Til hovedinnhold
Venteliste

Filmproduksjon ved Sandefjord folkehøyskole er et springbrett for unge håpefulle som ønsker å jobbe i filmbransjen.

Her får du mulighet til å utvikle ditt kunstneriske uttrykk ved å fortelle historier gjennom levende bilder. 

Blant de mest suksessrike som har gått på skolen er regissør Eirik Svensson (Den største forbrytelsen), produsent Håkon Moslet (Skam) og manusforfatter Thomas Nordseth-Tiller (Max Manus). Hvert år konkurrerer flere av filmene fra skolen på Amandus festivalen.

Undervisningen ved filmproduksjon setter søkelys på følgende:

Det legges opp til at læringen skal være så praktisk som mulig. Gjennom oppgaver og produksjoner lærer du om fagspråk og kunstneriske uttrykk, og du får økt teknisk forståelse for utstyret.

Filmproduksjon samarbeider med både med skuespillerlinjen og animasjonsklassen på større og mindre prosjekter. Hovedvekten legges på Amandus festivalen, hvor hver gruppe får et produksjonsbudsjett.

Hver dag, og også utenom undervisning, får elevene full tilgang til profesjonelt utstyr, eget studio, greenscreen-rom og klipperom. Til større produksjoner leier vi tilleggsutstyr som kreves, som kran og spesialoptikk.

I tillegg til et år med mye film, får du med skolens syv kreative linjer, et unikt miljø som motiverer. 

Les mer om linjen på vårt eget nettsted

Flere filmer finner du her på vår youtube-kanal

Linja passer alle som er motivert og interessert i arbeid innen fagfeltet. Mange elever bruker dette året for å forberede seg på videre studier innen fagfeltet.

Dette vil du lære

Her lærer du å:

 • produsere (kort-)film
 • animere/animasjonsfilm
 • lage musikkvideo
 • produsere dokumentar
 • lage reklamefilm
 • utarbeide nyhetsinnslag

Våre forventninger til deg

At du bidrar med dine kunnskaper og er motivert for å lære!

Linja passer alle som er motivert og har  interesse for film og filmproduksjon. Noen elever bruker dette året for å forberede seg på videre studier innen fagfeltet, andre får et godt grunnlag for en meningsfull hobby/fritidsinteresse resten av livet.

Vår bygningsmasse er bare delvis tilgjengelig for rullestol. Søkere med funksjonsnedsettelser bes ta kontakt med skolen.

Sandefjord folkehøyskole drar til New York med alle linjene.
Vi kombinerer studietur for linjen og for skolen med en reise til USA - New York på høsten. På turen er det både fellesaktivtet for alle og mye linjeaktivitet. Hver linje har et fagopplegg over flere dager.

Alle reiser og aktiviteter inkludert i prisen!

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 9 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi drar med alle lærere og elever til USA, New York City. Vi bor på hotell midt på Manhattan, veldig nære Central Park.

Turen er en kombinasjon av studietur for linjen og fellestur for skolen. Vi skal ha noen dager der man jobber med linjefaget og så skal vi ha noen dager felles for hele skolen.

Verdien av en felles studietur mener vi er stor. Du er sammen med folk på tvers av linjefag, og aktivitetstilbudet og innholdet er meget variert. Vi blir kjent med byen New York, dens spesielle historie og bakgrunnen for dens markante plass i populærkulturen og storpolitikken. Vi besøker og har omvisning på FN-bygningen, vi besøker historiske Ellis Island og frihetsgudinnen, og vi får alle muligheter til å bli kjent med de ulike sidene av New York.  

 • Rebusløp gjennom Manhattan
 • Besøk på Frihetsgudinnen & Ellis Island
 • Besøk i FN-bygningen
 • Empire state building
 • Ground Zero
 • MOMA, Guggenheim og andre museer
 • Handling på outlet...
 • Musikaler på Broadway
 • Trening i Central Park
 • Linjeaktiviteter
 • Gospelkonsert i Harlem
 • The High Line
 • Baseball-kamp
  • + mye tid til egenaktivitet.

Odd Einar Ingebretsen

Lærer Filmproduksjon

Odd Einar Ingebretsen har lang og variert erfaring fra utvikling av filmprosjekter. Han har produsert prisbelønte kortfilmer og dokumentarer - og har erfaring med produksjon av reklamefilm. Odd Einar har filmutdannelse fra Manchester Metropolitan University.

Han er en mann med mange kvaliteter og er en ivrig tennis- og Padelspiller på fritiden. Han haar jobbet hos oss i 10 år.

Epost: oddeinar.ingebretsen@vtfk.no

En vanlig uke:

 • 12-16 timer linjefag, 3-4 linjeuker.
 • 9 timer valgfag.
 • 4-6 timer fellesfag
 • 2 timer ettermiddagsfag (frivillig).
Last ned timeplan som pdf ↓

Skolekalender 2023/24:

 • Skolestart: søndag 20. august 2023
 • Høstferie: uke 40 eller 41 2023
 • Felles studietur til New York, USA: Høsten 2023
 • Juleferie
 • Vinterferie: uke 8 2024
 • Påskeferie: uke 13 2024
 • Skoleslutt/avslutning: mai 2023
Last ned årsplan som pdf ↓

* Ingen uventede utgifter, alle valgfag inkludert i skolepengene.
* Alle valgfag er halvårlige og varer ca 3 timer i uken.
* Du kan velge inntil 8 forskjellige valgfag i løpet av året.

Arabisk

Nytt valgfag høsten 2022.

Ballspill

Ballspill tar for seg de klassiske ballspillene fotball, basket, innebandy, volleyball og håndball. Dessuten kommer vi innom kanonball, amerikansk fotball, tennis, fotballgolf, snørugby/snøballkrig.

Band

I dette faget møtes de som er interessert i å spille mye sammen og danne band som kanskje har et mål å holde konserter, spille inn noen låter i studio eller bare jamme/spille sammen.

Crossfit og trening

Det er viktig å ta vare på kroppen sin, så unn deg en skikkelig treningsøkt i uka. I dette treningsfaget er du garantert å bli svett og få et treningsutbytte uansett dine treningsforutsetninger.

Dans

Dans er for deg som ønsker å bevege deg og lære mer om dans som kunstuttrykk. Vi jobber med teknikk, styrke, uttøying og innøving av koreografier.

Filmklassikere

I dette faget ser og diskuterer vi mange av de beste og viktigste filmene fra forskjellige tiår.

Filmklubb

Elevene går sammen om å lage en filmklubb på skolen der man ser filmer i ulike sjangre skolens kino-/foredragssal.

Foto (analogt)

Her jobber vi med analog film. Vi bruker mye tid på mørkerommet der vi opplever magien med å fremkalle egne bilder. Kort innføring om mulighetene med speilreflekskamera (som du får låne på skolen).

Gitar

Gitar er et valgfag for deg som har liten eller ingen tidligere erfaring med dette alltid populære og miljøskapende instrumentet.

Go'foten - Helsedans for funksjonshemmede

Et fag for de som vil engasjere seg i arbeid med funksjonshemmede. Vi inviterer utviklingshemmede til dans og moro i gymsalen 12 tirsdager der aktivitet, glede og dans er i sentrum.

Håndverk og gjenbruk

Her kan du jobbe med ulike håndverksteknikker, redesign av klær, oppussing av gamle møbler og upcycling/kreativt gjenbruk av ting som ellers ville havnet i avfallet.

Lek & balanse

Her utfordres balansen din og du leker sammen med medelevene dine. Vi er i turnhall, trampoline-park, vi klatrer og har det generelt veldig gøy. Målet er å utfordre deg selv og balansen din.

LIVET

Livet er ikke alltid lett, men med dette faget kan vi lære deg å utvikle måter å takle små og store utfordringer på. Et fag for alle, uansett hvilke utfordringer du har og hvor du står i livet.

Miljøskaperne

I dette faget er du med å skape et godt miljø på skolen gjennom ulike aktiviteter for alle elevene. Tidligere har valgfaget arrangert Eurovision, karaokekveld, bålkveld og halloweenuke.

Mobilfoto

Nytt valgfag høsten 2022.

Musikken din

Dette er faget for deg som liker å lytte til og snakke om musikk. Alle presenterer «sin musikk» for resten av gruppa. Her er det rom for den gode samtalen og åpne diskusjoner. Vi lærer av hverandre!

Padel

Padel er en racketsport som har tatt verden med storm. En morsom og utfordrende sport for alle. Du blir hekta fra første gang!

Papir

Papir er et fantastisk materiale man kan bruke til å lage utrolig mye forskjellig! I dette faget er vi innom 3D-figurer, origami, ulike bretteteknikker og mye annet.

Podcast

Nytt valgfag høsten 2022.

Psykologi

Kommunikasjon i relasjoner, aktuelle psykiske lidelser, rollespill, konflikthåndtering, etikk/moral og dilemmaer vil være aktuelle temaer.

Sang

Her får du jobbe med sangteknikk, sjangerbevissthet og stemmekvalitet, utrykk og tekstformidling. Vi jobber med mye med hvordan man skal jobbe frem en sang og bli tryggere på å synge foran andre.

Sjakk

Valgfag Sjakk er både for deg som ikke kan noe sjakk, og for deg som har spilt sjakk og behersker spillereglene.

Strikking, hekling og sånt

Her lærer du alt om mulighetene med strikking og hekling. Det kan lages alt fra enkle ting til å designe og strikke/hekle egne plagg. Du kan også lære trådteknikker som hakking, gimping, pjoning o.l.

Tegning og trykk

I dette faget tegner vi, og lager trykk. Omtrent halve tida bruker vi på tegneøvelser og fri tegning. Resten av tida driver vi med linoleumstrykk, plantrykk og etsninger.

Tegnspråk

Nytt valgfag høsten 2022 etter forslag fra fjorårets elever. Her kan du lære det grunnleggende innenfor tegnspråk!

UT

I dette valgfaget er vi ute uansett vær! Vi bruker den fine naturen i området, og gjør ulike aktiviteter tilpasset årstidene og været.

Volleyball

Volleyball er jo folkehøyskolens ballspill nr. 1. Vi har en flott gymsal til å spille i, samt sandvolleyballbane ute som brukes når sola skinner.

Yoga

Yoga er så bra for så mye. Her er trener vi balanse, styrke og bevegelighet. Vi roer ned nervesystemet gjennom pusteøvelser, meditasjon og ulike yogastillinger.

Årbok

Dette faget lager skolens årbok, og ved å være med her kan du påvirke hvordan den ser ut og hva den skal inneholde. Her kan du kan du jobbe kreativt med tekst, foto og grafisk design.

Vi jobber hver dag for å være Norges ledende kreative folkehøyskole.

Vi har kreative fag på timeplanen, våre lærere er faglig dyktige og ønsker å gi deg et best mulig tilbud! Her får du et år preget av inspirasjon og utvikling både faglig og sosialt.

Og alt dette samtidig som du skal ha det kjempegøy!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 132 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Undervisningsmateriell
 • ID-kort
 • Årbok
 • Studietur: New York
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 132 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 132 000,-
(13 200,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Alt av utstyr til filmproduksjon og filmredigering finnes på skolen.

Vi har nytt og moderne kamera- og redigeringsutstyr, og flotte lokaler til rådighet!

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Thale Espedal Bjørkedal

Det å være blant lærere og elever som også er interessert og liker å lage film, gir en stor motivasjon og selvtillit til å selv ønske å studere dette. Året var et veldig godt overgangsår hvor man kan utforske om dette var aktuelt.

Thale Espedal Bjørkedal
Maren Køgel Mandt, studerer i dag TV-regi ved HIL

Jeg fikk prøvd meg i ulike roller som regi, foto, lyd, klipp og til tider skuespiller også! I tillegg til å få lage så mye film som jeg bare orket, så var det mange andre spennende valgfag og arrangementer som hendte.

Maren Køgel Mandt, studerer i dag TV-regi ved HIL
Jonas Lien Svarstad, jobber i dag som filmfotograf

Gjennom mitt år på Sandefjord fikk jeg et større sosialt nettverk og følte på større motivasjon til å fortsette med mine interesser, samtidig som jeg fikk frie tøyler til å utforske det jeg selv syntes var gøy med linjefaget.

Fra bloggen

Trengte et annerledesår etter strenge koronarestriksjoner

Digital undervisning, rødt nivå, avstand og lite sosialisering har vært hverdagen for mange ungdommer det siste halvannet året. For flere av årets folkehøgskoleelever var det ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

TV-produksjon

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Filmproduksjon

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Venteliste
Helårskurs16 t/ukeKristen

Capture Film & Foto

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Foran og bak kamera: film- og skuespillerteknikk

Stavanger Urban Folkehøgskole StUF
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Film

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Filmproduksjon

Nordmøre Folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

StreamTeam

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

FILM

Follo Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Film og filmproduksjon

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Film og Foto

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A9 t/ukeKristen

Film og TV - Hollywood

Stord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Romskip

Buskerud Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt