Til hovedinnhold

Trøndertun folkehøgskole

Trøndertun folkehøgskole er en av Norges mest anerkjente skoler innen rock, pop, jazz og dans.Vi som jobber på Trøndertun, mener at høy kvalitet på den faglige aktiviteten og et godt sosialt miljø henger sammen. Er det ene bra, er sjansen større for at også det andre blir godt.

Søk på skolenLinjer

Velkommen til Trøndertun!

På Trøndertun opplever du en energi, et trykk, en følelse av at det vibrerer i korridorene, med dansere til og fra i intens trening, rock-, pop- og jazzmusikk som strømmer ut fra øverom, lydstudioer og konsertsaler - hele skolen som oser av kreativitet! 

Her lever, spiser og har du det moro sammen med 30 dansere og 120 rock-, pop- og jazzmusikere, produsenter og 50-60 band døgnet rundt i et helt år.  

Vi har som mål å gi elevene en følelse av tilhørighet, en sosial plattform samt kunnskaper om egne og medmenneskers behov og følelser. 

Gjennom det sosiale livet ved skolen lærer man og kjenne seg selv, blir mer selvstendig, bygger vennskap, utvikler toleranse. Kort sagt lærer å bli et bedre menneske blant menneskene.

I tillegg til et faglig løft, får du også nye venner, kanskje for livet. 

Og du lærer deg selv bedre å kjenne. 

Blir tryggere på deg selv. 

Vi er opptatt av og SE folk rundt oss og ha tid til samtale.

Vi er opptatt av og møte alle mennesker med tillit, respekt og omtanke.

Vi vil gi gi ungdommene en sjanse.

Gi dem mot til å være seg selv.

Til å få fram noe hos elevene som de ikke visste bodde i dem, men som de kan suge næring av i årevis.

 

 

 

Dette står vi for

Visjon: Drøm på alvor

Trøndertuns motto er «Drøm på alvor». Det betyr at man setter eleven i sentrum for alt man gjør og tilstreber kvalitet i alle ledd. Både faglig, sosialpedagogisk og praktisk.

Mange kjente norske og utenlandske musikk- og danseskoler samarbeider med Trøndertun på grunn av den høye faglige kvalitetende de opplever hos våre studenter. 

Studenter og lærere fra skolen er blitt nominert til Spellemannsprisen over 80 ganger og rockeband herfra er en rekke ganger kåret til Årets Urørt, Ukas Urørt og vunnet Battle of Band, Adresseavisens kulturstipend, Trøndersk og norsk mesterskap i rock, Demotape, Zoom og MP-priser i fleng.

Trøndertun er tildelt hederspris for sin betydning for rocemiljøet i Trondheim.

 

LØRDAGSSEMINAR

På lørdagene er det lørdagsseminar med spennende foredrag og aktiviteter for alle elevene samlet. Seminarene strekker seg over 4 timer.

Temaer vi jobber med er f.eks: Røde kors, Jakten på hukommelsen, Steinar Bryn / Nansen Fredssenter, Leger uten grenser, Teambilding, Trøndertun Olympics, Identitet, Improvisasjon, EQ-test, Positiv psykologio/drømmetyding, Music Business, Teatersport, Helse og Kosthold, Kreativitet.

ALLMØTE

Dette er en time hvor skolen gir aktuell informasjon og som elevrådet bruker som sitt fora for å ta opp ulike saker med medelevene.

HUSMØTE/KORRIDORMØTE

På husmøtene diskuterer elevene aktuelle temaer som angår trivsel og miljø, og kommer med ideer til trivselsskapende aktiviteter etc. Det er klasselærere som har ansvaret for å lede møtene.

 

Trøndertuns musikklinjer har valgfag/fordypning i vårsemesteret. Det betyr at nesten hele timeplanen er satt av til linjefag, i tillegg til fellesfagene. Dans Forstudium har ikke valgfag da de gjennom vårsemesteret jobber med å lage danseforestilling og turné.

Valgfag avhengig av linje

Trøndertuns musikklinjer har valgfag i vårsemesteret. Dans Forstudium har ikke valgfag da linjen jobber med avslutningsforestilling og turné i denne perioden.

Hvert år drar nesten hele skolen på studietur til New York og opplever metropolens mange fantastiske tilbud av konserter, danseforestillinger og teaterforestillinger. Får omvisning og klasser på verdenskjente musikk- og danseskoler. Tid blir det også til å rusle i Centar Park, gå gatelangs, shoppe og sitte på kafé. Turen er frivillig; de som ikke drar, får et fullverdig opplegg på Trøndertun.

Obligatorisk: Nei

Pris: 11 000

Varighet: 9 dager.

Hvert år reiser hele skolen på studietur til New York City. Oppholdet inneholder konserter, workshop med kjente artister, studio sessions, skolebesøk, danseforestillinger og danseklasser. Fra vår base på Manhattan får du også rikelig tid til å utforske verdensmetropolen på egen hånd og sammen med dine medelever.

De fleste rommene er dobbeltrom, men skolen har også noen få enkeltrom. På vår hjemmeside finner du bilder fra rommene, som gir et inntrykk av størrelse og utforming.

Fasiliteter

 • En av trøndelags nyeste og beste konsertsaler, spesialdesignet akustisk for rytmisk musikk og med den nyeste teknologien i Europa innen styring av lys, lyd og PA.
 • 5 konsertscener.
 • 3 dansesaler med flytende gulv, speil og barre.
 • Visningsrom for dans.
 • 3 lydstudioer. (Les mer på skolens hjemmeside om hvordan disse er utstyrt).
 • 3 spesialinnredede rom for én til én-undervisning på bass og gitar.
 • 7 spesialutstyrte samspillrom.
 • 22 spesialinnredede øvingsrom med lydutstyr.
 • Trommerom
 • Gitarrom
 • PA-utstyr
 • Hammond B3 orgel 1956 model.
 • Schimmel pianoer
 • Petrof og Young Chang flygler.
 • Yamaha digitalpianoer
 • Videokanon, filmlerret, DVD-spiller og musikkanlegg i hvert klasserom.

 

20 minutters kjøring med bil fra Trondheim sentrum. Buss og lokaltog fra Trondheim Sentralstasjon og Trondheim lufthavn,Værnes.

Finn reiserute fra der du bor

TRONDHEIM, kåret til Norges beste studentby, med Studentersamfunnet, konserter, danseforestillinger, teater, kino, kafeer og alt du finner i en storby.

Like ved skolen finner du flotte friluftsmuligheter med elver, fiskevann, ski- og idrettsanlegg.

På vår hjemmeside www.trondertun.no finner du timeplan for de enkelte linjene. 

Last ned timeplan som pdf ↓
 • Skolestart søndag 23. august 2020: 
 • Høstferie uke 41
 • Juleferie uke 52 og 53. Første skoledag etter jul mandag 4. januar.
 • Vinterferie uke 8
 • Påskeferie uke 13
 • Studietur uke 14 og 15
 • Skoleslutt lørdag 15. mai 2021

Både på dans og musikk jobbes det hele året med mange prosjekter i forbindelse med konserter, danseforestillinger og turneer. Skolen gir økonomisk støtte til turnevirksomhet for band og dansegrupper.

På ettermiddags- og kveldstid kan man hive seg med på en av de mange aktivitetene som foregår og som stort sett er elevstyrt, delta på forberedelser til  elevkvelder, gutte- og jentefest m.m., eller overvære en av de mange konsertene som hele tiden arrangeres på skolen. Trøndertun har egen bookinggruppe som arrangerer mange konserter med turnerende band.

Det kreves grunnleggende ferdigheter innen dans eller musikk for å komme inn på Trøndertun. Elevene tas opp på bakgrunn av innsendte musikkdemoer eller gjennom danseaudition/video.
Nærmere informasjon om opptakskravene finner du under de enkelte linjene.

Aldersgrense 18 år.

Ronald Nygård

Rektor

Utdannet ved Norges Teknisk Naturvitenskapelige Universitet NTNU, med hisorie hovedfag. Vært ansatt som lektor ved Melhus videregående skole og som forsker ved Institutt for forsvarsstudier.

Epost: rektor@trondertun.no
Telefon: 922 65 620

Bjørnar Søreng

Ass. rektor. Avdelingsleder musikk. Musikkpedagog - trommer/perkusjon.

Utdannet ved Musicians Institute i Los Angeles i USA og har i tillegg studert privat på Cuba. Trommeslager og perkusjonist fra Trondheim. Aktiv frilance karriere og spiller til daglig i band som Mambo Compañeros og Afrocadabra. Opptredd på scener over hele Skandinavia og på de fleste store jazzfestivaler i Norge. 

Epost: bjornar@trondertun.no
Telefon: 918 80 609

Line Cecilie Tirslaug

Internatleder/skolesekretær

Epost: line@trondertun.no
Telefon: 901 62 870

Siri Haugen Sve

Økonomileder

Epost: siri@trondertun.no
Telefon: 977 58 195

Birgitte Kaufmann Olsen

Avdelingsleder Dans

Birgitte underviser i jazzdans og klassisk ballett. Utdannet danser og dansepedagog ved Kunsthøgskolen i Oslo. Etterutdanning fra Studio Harmonique og Paris Centre de Danse i Paris. Studieopphold i Los Angeles, New York, London, Havana og København. Etterutdanning i høyskolepedagogikk fra KHIO. Studerer Master i kunstfagdidaktikk og læreprofesjon ved NTNU. Praksisveileder i dans for KHIO.

Epost: birgitte@trondertun.no
Telefon: 93642494
Nettside
Instagram: @dansepilotene

Marit Laupstad Solberg

Dansepedagog

Underviser i klassisk, i tillegg til moderne/samtidsdans.

Epost: marit@trondertun.no
Telefon: 970 38 650

Gulbrandsen Liv Cathleen

Dansepedagog og rådgiver

Underviser i improvisasjon og komposisjon. Utdannet ved School For New Dance i Amsterdam og pedagogisk utdanning fra HINT. I tillegg Drama/Film/Teater fra HIST. Flere workshops utland. Danser/ koreograf og produsent. Co-produksjon med Teaterhuset Avant Garden. Prosjekt Move med forestillingen Foolish Fish. Engasjert av Trøndelag Teater og Olavsfestdagene som koreograf.

I tillegg er jeg rådgiver.

Epost: liv@trondertun.no
Telefon: 404 76 793

Siv Stormo

Dansepedagog - gjestelærer

Jan Eivind Tønnessen

Musikkpedagog - gitar

Hovedfag i musikk fra Universitetet i Trondheim, NTNU. Erfaring fra el-gitarundervisning i musikkskoler og VGS.  Erfaren bandmusiker. Har skrevet to lærebøker for gitarister: ”Lær å spille rock-gitar!” og ”Improvisér!” pluss skjønnlitterær roman.

Epost: janeivind@trondertun.no
Telefon: 952 85 820

Lars Olav Berg

Musikkpedagog - saxofonist og keyboardist

Norges Musikkhøgskole i Oslo og Trøndelag Musikkonservatorium i Trondheim. Jobbet med Gary Holton & Casino Steel, Terje Tysland, Henning Sommerro, Bjørn Kruse, Hans Rotmo, Trond Granlund, Øyvind Elgenes (Elg), Gunnar Andreas Berg, Palle Mikkelborg, Siri Gjære, Tore Johansen, Travellin` Strawberries, The Difference, Dance with a Stranger, Lagylia, Ulf Risnes. Vært kapellmester ved Trøndelag Teater.

Epost: lars@trondertun.no
Telefon: 924 94 040

Krogstad Jon

Musikkpedagog - bass

Utdannet ved jazzlinja, NTNU. Spiller el-bass og kontrabass. Spilt/spiller med: Anders Jektvik,Therese Ulvan Knut Lauritzen storband, Varpen band, Vidar Busk/Bjørn Varpen, Rasmus og Verdens Beste Band, Gunnar Andreas Berg Band, Luftforsvarets Musikkorps, Flukt, m.fl. Jobber mye som frilans-musiker. Er musikalsk leder i Trondheim Storband. Er basslærer ved Institutt for Musikk på NTNU.

 

Epost: jon@trondertun.no
Telefon: 990 40 433

Gunnar Andreas Berg

Musikkpedagog - gitar

Studerte klassisk gitar på Musikkonservatoriet i Trondheim. Undervist på Jazzlinja ved NTNU.Utgitt 5 solo CD’er med egne og vært produsent for en rekke rock-, pop- og jazz-artister. Spilt med Åge Aleksandersen & Sambandet og har senere deltatt på turneer og innspillinger med bla. Palle Mikkelborg, Henning Sommerro, Stage Dolls, Knutsen & Ludvigsen, Ole Edvard Antonsen, Halvdan Sivertsen m.fl.

Epost: mail@berglandprod.com
Telefon: 920 37 979

Stian Lundberg

Musikkpedagog - trommer

Mastergrad fra Jazzlinja i Trondheim, NTNU, og studert ved musikkonservatoriet i Agder. Band-, studio- og frilansmusiker. Underviser i band/samspill, trommer hovedinstrument, teori og gehør.

Epost: stian@trondertun.no
Telefon: 918 33 715
Facebook

Jan William Ernstsen

Musikkpedagog - gitar

Gitarist, musiker og låtskriver fra  Trondheim. Utdannet ved Musikkonservatoriet i Trondheim og ved  G.I.T (Guitar – Institute Los Angeles USA) Han har gitt ut flere album og  kommer med instrumental CD og nytt Stargazer album  i 2017/ 2018.

Epost: william@trondertun.no
Telefon: 971 49 723

Viktor Wilhelmsen

Musikkpedagog - gitar

Utdanning fra Musikkvitenskap og Jazzlinja ved NTNU. Gitarist og låtskriver. Bred kompetanse innen Rock, Jazz, Folk og Blues og en produktiv tekstforfatter. Gitt ut plater og turnert som soloartist og som gitarist i band som The Great Big Taters, Machina og NULL

Epost: viktorwilhelmsen@gmail.com
Telefon: 997 17 268

Therese Ulvan

Musikkpedagog - vokal

Bachelorgrad i jazz fra Leeds College of Music.  Studert ved Paul McCartneys skole Liverpool Institute for Performing Arts og ved Musicians Institute (MI) i Los Angeles. Debutalbumet – Already There, spilt inn i Los Angeles. Låta Too Late ble kåret til årets nykommer av organisasjonen «LA Women in Music». Låta Nye Gnagsår, Gamle Ski, skreiv Ulvan  sammen med Ulf Risnes.

Epost: thereseulvan@runbox.no
Telefon: 952 29 993

Benedicte Swendgaard

Musikkpedagog - vokal

Utdannet fra Jazzlinja ved NTNU i Trondheim. Jobber som freelance sanger, skuespiller, låtskriver, produsent og sanglærer.  Samarbeidet med en rekke kjente artister og hatt oppdrag for blant annet NRK, Stargate Studios, Avant Garden Teater og Trøndelag Teater.

Epost: benedicte@trondertun.no
Telefon: 917 09 924

Håvard Svorkås

Musikkpedagog - produsent

Norsk musiker, trommeslager, lydtekniker og musikkprodusent. Oppgjennom årene har Håvard jobbet med en rekke artister både live og i studio. Håvard har medvirket på plateinnspillinger enten som tekniker, mixer eller produsent for artister som: Spidergawd, Ida Jenshus, Ole Edvard Antonsen, Stage Dolls, Sie Gubba, DDE, Diverse MGP og MGP Jr artister, NRK, TV2 og mange fler

Epost: haavard.soknes@gmail.com
Telefon: ?907 73 865?

Kjell Ove Grimsmo

Musikkpedagog - produsent

Conor Patrick Johannessen

Musikkpedagog - låtskriver, produsent

Artist, låtskriver, tekstforfatter og musikkprodusent. Nasjonal og internasjonal suksess med prosjekter som Jay & Bandidos, Josephine, Christoffer Øien, Amish 82, Departure, The Airborne Highfives, Leüthenhaven, 1001 og med Conor Patrick & The Shooting Tsar Orchestra. Grunnla Trondheim Studio i 2003 har han vært en av de sentrale skikkelsene i Trondheims musikkmiljø.

Epost: conorpatrickartist@gmail.com
Telefon: 971 89 408

Anne Berit Reitan

Kjøkkenleder - kokk

Mat er viktig for elevenes trivsel. I og med at elevene er her 24 timer i døgnet, og skal ha både frokost, lunsj, middag og kveldsmat, og så sund og næringsrik kost som mulig, er mat et viktig område. Jeg har ansvaret for planleggingen av menyen og bestyrer kjøkkenet så godt jeg kan, og tar gjerne i mot innspill fra elevene. 

Olaug Sommervold

kokk

Per Arne Berntsen

kokk

Petra Karine Raphaug

Kokk

Cathrine Holm

Kokk

Roger Skogstad

Driftsleder - vaktmester

Jeg sørger for at bygninger, inventar og uteområder er i god stand, at ventilasjonsanlegg og andre tekniske anlegg fungerer og vurderer og planlegger vedlikeholdsarbeid og reparasjoner i samråd med rektor. Og hjelper elevene med praktiske ting så langt som råd.

Epost: roger@trondertun.no
Telefon: 971 41 509

Magne Krogstad

Vaktmester

Sammen med skolens driftsleder sørger jeg for at bygninger, inventar og uteområder er i god stand. Og hjelper elevene med praktiske ting så langt som råd.

Eli Svorkås Pedersen

Renhold

Jeg sørger for å holde skolen ryddig og rein og sammerbeider så godt jeg kan med elevene om dette. 

Solveig O. Støland

Renhold

Jeg sørger for å holde skolen ryddig og rein og sammerbeider så godt jeg kan med elevene om dette.

Bjørg Oddny Heggdal

Renhold

Jeg sørger for å holde skolen ryddig og rein og sammerbeider så godt jeg kan med elevene om dette.

Bård Stenseth

Nattvakt

Jeg er skolens vokseperson som er til stede hele natten, går brannvakter, sørger for ro og orden og hjeper elevene ved sykdom.

Jan Morten Hogstad

Nattvakt

Jeg er skolens vokseperson som er til stede hele natten, går brannvakter, sørger for ro og orden og hjeper elevene ved sykdom.

Gjestelærer

Gjestelærere

Mange kjente musikere og dansere er gjestelærere ved Trøndertun og rett som det er får vi besøk av internasjonale stjerner. På vår hjemmeside www.trondertun.no finner du omtale av noen av dem. 

Linjer på Trøndertun folkehøgskole

Jazz

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs21 t/ukeFrilynt

Dans Forstudium

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs27 t/ukeFrilynt

Rock

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs22 t/ukeFrilynt

Instrumental

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs21 t/ukeFrilynt

Musikkproduksjon og lyddesign

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs21 t/ukeFrilynt

Vokal

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs21 t/ukeFrilynt

Pop

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs21 t/ukeFrilynt
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

"Trøndertun er en av verdens beste skoler innen sitt slag!" - Hans Magnus ´Snah´ Ryan (Motorpsycho-innlemmet i Hall of Fame 2016).

Hans Magnus ´Snah´ Ryan (Motorpsycho-innlemmet i Hall of Fame 2016)., elev 1988/89

Trøndertun har et kvalitativt godt tilbud til unge talenter med in tresse for jazz og beslektede sjangre. Lærerne holder høy standard som utøvende musikere og kan hjelpe til å knekke koden for å komme videre i praktisk musisering.

Bjørn Willadsen, daglig leder i Midtnorsk jazzenter.

Mitt år på Trøndertun var utrolig utviklende. Jeg tror jeg aldri har øvd så mye som det året jeg gikk der.

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen