Til hovedinnhold

For deg som vil spille håndball, være en del av et lag og ha mye tid til sosialt folkehøgskoleliv. Seriespill i 3. div. gutter og 4. div. jenter. Opplevelsesrik 3-ukers studietur til Brasil.

Håndballinja her på Skogn er for deg som vil spille mye håndball samtidig som du får tid til mye sosialt folkehøgskoleliv. Her blir det variert trening sammen med vennene dine, der vilje, innsats, samhold og glede står i sentrum. Du får engasjerte lærere med bakgrunn i blant annet eliteserie som setter deg i fokus.

Jentene deltar med eget lag i seriespill for damer i region Nord. Dermed blir det mye samspilltrening i tillegg til individuell oppfølging. Guttene har mulighet til å trene og spille for Skogns herrelag som spiller 3. div og 4. div. Det blir økter med Christian Berge både på skolen og i Trondheim. Skolen har egen gymsal, nytt styrkerom, og svømmehall og håndballhall ligger kun 200 meter fra skolen. 

Studietur til Brasil

Vi har en to til tre ukers studietur til Brasil, der vi opplever brasiliansk kultur og håndball i en herlig blanding. Vi trener og spiller mot lokale lag, slik at vi får oppleve både ungdommen og idretten på et nært hold, noe som gir oss unike opplevelser og sterke minner.

Vi har et nært samarbeid med barnehjemmet Abrac som ligger i Sao Paulo. I løpet av skoleåret bruker vi tid til å samle inn penger, klær og leker som vi har med oss dit.

Oppholdet vårt der gir oss ekstremt sterke inntrykk, men mest av alt gir det oss og barna utrolig mye kjærlighet. Sterke og uforglemmelige bånd skapes. 

Les intervju med noen tidligere elever:

Mina Holen
Martin Krohn Larsen
Thale Rudi

Linjen passer for jenter og gutter med både små og store ambisjoner. Et år med stort fokus på seriespill og cup-spill. Vi vinner og taper kampen, men vi gjør det SAMMEN i et trygt og godt lagmiljø.

Dette vil du lære

 • Kamptrening (3.div for guttene og 4.div for jentene)
 • Individuelle tekniske element
 • Samspill
 • Taktiske vurderinger
 • Mental trening
 • Avspenningsmetoder
 • Styrketreningsprinsipper og metoder

Våre forventninger til deg

 • Motiverte og engasjerte elever som ønsker å lære og bidra i et lagspill.
 • Elever som vil og tør.
 • Elever som er sosiale og tar del i et engasjert og inkluderende klassemiljø og lagmiljø.

Studietur: Brasil

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Ca 3 uker

Måltider pr dag inkludert: 2

To til tre ukers studietur til Brasil med brasiliansk kultur og håndball i en herlig blanding. Besøk på barnehjemmet Abrac utenfor storbyen Sao Paulo. Vi bor sammen med barna og drar på en felles utflukt. Videre drar vi til  Santos, Brasils største havneby. Der møter vi gode lag i håndball, både innendørs og i beach-håndball. Så går turen til Rio de Janeiro og Ihla Grande, en magisk bilfri øy. En stor kontrast til Rio de Janeiro hvor vi tilbringer ca 10 dager. På Ihla Grande blir det dagstur med snorkling, og gåtur til en av verdens 10 beste strender Lopez Mendes. Rio de Janeiro er bygget på og mellom topper og koller som løfter byen ut av Atlanterhavet og gir en mektig virkning av kontrast mellom hav og fjell. Vi ser kjente landemerker, ser fotballkamp på Maracana, og besøker skoler. Vi spiller selvfølgelig beach-håndball på Copacabana, noe som gir deg minner for livet. 

 

 

Studietur: Håndball VM for kvinner i Trondheim

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Vi skal delta og bidra til organisering og gjennomføring av kvinnenes håndball-VM i Trondheim.

All mat inkludert i skoleprisen.

To frivillige studieturer

Obligatorisk: Nei

Pris: 10 000

Plan kommer. Man kan velge kun en av turene. Disse er ikke knyttet til linjene. Den ene turen har fokus på kultur, den andre på sport.

Bli-kjent-tur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4-5 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Bli-kjent-turen har akkurat det formålet som navnet antyder. Dette er en tur med tradisjonelt norsk friluftsliv. Turen er på enten fire eller fem dager, alt etter evne og lyst. De letteste turene har mye vekt på det sosiale og her blir du busset til hyttedøren hvor du tilbringer natten i en seng. På de mer primitive turene går det i toppturer, sjøturer eller kanoturer. Den hardeste turen er utfordrende, men alle som vil klarer å gjennomføre den, og normalt bruker vi både kano, kajakk og kanskje bruksbåter i løpet av denne uken. Turene går hovedsaklig til Blåfjella/Skjækerfjell og Forra naturreservat, med ulike hytter til disposisjon.

Blåtur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Blåturen er en tur som holdes helt på tampen av året og planlegges kun uker før avreise. Her er det igjen mye vekt på det sosiale med noen overraskelser underveis. Som navnet antyder så er det en BLÅ-tur, altså vil du ikke vite hvor du ender opp, eller hva du skal gjøre.

Hege Hov Lomsdal

Lærer Håndball

Barnslig oppslukt av håndball, erfaring som spiller og trener i eliteserien, og fortsatt aktiv håndballspiller. Har jobbet på Skogn FHS siden 2015. Hun liker å jobbe med ungdommer, være venninne, lærer, ekstra-mor, og ikke minst spille håndball. Definitivt drømmejobben! Glad i å være aktiv, gjerne ute, i et konkurranseelement, men hater å tape. Er glad i å lure både ansatte og elever, husk det.

Epost: hege.eggen.hov@skognfhs.no

Vi har fokus på å ha linjefagene komprimert, slik at det er enkelt å planlegge for eksempel turer og aktiviteter over flere dager. Det er minimum 14 timer linjefag pr uke. Under kan du se en vanlig uke. I tillegg har vi egne linjefagsuker, uten morgensamling, valgfag eller fellesfag. Det vil også bli en elevstyrt uke i løpet av året, der elevene selv bestemmer hvilket tema de vil utforske.

Last ned timeplan som pdf ↓
 • Skolestart: lørdag 26. august 2023

Du kan velge to valgfag før jul, og to valgfag etter jul. Ca 5 timer pr uke går med til valgfag. Et valgfag er på to timer, det andre på tre. Du velger nytt etter jul. Her er det mye spennende, alt fra trening til matlaging til kunst eller jeger- og båtførerprøve. Skolen tilbyr ca 20 ulike valgfag.

10 på topp

Her er det enkle friluftsturer innen Levanger kommune med både historie og toppturer. Man går sammen og målet er å komme i bedre form, samtidig som man blir bedre kjent i Levanger kommune.

Ballspill

Dette er valgfaget for deg som liker ballidrett, vi spiller det meste som kan spilles med ball. Både innendørs og utendørs.

Blåtorsdag

Dette valgfaget er for deg som liker stor variasjon, og i tillegg liker å bli overrasket. Her kommer man uforberedt, og blir møtt av nye utfordringer og opplevelser hver gang!!

Brattkort klatring

Vi har teorien og praksisen for å få brattkortet i klatring. Innendørs klatring i Trønderhallen på Levanger i hovedsak, men det kan også være mulighet for å ha noe utendørs klatring.

Båtførerprøven

Vi bruker verket "Veien til båtførerprøven" og legger opp et praktisk teoretisk kurs, som leder fram til båtførerprøven. Skolen er testsenter, slik at prøvene kan avlegges på skolen. Prøven koster 550

Fluebinding

Lær å binde alle typer fluer, både ørret, laks og fluer til bruk i sjøen. Skolen har nødvendig utstyr, ved masseproduksjon av fluer vil vi kreve at du betaler for materialene.

Fluekasting

Her får du lære enhånds, og to hånds fluekasting. Skolen har også sertifiseringsmuligheter. Speykast, snakekast - rulle og teknikker. Vi lærer å tilpasse stenger til skyteklumper og ulike snører.

Foto

På valgfag foto får man en komprimert utgave av det man lærer på fotolinja. Hver uke går man gjennom et tema som vi jobber med den neste uka. På slutten av semesteret har vi en liten utstilling.

Grunntrening

Et valgfag for deg som ønsker å komme i bedre form fra den tilstanden du er i. Det er ulike typer med sirkeltrening og løp/utholdenhet som er i fokus. Fokus på å utvikle deg fra der du er nå.

Handyman

Handyman - vi lærer mye praktisk, alt fra å lade en bil, til å skifte dekk, til å lage en skjøteledning - til å sette opp en innervegg, eller kanskje skifte et vindu. Praktisk kunnskap i høysetet.

Hund som hobby

Ved bruk av store robuste hunder vil du lære hva som kreves for å eie hund. For, aktivitet, kløving, bruksområder, sove inne/ute, ulike turer i områdene rundt skolen og friluftsliv med hund. Gøy.

Hybelmat

Praktisk og teoretisk tillaging av sunn, billig og praktisk mat, for deg som føler du ikke har kontroll på dette, eller vil videreutvikle deg som "kokk". Man spiser selvfølgelig det man lager sammen.

Jegerprøven

Det er et 30 timers valgfag som både er teoretisk og praktisk fordelt. Man avslutter valgfaget med Jegerprøveeksamen. Eksamensgebyret må man betale selv, dette er på kr 300,-.

Kickboxing

Du får innføring i kampsporten Kickboxing og lærer denne fra bunnen av. Man får lært ulike teknikker og basistreningen som er viktig i Kickboxingen.

Konte eksamen

Nytt av året er at vi har en avtale med Levanger VGS om muligheten for å ta opp fag som man har strøket på i vgs. Intensivkurs er også mulig. Avtal med oss så snart som mulig om du skal ha dette faget

Miniatyrskyting

Her får du prøvd å skyte på 15 meter innendørsbane med salonggevær. Her skyter vi både DFS og egne program. Har du hatt lyst til å prøve å skyte med våpen - så er dette en flott arena å begynne på.

O2

Ta del i et valgfag hvor utholdenheten får testet og utviklet seg. Lær om nye og morsomme treningsformer

Selvforsvar damer

For deg som vil lære noen teknikker innen selvforsvar. Det er mange forskjellige måter å komme seg ut av ulike situasjoner. Mange av teknikkene er hentet fra den israelske kampsporten Krav maga.

Spillklubben

Spill er et voksende kulturuttrykk som du sammen med flere kan utøve, ta lærdom av og ha det morsomt med!

Spinning

Spinning er en ekstrem effektiv trening hvis du vil øke kondisjonen samt styrken. I disse timene blir vi kjent med ulike teknikker, og vi trener på å tråkke i takt med musikken.

Stretching

Et totimers valgfag med fokus på bevegelighetstrening, her er en god sjanse for deg som ønsker å bli mykere og få bedre bevegelighet. Noe som er skadeforebyggende og bra for helsa.

Strikking

Lær deg å strikke enkle ting som sokker,votter,luer etc. Hvis du kan strikke,får du lære å videreutvikle strikkingen til mer avanserte strikketeknikker og produkter. Stor vekt på egne ideer og ønsker.

Tegning/maling

Dette passer både for de som er flinke til å tegne men også til de som ikke har så mye erfaring med det. Du kan jobbe med et bestemt prosjekt, eller kose deg med masse forskjellige tegninger.

Tekstil

Lær tekstilteknikker og håndtverk. Lag spennende antrekk i redesign eller sy ditt eget antrekk utfra eget ønske. Stor vekt på å bruke fantasi, kreativitet og egne ideer til produkt.

Yoga

Lær grunnleggende yoga som du kan bruke som en del av hverdagen din. Fokus på pust,balanse,styrke og smidighet. Opplev yoga som et godt pusterom i en travel dag der du har fokus på deg selv.

Velkommen til et opplevelsesrikt år i hjertet av Trøndelag. Her kommer du til å få beina godt plantet på jorda mens hodet ditt får nye tanker og ideer og du får venner for livet. Vi har 10 spennende linjer og turer både i innland og utland. Hvis du får problemer med at dette blir for dyrt, så kan du kontakte rektor.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 126 010,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom eller enkeltrom)
 • Utstyrspakke (drakt, linjegenser, treningsskjorte)
 • Studietur til Helgelandskysten
 • Bad på rommet
 • Bad på gangen
 • Studentbevis
 • Frivillig studietur, to valg
 • Blikjent-tur i starten
 • Treningsrom
 • Blåtur
 • Alpintur
 • Valgfag
 • Studietur: Bli-kjent-tur
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Blåtur
 • Studietur: Brasil
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Studietur: Håndball VM for kvinner i Trondheim
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 126 010,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 126 010,-
(12 601,- per måned)
Hvis du har problemer med at det blir for dyrt, så kan du kontakte rektor. Vi har muligheter for å kunne justere prisen etter avtale. En gladnyhet for skoleåret 23-24 er at regjeringen har økt satsene for lån/stipend fra Lånekassen, så du får nå utbetalt kr 125 370 for hele skoleåret!
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Reiseforsikring på To frivillige studieturer, frivillig studietur
 • Vaksiner på To frivillige studieturer, frivillig studietur
 • Visum på To frivillige studieturer, frivillig studietur
 • Noen ekstra måltider på studietur Brasil (2 måltider per dag er inkludert)
 • Ta kontakt med skolen for mer informasjon om kostnader for alternativ mat (allergi, intoleranse etc.)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   I feriene stenger skolen helt, og elevene må reise hjem. Det er mulighet til å komme tilbake kvelden før skolestart. Vanligvis starter skolen opp etter ferien først kl 13, så det er mulig å reise hit også selve oppstartsdagen. Ved spesielt avklart behov kan vi helt sikkert bli enige om noe - hvis noen ikke har en hjem å reise til.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Stort styrketreningsrom
 • Gymsal med håndballmål - basket - volleyballbane
 • Badstue
 • Spinningsal
 • Frisbeegolf bane og utstyr
 • Laser tag gevær
 • Biljard
 • Bordtennis
 • VR-rom

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om det er mulig for oss å tilrettelegge for deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Kom ikke inn på drømmestudiet: – Glad for at jeg endte på folkehøgskole

Da karaktersnittet økte på grunn av pandemien, måtte Astrid Elise (21) endre planene sine over natta. Nå er hun glad for at hun venta med ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Håndball

Elverum folkehøgskule
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Håndball

Grenland Folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

Ballsport

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Håndball

Elverum folkehøgskule
Helårskurs16 t/ukeFrilynt