Foran og bak kamera: film- og skuespillerteknikk

Søk på linja

Vil du lære hva du trenger for å lage en film? Er du interessert i filmskuespill? Er det mest spennende bak eller foran kamera? Uansett hvilke side du foretrekker så kan dette være linjen for deg!

Nettopp i Stavanger startet den nye filmbølgen som forandret norsk film for alltid, og det er menneskene, miljøet og kraften i denne bølgen du skal få jobbe med og lære av.

Vi samarbeider med produksjonsselskapet Chezville, som har laget filmer som Mongoland, Monstertorsdag, Eventyrland, Now it’s Dark og Tottori - sommeren vi var alene, for å nevne noen.

Kristoffer Joners filmskuespillerkurs:

Kristoffer Joner er tre ganger Amandaprisvinner og har vært en viktig person for den stavangerske filmbølgen. Han har spilt i kjente filmer som Mission Impossible – Fallout, Now It's Dark, The Revenant, Skjelvet, Tottori! Sommeren vi var alene og Bølgen.

Med rundt 40 filmer og mange TV-serier er han Norges desidert mest brukte skuespiller.

Kristoffer har rike og brede kunnskaper og vil nå dele av sin erfaring i et kursopplegg som er helt unikt, og flunkende nytt.

I et pågående og dynamisk samspill mellom klipperommet og enkeltscener, vil du her få se hvordan små nyanser kan forandre og påvirke scenene som spilles og filmes, dit du vil.

Mulighetene som ligger i dette kursoppleggets aktive redigeringen, og hvordan en som skuespiller skal bruke dette, vil gi deg unik innsikt i filmarbeid foran og bak kamera.

Her vil du få lære alt du trenger for å lage film:

• Historiefortelling
  • Hvordan skrive Manus
  • Hvordan lage Storyboard
  • Lyssetting
  • Lyd/ Mikrofonbruk
  • Bildekomposisjon
  • Kamerabruk
  • Hvordan et filmsett fungerer
  • Redigering
  • 3d-animasjon

Du vil lære av forskjellige spennende gjesteforelesere som arbeider med regi, foto, lyd, lyssetting, produksjon, skuespill m.m.

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan kan tilrettelegge for deg.

Obligatorisk: Nei

SJELEN REISER SAKTE.

Planen er å reise mot Portugal der vi bl.a. kan surfe. Den beste måten å reise på er når selve reisen blir en del av målet. På en urban og grønn folkehøyskole blir dette et eventyr på skinner og en reise for minnebøkene. Vi tar en rund og god togtur gjennom Europa og du vil få delta i uforglemmelige grønne prosjekter i byer som København, Amsterdam, Berlin og Barcelona o.l. Her blir det møter med mennesker og inspirerende initiativer utenfor turiststrømmen.

Ved å reise sakte, kan vi observere endringer og oppleve mer. Du skal få oppleve gatefester og grønne stunt, spise sunt og besøke konserter. Du kan få være med på urban exploration i forlatte soner og knytte bånd til spennende miljøer. Med StUFs sakte reisemåter, eventyrlige steder og meningsfulle oppdrag får du være med på en unik oppdagelsesreise. Vi vil danne vår personlighet gjennom impulser fra andre land og byer. Derfor må vi ha tid til å bli oppdagere og finne rom å utforske. Dette er en måte vi kan bevege oss på og samtidig bli beveget. StUF reiser ut for sterke inntrykk og med lavt klimaavtrykk.

Mandag – Fredag

08.15 - 08.45: Frokost

08.45 - 09.00: Morgensamling

09.15 - 12.00: Skoletime

12.15 - 12.45: Lunsj

13.00 - 14.45: Skoletime

Lørdag:

09.45-13.30: 4 skoletimer

Timetallet vil variere fra dag til dag. Det kan bli noe obligatorisk undervisning også på ettermiddags- og kveldstid som lørdagsseminarer.

Noen helger blir det elevkveld på kveldstid, mens andre er frihelger.

• 19.august - Internat åpner for elever
  • 22.august - Skolestart
  • 10-16.oktober - Høstferie
  • 17.desember - Juleferie
  • 5.januar - Skolestart
  • 27.februar-5.mars - Vinterferie
  • 31.mars-11.april - Påskeferie
  • 15.mai - Internat stenger

Reiseperiode antas å bli i mars/april.

Bærekraftfestivalen blir første uken i mai.

Her er dine muligheter til å forme et spennende skoleår. Plukk og velg blant valgfagene og skap din skolehverdag med fordypning og fornyelse!

Det er med forbehold om endring av noen valgfag, grunnet skoleplanen til StUF er fortsatt i prosess

Arkitektur & delekultur

Byen som gymsal & tikken

Byutvikling & selvutvikling

Cafe repair & fix-It

Design & gjenbruk

Dybdeøkologi & mental helse

I møte med vår tids største utfordring må fornuft og følelser arbeide sammen. Vi skal bli kjent med dypøkologi og årsaker til god mental helse. Livet er kanskje ikke en lek, men å leke er selve livet.

Event management & aktivisme

Galleri gatelangs & åpen mikk

Kultur Impro & PopUp scener

Parkour & skating

Plakatdesign & Risotrykking

Planter & drivhus

Podcast & SoMe

Portugisisk & surfing

Selvpresentasjon & LGBTQ+

Sirkulær økonomi & økologi

Skrivekurs & publisering

Street art & galleri gatelangs

Her får du samarbeide med Nuart, som har stått bak et av Europas mest spennende event; legendariske Nuartfestival. https://artsandculture.google.com/partner/nuart Et kreativt opplegg sammen med byen!

Studiesirkel & veien videre

Urban antropologi & byplanlegging

UrbEx & økoturisme

Vm i deg selv og i samarbeid

Yoga & Land art

Ølbrygging & fermentering

• Studietur: Urban safari gjennom Europa

Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Søk på linjaMer om skolen

Fra bloggen

Dette er de nye folkehøgskolene

En ligger ute i havgapet og den andre midt i en av landets største byer. Bli bedre kjent med de to nyeste folkehøgskolene!

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Spilldesign

Sunnhordland folkehøgskule

USA film og friluftsliv

Skogn folkehøgskole

Esport, gaming og sosialt!

Stord Folkehøgskule

Helårskurs B9 t/ukeKristen

Film og Foto

Helårskurs A9 t/ukeKristen