Til hovedinnhold
Ledig plass

Prøv ulike idretter og aktiviteter: Aquaskipping, trikking, paintball, alpint, gokart, racketsport, ballspill, friluftsliv, skyting, klatring m.m. Studietur til Kenya.

Kan en skoledag bli noe du virkelig gleder deg til?  

På Multisport utnytter vi været, de flotte naturomgivelsene og de mange attraksjonene som ligger nær skolen. Er det fint vær, kan det bli surfing og grill på stranda, så spiller vi heller squash en dag det regner. 

På Multisport får du mulighet til å utfordre deg selv ved å prøve nye aktiviteter og idretter. Samhold, teambuilding og mangfold er stikkord for linja. Ballidretter som volleyball, fotball, håndball, badminton, basketball, tennis, squash, bordtennis, rugby, actionball og innebandy m.m. spiller vi i haller i nærheten av skolen. Vi drar på fjellturer, på hyttetur og kjører alpint. Vi har egen beachvolleyballbane og spiller også beachvolley på turen til Kenya. 

Stavanger er det mange flotte baner for golf og frisbeegolf som vi benytter. I tillegg har vi flere ishaller like ved skolen. Her drar vi for å spille ishockey og curling. Ellers har vi "surprise-dager" der vi får med oss andre aktiviteter og opplevelser. 

I starten av skoleåret besøker vi en annen folkehøgskole der vi har ulike vannsport-aktiviteter. Rafting i elver og svømming i skolens svømmehall er også en del av linjeopplegget. Noen dager trener vi styrke, kondisjon og utholdenhet på treningssenter eller ute. 

Gjennom skoleåret lærer vi også av hverandre og du får mulighet til å presentere en idrett du selv liker: Min idrett

Linja passer for deg som vil ha variasjon i aktiviteter og som liker å prøve nye ting.

Dette vil du lære

 • Lære å mestre ulike idretter og utfordringer
 • Våge å strekke deg lenger enn før
 • Bli tryggere på deg selv
 • Bli mer allsidig og kreativ
 • Bli mer bevegelig og utholdende

Våre forventninger til deg

 • at du bidrar aktivt til egen og andres trivsel
 • at du ønsker å drive med ulike former for fysisk aktivitet

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 uker

Måltider pr dag inkludert: 2

Safarienes hjemland. Å komme tett på de utallige fantastiske ville dyrene står på de fleste menneskers «bucketlist». Likeså å kunne snorkle blant verdens mest fargerike og spektakulære koraller eller ri på kameler langs de flotte strendene ved Mombasa.

I Kenya kan du bli bergtatt av Rift Valleys naturskjønne og blendende utsikter. Kenya er minst like opplevelsesrikt og mangfoldig som Multisport-linja. Her kan du spille beachvolley på stranden under vaiende kokospalmer, danse med masaier eller se løver jakte på gaseller på savannene.

Du vil også få møte barn og ungdom i Nairobi som vi gjør ulike aktiviteter med. De fleste av dem har aldri sett de vakre stedene vi skal besøke, de har ikke vært på safari. De bor i små skur i slummen, gjerne hele familien på ett rom. To forskjellige verdener møtes, vennskap kan skapes på tvers av hvor vi bor. Samtidig utfordres vi til å tenke på andre enn oss selv. 

Turen er inkludert i skolepengene. Et tillegg på 1 800 kr til vaksiner m.m. kommer i tillegg. 

 

Avslutningstur

Pris: Inkludert i linjepris

Siste turen tar vi til Horve leirsted med hele skolen. Stedet ligger landlig til utenfor Sandnes, med mulighet for kanopadling, bading, fotball eller fjelltur. Vi kommer også til å bruke tid til å skrive i årbøkene til hverandre. 

bildetekst

Hans Petter Nordal

Lærer på Multisport

Hans Petter er en aktiv og kreativ person som liker alle idrettslige aktiviteter både sommer som vinter. Han har utdannelse innen idrett og har også lang fartstid i folkehøgskolen. Foruten den allsidige jobben på Solborg, rekker han å synge i kor og å spille bordtennis og curling aktivt. Hans fremkomstmiddel er enten sykkel eller rulleski.

Epost: nordal@solborg.fhs.no
Telefon: (+47) 45889805

Hver dag starter med frokost og morgensamling. Mandag, onsdag og torsdag er linjedager, tirsdag og fredag har vi fellesfag som Valgfag, Gladsang, Tema om tro og samfunn, Gym, Psykisk helse, Gangsamling og Turdager. Lørdagen har vi også undervisning og program om kvelden. I tillegg er det aktiviteter på ettermiddagstid, der det også er satt av tid for elevene til å bruke skolens svømmebasseng

Last ned timeplan som pdf ↓

ÅRSPLAN 2020-21

23.08: Skolestart. Åpningssamling kl.14.00

03.10-11.10: Høstferie

06.11-08.11: Frihelg

17.12-10.01: Juleferie

27.02-07.03: Vinterferie

08.03-26.03: Reiseperiode

27.03-06.04: Påskeferie

15.05: Siste skoledag

Last ned årsplan som pdf ↓

Du velger fire valgfag når du kommer til skolen. En valgfagperiode varer i fem uker med tre timer hver uke. Du betaler ikke ekstra for valgfaget, det er inkludert i skolepengene. Du er ikke garantert å få førstevalget ditt dersom mange velger det samme, men vi vil prøve å oppfylle ønskene dine.

Afrikansk dans

Her blir det eksotiske rytmer, bevegelse med hele kroppen og masse glede! Du vil også få mulighet til å lære å bruke afrikanske trommer. Dansekurset ledes av en profesjonell danser fra Ghana.

Årbok

Du får jobbe i en årbokredaksjon som samler tekst og bilder fra skoleåret, og setter dette sammen til en flott og minneverdig bok som alle elevene får i slutten av skoleåret.

Balanse i hverdagen

Hvordan utvikle god psykisk helse, lære nyttige mestringsstrategier i møte med stress, tankekaos og vanskelige følelser? Hvordan bli bedre på å takle konflikter i eget liv og i møte med andre?

Ballspill

Fotball, innebandy, volleyball, basket, andre ballaktiviteter m.m. Vi bruker skolens anlegg eller leier haller i nærheten av skolen.

Barista

Ønsker du å lære noe om barista og bli en bedre kaffekjenner? Hvordan få rettferdig kaffe? Vi skal lage kafé og god kaffe! Tema: Kaffens historie, Svart kaffe, Espresso, Steaming, X-faktor; service.

Curling

Curling er et lagspill. Du får lære å sette presise steiner i boet, tekniske og taktiske vurderinger, om kosteteknikk, bruk av guarder, skliteknikk etc. Vi bruker Norges flotteste curlingbaner.

Film & Kino

Innføring i filmkunnskap med vekt på filmspråk og filmanalyse. Kinobesøk på ODEON kino i Stavanger.

Frisbeegolf

Frisbeegolfens prinsipper er enkle. Det ligner mye på vanlig golf, men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull.

Gitar og låtskriving

For deg som vil lære å spille gitar og for deg som kan litt fra før. Akkordlære, stemming av gitar, grunnleggende gitarspill og låtskriving.

Golf

Et praktisk nybegynnerkurs der du øver på grunnleggende teknikk med jern og putter. Litt range, litt korthullsbane og litt spill på stor bane. Vi benytter flotte golfbaner.

Individuell trening

Du kan velge mellom utholdenhet og styrketrening. Du kan lage din egen treningsplan eller få hjelp til å lage en plan. Vi bruker styrkerommet på skolen eller treningssenter, dersom du har medlemskap.

Internasjonal mat

Liker du å kokkelere og lage mat fra eksotiske strøk? Her får du lage forrett, hovedrett og dessert med utgangspunkt i mat fra andre kulturer.

Keramikk

Du får jobbe i verkstedet til Brink & in't Velt som er profesjonelle keramikere. Her får du lære å behandle leiren, lære ulike teknikker og lage dine egne ting.

Konsert og kultur

Gå på et utvalg av konserter og kulturarrangement innenfor forskjellige sjangere. I forkant vil vi gjøre oss kjent med artistene vi skal oppleve. Dette valgfaget vil delvis foregå på kveldstid.

Lese til førerprøven

Vi har ikke undervisning i faget, men du kan bruke valgfagtimer til å lese på egen hånd.

Lys/Lyd/Sceneteknikk

Lysdesign, lydteknikk og scenografi. Et praktisk valgfag for deg med teknisk eller estetisk sans og som liker deg bedre bak spakene enn på scenen.

Mini-musikal

Dette valgfaget går ut på å lage en mini-fremvisning av Les Misérables. Stikkord er sang, regi, felleskap og glede. Det blir audition for de som ønsker å være solister.

MoJo - Mobile Journalism

Det er en trend at journalister bruker mobilen når de fotograferer, filmer og skriver. Det er en veldig gøy måte å jobbe på som alle kan ha nytte av. Vi lærer deg teknikker og viser deg hvordan.

Privatistfag

Har du planer om å ta opp igjen eller forbedre en eksamen, kan du bruke valgfagtimene til å jobbe med dette. Du leser på egen hånd, og melder deg opp til eksamen selv.

Racketsport

Prøve ulike racket-idretter som squash, tennis, bordtennis og badminton. Samarbeid og samspill.

Samliv

Viktige tema om de nære relasjonene i livene våre. "Hvem er jeg?" "Hvordan er jeg sammen med andre?" "Hvordan kommunisere på en god måte?" "Grensesetting: Hva er godt for meg?" Praktiske oppgaver.

Sanggruppe

Målet med dette valgfaget er å ha det moro med sang og at det skal låte bra når vi synger. Vi kommer til å øve inn noen sanger tre- og firestemt.

Smak av Multisport

Kurset inneholder gymaktiviteter, teambuilding, isbandy, tennis og trikkesykkel. En smak av linjefaget "Multisport". Tenk positivt, støtt de andre, strekk deg lenger enn før.

Strikking og hekling

Du kan lære å strikke eller hekle, og du kan videreutvikle deg til å lære nye mønster og teknikker. Du velger selv hva du vil lage. Du kan gjerne ta med eget garn.

Surfing

Jærstrendene er et eldorado for surfing, enten du er nybegynner eller erfaren. Vi samarbeider med dyktige surfeinstruktører. Borestranda blir mest brukt.

Sy julegaver

Du får lære å sy handlenett, toalettmappe, pennalhus, knyttepose m.m. Vi har en godt utstyrt sysal som brukes i valgfagtimene.

Teaterbesøk

Vi ser forestillinger på Rogaland teater. For- og etterarbeid har vi på skolen.

Ukulele

Ukulelevinden fra Hawaii blåser friskt verden over. Nå kan du lære deg de viktigste grepene, øve på akkordprogresjoner, samt spille noen kjente ukulelelåter.

Vegetarmat

Om du er vegetarianer eller ikke, er det viktig å kunne sette sammen et variert kosthold som dekker næringsstoffbehovet ditt. Vi lager forskjellige retter, helt fra bunnen av.

Vinyltrykk på klær

Vi bruker Silhouette Cameo kuttemaskin og lager egne trykk for trykking på tekstiler/klær.

På Solborg har vi 13 forskjellige linjer og en mengde valgfag du kan velge mellom. Vi holder til i kulturbyen Stavanger og har fjord, fjell og strender like utenfor døra. Hos får du mulighet til å sprenge grenser og bygge fellesskap i trygge omgivelser. Reisene våre går til USA, Afrika, Asia, Sør-Amerika og Europa.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 118 510,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Valgfag
 • Sangbok
 • Årbok
 • Fellesopplegg
 • Skolegenser
 • Vegetarmat
 • Studietur: Avslutningstur
 • Studietur: Kenya
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 118 510,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 118 510,-
(11 851,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Reiseforsikring på studietur Kenya
 • Vaksiner på studietur Kenya
 • Visum på studietur Kenya
 • Noen ekstra måltider på studietur Kenya (2 måltider per dag er inkludert)
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linjen (se Utstyr til linjen nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Trikkesykler
 • Ishockeykøller
 • Klatreutstyr
 • Pil og bue
 • Svømmehall
 • Treningsstudio
 • Frisbeegolf
 • Sandvolleyballbane

Dette utstyret må du stille med selv

 • Sykkel og sykkelhjelm og sykkellås
 • Treningsklær inne og treningsklær ute / godt turtøy.
 • Joggesko, innendørs-/hallsko og fjellsko
 • Lykt og turkniv
 • Sovepose og liggeunderlag
 • Ullundertøy
 • Liten tursekk
 • Egne skøyter (hvis ikke bør du kjøpe skøyter, utgift på ca. 300)
 • Alpinutstyr (hvis ikke kan du leie i bakken og må beregne ca. 1 000 i leie til sammen for alle gangene vi skal i alpinbakken)
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Ivar Simonsen

Året på Multisport svarte så absolutt til forventningene mine. Turen til Afrika og mennesker jeg møtte der, fikk meg til å tenke mer over livet. Året har vært et av de beste i livet mitt, ingen tvil.

Fra bloggen

- Universitetsstudier var ikke som jeg trodde. Jeg gikk på en smell

Mathias gikk rett fra videregående til universitetsstudier i matematikk. Det ble ikke som han trodde. Et pusteår på folkehøgskole hjalp for å velge nytt.

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2021/2022

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Grønn Action - opplev og ta vare på naturen!

Evje Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Multisport

Sjøholt Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

Multisport - Lanzarote

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Multisport

Folkehøgskolen Sørlandet
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Flexi - Aktiv livsstil

Peder Morset folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Multisport

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Multisport Explore

Stord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

PULS - Action & Compassion

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Multisport Surprise

Jæren folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Bucketlist

Folkehøgskolen Nord-Norge
Ledig plass
Helårskurs24 t/ukeKristen

Friluftsliv Extreme - Alpene

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

PULS Idrett & Trening - Thailand

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

FRILUFTSLIV Sunnmørsalpane

Møre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Klatring, seil og backpacking

Kristiansand Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Multisport Ball & Surf Australia

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Green Sports Challenge

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Idrett Australia

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Idrett Friluft Allround

Nordvestlandet folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Sjakk

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

Multisport X Bali

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

FIT -Friluftsliv Idrett Trening

Møre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Allround Aktiv

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A9 t/ukeKristen

IDRETT Action

Hardanger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikal

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Sport Adventure

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

GOLF

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Idrett Adventure Sri Lanka

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Tren

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Idrett og Friluftsliv

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Backpacker

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Vann og fjellsport

Kristiansand Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Friluftsliv Sjø - Kroatia

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Fotball Multisport

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

KRIK Multi

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

E-sport aktiv

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen