Til hovedinnhold

Drømmer du om å jobbe med mennesker - bety noe for andre? Engasjerer du deg for sosialt arbeid og samfunnsspørsmål? Byen er vårt klasserom- menneskene vår lærebok

Tenker du på å utdanne deg til barnevernspedagog, sosionom, sykepleier, lærer eller sykepleier? 

SE denne nydelige lille filmen vi har laget om alt det som deler og forener oss. 

 

BYEN SOM KLASSEROM - Vi ser Oslo under overflaten. Det er mange organisasjoner og institusjoner som holder til i Oslo. De har spisskompetanse på sine felt og vi er så heldige å få eller komme på besøk til og lære av dem. 

Vi besøker varmestuer for gatas folk, kompetansesenter innen rusomsorg, barnevern, fattigdom, eldreomsorg, barn og unge, frivillighet og mange flere - fagpersoner og organisasjoner innen alle temaene vi jobber med. Vi deltar på ulike kultur og samfunns arrangementer, støttemarkeringer og demonstrasjoner i Oslo.

PRAKSIS - Du får praksis innen enten rusomsorg, flerkulturelt arbeid, eldreomsorg eller barne- og ungdomsarbeid. 

LEDERTRENING - Som elev på SE: Oslo får du mulighet til å delta på et skreddersydd ledertreningsprogram med praksis hos våre samarbeidspartnereKurset gir et eget ledertreningsbevis etter fullført program. 

URBANT FRILUFTSLIV - fordi vi elsker alt som Oslo kan by på, både parker og asfaltjungel, fuglekvitter i marka og hippe kaffebarer. Byen har mange skjulte perler.

Følg oss på Instagram: @se_oslo

SE:OSLO passer for alle som vil utfordre sine egne tanker og holdninger og engasjere seg for et bedre samfunn. Et engasjement for mennesker bygget på kunnskap, ikke på fordommer

Dette vil du lære

 • Oslo- ulikhetenes by
 • Rusproblematikk og rusomsorg
 • Prostitusjon
 • Fattigdom og forskjells Norge
 • Arv og miljø
 • Utenforskap og rasisme 
 • Funksjonsnedsettelse
 • Frivillig arbeid
 • Livet på gata og hjemløs i Oslo
 • Sosialt og diakonalt arbeid
 • Psykisk helse
 • Barne og familievern
 • Tidlig innsats
 • Forbrytelse/straff
 • Likestilling 
 • Eldreomsorg
 • HIV/Aids
 • Kulturforståelse på tvers av landegrensene
 • Sosialt arbeid gjennom praksisperiode

Våre forventninger til deg

 • At du er er nysgjerrig på faget og ønsker å lære av andre 
 • Klar for å utfordre deg selv og prøve nye ting 
 • At du er motivert for å være med på å skape et godt fellesskap

Destinasjon Europa

Obligatorisk: Nei

Pris: 15 000

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi lager vår egen studietur i løpet av skoleåret!


På våren legger vi ut på en reise i Europa. Kanskje reiser vi langt, kanskje kortere? Kanskje blir det til en spesiell by, eller til flere?  Eller kanskje til et sted vi ønsker å utforske spesielt? Kanskje reiser vi med tog, eller med andre transportmidler? Det eneste vi vet nå, er at turen skal ta oss et sted, eller flere, i Europa. 


Denne studieturen skal vi lage sammen, og finne fram til et konsept som passer oss som er på linja neste skoleår. Hvert år, ny studietur!


Prisen for turen vil variere med de valgene vi tar, innenfor følgende ramme: Kr 5 000 - 15 000. 


Rønningen tilbyr også flere studieturer med ulike faglige fokus og prisnivå. Om du ønsker det kan du velge å være med på en av de andre turene som arrangeres av Rønningen i vår felles studieturperiode:


Priser på studieturene finner du her. Det tas forbehold om prisendringer i henhold til den globale utviklingen i en verden som er preget av kriser og usikkerhet. 


 

OSLOVE

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

På Rønningen utforsker vi Oslo gjennom hele skoleåret, både på linje og som felles aktiviteter. I felleskap bruker vi gjerne kulturtilbudet i Oslo når det er arrangementer som Oslo Kulturnatt og Elvelangs, men vi drar også ofte på museer, teater eller landskamp på Ullevål. Oslo har masse å by på både faglig og kulturelt!

Men du kan også velge OSLOVE - studietur i egen by som en av våre studieturer.  Her fordyper vi oss enda mer i hva Oslo som storby har å by på.

Dette er et gratis tilbud som alle kan velge som et alternativ til de andre studieturene

Vi bor hjemme på Rønningen, og utforsker ulike sider av byen vår herfra - fra øst til vest, i sentrum og ved fjorden. Vi møter den historiske byen slik den viser seg på ulike steder i byen. Oslo er den grønneste byen i Norge, og dette møter vi på flere arenaer. Og ikke minst er Oslo en by med ulikheter, både fra øst til vest, og på tvers av kulturelle og befolkningsmessige preferanser. Vi opplever enda mer av det Oslo har å by på, både kunst og kultur, flerkultur i Oslo, ulike severdigheter og opplevelser. Et dypdykk i Oslo.

Fellestur i Nordmarka

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

På Rønningen har vi også flere fellesturer i løpet av året. Da drar vi på tur, alle elever og lærere sammen!

I oppstarten av skoleåret, pakker vi med oss sovepose og turutstyr, spenner på sekken og legger i vei inn i Nordmarka. Vi er nærmeste nabo til marka rundt Oslo, og ingen annen storby kan skilte med et like attraktiv turtilbud som det Oslo har rundt hele byen. Vi bruker Nordmarkskappelet som base på turen vår inn i Nordmarka. 

 

bildetekst

Fellestur til Skarslia og Rødungstøl

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I januar drar vi alle sammen til fjells. Vi overtar et høyfjellshotell øverst i Hallingdalen, og blir der noen dager.  Har kan vi gå turer på ski eller til fots, eller vi kan ake og bruke alpinbakkene på Skarslia Ski og Akesenter. Og ikke minst har vi det veldig trivelig på tur. 

Man kan kjøpe heiskort i bakken og også leie utstyr hos Skarslia Ski og Akesenter om man har behov for det.

bildetekst

Avslutningstur til Strandheim - Oslofjorden

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Siste helg av skoleåret drar vi ut langs Oslofjorden, til Strandheim leirsted på Nærsnes i Asker. Her kan vi bade, spille fotball og volleyball, eller bare henge sammen på de store uteområdene ved fjorden. 


 

bildetekst

Lillian Skjold Rafoss

Linjelærer SE:OSLO

Lillian elsker kaffe, solnedganger og hverdagens øyeblikk. Hun møter deg med et smil og er alltid klar for en god prat om livets små eller store spørsmål. 

Hun har jobbet fem år for Sjømannskirken i New Orleans og Stockholm. Årene i utlandet har gitt henne solid internasjonal erfaring, økt forståelse av identitet, kultur og tradisjoner.

Tidligere lærer på Lundheim Folkehøgskole og Flekkefjord vgs.

 

Epost: lillian@ronningen.fhs.no
Telefon: 40047937

Rønningen har et utrolig spennende og bredt valgfagstilbud! Her er valgfagene vi tilbyr våre elever for skoleåret 2023-2024:

1. AKTIVITETSVALGFAG:

Dans: Jazz og moderne dans

Lære grunnleggende elementer innenfor jazzteknikk og grunnleggende gulvarbeid innenfor moderne. Lære en koreografi som blander sammen elementer fra jazzdans og moderne dans.

Basketball

Lære grunnleggende regler og teknikk i basketball gjennom ulike øvelser. Vi vil gjennomføre øvelser alene, i par og sammen som lag.

Cardio gruppetime

Her får vi opp smilepulsen ved å gjøre spennende trinnkombinasjoner til energisk musikk.

Dans: HipHop & Street

Lære seg koreografi innenfor hiphop og urbane stilarter. Vi lærer, øver og fremfører.

Flex - Avspenning

Øke kroppens bevegelsesevne gjennom å trene styrke, fleksibilitet og balanse med øvelser inspirert av yoga, pilates, uttøying og avspenning.

Fotball

Øktene vil i stor grad være spill-preget, mange, korte kamper med høy intensitet. Etter kampene vil lagene få litt tid til å reflektere rundt målene vi jobber med, både som individ og lag.

Gitar

Lære seg grunnleggende akkorder, rytmer og spilleteknikker. Øve seg på å høre når man skal skifte akkord. Enkel trinnanalyse og akkordoppbygging.

Helårsbading

Pushe seg selv til å gjennomføre en aktivitet der du må ut av komfortsona. Støtte andre og selv be om støtte til å gjennomføre.

