk i uka. Linjefagene utgjør 9 av timene. I tillegg fylles uka med en rekke andre spennende undervisningstimer. Dette betyr at ingen timeplaner er like. Noen velger å ha mange timer, andre velger seg færre timer.

• Hovedinstrument (1 t/uka)
• Linjefag (9 t/uka)
• Valgfag (2-10 t/uka)
• Fellesfag (ca 15 t/uka)

Skoleåret er fullt av prosjekter, som f.eks. Lyden av Viken, Musikal, EuroViken, gjesteartister, kor osv.
Under kan du se hvordan året er lagt opp (endringer kan komme).

Her ligger skoleruta for året 2018-2019

Last ned årsplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret produserer Musikkfolkehøgskolen over 100 små og store oppsetninger. En stor happening i høsthalvåret er høstturnéen. Da pakker vi instrumenter og bagasje i turnébusser og ruller avgårde med en imponerende musikalsk pakke i kofferten. I skoleåret 2017/18 gikk turnéen til Kristiansand.  

Skoleturnéen er et av mange prosjekter der absolutt alle elevene er involvert. Dette er stort! Her blir det masse god stemning og rungende applaus!!

Det er stor aktivitet på ettermiddagene og kveldene på Musikkfolkehøgskolen Viken. Ta for eksempel

 • Onsdagskonsertene (ukentlig konsert på Musikkfolkehøgskolen, ekstrerne og interne utøvere)
 • Elevkveld (lørdagskvelder, for det meste regissert av elevene)
 • Åpen Scene (en glimrende mulighet for å teste ut deg selv og materialet ditt)
 • Tro og tvil (valgfritt, samtalegrupper om livets små og store spørsmål)
 • Hovedinstrument (noen har undervisning på ettermiddag og kveld)
 • Øving («Skaperverket» er åpent for bandøvelser etc fram til kl 22 hver kveld)
 • Kveldstanker (valgfritt kristent møte, søndag kveld)

Før du kan motta et endelig tilbud om plass, skal du har levert demo (wav, mp3, youtubelink/soundcloudlink), karakterutskrift inkl. orden og oppførsel fra siste termin, og/eller annen dokumentasjon på hva du har gjort etter ungdomsskolen. 18-års aldersgrense. I tillegg skal du ettersende endelig vitnemål ved skoleårets slutt.

Willy Flermoen

Administrasjonssjef

Epost: willy.flermoen@musikkfolkehogskolen.no

Tom Pettersen

Miljøarbeider

Epost: tom.pettersen@musikkfolkehogskolen.no

Martin Ulltang

Lærer

Epost: martin.ulltang@musikkfolkehogskolen.no

Borgar Storebråten

Linjelærer Jazz Pop Rock

Borgar er en aktiv musiker/artist som for tiden holder på med sin andre plate. Borgar er utdannet musikkpedagog og er ferdig med en master. Musikalsk samspill og samspillet mellom mennekser er det Borgar brenner mest for, og er det han har jobbet mest med de siste årene.

 

Epost: borgar.storebraten@musikkfolkehogskolen.no
Facebook

Morten Reppesgård

Linjelærer Singer Songwriter - Låtskriving

Morten har blant annet vært orkesterleder for flere oppsetninger ved landets store scener, slik som Nationalteateret og Oslo Nye. Han er stadig vekk å se som kapellmester og pianist/keyboardist for turné-artister som Inger Lise Rypdal, Ole Edvard Antonsen, Jan Eggum, Elisabeth Andreassen, Odd Nordstoga, Maj Brit Andersen m.fl.

Epost: morten.reppesgard@musikkfolkehogskolen.no

Hanne Kalleberg

Lærer

Hanne Kalleberg er jazzsanger og komponist, kall henne gjerne en ekte singer songwriter. Hanne har sin bachelorutdanning i musikk/jazzsang fra Norges Musikkhøgskole.
I 2013 ga hun ut sitt debutalbum Papirfly med sin egen kvartett Papirfly. Hun har også komponert og gjennomført diverse prosjekter for barn. Hanne synger med et særpreg og en varme som kjennes langt inn i hjerterota.

Epost: hanne.kalleberg@musikkfolkehogskolen.no
Facebook

Jostein Størkersen

Linjelærer Jazz Pop Rock

Jostein er utdannet klaverpedagog og faglærer fra Musikkonservatoriet i Agder. Jostein har lang erfaring innen lyd og musikkproduksjon, blant annet som plateprodusent og komponist. Han er utøvende pianist, med en rekke engasjement på store og små scener lokalt og nasjonalt. 

Epost: jostein.storkersen@musikkfolkehogskolen.no

Thomas Engebretsen

Linjelærer Team Skjærgårds

Epost: thomas.engebretsen@musikkfolkehogskolen.no

Mari Klingen

Linjelærer på Voice

Mari Klingen har seks års utdannelse fra Institutt for Rytmisk Musikk ved UIA. Hun har faglærerutdanning, utøvende fordypning og en mastergrad i utøvende rytmisk musikk. I tillegg til å gi ut plater med sine respektive band har hun også sin egen label, Marigram Records, hvor hun gir ut musikk under eget navn.

Epost: mari.klingen@musikkfolkehogskolen.no
Blogg

Sveinung Hatløy Sætre

Linjelærer Studio Musikkproduksjon

Sveinung har en bachelor i Lyd og Musikkproduksjon med utveksling i Nashwille. Han har gått på musikkinstituttet Barratt Due og studert faget Musikk, menighet og ledelse ved Høgskolen i Staffeldsgate. Sveinung jobber i Protools og Logic, og har aller mest fokus på innspilling, editering og miksing. Sveinung er dessuten utøvende musiker, med bratsj og fiolin som hovedinstrument. 

Epost: sveinung.satre@musikkfolkehogskolen.no
Facebook

Gro Ann Uthaug

Linjelærer Musikk Teater

Gro Ann Uthaug er skuespiller og regissør med utdanning fra Mountwiew Academy of Theatre Arts i London. Hun har vært ansatt i Riksteatret, ved Rogaland Teater og Sogn og Fjordane Teater. I dag driver hun sitt eget Tema Teater, der hun blant annet har hatt publikumssuksess med sine tolkninger av kvinneskikkelser som Emily Dickinson og Camilla Collett.

Epost: gro-ann.uthaug@musikkfolkehogskolen.no

Guro Mo

Linjelærer Musikk Bo Fritid

Guro Mo er adjunkt med universitetsutdanning i pedagogikk, psykologi, fransk og PPU. Hun har tidligere jobbet i rusomsorgen, i barnevernet og som norsklærer for fremmedspråklige. På Musikkfolkehøgskolen er Guro primært linjærer for den tilrettelagte linja Musikk Bo Fritid, men hun er også engasjert i mange andre sammenhenger. Guros hovedinstrument er fiolin.

Epost: guro.mo@musikkfolkehogskolen.no

Martin Johannessen

Linjelærer Voice

Epost: martin.johannessen@musikkfolkehogskolen.no

Sindre Hovland

Lærer

Epost: sindre.hovland@musikkfolkehogskolen.no

Dag Morten Kjelstad

Lærer

Dag Morten Kjelstad er utdannet musikkpedagog med sang som hovedinstrument fra Norges Musikkhøgskole. Som utøvende musiker har han erfaring som vokalist med NMH’s jazzensemble under ledelse av Frode Tingnes og Jens Wendelbo, fusion-bandet Smaa Graa med bl.a. gitarist Asbjørn Ruud og pop-bandet Daydreams med bl.a. Dag Stokke (TNT) og Trond Nagell Dahl (Beat for beat).

Epost: dag.morten.kjelstad@musikkfolkehogskolen.no

Wetle Holte

Lærer

Wetle Holte er utdannet fra jazzutdanningen ved NTNU. Han spiller med musikere som Eivind Aarset, Bugge Wesseltoft, John Scofield, Nils Petter Molvær, Sidles Endresen og Anja Garbarek. For å nevne noen.

Epost: wetle.holte@musikkfolkehogskolen.no

André Berg

Lærer

André underviser i gitar. 

Epost: andre.berg@musikkfolkehogskolen.no

Hugo Risdal

Lærer

Epost: hugo.risdal@musikkfolkehogskolen.no

Mai Elin Løkken

Lærer

Epost: mai.elin.lokken@musikkfolkehogskolen.no

Øydis W.Ruud

Linjelærer Ledertrening

Øydis W. Ruud er lærer på Ledertrening.

Epost: oydis.ruud@musikkfolkehogskolen.no

Helena Tjelle Leinebø

Lærer

Helena har fireårig musikkpedagogisk utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, med jazzsang som hovedinstrument. Ved siden av å undervise i sang, jobber Helena som frilans musiker. Helenas hovedprosjekt til nå har vært duoen OssTo, som har spilt i både inn- og utland.

Epost: helena.leinebo@musikkfolkehogskolen.no

Nina Rukan

Linjelærer Musikk Bo Fritid

Epost: nina.rukan@musikkfolkehogskolen.no

Atle Skramstad

Kjøkkenleder (konstituert)

Epost: atle.skramstad@musikkfolkehogskolen.no

Øyvind Ekse

Inspektør

Øyvind Ekse er gitarist med bachelor i musikk fra NLA Høgskolen i Staffeldsgate. I tillegg til å jobbe på Musikkfolkehøgskolen Viken, driver han flere musikkprosjekter i hovedstaden. Som fast gitarist for Daniel Kvammen, deriblant som plateprodusent, utøvende musiker og lydmann.

Epost: oyvind.ekse@musikkfolkehogskolen.no
Facebook

Svein W. Ruud

Rektor

Svein har et overordnet ansvar for det pedagogiske, sosialpedagogiske og administrative arbeidet på Viken. Svein er i utgangspunktet barnevernspedagog, og har masse erfaring med barn- og ungdomsarbeid, også utenfor folkehøgskolelivet. Svein spiller ikke selv, men er en lidenskapelig publikummer med stort hjerte for musikken – og mennesket bak musikken.

Epost: svein.ruud@musikkfolkehogskolen.no
Telefon: 61131500

Sandra Borøy

Lærer

Epost: sandra.boroy@musikkfolkehogskolen.no

Mette Østby Kamperhaug

Lærer

Epost: mette.ostby.kamperhaug@musikkfolkehogskolen.no

Geir Holten

Kontorleder

Geir har mange års arbeidserfaring fra servicebransjen og har et stort hjerte for både musikk og mennesker. I tillegg til å jobbe på kontoret, er han utøvende trommeslager med en rekke spillejobber både lokalt og nasjonalt.

Epost: geir.holten@musikkfolkehogskolen.no
Telefon: 61131500

Agnete Amlie

Internatleder

Hun er utdannet tekstforfatter/journalist med mange års erfaring fra radio, tv, reklame- og manusforfatterbransjen. Omsorg for elevene er Agnetes hovedgesjeft på Viken, mens tekstforfatteriet nå spiller en birolle i livet hennes. Agnete var vokalist og låtskriver i Kitty F. band som “herjet” Sørlandet rundt årtusenskiftet.

Epost: agnete.amlie@musikkfolkehogskolen.no
Telefon: 61131500

Kristen Taraldsrud

Økonomileder

Kristen er en hyggelig regnskapsfører med kalkulator som hovedinstrument. Kristen er idenskapelig opptatt av økonomi og antikviteter. 

Epost: kristen.taraldsrud@musikkfolkehogskolen.no
Telefon: 61131500

Henrik Solhaug

IT-ansvarlig og vaktmester

Henrik har sterke bånd til Acta og Normisjon, hvor han har jobbet med barn og ungdom i en årrekke. Henrik har en klarinetthistorisk fortid, han spiller piano og er et særdeles stødig vikenkor-medlem. På Musikkfolkehøgskolen jobber Henrik som vaktmester og IT-ansvarlig.

Epost: henrik.solhaug@musikkfolkehogskolen.no

Lars Morten Sand

Kjøkkenleder

Lars vet av erfaring hva som skal til for å skape et vellykket måltid og arrangement på Viken. Dersom du ønsker å arrangere et seminar, kurs, selskap – eller bestille catering fra storkjøkkenet på Viken, bør du ta kontakt med Lars.

Epost: lars.morten.sand@musikkfolkehogskolen.no
Telefon: 61131508

Alexander Gewelt

Lærer

Epost: alexander.gewelt@musikkfolkehogskolen.no

Vibeke Tøfting Bakke

Kokk

Vibeke har bred erfaring fra folkehøgskolelivet, selskaper, catering, kurs/seminarer og sommerdrift på Viken. Hun er ryddig, pålitelig i alle sine oppdrag.

Epost: vibeke.bakke@musikkfolkehogskolen.no
Telefon: 61131508

Marie Onsrud

Lærer

Epost: marie.onsrud@musikkfolkehogskolen.no

Bente Margrete Eng

Kokk

Bente har mange års erfaring fra folkehøgskolelivet, catering, selskaper, kurs og sommerdrift. Bente har et varmt smil og en latter som smaker like godt som maten hun lager.

Epost: bente.eng@musikkfolkehogskolen.no
Telefon: 61131508

Frank Jonny Eines

Kjøkkenassistent

Frank Jonny er en ekte handy-man på kjøkkenet. Gir du Frank Jonny et oppdrag, kan du være trygg på at resultatet blir vellykket. 

Telefon: 61131508

Sissel Rognstad

Kjøkkenassistent

Sissel er å finne både bak grytene på storkjøkkenet og i hyggelig samtale med elevene. Hun er positiv og blid, noe som smitter over på oss andre - og på den deilige maten hun lager.

Telefon: 61131508

Julie Ann Apura

Renholder

Dag Håkon Engen

Vaktmester

Telefon: 61131500

Linjer på Musikkfolkehøgskolen Viken

Studio MusikkproduksjonLedig plass

Studio Musikkproduksjon

Musikkfolkehøgskolen Viken
HelårskursKristen
Singer Songwriter Ledig plass

Singer Songwriter

Musikkfolkehøgskolen Viken
HelårskursKristen
Musikk Bo FritidLedig plass

Musikk Bo Fritid

Musikkfolkehøgskolen Viken
Helårskurs9 t/ukeKristen
VoiceLedig plass

Voice

Musikkfolkehøgskolen Viken
Helårskurs9 t/ukeKristen
Musikk TeaterLedig plass

Musikk Teater

Musikkfolkehøgskolen Viken
HelårskursKristen
Jazz Pop RockLedig plass

Jazz Pop Rock

Musikkfolkehøgskolen Viken
HelårskursKristen
LedertreningLedig plass

Ledertrening

Musikkfolkehøgskolen Viken
StipendiatlinjeKristen
Team SkjærgårdsLedig plass

Team Skjærgårds

Musikkfolkehøgskolen Viken
StipendiatlinjeKristen
Søk på skolenSkolens nettside

Bestill katalogen for 2018/2019

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen