Til hovedinnhold

Utøvende musikk: Band OSLO

Søk på linja

Jobb kreativt sammen med ambisiøse medelever på scenen og i studio. Du skal få utvikle deg som musiker ved å jobbe selvstendig og i team på livekonserter og i studioprosjekter.

Utøvende musikk: Band møtes bandmusikere for å skape store opplevelser sammen. Her kan du som har musikalske ambisjoner få leve ut musikkdrømmen og utvikle deg i møte med andre med samme mål.

Vi tilbyr en praktisk tilnærming til musikk. Konsertprosjekter og arbeid i studio utgjør derfor en vesentlig del av tilbudet.

Samspill står høyt i fokus, og du kan velge å ha individuelle instrumentaltimer på ditt hovedinstrument. Felles i musikkseksjonen jobber vi med emner som bransjekunnskap, formidling, musikkteori og rytmisk trening, og hjelper til med forberedelser til eventuelle opptaksprøver.

På Rønningen blir du en del av et nettverk av unge mennesker som elsker musikk! Vi samarbeider tett med Utøvende musikk: Vokal og Låtskriving og Produksjon, i tillegg til de andre sceniske linjene på skolen. Sammen arrangerer vi månedlige huskonserter med full lyd- og lysrigg, og mer intime konserter på mindre scener. Med 160 entusiastiske medelever i publikum tar det ikke mange månedene før du føler deg trygg på scenen!

Alle våre lærere på musikkseksjonen er selv aktive musikere.

I tillegg møter du instrumentallærere, seminarholdere og musikere fra Oslos profesjonelle arenaer.

Det er en stor fordel å være musikkelev på en folkehøgskole som ligger i Oslo. Vi har nær kontakt med mange av Oslos høyere utdanningssteder for musikk, og byens konsertscener ligger bare en trikketur unna skolen.

Velkommen til Folkehøgskolen i Oslo og les mer om Utøvende musikk: Band på skolens hjemmesider!

 

- Du er ikke nybegynner - Du elsker musikk - Du jobber like godt i team og på egenhånd - Du har litt ambisjoner om hva du ønsker å få til

Dette vil du lære

Vi tilbyr en praktisk tilnærming til musikk. Konsertprosjekter og arbeid i studio utgjør derfor en vesentlig del av tilbudet. I musikkseksjonen jobber vi i tillegg med emner som

 • Samspill
 • Improvisasjon
 • Formidling
 • Arrangering
 • Bransjelære
 • Rytmisk musikkhistorie

Vi har faste økter med  musikkteori og rytmisk trening og forbereder oss til eventuelle opptaksprøver.

Våre forventninger til deg

Linjen krever et visst faglig nivå, og det er i forbindelse med søknad ønskelig med en demo eller et lydklipp av deg som musiker, gjerne der du spiller sammen med andre musikere.

Obligatorisk: Nei

Pris: 17 000

Varighet: 10 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Bli med til Addis Abeba, hovedstaden i Etiopia, - et kultursentrum i Afrika.

Etiopia er det eneste landet i Afrika som aldri har vært kolonisert, og hovedstaden, Addis Abeba, med sine 10 millioner innbyggere er preget både av stolthet og afrikanske tradisjoner.  Hele 84 kulturtradisjoner kommer til uttrykk både i dans og musikk slik du finner dem på scenene i Addis Abeba.

Rønningen har gode kontakter i Addis Abeba. Fendika Cultural Center, med sin leder Melaku Belay, er hjertet i samarbeidet vårt på kultursiden. Melaku er leder av senteret, han er selv danser og koreograf, men også musikkprodusent og en av Etiopias største kulturpersonligheter. Han leder bandene Fendika Band og Ethiocolor, som har turnert verden rundt, og bl a opptrådt på både Roskilde-festivalen, Molde Jazz og Oslo World Music festival. Disse bandene har sine røtter i etiopisk tradisjonell musikk, som spilles på tradisjonelle instrumenter, men låter litt som el-fiolin, gitar, bass og trommer, slik vi kjenner det - bare i et afrikansk tonespråk. Hos Fendika er det konserter hver dag, både jazz og tradisjonell afrikansk musikk.

