Til hovedinnhold
Ledig plass

Er du glad i å reise, flytte dine egne grenser og prøve aktiviteter du ikke har gjort før? På Paragliding-Karibien kommer du til å oppleve akkurat dette og kjenne adrenalinet - sammen med gode venner!

Tenk deg å gå på en fjelltopp og nyte utsikten, for så å fly ned igjen og nyte friheten, roen og alt du kan se? Her opplever du dette, uten at det kreves noen forkunnskaper. Vi drar på tur for å fly i Norge, i vakre Makedonia og i Den Dominikanske Republikk. I tillegg har du mulighet til å bli med på solidaritetsreise til Nepal.

Men, det er ikke bare paragliding vi driver med. Du får anledning til å prøve mange andre aktiviteter som f.eks:

I starten av skoleåret får du utdelt din egen paraglider som du disponerer hele skoleåret. Skolen stiller med godkjente instruktører og alt utstyret som trengs til å lære deg å fly. Utstyr til kiting, downhillsykling og vannski får du også låne av oss. 

Etter dette skoleåret sitter du igjen med venner for livet, en fantastisk hobby og gode minner om reisene, både i Norge og i utlandet. Du har også lært masse om deg selv, mange forskjellige aktiviteter og hvordan det føles å flytte dine egne grenser.

Seljord Folkehøgskule er for øvrig blant de få skolene som tilbyr enerom til alle elever!

Paragliding er den flotteste måten å fly på, like fri som en fugl. Bli med oss på et uforglemmelig skoleår!
Besøk gjerne vår hjemmeside for mer informasjon og følg oss på Instagram og Facebook.

 

Linjen passer for alle som er i normal god form. Du trenger ikke å være supersprek, men du må klare å bære en tung sekk opp på fjellet. Du trenger ikke forkunnskaper til paragliding, kom som du er!

Våre forventninger til deg

 • at du møter opp på all undervisning
 • at du er interessert i å være sammen med andre mennesker
 • at du viser engasjement
 • at du liker å vere aktiv 

Makedonia

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

På høsten reiser vi ned til Krusevo i Makedonia for å fortsette opplæringen til paraglidingpilot i trygge og gode omgivelser. Krusevo er verdenskjent for sine utmerkede forhold for paragliding og her kan vi trene fra morgen til kveld under veiledning av norske instruktører. Målet med turen er å fly de første høydeturene og få en god og trygg start på opplæringen. I tillegg blir vi ekstra godt kjent med hverandre på tur! I Makedonia bor vi hos en av verdens beste piloter som hjelper oss å organisere turen. 

I tillegg til paragliding er det mye kultur og natur å oppleve. Makedonia er et land ikke mange har opplevd, men er fullt av historie og storslått natur. Et av høydepunktene i skoleåret!

Den Dominikanske Republikk i Karibien

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

På nyåret reiser vi på linjetur til Den Dominikanske Republikk som ligger midt i Karibien. Her vil dere oppleve det å fly paraglider i nydelige forhold. Her treffer du paragliderpiloter fra hele verden. Også på denne turen er det norske instruktører med for å sørge for at sikkerheten ivaretas. Her jobber vi videre med for at du skal bli flinkere og tryggere som pilot. Her blir det mye flyging og du føler deg virkelig fri som en fugl! 

Linjeturen til Dominikanske republikk blir et av skoleårets høydepunkter. Vi møter den lokale kulturen og lokalbefolkningen og gjør flere spennende aktiviteter som for eksempel kitesurfingkurs på vann i noe av verdens beste kite forhold.

i tillegg til linjeturene har skulen to obligatoriske fellesturer hvert år - en ved oppstart og en like før skoleslutt.

 

Vatnlian

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 4

I tillegg til linjeturene har vi to fellesturer. Målet med disse turene er å bli kjent med hverandre og det å oppleve noe sammen som gruppe. På fellesturene har vi valgt å ikke reise så langt (Telemark/Sør-Norge), fordi fokuset på disse turene er  fellesskap og dessuten ønsker vi redusere langturer og vise at det er utrolig mye spennende å oppleve også i vårt nærområde.

Oppstartsturen går til en fjellgård (Vatnlian) som ligger i nærområdet til skolen. Her får vi oppleve innlands-Telemark med fjell, fiskevann, bærplukking og sosiale samlinger. Fantastisk for å spleise oss sammen – denne turen huskes av mange som en av mange høydepunkter fra skoleåret.

 

Jomfruland

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 4

På våren avslutter vi året med en tur til Sørlandet. Telemark har svært variert natur, og på denne avslutningsturen får vi oppleve hva kysten og kystlivet har å by på. Selvfølgelig blir denne turen også litt preget av at vi går mot slutten på et innholdsrikt år, og samholdet og fellesskapet er tett.
(kostnadene til fellesturer ligger inne i skolepengene)

 

Corné Nieuwenhuize

Lærer Paragliding

Corné  er linjelærer på Paragliding - Karibien. Han arbeidet som politi i Nederland før han flyttet til Norge for 10 år siden. Han er lidenskapelig opptatt av paragliding, moutainbiking og trening og er ofte å finne ute i naturen. Han liker seg best opp i lufta, er derfor paraglidinginstruktør og har den høyeste sertifisering som du kan ha innen faget.

Epost: corne@seljord.fhs.no
Facebook

Hallvard Magerøy Seljebotn

Lærer i Paragliding

Hallvard er utdanna lærer ved Høgskolen i Volda i matematikk, samfunnsfag, naturfag og idrett. Han liker å gå på tur, helst til fjells, og ikke minst i kombinasjon med paragliding. I flere år har han jevnt holdt på med sporten og jobber nå som instruktør. På de dagene det ikke er mulig å fly, liker han å bruke tiden på klatring, ski og snøbrett.

Epost: hallvard_ms_94@hotmail.com
Facebook

 • Morgensamling for alle elevene 
 • Mandag og tirsdag er typiske valgfagdager
 • Linjefag: onsdag, torsdag og fredag (+ noen hele linjeuker)
 • Lørdagsseminar mange lørdager
 • Fredagsklubb og samlingskvelder i helgene
 • Skolestart - 23. august
 • Fellestur - Vatnlian
 • Dyrskun i Seljord 

Høstferie - uke 41

 • Linjeuker - 
 • Høgskolefest -
 • Prosjektuker -
 • Siste skoledag

Juleferie 

 • Oppstart etter nyttår -
 • Linjeuke -
 • Spinningmaraton - Solidaritet 

Vinterferie - uke 8

 • Elevstevne (2. og 5.års jubilanter) 
 • Linjeuker -  Vårshow Musikal - 

Påskeferie - uke 13

 • Fellestur - kyst-Telemark
 • Siste skoledag - 14. mai 2021

Vi har mange forskjellige valgfag som spenner over et vidt faglig spekter: utefag, idrettsfag, håndverksfag, sceniske fag, musikk, tenkefag, og andre fag som speiler hva de ansatte kan tilby deg av spennende utfordringer.

Årbok

Hvert år lager elevene ei minnebok for skoleåret der alle får bilde og egen omtale. Små og store begivenheter, dagligliv, fest og selvfølgelig alle elever og ansatte får plass i årboka.

Ballspill

I skolens gymsal spiller vi fotball, volleyball, basket og innebandy. Vi vil også gjøre oss kjent med mange andre ballspill. Dette er et tilbud til deg som ønsker å drive med fysisk aktivitet.

Barneidrettsskole

Sammen med idrettslaget i bygda driver vi idrettsskole for barn i alderen 5-8 år en time pr. uke. Aktivitetene foregår både ute og inne og i svømmehallen.

Dans

Vi danser til RnB, hiphop, soul og pop. Et tilbud for både nybegynnere og viderekommende. Skolen har egen speilsal med spesialgulv for dans.

Filosofi

Hodet er ikke bare til pynt, og livet er fullt av store og små spørsmål. Det handler ikke alltid om å finne de riktige svarene, men mer om å stille de interessante spørsmålene.

GoPro/video

Du lærer å filme og ikke minst det å finne gode motiv/scener. Her får du gode tips og bli dyktig til å redigere.

Grønn sløyd

Vi jobber med fersk/rått trevirke og kan lage blant annet kopper, skjeer i alle fasonger, boller, fat, små figurer og det du måtte ha fantasi til.

Idrett og friluftsliv

Innholdet i valgfaget varierer litt med ønsker til elevene. Aktuelle aktiviteter er fottur, topptur, jogging, intervalltrening, styrketrening, ballspill, ulike leker, matlaging på bål.

Knivlaging

Du lager din egen kniv og slir med ditt eget preg og uttrykk. Det er et håndfast minne frå Seljord.

Leksehjelp

Seljord Folkehøgskule samarbeider med flyktningkontoret og Seljord Røde Kors om å gi leksehjelp til fremmedspråklige som trenger trening i å snakke, lese eller skrive norsk.

Samspill

Samspill er bandaktivitet basert på deltakernes ønsker. Sjanger er derfor styrt av de som melder seg på dette valgfaget.Det er ingen begrensing i besetning/instrumenttype.

Skinnfell

I dette valgfaget bruker vi et saueskinn eller syr sammen 2 saueskinn til et stort skinn. Etterpå trykker vi mønster på skinnsida.

Småretter

Valgfaget Småretter er for deg som er glad i å lage mat og lære noe om enkle og velsmakende småretter til ulike anledninger.

Spinning

Spinning er et populært og aktivt valgfag og er en form for kondisjons- og styrketrening. Treningen foregår til musikk under ledelse av instruktør på det nye treningssenteret "Sterke Nils" i Seljord

Strikking

Strikking - for deg som vil lære håndverket, fortsette der du slapp eller produsere mer til glede for deg selv og andre. Her er alt fra ørevarmere til tova tøfler, perlestrikk og tøffe gensere mulig. Dette er et 2 timers valgfag.

Upcyckling

Dette er et utrolig spennende fag der vi ser og ikke minst blir bevisst på å bruke ting på nytt. Det kan våre å sy om tøy, fikse på gamle møbler osv – altså gjenbruk.

Veslekor

Dette er et kor for de som ønsker større utfordringer og som vil jobbe med mer krevende korarrangement.Repertoaret vil variere fra madrigaler til pop. Dette er et 2 timers valgfag.

Skolen ligger som en perle midt i Telemark. Her finner du dyktige ansatte med interesse for deg som elev. Du velger et av våre spennende linjefag. I tillegg vil du oppdage at læring sprer seg ut over et rikt spekter av andre muligheter. Her blir du utfordra og du utfordrer deg selv på mange fag og aktiviteter! 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 138 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
 • Bad på gangen
 • Solidaritetstur Nepal frivillig
 • Årbok
 • Studietur: Vatnlian
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Studietur: Jomfruland
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Studietur: Makedonia
 • Studietur: Den Dominikanske Republikk i Karibien
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 138 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 138 000,-
(13 800,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Regine Andrea Hodt

Et år på folkehøyskole er noe alle burde oppleve. Aldri før har jeg lært så mye om meg selv og verden rundt meg. Livet på FHS er inspirerende, energifylt og ikke minst lærerikt.

Regine Andrea Hodt
Andreas Kråkevik

Har fått meg ein hobby eg kan drive med resten av livet! Og ikkje minst har eg fått meg mange nye venner! Anbefaler alle å ta eit år på en folkehøgskule! Seljord Folkehøgskule er ein skule for livet!

Fra bloggen

Ingen alene på julaften

Seljord folkehøgskule åpner i kveld dørene for alle som ønsker noen å feire jul sammen med. Med langbord, juletre, peis, gaver og skyss – skal ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Paragliding

Torshus folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Luftsport

Folkehøgskolen Nord-Norge
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Paragliding

Setesdal Folkehøgskule
Kontakt skolen
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Ekstremsport Luft

Voss folkehøgskule
Venteliste
HelårskursFrilynt

Paragliding - Det indiske hav

Valdres folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Redning, sikkerhet, reise

Risøy Folkehøyskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Ekstremsport

Voss folkehøgskule
Venteliste
HelårskursFrilynt

Musikal

Ringerike Folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs16 t/ukeFrilynt