Myk morgenyoga

Få en rolig aktiviserende start på dagen som myker opp og lar deg ta tempen på dagen din

Piano

Bli kjent med pianoet og lære seg skalaer og akkordoppbygging. Lære seg grunnleggende spilleteknikk, å spille akkorder og trene på ulike kompfigurer.

Rønningen Hitkor

Musikk er for alle, og i Rønningen Hitkor får man ta del i et musikalsk fellesskap, med mål om å skape sangglede i et trygt og inspirerende miljø med nye og gamle rønnere.

Samtalegruppe

Delta i et trygt og åpent rom for samtale. Sette ord på erfaringer og holdninger man har med seg i et trygt rom sammen med andre.

Styrketrening

Komme i bedre form, med utgangspunkt i egne forutsetninger og målsetninger. Innarbeide treningsrutiner, forebygge skader og psykisk helse.

Vokal

Oppleve musikkglede og mestring ved å synge, både sammen med andre og som solist.

Volleyball

Volleyball skal være en sosial møteplass hvor det er plass til alle uavhengig av nivå og sportslig bakgrunn. 

2. VERDIVALGFAG:

Bra nok?

Bærekraft i praksis

De store spørsmålene

Er det mulig å tro?

Hverdagspsykologi

Innføring i filosofi

Kommunikasjon og konflikthåndtering

Skaperkraft og kreativitet

Ukas nyheter

Veien til voksenlivet

3. VALGFAG FORDYPNING

Barista

Bootcamp

Danselaboratoriet

Film & Filosofi

Foto

Grafisk design

Grønne gaver

Instrumentintro

Kajakk

Keramikk

Lyd- og lysteknikk

Matlaging

Min musikk

Padeltennis

Personlig økonomi

Rytmisk korledelse

Sying

Turdøgn

4. ELEVSTYRTE VALGFAG

Fra kr 128 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Reise og ulykkesforsikring (NB! Kun for medlemmer av Folketrygden i Norge)
 • Reisekort i Oslo
 • Felles skoleturer
 • Årbok
 • Skolegenser og noe utstyr
 • Studietur: Fellestur i Nordmarka
 • Studietur: Fellestur til Skarslia og Rødungstøl
 • Studietur: Avslutningstur til Strandheim - Oslofjorden
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 128 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 128 000,-
(12 800,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Vi har erfaring med å tilrettelegge for deg med funksjonsnedsettelse eller sykdom. Som for eksempel rullestolbrukere, hørselshemmede, mage-/tarmsykdommer, lettere psykisk utviklingshemming, og elever innenfor autismespekteret. Vi tilrettelegger for deg så godt vi kan og gjør justeringer i samråd med deg. Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan tilrettelegge for deg. For mer informasjon se her. 

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Malin Emilie Bjølseth

Et år på SE:Oslo er fylt med sterke inntrykk, masse latter og menneskemøter du aldri vil glemme. Jeg ble sikker på utdanning, og fikk erfaringer som er gull verdt å ha med seg videre

Malin Emilie Bjølseth
Sunniva Ullereng Janczak

Hverdagen i løpet av året på SE:OSLO var fylt med diskusjoner, refleksjoner, opplevelser og relasjoner som jeg enda bærer nært hjertet.

Fra bloggen

Nå kan du nominere din skole til bærekraftprisen

For tredje år på rad skal folkehøgskolenes bærekraftpris deles ut. Les mer om hvordan du nominerer din skole her.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Sosialt arbeid - Tanzania

Jæren Folkehøgskule
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Sosialt arbeid i Oslo

Oslofjord Folkehøgskole
Helårskurs14 t/ukeKristen

Frivillig innsats - Norge/Danmark

Bømlo folkehøgskule
Helårskurs B5 t/ukeFrilynt

Empower OSLO - trening, psykologi, frivillighet

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen

Stipendiat

Manger folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Afrika - Bistand/Kultur

Elverum folkehøgskule
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

ACT: Active Change Travel

Hurdal Verk folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeKristen

2. års elever

Nordhordland Folkehøgskole
Stipendiatlinje25 t/ukeKristen

Leder-/Stipendiatlinje

Setesdal Folkehøgskule
Stipendiatlinje16 t/ukeFrilynt

Lederutvikling

Øyrekka folkehøgskole
Stipendiatlinje35 t/ukeFrilynt

Festival

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Reise & Bistand

Nordhordland Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs16 t/ukeKristen