Men Addis Abeba har mer å by på, og Rønningen samarbeider også med våre partnere i YMCA og i Kirkens Nødhjelp. YMCA har 3 avdelinger i Addis Abeba, og deres arbeid omfatter både fredsarbeid, sosiale utviklingsprogrammer, utdanningsprogrammer, samt helse og fitness programmer. Hos Kirkens Nødhjelp kan vi se hvordan de arbeider med vann, klima og fredsarbeid.

Les mer om studieturen her

Sølve Styve Etnestad

Linjelærer Vokal, Artist, Låtskriver

Sølve er sanger, låtskriver og dirigent, og har masterutdanning fra Musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han dirigerer det profilerte gospelkoret Mosaic, og har i tillegg erfaring fra en rekke ulike bandprosjekter, som sanger, pianist og gitarist. Sølve har lang organisasjonserfaring i KFUK-KFUM, og har vært linjelærer for Ten Sing Norway siden 2016.

Epost: solve@ronningen.fhs.no

Markus Lillehaug Johnsen

Lærer Band, Musikkproduksjon, Vokal,Artist,Låtskriver og TSN

Markus er en gitarist og produsent som har jobbet med artister som bl a Maria Mena, Marthe Wang, Helene Bøksle, Ole Børud, og i produksjoner som Idol og the Voice. Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskoles jazzlinje.
I tillegg til å undervise ved Rønningen Folkehøgskole, Musikkhøgskolen og Høgskolen i Staffeldtsgate, spiller han i egne band som jazzbandet Moose Patrol og metalbandet The Taos Hum.

Epost: markus@ronningen.fhs.no

På Rønningen kan du velge mellom mange ulike valgfag. Vi har fantastiske lærere fra en rekke fagfelt. De gir deg en unik mulighet til å fordype deg i det du er interessert i.

Valgfagstilbudet varierer noe fra år til år. Eksemplene nedenfor er fra skoleåret 18/19

Avspenning

Pust inn - pust ut - stress ned - tøy ut.

Ballspill

Kom i bedre form med ball og lek.

Flex

Tren kjernemuskulatur og fleksibilitet

Kom i gang å trene

Stryk kroppen med fokus på kjernemuskulatur. Fra nybegynner til litt rusten.

Sirkeltrening

God gammeldags sirkeltrening for deg som ønsker å pushe deg selv sammen med andre.

Turdøgn

Oslomarka byr på mer enn du tror! Bli med på ulike turer i løpet av året.

Bibelgruppe og messearbeid

Vær med å lage messe og utforsk hva kristen tro kan være.

Elevstyrte valgfag

Mange elever har noe de vil lære vekk. Vi legger til rette for at du kan få med deg dine medelever på det du liker best å gjøre!

Globalt engasjement

Lær om utfordringene verden står overfor og lag kampanjer som kanskje kan gjøre noe med dem! Samarbeid med KFUK-KFUM Globals kampanjer og politiske utvalg.

Lev vel

Leker øvelser og meditasjoner - bli bedre kjent med deg selv! Faget henter inspirasjon fra moderne psykologi, kreative uttrykk og lek - og troen på at du er unik av en grunn.

Miljøråd

Gjør Rønningen litt grønnere.

Opplev Oslo

Vi drar på ting som bare skjer i Oslo.

Ballet

Gitar

Lær og spill gitar.

Jazzdans

Studioworkshop

Innføring i musikkstudioet og mulighet til å spille inn en låt under veiledning.

Vokal

Bli en bedre sanger. For deg som liker å synge for- og sammen med andre. Jobb med en sangpedagog på grunnleggende sangteknikk/stemmebruk, uttrykk/tolkning, flestemt sang og improviasjon.

D - KREATIVE FAG

Eventbyrå

Eventbyrå planlegger, markedsfører og gjennomfører arrangementer på (og noen gangenger utenfor) Rønningen.

Foto

Fang øyeblikket med kameraet du har for hånden. For deg som vil lære mer enn å legge et filter på bildene dine.

Redesign

Lær å sy og bruke symaskin, lag totebag og redisgn klær.

StreetFoto - Gatelangs i Oslo

Oppdag skjulte perler i Oslo med kamera i hånd

Tegning

Lær å tegne fra observasjon. For alle som liker å tegne.

Bartending

Rønningen har en egen alkoholfri bar. Lær deg å møte mennesker, lage drinker og kaffe.

Livsdialog

Gruppesamtale med fokus på å mestre hverdagen.

Barista

Lær å lage kaffe slik kaffe skal være

Studentgourmet

Lær å lage mat med Rønningens fantastiske kokker

Fra kr 123 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Reise og ulykkesforsikring over hele verden
 • Reisekort i Oslo
 • Felles skoleturer
 • Årbok
 • Skolegenser og noe utstyr
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 123 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 123 000,-
(12 300,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • flere trommesett 
 • gitar og bass amper 
 • flere digitalpianoer 
 • øvings PA i samspillrommene 
 • stor PA i skolens konsertaula 
 • stor lysrigg , trosser og mobil PA 
 • 2 studioer med lydkort, midikeys og gode monitorer
 • 2 Studioer med iMac/Logic, lydkort, Røde studiomikrofon, Dynaudio monitorer og midikeys
 • Samspillrom med iMac/Logic, 32 kanals mixer/lydkort, 5 headset forsterkere og full mikrofonrigg for live opptak

Smart å ha med selv:

 • Eget instrument
 • Harddisk og Headset
 • Egen Laptop med DAW

Vi har erfaring med å tilrettelegge for deg med funksjonsnedsettelse eller sykdom. Som for eksempel rullestolbrukere, hørselshemmede, mage-/tarmsykdommer, lettere psykisk utviklingshemming, og elever innenfor autismespekteret. Vi tilrettelegger for deg så godt vi kan og gjør justeringer i samråd med deg. Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan tilrettelegge for deg. For mer informasjon se her. 

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Mads Antonsen Gerciz - vinner av Spellemann Rock 2020

Friheten til å jobbe med det du interesserer deg for og ferdighetene du ønsker å utvikle kombinert med muligheten til å lære av de beste i bransjen er virkelig med på å gjøre Utøvende musikk på Rønningen Folkehøgskole helt spesiell.

Mads Antonsen Gerciz - vinner av Spellemann Rock 2020
Sondre Jessen Bjerkeli

På Rønningen fikk jeg lage og spille musikk i mange forskjellige settinger, og god veiledning fra veldig dyktige lærere, og fokusere på å lære masse og ha det gøy.

Sondre Jessen Bjerkeli
Thea Emilie Wang

Læreren var den som introduserte meg for bruk av effekter på vokal, ved bruk av mainstage og kontrollere. Han gav meg oppsettet sitt, og at det var en sjuk oppdagelse. Jeg fikk et nytt blikk på hva vokal kunne være og det genererte ny inspirasjon.

Fra bloggen

Elevenes beste råd om å søke folkehøgskole

Fortsatt usikker på om folkehøgskole er riktig for deg? Eller greier du ikke å bestemme deg for hvor du vil gå? Her får du råd ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Musikk & Reise

Nordhordland Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeKristen

Musikkreisen

Seljord Folkehøgskule
HelårskursFrilynt

Komposisjon/Låtskriving

Toneheim Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Artistutvikling / låtskriving, musikkprod, konsert

Stavern folkehøyskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

Music Performance Production

Karmøy Folkehøgskule
Kontakt skolen
Helårskurs AFrilynt

Musikk

Sunnhordland folkehøgskule
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Musikk & Friluftsliv

Voss folkehøgskule
HelårskursFrilynt

Andreårselev - STIPP

Trøndertun folkehøgskole
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Musikk & Låtskriving

Evje Folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Ledertrening

Musikkfolkehøgskolen Viken
StipendiatlinjeKristen

Nordiska Visskolan – Musikklinjen

Nordiska folkhögskolan
Helårskurs32 t/ukeFrilynt

Musikk & Studio

Sagavoll Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen