Til hovedinnhold
Fullt

Allsidig, spenstig idrett & friluftslivslinje med 4 uker i Asia i januar. Vi driver med multisport; ski, brett, snowboard, vinteridrett, dykking, klatring, kampsport, sykkel,trening av kropp og sinn

August til Oktober:-
- Allsidig idrett og friluftsliv i vilt og vakkert landskap
- Hytteturer, fjellturer, toppturer, grotteturer, sykkelturer m. m. 
- Svømming og snorkling i stor dyp svømmehall. Øving til Thailand. 
- Overnatting i DNT hytter, under stjernehimmel og i lavvo m.m.

November og Desember: (Mørketida)
- Lær å bli din egen Personlige Trener i 6-7 uker i topp moderne treningsenter
- Massasje: nybegynner og avansert nivå
- Anatomi: de viktigste musklene & funksjon
- Pilates, kampsport/ kickboxing, stretching
- Helse og ernæring,
- Overnatting ytterst ute i havgapet på et fyr
- Klatring og buldring (ny klatrehall åpner jan 2019 nær skolen)

Januar: Hvor vil du helst være i sprengkulda i de mørkeste, korteste og kaldeste dagene neste år, mens snøen kanskje uansett lar vente på seg?
-  4 ukers, alt inkl. studietur til de vakreste stedene over og under vann i Thailand
- Snorkle med store havskillpadder
- PADI dykkerkurs på ditt nivå, PADI Open Water / Advanced
- Templer, utsiktspunkt, de nydeligste strender og båtturer i Longtailboat
- Fantastiske yogatimer i yogasenter med topp instruktører og rating.
- Asias beste zipline løype, høyt over bakken
- Klatring ute i legendariske Railey Beach
- Trapez høyt oppe i luften

Februar til April/ Mai
- Dagsturer på fjellski
- Ukestur til stort skisenter
- Flerdagerstur på ski i DNT hytte(r)
- Sykling og padling

Linjen passer for deg som enten har en grei grunnform, eller som er motivert og dedikert til å prøve alt av de spennende og forskjellige idrett og friluftslivs -aktivitetene som tilbys på linja!

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du møter opp, forberedt, engasjert og dedikert.
At du er villig og interessert i å prøve et stort og variert spekter av spennende og nye aktiviteter innen idrett og friluftsliv.

At du tør å utfordre deg selv, dine grenser, og byr på deg selv!

At du har det utstyret som kreves på linja.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4 uker

Måltider pr dag inkludert: 3

Hvor vil du helst være i sprengkulda og mørketida i januar neste år når dagene er korte og mørke, og snøen kanskje uansett lar vente på seg?

Da reiser FIT, Friluftsliv Idrett Trening -linja på en 4 ukers spennende studietur til sol og varme i Asia.

 Her utfordrer vi oss selv med blant annet følgende aktiviteter:

- Snorkling med store havskillpadder

- Dykking på Ko Tao (skillpaddeøya) 

- Koser oss ved bassengkanten på hotellet

- Yoga

- Kaster oss ut i trapez

- Klatring på berømte Railey Beach ved Krabi

- I byen Phuket i Thailand, skal vi utfordre body and mind, ved å teste "Phuket's best zipline adventure"

Christian Howlid

Lærer på linja FIT Friluftsliv Idrett Trening, Thailand

- Faglærer & Mastergrad i kroppsøving fra HiH og HINT
- Personlig Trener fra SATS/ Elixia
- Trener 1 & 2 i Alpint & Telemark
- Dykkersertifikat; PADI Open Water & Advanced 
- Svart belte i Tae Kwon Do & Blått i Kickboxing
- Fallskjerm og Paragliding kurs
- Diplomert massør fra Naprapathøyskolen i Stockholm
- Viderekomment kurs i behandling av idrettskader, triggerpunkt og stretching
- Livredder instruktør

Epost: Christian.Howlid@more.fhs.no
Telefon: +47 93229110

* 15 linjetimar pr. veke

* 6 timar fellesfag

* 6-10 timar valgfag

* 4 timers larrdagsseminar

* 2-6 veker på utenlandsturer der ein har undervisning kvar dag

Vi har en timeplan med mange valgfag og et stort spekter av tema å velge mellom. Er du den kreative og kunstneriske? Eller er du meir den som trivast med fysisk aktivitet og utfordringar? Vi har noko for ei kvar interesse. Kvar veke vil du ha mellom 6 og 10 timar valgfag.

Animasjonsfilm/kortfilm historie

Vi får innblikk i og går gjennom ulike filmtypar som: novellefilm, dok.film, musikkvideo, reklamefilm, animasjonsfilm, oppdragsfilm og eksperimentell film. Bakgrunnsinformasjon og diskusjon.

Asiatisk mat

I dette valgfaget lærer vi å lage en del typiske kinesiske matretter f.eks Kungbao kylling, vårruller,osv. Vi skal også rulle sushi, smake på wasabi og teste japansk washoku

Ballspill

Vi bruker gymsalen til ulike ballspill, som innebandy, volleyball, fotball, kanonoball, basket og håndball. Elevenes ønsker er styrende for valg av aktivitet!

Dokumentarfilm

Vi skal sjå eit utval av dokumentarfilmar med ulike tema og problemstillingar som dannar grunnlag for diskusjon.

Film / litteratur / musikk

Dette valfaget tar utgangpunkt i ein film, ei bok eller musikk. Vi analyserer det som blir presentert, og skaper diskusjon og refleksjonar rundt tema, innhald, virkemiddel og uttrykk. Alle blir utford

Fotball

Med både futsal og kunstgrasbane til disposisjon kan ein få leike seg med både gamle og nye kunster. Her driv vi med alt frå firkantar, kampar og "old school" løkkefotball. Litt teknikk og øving, men mest spel. Mogleg å delta for alle, alt frå den glade mosjonist til skulens eigen Messi!

Kajakk

Vi fokuserer på gode opplevelser i kajakk, hvor vi tar utgangspunkt i den enkeltes ferdigheter. Sikkerhet og mestring står sentralt, sammen med øving på teknikk.

Kampsport

Skolen har en unik ekspertise på kampsport med en lærer med svart belte i Tae Kwondo og en rektor som tidligere landslagsbokser.Og ikke minst Master An som kommer fra Kina med kampkunsten Kung Fu!

Klatring

I klatring fokuserer vi på trygg opplæring i klatreveggen, hvor målet er å ha gode opplevelser mens en utfordrer seg selv. Du får grundig opplæring i sikkerhet og klatrerutiner.

Klubb for funksjonshemma

Valfaggruppa arrangerer klubbkveldar for funksjonshemma i Ørsta og Volda området der vi har program, servering og dans. Flott erfaring om du tenker deg ei utdanning i det å arbeide med mennesker eller berre ein triveleg møtestad mellom funksjonsfrisk og funksjonshemma ungdom.

Knutekunst

Med fargerike kinesiske trådar får du lære å lage figurar og pynt. Faget gir ei grunnleggande innføring der ein startar i det små med enkle knutar. Etterkvart får ein lære stadig meir innfløkte teknik

Litt om Asia

Det for den som vil vite mer om en del asiatiske land, både om historie og kultur f.eks. Nord-Korea, Sør-Korea, Japan, smil i Angor, Kambodsja, Mongolia, Myanmar, Taiwan, språk i India og Pakistan

Longboard

Valgfag på våren. Ørsta/ Volda har rikeleg med gode bakkar for longboard-køyring. Når du har laga ditt eige brett på valfag, Longboardverkstad, kan du lære ulike teknikkar for å meistre longboardkøyring.

Longboard verkstad

Med utgangpukt i ei kryssfinerplate, får du hjelp til å lage ditt eige longboard, med eit heilt personleg uttrykk. Det blir saging, pussing og ikkje minst design av ditt eige mønster før du målar og lakkar.

Massasje

Lær å bli en dyktig massør på rygg, nakke og skuldre. Du lærer de samme teknikkene som en diplomert massør på overkroppen. (Vi masserer ikke nedenfor ryggen). Skolen har plass til 24 elever samtidig i faget, og har utstyr til samtlige.

Massasje for viderekomne

For de som tar massasje på høsthalvåret, er det mulig å gå mer i dybden på massasje. Vi tar for oss triggerpunktbehandling og tøyning, samt enkel diagnostisering og behandling, og får en dypere forståelse for hvordan anatomien fungerer. Noe mer teori enn massasje valgfag.

Origami

Origami er kunsten å brette papir til ønsket design. Geometriske regler brukes mest. Ori betyr å brette og gami betyr papir. Vi lærer oss å brette en del dyr fra vanskelighetsgrad 1 til 3.

Pardans

Vi jobber mest med en swingvariant som heter "Bugg". Ellers lærer vi litt vals, tango, gådans og noen gammeldanser. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta på pardans valgfag.

Pilates

Vi trener en serie på 35 øvelser som er basert nært opptil grunnleggeren av Pilates, Joseph Pilates. Fin forebyggende trening mot skader og veldig bra for kjernemusklatur (core). Du får eget kompendium til senere trening.

Quiz

På Møre Folkehøgskule har tradisjon for quizkveldar. Her blir valfaget si oppgåve å leite fram både ny og gamal kunnskap, samt finne artige vriar på det å ha og framføre ein quiz. Valfaget står for gjennomføring av fredagsquizen på skulen, som er ein populær sosial arena for elevane. Her er alle kategoriar velkomne!

Strikking og hekling

Du får lære grunnleggande teknikkar, å strikke mønster av ulike typar, og ulike typar plagg. Alle greier å produsere ting som ein kan bruke sjølv, eller gi til vener og slektningar til jul.

Svømmehall

Svømmehallen i Volda har 25 meter basseng og stupetårn med sviktbrett på 1 meter, 3 meter og plattform på 3 meter og 5 meter. Vi underviser i ulike svømmeteknikkar, stuping og varierte leikar/aktivitetar i vatnet.

Teatersport

Vi lærer grunnleggande dramateknikkar, tryggheitsøvingar og små sketsjar og episodar.

Teikneserie

Vi går igjennom kva ei teikneserie er; einskildrute, stripe, side, snakkeboble og lydmalande ord, action i bilete og rørsle med fartslinjer.

Topptur Sunnmørsalpene

Målet å oppleve gleden med å gå på topptur i Sunnmørsalpene på en trygg og lærerik måte. Lokalkjennskapen til fjella gjør at vi har unike muligheter til å få fantastiske opplevlser.

Toving

Toving i utgangpunktet med ull, og etterkvart som du blir dyktig, toving i kombinasjon med andre materialer.

Treningslære

Målet er å oppleve treningsglede i praksis, gjennom fysisk aktivitet, først og fremst i treningsstudio. Vi fokuserer på treningsmetoder som funker, med øvelser som gir stor effekt.

Volleyball

Her tar vi volleyballen som de har lært på skulen litt vidare. Ved å lære oss dei riktige teknikkane kan vi saman få til mykje spel og moro. Kampar både internt og eksternt er mogleg då vi har eigen gymsal og sandvolleybane. Eit valfag som ikkje krev dei store forkunnskapane, men lysten til å delta!

Den einaste  folkehøgskulen som er lokalisert midt i hjartet av Sunnmørsalpane. Vi har rike muligheiter for friluftsliv, toppturar og varierte aktivetetar. Alle våre linjer tar deg med på spennande utanlandsreiser, til Kina, Japan, Bali, Thailand og Peru. 

Pris på våre linjer vil oppdateres iløpet av november.

Linjer ved skulen

Kortkurs ved skolen

Fra kr 119 900,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Dykkerkurs
 • Heiskort alpinanlegg
 • 6-7 uker medlemsskap på Treningssenter 30m fra skolen nov & des.
 • Bad på gangen
 • Studietur: 4 uker med lange lyse dager i Thailand i januar
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Visum
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 119 900,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 119 900,-
(11 990,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret må du stille med selv

http://www.more.fhs.no/linjene/body--mind---asia/utstyr-du-vil-trenge_d939/

Meir om skulenSkulen si nettside

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som liknar denne

Friluftsliv, islandshest & trekkhund

Torshus folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv / KRIK

Nordfjord folkehøgskule
Ledig plass
HeilårskursKristen

Multisport.Sør-Afrika

Sunnmøre Folkehøgskule
Fullt
HeilårskursKristen

Friluftsliv Villmark

Sagavoll Folkehøgskole
Fullt
HeilårskursKristen

Friluftsliv Costa Rica

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv New Zealand

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeKristen

Friluftsliv - Beginner: Maldivene

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Friluftsliv I: Hav og himmel, fjell og vidde

Svalbard folkehøgskole
Fullt
HeilårskursKristen

X-Sport & Friluftsliv

Helgeland Folkehøyskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Friluftsliv, foto og kajakk - Vest-Grønland

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Heilårskurs17 t/ukeFrilynt

Fjell & ekspedisjon

Lofoten folkehøgskole
Venteliste
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Light

Evje Folkehøgskole
Ledig plass
HeilårskursFrilynt