Til hovedinnhold

Utøvende musikk: Band OSLO

Søk på linja
Ledig plass

Jobb kreativt sammen med ambisiøse medelever på scenen og i studio. Du skal få utvikle deg som musiker ved å jobbe selvstendig og i team på livekonserter og i studioprosjekter.

Utøvende musikk: Band møtes bandmusikere for å skape store opplevelser sammen. Her kan du som har musikalske ambisjoner få leve ut musikkdrømmen og utvikle deg i møte med andre med samme mål.

Vi tilbyr en praktisk tilnærming til musikk. Konsertprosjekter og arbeid i studio utgjør derfor en vesentlig del av tilbudet.

Samspill står høyt i fokus, og du kan velge å ha individuelle instrumentaltimer på ditt hovedinstrument. Felles i musikkseksjonen jobber vi med emner som bransjekunnskap, formidling, musikkteori og rytmisk trening, og hjelper til med forberedelser til eventuelle opptaksprøver.

På Rønningen blir du en del av et nettverk av unge mennesker som elsker musikk! Vi samarbeider tett med Utøvende musikk: Vokal og Låtskriving og Produksjon, i tillegg til de andre sceniske linjene på skolen. Sammen arrangerer vi månedlige huskonserter med full lyd- og lysrigg, og mer intime konserter på mindre scener. Med 160 entusiastiske medelever i publikum tar det ikke mange månedene før du føler deg trygg på scenen!

Alle våre lærere på musikkseksjonen er selv aktive musikere.

I tillegg møter du instrumentallærere, seminarholdere og musikere fra Oslos profesjonelle arenaer.

Det er en stor fordel å være musikkelev på en folkehøgskole som ligger i Oslo. Vi har nær kontakt med mange av Oslos høyere utdanningssteder for musikk, og byens konsertscener ligger bare en trikketur unna skolen.

Velkommen til Folkehøgskolen i Oslo og les mer om Utøvende musikk: Band på skolens hjemmesider!

 

- Du er ikke nybegynner - Du elsker musikk - Du jobber like godt i team og på egenhånd - Du har litt ambisjoner om hva du ønsker å få til

Dette vil du lære

Vi tilbyr en praktisk tilnærming til musikk. Konsertprosjekter og arbeid i studio utgjør derfor en vesentlig del av tilbudet. I musikkseksjonen jobber vi i tillegg med emner som

 • Samspill
 • Improvisasjon
 • Formidling
 • Arrangering
 • Bransjelære
 • Rytmisk musikkhistorie

Vi har faste økter med  musikkteori og rytmisk trening og forbereder oss til eventuelle opptaksprøver.

Våre forventninger til deg

Linjen krever et visst faglig nivå, og det er i forbindelse med søknad ønskelig med en demo eller et lydklipp av deg som musiker, gjerne der du spiller sammen med andre musikere.

Vi har erfaring med å tilrettelegge for deg med funksjonsnedsettelse eller sykdom. Som for eksempel rullestolbrukere, hørselshemmede, mage-/tarmsykdommer, lettere psykisk utviklingshemming, og elever innenfor autismespekteret. Vi tilrettelegger for deg så godt vi kan og gjør justeringer i samråd med deg. Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan tilrettelegge for deg. For mer informasjon se her. 

Obligatorisk: Nei

Pris: 13 500

Varighet: 8 - 12 dager

På Rønningen er vi veldig stolte av å reise på miljøvennlige studieturer, med et faglig relevant opplegg som gjør turen til noe helt spesielt. I oktober reiser Dans: kreativitet og koreografi og Vokal, Artist, Låtskriver sammen på tur for å oppleve noe av det beste europeisk kultur har å by på. I forkant av studieturen vil vi samarbeide om et felles produkt som vi kan reise rundt med og vise frem.  

Kanskje du har vært i Berlin eller Amsterdam før? På helgetur med familien eller kanskje med hvite busser på ungdomsskolen? Dette blir en helt annen type tur, hvor vi dropper turistfellene, for heller å fokusere på som gjør disse stedene unike for dansere og musikere. 

Både i Berlin og Amsterdam er det et yrende kulturliv og masse spennende historie. Vi vil dra på mange kule konserter (forestillinger), og komme tett på spennende musikkmiljø. (noe om danseklasser) I tillegg får vi med oss kule cafeer og restauranter, vintage-shopping og en deilig storbyatmosfære. Mange muligheter for å ta danseklasser med spennende pedagoger side om side med andre dyktige dansere fra hele europa.

Det viktigste vi får med oss er allikevel fellesskapet og vennskapene som oppstår når vi knyttes sammen av felles opplevelser på reise. 

 

Rønningen tilbyr også en alternativ studietur til alle elever: OSLOVE - studietur i egen by. Dette er studieturvalget for elever som ikke er med på linjenes studieturer. Tilbudet er gratis. Les mer om dette studieturvalget her.

Sølve Styve Etnestad

Linjelærer Vokal, Artist, Låtskriver

Sølve er sanger, låtskriver og dirigent, og har masterutdanning fra Musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han dirigerer det profilerte gospelkoret Mosaic, og har i tillegg erfaring fra en rekke ulike bandprosjekter, som sanger, pianist og gitarist. Sølve har lang organisasjonserfaring i KFUK-KFUM, og har vært linjelærer for Ten Sing Norway siden 2016.

Epost: solve@ronningen.fhs.no

Markus Lillehaug Johnsen

Lærer Band, Musikkproduksjon, Vokal,Artist,Låtskriver og TSN

Markus er en gitarist og produsent som har jobbet med artister som bl a Maria Mena, Marthe Wang, Helene Bøksle, Ole Børud, og i produksjoner som Idol og the Voice. Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskoles jazzlinje.
I tillegg til å undervise ved Rønningen Folkehøgskole, Musikkhøgskolen og Høgskolen i Staffeldtsgate, spiller han i egne band som jazzbandet Moose Patrol og metalbandet The Taos Hum.

Epost: markus@ronningen.fhs.no

På Rønningen kan du velge mellom mange ulike valgfag. Vi har fantastiske lærere fra en rekke fagfelt. De gir deg en unik mulighet til å fordype deg i det du er interessert i.

Valgfagstilbudet varierer noe fra år til år. Eksemplene nedenfor er fra skoleåret 18/19

Avspenning

Pust inn - pust ut - stress ned - tøy ut.

Ballspill

Kom i bedre form med ball og lek.

Flex

Tren kjernemuskulatur og fleksibilitet

Kom i gang å trene

Stryk kroppen med fokus på kjernemuskulatur. Fra nybegynner til litt rusten.

Sirkeltrening

God gammeldags sirkeltrening for deg som ønsker å pushe deg selv sammen med andre.

Turdøgn

Oslomarka byr på mer enn du tror! Bli med på ulike turer i løpet av året.

Bibelgruppe og messearbeid

Vær med å lage messe og utforsk hva kristen tro kan være.

Elevstyrte valgfag

Mange elever har noe de vil lære vekk. Vi legger til rette for at du kan få med deg dine medelever på det du liker best å gjøre!

Globalt engasjement

Lær om utfordringene verden står overfor og lag kampanjer som kanskje kan gjøre noe med dem! Samarbeid med KFUK-KFUM Globals kampanjer og politiske utvalg.

Lev vel

Leker øvelser og meditasjoner - bli bedre kjent med deg selv! Faget henter inspirasjon fra moderne psykologi, kreative uttrykk og lek - og troen på at du er unik av en grunn.

Miljøråd

Gjør Rønningen litt grønnere.

Opplev Oslo

Vi drar på ting som bare skjer i Oslo.

Ballet

Gitar

Lær og spill gitar.

Jazzdans

Studioworkshop

Innføring i musikkstudioet og mulighet til å spille inn en låt under veiledning.

Vokal

Bli en bedre sanger. For deg som liker å synge for- og sammen med andre. Jobb med en sangpedagog på grunnleggende sangteknikk/stemmebruk, uttrykk/tolkning, flestemt sang og improviasjon.

D - KREATIVE FAG

Eventbyrå

Eventbyrå planlegger, markedsfører og gjennomfører arrangementer på (og noen gangenger utenfor) Rønningen.

Foto

Fang øyeblikket med kameraet du har for hånden. For deg som vil lære mer enn å legge et filter på bildene dine.

Redesign

Lær å sy og bruke symaskin, lag totebag og redisgn klær.

StreetFoto - Gatelangs i Oslo

Oppdag skjulte perler i Oslo med kamera i hånd

Tegning

Lær å tegne fra observasjon. For alle som liker å tegne.

Bartending

Rønningen har en egen alkoholfri bar. Lær deg å møte mennesker, lage drinker og kaffe.

Livsdialog

Gruppesamtale med fokus på å mestre hverdagen.

Barista

Lær å lage kaffe slik kaffe skal være

Studentgourmet

Lær å lage mat med Rønningens fantastiske kokker

Fra kr 123 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Reise og ulykkesforsikring over hele verden
 • Reisekort i Oslo
 • Felles skoleturer
 • Årbok
 • Skolegenser ot noe utstyr
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 123 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 123 000,-
(12 300,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • flere trommesett 
 • gitar og bass amper 
 • flere digitalpianoer 
 • øvings PA i samspillrommene 
 • stor PA i skolens konsertaula 
 • stor lysrigg , trosser og mobil PA 
 • 2 studioer med lydkort, midikeys og gode monitorer
 • 2 Studioer med iMac/Logic, lydkort, Røde studiomikrofon, Dynaudio monitorer og midikeys
 • Samspillrom med iMac/Logic, 32 kanals mixer/lydkort, 5 headset forsterkere og full mikrofonrigg for live opptak

Smart å ha med selv:

 • Eget instrument
 • Harddisk og Headset
 • Egen Laptop med DAW
Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Sondre Jessen Bjerkeli

På Rønningen fikk jeg lage og spille musikk i mange forskjellige settinger, og god veiledning fra veldig dyktige lærere, og fokusere på å lære masse og ha det gøy.

Sondre Jessen Bjerkeli
Håvard Fylsvik

Men det aller beste på Utøvende musikk er lærerne som ser deg, motiverer deg, lar deg bli utfordret på ting de ser at du kan klare, og bygger opp selvtilliten din på en måte som ikke mange andre får til.

Håvard Fylsvik
Mads Antonsen Gerciz - vinner av Spellemann Rock 2020

Friheten til å jobbe med det du interesserer deg for og ferdighetene du ønsker å utvikle kombinert med muligheten til å lære av de beste i bransjen er virkelig med på å gjøre Utøvende musikk på Rønningen Folkehøgskole helt spesiell.

Fra bloggen

Elevenes beste råd om å søke folkehøgskole

Fortsatt usikker på om folkehøgskole er riktig for deg? Eller greier du ikke å bestemme deg for hvor du vil gå? Her får du råd ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Instrumental

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Musikk

Sunnhordland folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Hiphop

Manger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Musikk og låtskriving

Kristiansand folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Music Performance Production

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs AFrilynt

Musikk & Studio

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Musikk & Reise

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Musikk

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Ledertrening

Musikkfolkehøgskolen Viken
Ledig plass
StipendiatlinjeKristen

Musikkproduksjon

Sunnhordland folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Scenetekniker

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
HelårskursKristen

Utøvende Musikk

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt